0tilføjet af

Når kærlighed bli´r til vold

Banket ud af ægteskabet – og banket ud af Danmark

Historien er set mange gange før: De grædende kvinde med blå mærker i ansigtet efter en alvorlig gang tæv. Nu sidder hun hos politiet og anmelder sin mand for vold. Eller er mødt op på bistandskontoret. Samtidig har hun måske startet skilsmissesag ved statsamtet, og det er helt sikkert, at når det er grov vold, der ligger bag, så får hun skilsmisse med det samme.
Hendes baggrund er ofte: Opvokset i en østeropærisk, en tyrkisk, en afrikansk landsby, måske præget af dårlig uddannelse, fattigdom, manglende viden om det moderne, vesterlandske samfund – Danmark - men også præget af drømmen.
Mange kvinder drømmer den samme drøm. Om at leve i en god familie med trygge rammer omkring børnene, med en sund økonomi og nogle af de hjælpemidler, vi forbinder med den moderne familie – vaskemaskinen, komfuret og ovnen, og måske frem for alt det rindende, rene drikkevand. Når der opstår mulighed for ægteskab med en mand, der kommer fra eller opholder sig i et rigt land som Danmark, vil mange kvinder sikkert anse sig selv for lykkelige og meget heldige: Nu er drømmen ved at blive til virkelighed.
Hvad enten kvinden er familiesammenført til Danmark på grund af ægteskab med en dansk mand, eller hun er ført hertil som gift med en herboende udlænding, en flygtning eller en indvandrer, så ser vi desværre alt for ofte, at netop som drømmen ser ud til at gå i opfyldelse, så forsvinder hele livsgrundlaget, fordi ægtemanden begynder at blive voldelig.
Det er netop nu - du skal begynde at tage forholdsregler for dig selv, og særligt hvis du har børn. Du skal tænke på at kontakte andre i din omgangskreds for at indhente oplysninger, du synes at mangle om rettigheder, om opholdstilladelse, rettighed til dine børn, skilsmissens funktion og konsekvens, nødvendige forudsætninger for at kunne blive her i Danmark (hvis du endnu ikke har varig opholdstilladelse), hvis jeg du bliver udsat for vold fra din ægtemand, hvad skal jeg så gøre for at forbedre mine chancer for at blive i Danmark, hvem kan hjælpe mig akut og på længere sigt, og mange andre spørgsmål.
Så kontakt os straks. Vi er en selvstændig landsdækkende rådgivning. Du kan besøge os indenfor åbningstiden, eller ringe og aftale et tidspunkt, det passer dig, du kan sende en e-mail, så vil vi straks besvare dit spørgsmål

- du kan ringe os op "døgnet rundt" og få telefonrådgivning !

Landsdækkende Rådgivning
Vold mod Udenlandske Kvinder
Vesterbrogade 14-butikken 8000 Århus C.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.