11tilføjet af

Til dem med matematikblokade

Jeg oplever mange mennesker der har en decideret matematikblokade. De allerfleste tror at de aldrig kan lære matematik. Men for mig at se, er matematik "lettere" at lære, fordi det i virkeligheden er bygget så enkelt/deduktivt op. Mht sprog ser jeg mange flere kringlede veje. Men disse veje giver dog så samtidig en frihed til at snørkle sig ud af dem igen. Der er ligesom ikke noget der binder dig til et resultat som ved matematik på samme måde.

Jeg oplever ofte at mange af disse mennesker der siger at de er talblinde og matematikblinde og dumme og hvad de nu ellers finder på, sagtens kan lære matematik. Det drejer sig om at lære at smide blokaden, vil jeg tro. Det er hårdt slid ganske vidst, men vil man så kan man.
Eller er det mig der er galt på den ?
Hvorfor opstår disse matematikblokader hos folk? Hvad er det der gør at specielt ved matematik, får folk præstationsangst ?
Jeg synes ikke rigtig jeg kan finde noget om det på nettet, så er nysgerrig efter at høre jeres mening.
Har du selv haft en matematik blokade, som du helt eller delvist er kommet af med og hvordan gjorde du??
tilføjet af

Hvad med talblindhed?

Er det ikke de eneste der reelt ikke kan lære matematik ?
Jeg har altid haft blokade, men jo mere jeg har øvet mig, jo bedre er jeg blevet, så jeg er åbenbart ikke talblind. Der røg dén undskyldning :-D
tilføjet af

Vi har skrevet lidt om det før...

....herinde på sol: http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=6&conference=321&posting=836058
I tillæg til det du skriver, så er jeg god til at regne osv i dag, men jeg er stadig talblind. Jeg kan fx ikke omsætte 14.30 til om det er halv tre eller halv fire uden at jeg får det skrevt ned på et stykke papir og kan se på det et par gange. Jeg har ellers en rigtig god hukommelse, men tallene siger mig intet og jeg kan kun huske tallet tre...medmindre jeg øver mig rigtig meget på det...surt, er tit kommet for sent på den konto:-(
På en indkøbstur i netto kan jeg regne alle priserne sammen i hovedet +/- et par kr også når der er for 3-4-500 kr...
Men klokken er stadig en svær en:-))
...mee:-)
tilføjet af

har istedet "huske-blokade"

mine bedste fag i skolen var de logiske, specielt matematik - jeg ser på det ligesom dig, at alt, hvad der er logisk og som man deduktivt kan ræsonnere sig frem til, ja det har for mig altid været nemmere, end at HUSKE ting.
Således har matematik og fysik altid ligget mere til mig end dansk, historie og engelsk. Mht. sprog kunne jeg dog godt lide tysk, fordi man kunne tænke sig frem til hvordan et dansk ord skulle oversættes til tysk, eller hvordan en tysk sætning skulle skrives, hvis man først havde fået logikken ind på rygmarven. Kemi, derimod, har altid været et skræk-fag for mig, fordi meget ikke følger simple logiske konsekvenser, men er en række af huskeregler.
På den vis har jeg forhutlet mig gennem et civilingeniørstudie, stort set udelukkende ved at ræsonnere, da min hukommelse aldrig har været noget at prale af....
tilføjet af

Tak skal du have

så vil jeg kigge på linket :0)
Det lyder mere grelt end som så med den talblindhed. Jeg må indrømme, at den har jeg ikke beskæftiget mig så meget med. Ikke reelle tilfælde. Kun folk der har TROET de var talblinde, men det var i virkeligheden kun en blokade de selv havde lavet.
Interessant fænomen. Og godt at det er kommet frem i lyset forøvrigt :0)
tilføjet af

DITTO

Jeg har OGSÅ huskeblokade. Og jeg ved det er en blokade, for ligeså snart det handler om ting jeg synes er interessant, så kan jeg huske alt ned til mindste detalje :0)
Jeg har den indstilling, at medmindre man er talblind, så kan matematik altid læres, da det er bygget op på den måde som det er.
Jeg kan ikke forstå at der er så mange der har lettere ved sprog end ved matematik, men det er nok fordi det er et snakkefag uden en fast konklusion på noget. Det er lettere at løbe fra et skidt facit :0)

Kan godt lide dit nick :-D
Kender ALT for godt til det med at være senil :-D
tilføjet af

Kedeligt

I folkeskolen var matematik kedeligt. Jeg gad ikke lave mine lektier. Så jeg kom 3-4 matematik bøger bagud. Da min far opdagede det fik jeg en enorm balle, og så blev jeg ellers sat til at lave de opgaver jeg var bagud med. Jeg fik 13 og 11 i problem- og færdighedsregning til folkeskolens eksamen.
tilføjet af

11 var snyd

Der var ingen som kunne få 13. Jeg havde det hele rigtigt, men man kunne ikke opnå 13.
tilføjet af

Hjernen er jo en muskel

og den kan udvikles som alle andre muskler :0)
tilføjet af

Næ, den er lavet af knap 1½ kg...

...fedtvæv:-)
Selvfølgelig kan ens evner trænes, men mange mennesker har svært ved at lære noget de er bange for eller ikke intresserer sig for. Endelig er mange sprogligt begavde mennesker ikke særligt gode til det logiske, planlægning og rumforståelse, som netop kræves i matematiske opgaver.
...mee:-)
tilføjet af

men det er også en muskel :0)

Der er altid ting man er bedre til end andre, men man kan ihvertfald godt lære det man ikke er så god til i næsten alle tilfælde :0)
Selvfølgelig skal der arbejdes på det
tilføjet af

Har du et link til...

...det med musklen?
Det andet er jeg ikke uenig i, men påpeger blot at det ikke er så lige til. Det kræver at man overvinder forhindringer, har lyst og arbejder hårdt. Og alligevel er det ikke alle der har potientiale til at blive matematikprofessor, selvom de gerne vil...sådan er livet:-)
...mee:-)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.