7tilføjet af

Nolge der kan give gode råd

Jeg har i flere år haft depresion,efter en sportan abort,
Nu til vinter er det ved at komme igen med angstanfaldt og kaotiske tanker. hvad går jeg for at holde det væk.
tilføjet af

Depression... Noget farligt noget...

Depressioner er noget farligt noget, da mange efter deres 1. store depression regner med, at de igen har styr på tilværelsen, indtil angsten, sorgen eller andre negative følelser rammer dem igen. Jeg ville råde dig til at søge professionel hjælp... Det er den eneste løsning, der vil holde i længden!
tilføjet af

Lad være med at holde det væk.

Min umiddelbare tanke er at hvis du nu har prøvet at "holde det væk" i flere år, og det stadig ikke holder op, så fungerer det vel ikke særlig godt med at holde det væk. Desværre skriver du ikke noget om din konkrete situation, så det er lidt svært at give dig nogle råd. Har du snakket med en psykolog, er du sikker på at din depression har med aborten at gøre? Kunne det have en helt anden årsag eller være en vinterdepression? Hvad ved du egentlig om din tilstand, har du snakket med en læge?
Det er altid en god ide´ at få så meget information som muligt. Dermed mener jeg ikke kun om depressionen, men også om dig selv. Du skal være velkommen til at kontakte mig gennem min hjemmeside: www.sarainfo.webbyen.dk
Der er faktisk mange ting du kan gøre for at hjælpe digselv, men start med at få information om emnet. Bliv professor i Debora.
Med venlig hilsen Sara
tilføjet af

Mange tak for Jeres hjælp

Nu da der ingen er psykolog her i Grønland, har jeg mere brug for råd og vedledning, som jeg kan bruge, eller mange tak for Jeres svar.
tilføjet af

det ER svært !

Hej Debora..
vil tilslutte mig rådet med at søge prof. hjælp,
der er nu ikke rigtigt at der ikke er psyk på Grønland..
du kan sikkert få råd og guidning Her:
• Krisecenter: "Saaffiginnittarfik" (K)
Aqqusinertaaq 69
Blok X-105
3940 Paamiut
Tlf. 68 16 22
de er sikkert behjælpelig med at finde en tættest muligt på dig - eller en alternativ kontaktform - f.x. via tlf eller pc, som du jo har adgang til..
v.h.
Jan
tilføjet af

depression

hej...
Jeg lider også af depression og angstanfald. Jeg kan kun sige, man skal snakke om det. Om alt hvad der nager en. Om så det er en psykolog, en læge eller en god ven. Få en til at lytte.
Og med hensyn til angstanfaldene, lad dem komme. Men efter de er overstået, så find ud af hvad dine tanker var et minut op til anfaldet kom, så kan du måske finde ud af hvad der er årsag til dem.
Skriver af erfaring...
Men håber at det går i orden.
Lotte 22 år.
ps. der findes også de berømte lykkepiller.
tilføjet af

Depression

Hej Debora
Så længe du stritter imod og flygter fra dine tanker og følelser, får du det aldrig bedre.
Det er vigtigt at bearbejde den oplevelse, du har haft fx ved at tale med - veninder, familie, psykolog eller terapeut om dine tanker og følelser. Nogle har det godt med at skrive dagbog, andre tegner og maler - det vigtigste er at gøre noget, held og lykke med bearbejdelsen.
tilføjet af

kig dybt inden i

Hej, tja jeg kan jo ik udtale mig om hvordan det må være for dig at have aborteret. men en ting er helt sikkert du ska kigge dybt ind i dig selv og finde det der gør dig inderligt glad. ik nødvendigvis store ting, men ting der får dig ind i din egen verden og ud af den hvor det hele kan ramle på sekunder. det der kan gøre mig rigtig glad er at købe blomster eller lys til min lejlighed. gøre rent i hele hytten. trænde lysne og sætte blomsterne ud. tage et langt bad også høre noget glad musik. det kan gøre mig glad med mig selv. tit er de følelser vi har noget vi gemmer os bag fra resten af verden. det er mange gange fordi vi har fået a vide at hvis der sker sådan.... jamen så har man det automatisk sådan. istedet for at kigge inde i sig selv og kigge godt efter og derefter finde de rigtige følelser man har og hvorfor de er der. måske sku du tro på noget.... tro på det bedste i alt. uanset hvad så er der altid noget godt i det selvom man ik li kan se det. jeg taler ud fra egen smerteerfaring. har mistet min familie over 4 mdr.
Lige et sidste råd: Den eneste som du med 100% sikkerhed ved du har til det sidste sekund i dit liv, tja det er dig selv. så pas godt på DIG for det er jo ikke sikkert der er andre til at gøre det. Dig burde være dit kæreste.
Pøj Pøj.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.