5tilføjet af

Indbygningsspot.... Hvor mange W?

Hejsa...
jeg skal til at købe nogle indbygningsspot til mit køkken (over nettet) - men jeg er lidt i tvivl om hvor stærke de skal være.
Skal jeg vælge 20W og er der lys nok i dem eller skal jeg tage 50W. De skal være den primære belysning for både køkken og en sammenhængende gang!
Rummet er ca 3x4 meter og der skal sidde 6 spot i alt!

;o)
A aus greenland
tilføjet af

20 W

Hej Anders.
Jeg er sikker på 20W er alt rigeligt, men husk på at 6 x 20W sluger en masse strøm for slet ikke at tale om 6x50W, det er 300W, hvilket jo er omkring 60 øre i timen. Det løber op på årsbasis.
Jeg har set at de er begyndt at lave spot med lavenergi pære, 7W skulle give det samme lys som en 20W halogen, og samtidig har du ikke problemer med varmen og brandfare. Normale spot kan blive omkring 600 grader varme så der er mange regler der skal overholdes.
Håber du kan bruge mit svar og du får et godt resultat i dit køkken.
tilføjet af

ja enig

har selv 20w alt rigeligt, du får lyset lige over emnet.
tilføjet af

kan godt værer 50w

hvis det er halogen kan du godt sætte mindre i (watt=ampxvolt) husk at over holde luft afstand + ingen hjemme lavede led de bruger mange amp dvs stor mm2 led
tilføjet af

køb LED spot istedet

Har du overvejet at købe LED-spot istedet. Det har jeg med fordel gjort, det sparer på el-regningen. Fordelen er også at man kan få lys der minder mere om dagslys. Kig på www.aaplus.dk. Her fik jeg nogle gode informationer, du kan jo også prøve at skrive en mail til dem, hvis du er interesseret.
tilføjet af

Hej

Er der nogen her der ved hvad det krøver at blive elektrikker og om det er svært,jeg vil gerne uddannes til det,men er ikke vildt klog i skolen,kan det lade sig gøre aligevel
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.