5tilføjet af

Tandlæge i udlandet

Hejsa.
Efter flere dyre tandbehandlinger herhjemme, har jeg overvejet at søge tandbehandling i udlandet, nærmere betegnet Stettin i Polen.
Jeg har kigget meget på nettet efter forskellige tandklinikker og denne tiltaler mig.
Jeg har tilmeldt mig en endagstur som kun omhandler en undersøgelse og at tilbud på behandling.
Jeg er ikke i tvivl om, at jeg vil have lavet de 2 guldkroner og den bro det drejer sig om, hvis jeg finder klinikken i orden.
Men hvad bagefter? Jeg har hørt at Danske tandlæger ikke vil tage patienterne tilbage hvis de har fået tandbehandling i udlandet.
Er der nogle der har erfaringer med det?
Man kan måske godt sige at det ikke er fair overfor de danske tandlæger, at tage til udlandet og få lavet det dyre og så gå til sin danske tandlæge og få skiftet en plombe.
Men i Polen koster en guldkrone kun 2200 kroner og efter d.1/5 hvor Polen kommer med i EU får man samme tilskud fra sygesikringen, som hvis man benytter en dansk tandlæge.
Jeg har regnet ud, at jeg sparer over 10.000 kroner selv når jeg regner ophold og rejse med.
Jeg vil meget gerne høre om andres erfaringer med tandbehandling i udlandet.
Hilsen fra Gitte
tilføjet af

Tysk tandlæge...

Jeg var ved en tandlæge i Tyskland for at få lavet nogle tænder - jeg sparede derved 22.083 kr - udemærket for mig... Og min tandlæge har ingenting sagt til det, jeg har været ved min danske tandlæge senere, godt nok kun for at få lavet en tandstensrensning, men der var ingenting - da jeg havde forklaret ham sagen sagde han at han nok ville ha gjort det samme...
tilføjet af

Et spørgsmål om tillid

Jeg er en tandlæge her i Danmark. Men som kommunalt ansat har jeg ingen økonomiske interesser i klemme i dette spørgsmål.
Det er en kendt sag, at tandbehandling er billigere i andre lande end Danmark. Hvorfor det er sådan, og om det er rimeligt, kan man bruge lang tid på at diskutere.
Jeg er ikke i tvivl om at der findes masser af mennesker, med behov for dyre behandlinger, som kan spare penge ved at lade sig behandle udenlands. Desværre har jeg også set enkelte eksempler på fejlbehandling, hvor den efterfølgende udredning og rebehandling har været forbundet med store ekstraudgifter og besvær for patienterne.
Selvfølgelig findes der dygtige og samvittighedsfulde tandlæger udenfor landets grænser. Hvis man kender sådan en, har tillid til ham/hende, kan forstå hans/hendes rådgivning og har mulighed for at opsøge ham/hende regelmæssigt, så kan jeg ikke se noget problem i det.
Men sådan er det jo ikke, når man shopper rundt mellem forskellige tandlæger. Det kunne for den sags skyld også være indenfor landet. Den tandlæge, som man regelmæssigt er blevet undersøgt af i længere tid, kender ens tandsæt og særlige behov meget bedre end en ny tandlæge. Og hvis økonomien er et problem, kan man ofte forhandle sig frem til en fornuftig og realistisk løsning.
At få og bevare sunde tænder handler om andet end tandlægeregninger. Det handler i høj grad også om, hvad man selv kan gøre for at forebygge tandsygdomme. Dette forudsætter bl.a. en dialog med tandlægen om, hvilke problemer der netop skal tages hånd om i ens eget tilfælde, og hvad man selv kan gøre for at løse dem.
Desværre aflønnes denne del af tandlægens arbejde ikke specielt godt. Det fører til en slags "gynger og karuseller"-økonomi, hvor de dyre protetiske behandlinger skal give de indtægter, som rådgivning og forebyggende behandlinger ikke giver.
At gå til tandlæge er et spørgsmål om tillid, ikke kun et spørgsmål om penge!
tilføjet af

Tandlæger i udlandet

Jeg er webmarster på http://www.AvMinTand.dk og jeg gør meget for at tandlægerne holder en niveau i behandlingen som svare til det vi forventer i Danmkark. Og hvis der er noget der går galt kan jeg hjælpe patienterne.
Jeg har absolut goder erfaringer med de tandlæger jeg henviser til i Polen: http://www.avmintand.dk/polen/tandlaeger-polen.htm
tilføjet af

se her

tilføjet af

... og se også her

Alfred har sandelig travlt med at promovere den der hjemmeside. Hvad jeg har svaret ham, kan I læse under et nyere indlæg om tandbehandling i udlandet. Det er skrevet af oldbaker under overskriften "Dør danske tandlæger".
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.