13tilføjet af

Til alle kommende hundeejere....!!

1. Mit liv varer kun ca. 15 år, så enhver adskillelse fra dig betyder sorg for mig. Tænk over det, når du anskaffer mig.
2. Giv mig tid til at forstå, hvad det er, du forlanger af mig.
3. Gør mig tillidsfuld - du er hele mit liv.
4. Vær ikke vred på mig for længe ad gangen, og spær mig ikke inde som straf.
5. Du har dit arbejde, dine fornøjelser og dine venner, jeg har kun dig.
6. Tal med mig - selvom jeg ikke forstår dine ord, så forstår jeg, når din stemme glæder mig.
7. Ved du, jeg aldrig glemmer, hvordan man er mod mig?
8. Før du slår mig, så tænk på, at mine tænder med lethed kan knuse din hånd, men jeg bruger ikke min magt.
9. Når du er irriteret på mig, fordi du selv har travlt, så tænk på, at jeg måske har ondt i maven, måske har ligget for længe i solen, keder mig eller måske bare er træt og ked af det.
10. Tag dig af mig, når jeg bliver gammel - du bliver også gammel en dag.
11. Vær hos mig, når jeg har det svært, Alting bliver lettere, fordi jeg har dig - og husk altid: JEG ELSKER DIG.
Dette er til mennesker som tænker på at købe hund. I dagens Danmark er der desværre alt for mange der køber hunde som impulskøb. Det kan godt være de er ååh så søde og nuttet når de er små. Men de bliver altså også større og de bliver gamle. Når man anskaffer sig en hund skal man tænke sig godt over, om man har tid til sådan et ansvar. Når man HAR købt, skal man stå ved sit ansvar. En hund er ikke et legetøj som man kan smide ud når man er blevet træt af det. En hund er et flok dyr, så den skal ikke spærres inde i en garage eller et skur. Man skal ikke arbejde det meste af dagen hvis man anskaffer sig en hund. En hund skal luftes, passes, plejes, have mad, frisk vand hver dag, og mest af alt kærlighed og omsorg.
Man smider jo heller ikke sine børn ud hvis man bliver trætte af dem??
Tænk godt og grundigt over når I anskaffer jer en hund. Det ER et stort ansvar og hunden er et levende væsen ligesom jer selv.
Der findes ikke problemhunde MEN problemejere!
Tænk over det engang!
tilføjet af

Enig

Husk også at behandle din hund som du selv vil behandles
HUSK
At lade din hund vente i bilen i stegende solskin (selvom vinduet er rullet lidt ned), kan den ikke klare mere end ca. 5 min. før den får hedeslag.
At lade sin bil stå i skyggen virker på samme måde. Her kan den vente lidt mere MEN IKKE MEGET MERE. Husk samtidig at skyggen "løber" så det er måske kun skygge i 1/2 time.
Lader du hunden vente udenfor når du handler i stegende solskin virker lidt på samme måde. Tænk på hvad du kan klare - hvorfor skulle den kunne klare mere?
tilføjet af

Også Enig... :)

Nemlig ja!
tilføjet af

Det var sgu' da heldigt

at man er allergisk overfor pelsdyr.
Sikke et arbejde ;o)
tilføjet af

hundelorte

...du glemte at skrive at man også bedes huske at fjerne efterladenskaberne når man har luftet køteren.
tilføjet af

ja okay...

I nabolage skal man huske at medbringe poser til hundens efterladenskaber. Jeg kan godt se i andres folks øjne hvor irriterende det må være, at der ligger en høm-høm LIIGE midt på fortovet. Det er faktisk en pligt at fjerne den. Men som sagt - de skal jo også lave et sted. Vi har jo et toilet, naturen er deres toilet. Men deres ejere har ansvar for hvor det kommer hen. Min hund er heldigvis god til at finde en busk eller noget - han gør det aldrig midt på stien. Han skal altid gemme det.... :)
tilføjet af

Og katte!

Katte er ikke helt det samme ansvar som hunde, fordi de ikke skal luftes, men lufter sig selv. Men det vender sig i mig, når jeg hører om et kuld killinger, der er blevet efterladt i en skraldespand eller druknet (ved I hvor lang tid det tager for en kat at drukne??? De kan faktisk holde vejret MEGET længe!!!). Eller folk, der efterlader katte ved sommerhuse.
Hvis man anskaffer sig dyr er det ensbetydende med ANSVAR!!! Man kan ikke skille sig af med dyr som om de var skrald!
Nogle folk er egoistiske svin!
tilføjet af

Hvor har du ret

Nemlig
tilføjet af

LIGE MINE ORD

Flot skrevet og ganske rigtigt..
Håber rigtig mange læser dine ord INDEN de anskaffer dette dejlige dyr.
Pigen med hundene
tilføjet af

ja men

det er ikke kun det at man træder i dem. Det stinker altså også. Især de steder hvor der er mange der lufter hun.
Og kønt ser det heller ikke ud, selvom det ligger i kanten af en hæk.
men det er jo en helt anden diskution og ikke hvor du ville hen med dit indlæg...
hej
tilføjet af

altså...

Alle jer der brokker jer over hundelorte... Hundene skal jo have et sted at lægge deres høm-hømmer. Naturen er det eneste toilet de har. Vi har vores egne toilet og vi kan gå på det når vi vil. Det stinker da også når vi skider. Tænk lige over det!! Ellers må man jo bare lade være med at gå der hvor der er mange der lufter deres hunde. Og med tiden bliver høm-hømmerne altså til jord.
tilføjet af

Godt formuleret !

Jeg blev helt rørt at dit indlæg og hvor præcist du taler hundens sag.
Det er sandhed og god indsigt at hente i det skrevne.
Alle burde læse det inden de fik hund.
Mvh
Mlh
tilføjet af

tak... :)

Det er også meningen med det. Jeg har desværre selv noget familie som ikke kunne finde ud af, at passe deres hunde. Jeg blev rasende på dem da jeg fandt ud af at de aflivede en 2-årig gammel hund. Det var den sødeste hund. Men fordi de var dumme nok til at få den, hvilket de overhovedet ikke skulle have haft. De arbejder begge to fra morgen til aften, hvilket betød, at den som hvalp skulle være alene hjemme i mindst 9 timer. Når de så endelig var hjemme, så kom den ud i en garage. De gik selvfølgelig tur med den osv... men. Nej... de fik ødelagt en god hund - og jeg vil gøre alt i min magt for at få fjernet den næste hund. HVIS de får en igen. For det er den 3 den her. Min mor turde ikke engang fortælle mig om det, hun vidste hvor gal jeg ville blive. Min moster brokkede sig over, at det var ligesom at have et lille barn igen, som man skulle skynde sig hjem til. JA - DET SKULLE DE NOK HAVE TÆNKT PÅ NOGET FØR DE SKAFFEDE DEN 3 HUND. Nr. 2 kunne de jo heller ikke finde ud af. Den blev så afleveret på en gård. Tsk tsk. jeg skammer mig over, at være i familie igen. Min egen hund er heldigvis 10 år, og en god og dejlig hund. Han får lov til at leve så længe han kan. Han er stadigvæk frisk og rask. :)
tilføjet af

formuleringsfejl...

jeg skammer mig over at være i familie med dem... ikke i familie igen. :)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.