2tilføjet af

Gebyrer?- Hvorfor ikke selv tjene lidt??

Hvem fastsætter i det hele taget, at noget skal koste et gebyr og hvor meget gebyret må være på? Her er et lille eksempel, som er taget fra den virkelige verden:
Man køber et produkt i USA og får det fragtet hjem via UPS. På vejen hjem skal UPS igennem told og skat, og her betaler de beløbet for en, hvorefter de sender en regning, hvorpå at de har opkrævet et gebyr for at lægge pengene ud. Regningen er på 1000 kr, hvoraf de 100 er gebyret.
Nu forholder det sig sådan, at de 900 kr (1000 - 100), burde have været 600 kr, men UPS insisterer på at man alligevel skal betale hele beløbet, hvorefter man vil blive refunderet.
Hvis man accepterer dette - hvilket man åbenbart skal - kunne man så ikke i princippet gøre som dem, og så opkræve et gebyr for at lægge penge (300 kr, red.) ud?! f.ekst 100 kr i gebyrer, ligesom UPS selv? Eller måske 500 kr, blot fordi at gebyr beløbet er arbitrært?!
Hvad synes (eller ved) du?
mvh. Sysifos
tilføjet af

Den lange ende

Jo da. Fastsæt blot din arbitrære gebyrstørrelse. I sidste ende handler det imidlertid om at kunne få pengene hjem. Om hvem der har fat i den lange ende.
Tilsyneladende er UPS afhængig af sine kunder, men ikke af den enkelte kunde! Du vil gerne have din vare og må derfor betale. Næste gang kan du jo tjekke om der er en konkurrent der kan gøre det billigere.
At kræve et gebyr af UPS for at betale for meget, er udelukket. Selskabet er dækket ind af diverse nedskrevne retningslinier, som man bare har at rette sig efter som kunde -ellers får du hele juraen på nakken.
Men hvis det er meget urimeligt, er der selvfølgelig ombudsmanden at henvende sig til. Min pointe er imidlertid, at den slags forretninger selvfølgelig er kontraktligt reguleret, og medmindre man selv er et selskab som har lavet en gensidig aftale, må man rette sig ind som kunde.
tilføjet af

Ekstra Bladet

Hej.
Gem alle papirer og kontakt Ekstra Bladet. Det gjorde jeg engeng, hvor jeg havde bøvl med et teleselskab - de var helt urokkelige, indtil en journalist talte med dem - så fik piben en anden lyd.
ACE
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.