5tilføjet af

Ingefær mod morgenkvalme.

"Ingefær lindrer morgenkvalme i de første måneder af graviditeten," skriver avisen The Australian. På University of Soute Australia har forskningsresultater vist at ca et gram ingefær om dagen mindsker morgenkvalme hos kvinder i begyndelse af graviditeten. Ingefær har længe været anvendt som middel mod morgenkvalme, men plantens virkning har hidtil ikke været videnskabeligt dokumenteret. Undersøgelsen har vist at ingefær var lige så effektivt som et dagligt tilskud af B6-vitamin, et andet ofte anvendt middel.
tilføjet af

det er rigtigt

Ja nu har jeg jo af gode (kønslige) grunde ikke været gravid. Men ingefær er kvalme dæmpende, jeg har hørt at kræftpatienter med fordel kan bruge det i forbindelse med kemokure.
tilføjet af

Køresyge

Hos os bruger vi ingefærpiller forebyggende mod køresyge -
Mvh. guller
tilføjet af

marie kiks

marie kiks virker også, har selv brugt denne metode
tilføjet af

Ingefær og gurkemeje

ja, ingefær skulle vist være noget af et vidundermiddel. I hvert fald kan jeg læse på http://www.sundhedslex.dk/ingefaer.htm at ingefær skulle være effektivt mod morgenkvalme, forkølelse, leddegigt, galdesten, køresyge osv. Ingefær er beslægtet med gurkemeje. Gurkemeje har mange af de sammme egenskaber. Både gurkemeje og ingefær bruges hyppigt i asiatisk madlavning, hvilket er grunden til, at asiatere lider mindre af disse sygdomme end vesterlændinge. Læs evt. om gurkemeje på udmærkede sundhedsportal http://www.sundhedslex.dk/gurkemeje.htm - vi bør anvende gurkemeje og ingefær oftere i vores madlavning - både for helbredets og gastronomiens skyld.
tilføjet af

Ingefær virkning

Fra undersøgelser foretaget på mennesker (Maryland Medical Center i USA) fremgår det, at gravide kvinder der dagligt indtager 1 gram ingefær i korte perioder (max. 4 dage), har mindre graviditetsrelateret svimmelhed og kvalme, end kvinder der tager placebo. Dog kender man ikke risioen for, hvorvidt ingefær kan have en skadelig virkning på barnet. Ifølge http://www.sundhedslex.dk/ingefaer-virkning.htm har forskning stadig ikke videnskabeligt bevist, hvorvidt ingefær har en skadelig virkning på fosteret under graviditeten. Derfor vil ingen ansvarlig læge råde sine gravide patienter til at tage ingefær under graviditeten.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.