7tilføjet af

Influenza-vaccine, virker det overhovedet?

Først og fremmest undskyld jeg har glemt at logge mig relementeret ind i SOL-debatten.
Men jeg er netop hjemkommet efter en såkaldt influenza-vaccine, uden dokumenteret garanti for virkning.
Jeg er bange for at dø af skræk, derfor denne tåbelige vaccine, som lægerne ikke selv tør sig.
tilføjet af

Det afhænger vel af

om man normalt er meget modtagelig over for baktusser.
Jeg har aldrig haft influenza og kunne pt. ikke finde på at få vaccinen. Men er man mere skrøbeligt anlagt, er det helt sikkert en god ide at få et stik.
tilføjet af

Influensa ...

... har ikke noget med baktusser at gøre - det er en virus !
Ja, vaccinen virker på nogle, ikke alle .....den virker ikke mod alle typer for influensa, det er afhængigt af hvilken virus der er tale om.
Sidste vinter kørte der 2 slags influensaer rundt ... mange danskere blev ramt af den slemme, incl. mig selv ..... og det var til trods for en vaccine.
tilføjet af

Baktusser eller virus

Det går jo nærmest ud på et. Min pointe er at, hvis man er meget modtagelig (læs: nemt får raget det ene eller andet til sig) - så er det en god ide at få en vaccination.
tilføjet af

Det gør det da ikke ...

.... når det ikke er detsamme.
En baktusse smitter eks. ikke på samme måde som en virus - derfor kan det da aldrig sammenlignes !
tilføjet af

LAD VÆRE .......

Man skal ikke få en vaccine mod influensa medmindre man er svag ell. gammel. Er man et normalt og ellers raskt menneske er der absolut ingen grund til at få den. Det er kun svage mennesker der ikke kan holde til at få en influensa. Det der sker når vi alle for vacciner mod alt der eksiterer, er at sygedommene udvikler sig til at blive resistente. Det samme sker i øjeblikket med antibiotika i sydeuropa, her er der mennesker der ikke længere kan bruge antibiotika, og så kan man dø. Så lad være med mindre du har en farlig sygdom ell. er gammel ell. svag. Mic.
tilføjet af

Kan også bruges på anden vis

Sidste år fik jeg en influenza-vaccine af hensyn til min kæreste, som var i kemoterapi. Hvis man omgiver sig med ældre, syge eller på anden måde svagelige kan det altså også være en god idé at få vaccinen, så man ikke risikerer at smitte andre, hvis man skulle være uheldig at blive ramt.
Mht effekten kan jeg ikke udtale mig - jeg fik ikke influenza sidste vinter, men det har jeg nu heller ikke haft i en del år, så det er jo ikke ensbestydende med at det er vaccinens skyld. Vil dog vove at påstå, at hvis man først har prøvet at have en rigtig slem influenza med 40+ i feber, sengeliggende i 10-14 dage, diarré, opkastninger, vægttab på 5-10 kg, kraftige hovedpiner, halsbetændelse osv osv, så kan jeg godt forstå, hvis der er folk der VÆLGER at tro på den virker - så kan man da håbe, at sindet er med til at holde én virusfri!
Folk der får en forkølelse og påstår det er influenza, har jeg ikke meget til overs for - hvis man har influenza tror jeg altså ikke det er muligt at vende tilbage til arbejdet næste dag - ikke med den slags influenza jeg har været udsat for!
Vh.
hot-lava
tilføjet af

Ja, korrekt..

Ja, det er korrekt at det kan være en god ide at blive vaccineret hvis man er i nærheden af syge og svage mennesker. Det havde jeg ikke lige overvejet. Tak for indlægget. Mic.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.