12tilføjet af

Tandkroner

Hej
Jeg har lige et par spørgsmål.
Jeg har været til tandlægen og fået et overslag. Jeg skal have 2 implantater + ydeligere 5 kroner på nogle af de andre tænder. DVS. Ialt 7 kroner (hvorpå de 2 af dem ovenpå implantaterne) og 2 implantater.
Jeg vil høre om porcelænskroner eller metalkeramiske kroner er det bedste hvad enten det er ovenpå ens egne tænder eller ovenpå et implantat? og om der er nogle der kender en tandklinik i Københavns området der yder rabat nu når man skal have lavet så mange kroner.
Jeg har fået lidt forskelligt at vide så nu spørger jeg her også.
Håber der er nogle der kan hjælpe. På forhånd tak.
tilføjet af

Der er noget du har misforstået

Du skal ikke have en krone ovenpå en implantat.
Du må da en runde og indhente tilbud. Det lyder som en sagt til 150kilo.
tilføjet af

Både og...

implantatet er selve skruen der bliver sat ned i knoglen. Derefter skal der sættes en kunstig tand ovenpå og det hedder en krone. Der er nogle tandlæger der skriver prisen for selve implantatet og andre skriver prisen på alt incl.
Du kan prøve at kigge på nogle prislister
F.eks. denne her: http://www.grevetand.dk/indhold/tandl%C3%A6gepriser
tilføjet af

hvorfor ikke

lige smutte til sverige og få noget der ligner halv pris ?
en krone koster vel ca 4-5000kr de fleste steder. men 7 vil jeg tro alle giver en rabat.
på djursland er en tandlæge der laver dem til ca 2500 ,min onkel har været der et par gange.
hvad siger din egen tandlæge? hvilket tilbud er han kommet med
tilføjet af

klinikass.

en Metalkeramisk krone er opbygget af upoleret hvid guld og selve "tandens Krone det man kan se når man smiler" er af guld, porcelæns kronen er også opbygget af upoleret hvid guld tanden krone er så af porcelæn. man siger af guld er stærkest men det er næsten så lidt at man skal måske tænke mere over hvilken smil man vil vise frem et med guld eller uden. mener ikke der er forskel på kvaliteten hvad enten det krone eller implantat. I dk lægger krone pris på omkring en 5-6000. og et implantat ca 15.000.
jeg tro næsten af de fleste tandlæger vil give rabat.
hvis du bor på sjælland, kan du evt høre tandlægeskolen om de vil tag sig af dine behandlinger, det vil blive meget billiger, men kommer til koste en del tid. der er en tandlæge til stede som tjekker de studerendes arbejde.
tilføjet af

Overslaget lyder på....

62000,- alt incl.
Men der er ikke rabat på overslaget. Kronerne til implantaterne koster 4800,- pr. stk. og er MK og kronerne der skal sættes på egne tænder koster 3800,- pr. stk. og er i porcelæn.
Kan man mon spørge om rabat?
Jeg har haft en tandlæge i Sverige som jeg har meget dårlige erfaringer med.
Kan du anbefale en tandlæge i Sverige? og i så fald har de en hjemmeside?
tilføjet af

prisen

altså jeg må sige du har fået en god pris på kronerne. men der er noget jeg ikke kan få til at pas. hvad er prisen på selve implantat? for som jeg kan regne ud efter kronerne er betalt, så koster det dig 33400 kr for implantaterne bedøvelse og røgten billeder. det synes jeg lyder meget dyrt?
Du kan altid spørge om rabat hos tandlægen mange af priserne sætter de jo selv..
tilføjet af

Priserne på implantaterne...

er 8900 pr. stk.
dvs. 13850 pr. implantat alt incl. krone og bedøvelse.
Resten er bedøvelse, rodfyldning df,p,mf. (hvad det så betyder, ved du det?) til 2100,- pr. stk. dem skal jeg have 4 stk. af. og en rodfyldning til 800,-. og nogle metalstifter til 1000,- dem skal jeg have 4 stk. af. og en fiberstift til 800,-.
Tak for dine svar.
tilføjet af

Porcelænskroner brændt på metal til implantater

Jeg arrangerer tandbehandling i Ungarn, så hvis du kommer herned kan du finde porcelænskroner brændt på metal fra 1450 kroner og opefter og implantater fra 5100 kroner og opefter, så der er rigelig besparelse til at betale for rejse og ophold.
Hvis du skal have kroner på kindtænder eller på implantater er den bedste løsning porcelænskroner brændt på metal - alt andet vil være spild af penge, da der ikke vil være nogen æstetisk forskel.
Hvis der er tale om fortænder er den bedste løsning fuldkeramiske kroner (porcelæn uden metalbase). Hvis fortænderne ikke er strukturelt beskadige, så kan det være at porcelænsfacader er en løsning. Fuldkeramiske kroner og facader er ikke stærke nok til kindtænder, så der er de ikke en løsning.
Hvis du skal have bro på fortænder har du valget mellem porcelænskroner brændt på metal, guld, eller zirkon. De fleste af mine klienter vælger guld, men der er også en del der vælger metal. Den dyreste løsning er porcelænskroner brændt på zirkon, men vi tilbyder dem ikke som broer da der er for stor risiko for at de knækker og at vi så skal yde garantiarbejde (og tandlægen skal selv betale rejse og ophold hvis der er noget der skal laves om).
Når du sammenligner priser skal du være opmærksom på om midlertidige kroner er med i kronernes pris eller der skal betales ekstra for dem. De midlertidige kroner er nødvendige for at beskytte de præparerede tænder i dagene mellem fundamenterne er blevet forberedt og indtil kronerne er klar.
Når du ser på implantater, så skal du se om du skal betale ekstra for et abutment, som er en metaltop der bliver sat på implantatet for at der kan sættes en krone på. For kindtænder sættes implantaterne normalt ind og får lov at side under tandkødet i de 3-4 måneder der skal gå mens implantatet og knoglen vokser sammen inden kronerne kan sættes på. På implantater til fortænder sættes der ofte et midlertidigt abutment med en midlertidig krone på (med mindre du ikke har noget imod at rende rundt med en manglende fortand). Nogle steder er det også noget du skal betale ekstra for.
tilføjet af

Kan det nu passe?

"en Metalkeramisk krone er opbygget af upoleret hvid guld og selve "tandens Krone det man kan se når man smiler" er af guld"
Det giver vist ikke helt mening!
Det er rigtigt at en ren guldkrone er meget stærkere end en naturlig tand, men valget mellem en porcelænskrone brændt på metal, guld eller zirkon er primært en kosmetisk overvejelse for fortænder da der ikke er nævneværdig forskel i styrke.
'Hætten' som porcelænet bliver brændt på er mørkegrå hvis den er af metal, den er lysegrå hvis den er af guldlegering, eller hvid hvis den er af zirkon.
Porcelænet er til en vis grad halvgennemsigtig og da hætten er en smule kegleformet er der et tyndere lag porcelæn neders på kronen. I nogle lysforhold virker den nederste del af en porcelænskrone brændt på metal en smule mørkere og unaturlig nederst, hvilket er meget mindre udpræget når den er brændt på guld. Ved at gå fra metal til guld får man en betydeligt mere naturligt udseende krone, men skiftet fra guld til zirkon giver en mindre fordel der slet ikke står mål med den meget højere pris for zirkon.
tilføjet af

jeg

jeg har været hos en tand tekniker og der er deres tænder hvad enten det porcelæn eller guld, alle opbygget på hvid guld.
porcelænen bliver malet på lag for lag...
det lyder lidt som om at dem du representer gør det på en anden måde..
tilføjet af

prøver at besvare

jeg kiggede i mine bøger og jeg tro at det er betegnelser på de flader de skal behandle.
det er lidt svært at forklare det, men jeg prøver.
der er fire forskellige flader.
oralflade vender ind mod tungen.
facialflade vender mod læberne.
mesialflade er de mellemrum imellem to tænder der vender mod fortænderne
distalflade er det andet mellemrum som vender bagud imod kindtænderne
håber det er til forstå.
df. er distalflade.
mf. er mesialfladen.
p. er præmolar. det nok den de skal behandle df. mf.
prisen lyder meget rimlig da der kun er en rod i en præmolar.
præmolar er de to små kindtænder vi har, også kaldt 4 & 5.
alt i alt lyder det faktisk som nogle gode priser du har fået, men som sagt tidligere kan du altid spørger om rabat.
tilføjet af

desværre

ingen anbefalinger af bestemt tandlæge isverige da jge bor i jylland.
min egen tandlæge har en flensborg klinik hvor større arbejde bliver sendt ned og så rabat på optil 40%, nice.
Men ja selvf. kan du spørge hvad de kan give dig af pris, de må kunne give en samlet rabat, min. 10% gerne mere da.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.