9tilføjet af

Knaldfyrværkeri bør legaliseres!

Mener i at det fyrværkeri der er ulovligt skal legaliseres? Det mener jeg. Mange mennesker har et virkelighedsfjernt syn på knaldfyrværkeri fra kampagner og "eksperter" der alle er imod knaldfyrværkeri. Medierne interviewer aldrig folk, som er imod forbudet imod knaldfyrværkeri medierne fortæller aldrig om fyrværkeri ulykker er betydeligt højere i f.eks. Tyskland end i Danmark pr. million indbygger. Det er lovligt i resten af verden og det var lovligt i Danmark for bare 20 år siden. Der sker faktisk flere ulykker med lovligt fyrværkeri. (kilde: http://www.fyrvaerkeri.dk/static_pages/fyrvaerkerityper .htm) Hvis det var lovligt ville folk ikke lave hjemmelavet fyrværkeri, som er endnu farligere. Hvis knaldfyrværkeri var lovligt ville det også mindske lysten til at samle fusere, som er endnu farligere. Knaldfyrværkeri vil altid være her et forbud hjælper ikke en skid. Det som smugles ind fra Fjernøsten og Østeuropa er fremstillet billigt og derfor usikkert, hvis knaldfyrværkeri var lovligt herhjemme kunne vi stille kræve af fabrikkerne at fyrværkeriet var fremstillet sikkert, som man f.eks. har det i Tyskland. Der sker måske nogle få hundrede fyrværkeri ulykker om året ud af 5 millioner danskere, så det er de færreste der kommer til skade. Desuden er mange af fyrværkeriskaderne forbrændinger eller andet der kan hele sig. (kilde: http://www.fyrvaerkeri.dk/static_pages/skadetyper.htm).
tilføjet af

Forstår ikke noget...

Altså... Man kan ikke uden videre drage den konklusion, at fordi der er flere ulykker i dag end for 20 år siden, så skal knaldfyrværkeri lovliggøres. Det er ikke nok at se på antallet af ulykker. Der skal samtidigt ses på antallet af fyrværkeri - som er steget eksplosivt i de senere år.
Men jeg forstår ikke dit indlæg. Mener du også, at det skal være tilladt at køre stærkere, fordi alle alligevel gør det?
Og hvad skal vi i det hele taget med knaldfyrværkeri? Hvorfor kan vi ikke leve uden det? Jeg kan sagtens leve uden det, og ville ønske, at andre også kunne det.
Jeg forstår ikke formålet med noget der bare siger "Bang".
tilføjet af

Man

skulle have certifikat til fyrværkeri for at opbevare og tillige at "fyre" dem af. Og de skulle så klassificeres efter styrken, for at fyre af knaldfyrværkeri skulle man have en generals uddannelse indenfor ingeniørtropperne.
Når nogen af os "almindelige" mennesker ønsker knaldfyrværkeri, er det fordi vi ikke kender dens styrke og ødelæggelsesevne.
Og alle certifikater tabes ved at man affyrer eller har til hensigt at fyre dem af.
tilføjet af

Rigtig god ide

Der burde indføres obligatorisk "kørekort" til kraftigere fyrværkeri. Et kørekort man skal kunne fremvise, hvis man har affyret kraftige kanonslag, kæmperaketter eller lignende.
tilføjet af

well

Der er faktisk sket færre ulykker de seneste år og det er til trods for at knaldfyrværkeri importeres i større og større mængder. Derfor mener jeg at knaldfyrværkeri ikke er så slemt som "kampagner", "eksperter" og mediefolk siger.
tilføjet af

eller også

Eller også kunne der være en vejledning og andre nødvendige opæysninger på pakken. Men det kan kun blive indført hvis knaldfyrværkeri var lovligt.
tilføjet af

Næsten

ingen læser en vejledning på emballagen, specielt ikke advarsler. Ville hellere ikke sikre mod spritternes leg med sprængstof.
tilføjet af

Jo.

Folk læser da advarslerne cigerrat pakker
tilføjet af

trst

rewrwe
tilføjet af

Ja, knaldfyrværkeri skal legaliseres

Ja, jeg mener at man skal gøre knaldfyrværkeri lovligt igen. Man må jo erkende at folk vil have knaldfyrværkeri til Nytår. Så hvorfor ikke gøre dette lovligt under kontrollerede former, således at kvaliteteten af artiklerne er iorden og med ordentlige lunter. På den måde vil man formodenligt også kunne fremstille knaldartikler med "godt" brav men hvor sprængkraften sandsynligvis er relativ lille. Iøvrigt er hele fyrværkeri området gået fuldstændig amok i de senere år, forstået på den måde at ting i bl.a. medierne konstant bliver fordrejet samt at myndighederne har lavet en gang makværk når det drejser sig om de "nye" fyrværkeri regler. De fleste fok som kommer til skade med knaldfyrværkeri er fok som har holdt tingene i hånden eller gået tilbage til en fuser, hvilket man naturligvis ikke skal gøre. Dette gælder jo alt fyrværkeri. De doobelt moralse i hle fyrværkerilovgivningen er jo også at man gerne må have fyrværkeribatterier der kan give knald. De må faktisk afgive brag med lydtryk på optil 120dB. Men man må ikke have fyrværkeri der kun kan sige knald. Til sammenligning må der i Tyskland f.eks. kun sælges knaldfyrværkeri der kan afgive en lydniveau på 90dB. Så det var i ganmle dage at man kunne få kraftigt knaldfyrvirkeri via Tyskland.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.