147tilføjet af

Folk med barnevogne!!!

Hvordan kan det være, at folk med barnevogne ALTID skal fylde hele fortorvet, så vi andre alm. dødelige er nødt til at løbe i zig zag mellem bilerne for at komme forbi???
I dag, da jeg cyklede hjem fra mit studie, stødte jeg på en særligt psykopatisk barnevogn-ist - hun flippede FULDSTÆNDIG ud på mig, fordi jeg langsomt trillede hen mod den fodgængerovergang, hun var i færd med at krydse, istedet for at stoppe helt op!
Hvem fanden har givet dem ret til helt at overtage de danske fortorve? Hvorfor nægter de at flytte sig så meget som en tomme?!? Det gælder faktisk det store flertal, selvom der selvfølgelig er undtagelser - sjovt nok er det mest fædrene, der kan give lidt plads til andre...
Det er kommet så vidt, at jeg et par gange har taget mig selv i at fryde mig en lille smule, når en person med barnevogn må stå tilbage ved stoppestedet, fordi der ikke er plads i bussen!
tilføjet af

Du har jo ret

Jeps, jeg har også været udsat for noget lignende, og har også altid undret mig over, hvorfor det er sådan. - Og er rigtig godt TRÆT at det.
tilføjet af

Frustreret !

Har du overvejet om dem med barnevognene også kan blive frustreret i trafikken .... frustreret over regler, som er lavet specielt for barnevogne og kørestole,- ikke blir´ overholdt ??
Eks. i en bus eller en elevator på en station .....kørestole, cykler og barnevogne har fortrinsret, da de ikke kan bære op og ned af trapperne.
Men blir´ det overholdt ??
NOT !!!
Vi må stå/sidde tilbage men sfolk maser sig ind i elevatorer og busser .... og kan derfor ikke komme med !!!
Hvor fedt er det synes du ?
tilføjet af

Men derfor!

Derfor behøver I vel ikke fylde hele fortorvet og opføre jer egoistisk? Det gælder jo i almenhed - ikke kun i elevatorer!
tilføjet af

Nej ...

.... absolut ikke .... selvfølgelig skal vi ikke fylde det hele .....
Men du ved nok,- den ene tjeneste er den anden værd, ikke ??
Synes du ikke at ville være rimeligt at jer uden barnevogn el. andet ...holdt jer til reglerne, så vi andre også kunne komme frem i det daglige ?
tilføjet af

Jo!

Jo da, det synes jeg faktisk også, at jeg gør! Men fordi det kan være besværligt at komme rundt med barnevogn i toge osv, behøver I vel ikke "hævne" jer på resten af befolkningen??
tilføjet af

Hævne sig ?

Jeg vælger at tro på at ingen hævner sig i denne forbindelse, men blot erklærer sin ret !!!
Vi skal alle være her - med eller uden barnevogn, kørestol m.m. ....problemet er at ingen af os er særlig gode til at tage hensyn i trafikken - det gælder de gående, cyklister, kørende m.m. ......
Kald det egoisme !!!
tilføjet af

jeg giver dig ret

Når jeg går med min barne vogn, flytter jeg mig gerne for andre, og specielt ældre, andre barnevogne, og kørestole. men en ting jeg ikke flytter mig for er folk der cykler på fortovet. og normalt går jeg længst inde på fortovet, så andre kan komme forbi.
Men noget der kan gøre mig sur, er folk der går ind foran barnevognen, og det er specielt ældre der gør det, selvom de har set at jeg kommer gående.
Er glad for at du siger der er undtagelser..
tilføjet af

Hvordan..??????

kan man sammeligne en fucking barenevogn med en handicappet....selvfølgelig bliver der taget hensyn til den person som ikke kan gøre noget selv, en barnevogn+fører kan alt selv og derfor bliver der ikke vist hensyn hverken fra eller til.
tilføjet af

Ikke desto mindre ...

... er det jo altså sammenligningen i dagens trafik !!!
Spørg politikerne - det er vel dem som har lavet reglerne, mon ikke ??
tilføjet af

hverdag

Det ville åbenbart lette din hverdag meget, hvis ikke de fyldte hele fortorvet. Men når nu du alligevel kører på cykel, ville det så ikke være meget lettere at holde den fra fortorvet hvor den alligevel ikke må være, og få en gladere hverdag??
Kan lige forestille mig hvor mange der brokker sig over dig.....
tilføjet af

Er du lidt dum?

Nu har jeg ikke for vane at cykle på fortorvet, men ind i mellem er jeg ikke på cykel, men bruger mine ben...(!)
tilføjet af

Nemmerlig!

Ja, de irriterer også mig grænseløst! Min kæreste kalder dem kampvogne, for de tromler sig gerne frem gennem terrænnet.
Selvfølgelig er der undtagelser, men jeg støder altså også ofte som fodgænger på dem, der vil fylde heeeele fortovet - men indrømmet, jeg fylder også selv heeeeele fortovet, når der kommer en cyklist kørende hvor de ikke skal være - og sjovt nok er disse enten meget unge tøser der tror de er smarte, eller meget ældre kvinder (med gråt hår, ikke hvidt!), der tror de kan gøre som det passer dem.
Det der irriterer MIG mest ved kampvognsførerne, er når de skal krydse en fodgængerovergang. Så er der mange der skubber barnevognen et godt stykke ud over cykelstien, mens VI ANDRE har grønt lys. De vil vel for helvede ikke ofre ungen bare for at komme først over krydset!
Har mange gange ringet med klokken af disse hoveder, og de hidser sig altid helt vildt op - men helt ærligt siger jeg bare "ja-undskyld-at-jeg-ikke-bare-kastede-min-cykel-ud-på-vejen-for-at-blive-kørt-ned-i-stedet-for-at-gøre-dig-opmærksom-på-at-du-rent-faktisk-holdt-i-vejen-for-mig!"
Håber på generel bedre opførsel i trafikken - der er sandelig mange dårlige cyklister som ødelægger det for os andre - og NEJ, jeg kører ikke langsomt som en anden padde, jeg bliver til gengæld svinet til, fordi cykelstien ikke er en motorvej osv osv. Fatter ikke al den negativitet, når man ikke har sagt en lyd. Hold op sådan en cykelklokke kan bringe folks pis i kog!
tilføjet af

Til samba

Er du sindsyg?? Du er rigtig sjov. hahahaaaaaaaaa
hvad mener du med danske fortovet???? hvor er du joke!!!
tilføjet af

holdningsændring

Det er ikke kun barnevognsskubbere der ikke viser hensyn.
Det er et stort problem her i Danmark. Folk er fuldstændig ligeglade med deres medmennesker. Det er MIG MIG MIG. Jeg kommer i første række.
Vi burde alle prøve at se os selv lidt fra oven. Små adfærdsændringer og alle vil forhåbentlig blive lidt gladere. Og tage mere hensyn til hinanden.
Smil - og verden smiler til dig.
God week-end
tilføjet af

hm....pudsigt nok!

Er det dem der ingen børn har der hidser sig op overfor barnevogne....*grin*
Jeg synes at I alle burde tænke jer om, en mor der kommer kørende med sin barnevogn, er ikke en kampvognsfører, men en mor der beskytter sit alledyrebaste.(derfor er hun så nem at hidse op)
Jegselv har givet folk et par skæld ud på vejen da min søn var lille, og gør det stadigvæk når jeg mener at folk f.eks i bussen ikke letter deres fede bag så den lille kan få en plads, og han konstant er ved at vælte og slå hul i hovedet.
Men, jeg synes nu det er pudsigt nok at det er dem der ikke er forældre og fortsat lever i deres egoisme rus, der anklager mødrene for at være hidsige kampvognsførere!!!
Kan ikke andet end at sige, at I kan bare vente jer...for en skønne dag er det jer måske der triller en tur med jeres klodset barnevogn, og alle bliver skide sure på jer, fordi i enten fylder for meget på fortovene eller jeres lille er for larmende.
Har I ikke også selv været små en gang, og hvordan tror i jeres mor har gebærdet sig i trafikken med jer???
tilføjet af

GI´ TØSEN EN KIKS!

Nåeee, var det dig der lå i barnevognen???
I øvrigt vil jeg også gerne brokke mig:
Hvorfor er det kun gamle, der må komme på plejehjem? Hvorfor må man ikke køre cykelister ned? Hvorfor får man ikke grupperabat når man rejser alene? Hvorfor lever nogle kvinder hele livet uden at finde en mand??? DET MÅ DU KUNNE SVARE PÅ SAMBA!!!!
Tja....?
tilføjet af

helt ærligt...

hej du.. selvfølgelig skal os med barnevogne da ikk fylde det hele, det er klart.. men hvad med jer "almindelige dødelige" f.eks. i supermarket?? I kommer med jéres INDKØBSVOGN og flytter jer IKKE....
så jeg tror helt ærligt at vi er lige gode om det...
tilføjet af

Du har da vist ikke børn

Os folk med barnevogne ved af erfaring, at der er en frygtelig masse megairriterende cyklister og billister, som kører med hovedet under armen. Jeg skal ikke kunne sige, om du er en af dem....
Når du engang selv får børn vil du nok bedre kunne forstå, at man (især i trafikken) hellere pisser folk af, end man løber nogen risiko med børnene
Hvis du skal brokke dig over nogen, så må det være de cyklister, der har givet os mødre vores dårlige erfaring med trafikken!!
tilføjet af

ihhhhh

Øh, hah......jeg har for længst opgivet min tro på at den barneløse befolkning er hensynsfuld. Prøv bare at komme frem med en tvillingvogn! Umuligt. Jeg flytter mig og vognen HVER gang. Når jeg beder andre om at gøre plads til os bliver det ikke gjort og folk skælder mig ud. Især i Metroen. Jeg går nu ud når jeg hvad at der ikke er så mange mennesker i butikkerne, tog, bus osv. Er det generende for mig...JA. Men, jeg ved at intet vil ændre sig så længe folk ikke magter at vise almindelig høflighed og hensyn. OG har fulgte debatten...og er enig i at det er oftest unge og ældre der er fuldstændig ligeglad. Tænk engang....børnene er samfunds fremtid...lær at selv vise hensyn og lær dem at også gøre det og alt vil blive bedre.
tilføjet af

Fordi...

barnevogne fylder næsten hele fortovet. Sådan er det. Benyt dig dog af det andet fortov eller gå udenom. Hvis ikke du har andet at tage dig til end brokke dig over bagateller, så må du godt nok have et sygt liv. God fornøjelse med at se de lyse sider af livet:-))
tilføjet af

fuldstændig enig

Jeg kune ikke være mere enig i dagens indlæg og det er ikke kun fortorve.
det er i supermarkedet, i tivoli, når man står i kø forskellige steder.
som om de har den opfattelse at går an med en barnevogn har man fortrinsret alle steder og det er til at brække sig over.
var for et pat år siden til rock show og så en kvinde med barnevogn stå ca 30 meter længere tilbage i køen.
inden for en halv time var hun sgu oppe på siden af os; de aser og maser sig bare igennem alt for folk har jo naturlig tendens til at rykke sig lidt når man får et hjul i benet!!!
tilføjet af

Når du får børn !

Den dag du har fået børn,- så skal du se dig selv i samme situation - ellers kommer du ingen vegne ...
Ved du hvorfor ??
Fordi folk gider ikke flytte sig af sig selv !!!
tilføjet af

HVAD??!!???

Hvad snakker du om? - han har jo ret - det handler i bund og grund om at folk der får mbørn og triller rundt med deres barnevogn mener at de har en lille smule mere ret til ikke at flytte sig hvis man kommer gående for... DE HAR JO BABYER... Jeg er utallige gange blevet hensynsløst TROMLET ned af folk med de der helvedes maskiner, derfor går jeg IKKE til side mere når der kommer en med barnevogn mere.......
tilføjet af

"Hvorfor er der ingen der flytter sig, når man kommer gående med en barnevogn?".

Har du nogensinde gået med en barnevogn - tror det næppe!
Jeg er mere tilbøjelig til at sige: "Hvorfor er der ingen der flytter sig, når man kommer gående med en barnevogn?". Det er et ekstremt stort irritationsmoment at skulle rive barnevognen rundt i zig-zag når man går ned ad gaden, og ikke mindst både tungt og ikke særlig sundt for barnet. Ja, barnevogne fylder, men barnevognen er også fyldt med det der skal sikre din fremtid engang.
Jeg forstår du har været udsat for en dårlig oplevelse - men jeg har så sandelig også været udsat for mange ubehagelige oplevelser med cyklister! Skal vi ikke prøve generelt at tage lidt hensyn til hinanden og ikke råbe op om hver enkelt tilfælde af "uretfærdighed" i samfundet?
tilføjet af

flytte sig????

det har absolut intet at gøre med at rykke lidt når en barnevogn skal forbi!!!!
men når man står i en lang kø et sted for at komme ind kan jeg bestemt ikke se det retfærdige i at folk med barnevogn lige pludselig rykker 30 meter frem i køen ved at skubbe med barnevognen, når vi andre står så godt so stille.
Jer med bøen må sgu også tage lidt hensyn. I har trods alt selv valgt det.
Jeg vil godt rykke til side hvis nogen skal forbi mig med en barnevogn men når det bruges for at komme frem foran andre, er grænsen nået.
tilføjet af

Enig

Har også undret mig over, at dem der ikke har forståelse for, at en barnevogn kan være klodset og tung at manøvre gelinde imellem andre, tilsyneladende ikke selv har børn.
Jeg giver altid selv plads til andre i den udstrækning det er muligt - var sågar dum nok til at vige for en cyklist på fortovet forleden, der styrede direkte mod barnevognen....
Der er nogle, der ikke er gode til at tage hensyn. Men de findes i alle kategorier, som f.eks. bilister og gående. Men flertallet inklusive mig selv, prøver at tage hensyn.
Forstår ikke, hvordan nogen kan få sig selv til at godte sig over at en med barnevogn ikke kan komme med bussen. Den situation har jeg stået i flere gange og har måttet vente en halv time ekstra på næste bus med en grædende unge, der trænger til at komme indenfor. Den dag I selv bliver forældre, tvivler jeg på, at I vil synes, det er særlig sjovt. Man bliver utrolig ked af, at andre ikke har forståelse for, at det her ikke handler om moren, der vil være egoistisk, men om et lille barn, der ikke har behov for at vente yderligere en halv time på at komme væk fra regn og kulde/få mad/ tør ble etc. Når man som jeg ikke har råd til bil, men er afhængig af offentlig transportmidler, kan man virkelig blive fortvivlet over, at andre bare maser ind i bussen, men lader spædbarnet blive udenfor med sin trætte mor...
Den dag, I selv bliver forældre, vil I forstå trangen til at beskytte det lille væsen, som er hjælpeløst og dybt afhængig af, at man kan passe på det - også i trafikken. Der går ikke skår af nogen, fordi man med sine raske ben viger en smule for at en handicappet eller en barnevogn kan passere. Barnevogne er ikke kampvogne - barnevogne bærer på et lille levende væsen, der skal passes på. Og det er ikke altid lige nemt at begå sig blandt mennesker med en sådan:
Første gang jeg var i byen med barnevognen efter min fødsel, gik jeg ind i Matas for at købe ammeindlæg. Jeg bakkede lidt med barnevognen ved indgangen for at give plads til hende, der var på vej ud af butikken. Jeg var uvant med at køre med barnevogn og har sikkert noget klodset fået den manøvreret ind ad indgangen igen. Damen bag mig, som åbenbart mente, at hun var berettiget til at komme foran mig, men lige måtte vente et sekund på at komme forbi, sagde surt til mig, at "nu om dage skal børnene altid forrest!!" Jeg tabte fuldstændig mælet, stod bare der og kiggede på damen, der med næsen i sky sejlede ind i forretningen forbi mig. Det var min allerførste tur med mit barn, jeg havde mange smerter i bækkenet efter en kompliceret fødsel, hvilket ikke gjorde det nemmere at styre en stor barnevogn og var træt pga. søvnmangel. Som enlig mor har man ikke andre til at hjælpe sig med indkøb, så jeg måtte have ungen og barnevognen med hver gang. Og når man så tilmed skal tage imod folks sure bemærkninger - selv om jeg er opmærksom på at være hensynsfuld - eller høre, hvordan de godter sig over, at man ikke kommer med bussen, kan man godt undre sig over, hvor lidt respekt nogle mennesker har for småbørn i barnevogne.
tilføjet af

YEAH

Ja vi er sq lige gode om det, man gør alt på baggrund af oplevelser man har haft. Kan vi ikke bare stoppe al den "hævn" og opføre os ordentligt? Hvor meget mister man af sig selv, ved at tage hensyn og hjælpe folk igennem hverdagen?
tilføjet af

Præcis

helt enig.... lad os nu for helvede komme ud af vores ego-trip og tænke mere på hinanden i stedet.
tilføjet af

Fordi

du har oplevet en egoistisk barnevognsfører er det ikke ensbetydende med, at vi alle er sådan, vel❓Prøv lige at bevare proportionssansen, tak.
tilføjet af

Fjern hellere alle. ....

Rulleskøjter, skatere, cykler og gadestandene fra fortovene først.
Børnene skal da være der !!
Men, ja der skal gives plads til andre.
tilføjet af

angående det med barnevogne

Vi med barnevogne stopper midt på fortovene-ja og det har vi den gode grund til at vi har samarbejdsaftale med de forretningsdrivende om at sænke farten på alt forbipasserende trafik, da mange går forbi uden at bemærke deres tilbud i vinduerne.
tilføjet af

Det tror du vel ikke selv på ?

At ALLE med børn opfører sig sådan ?
Du må ha´ nogle dårlige erfaringer, som nu giver sig udslag i kritik af ALLE !!!
tilføjet af

Vi skal være her alle sammen.

Der vil altid være nogen der ikke flytter sig fra andre mennesker, men det skal ikke gå ud over os alle sammen der går med en barnevogn. Det er heller ikke alle mennesker der cykler pænt men det betyder ikke at jeg hader alle der cykler, for der er for mange der cykler uden lys på og det er da heller ikke smart og så fylder de hele kørebanen og det skal de jo heller ikke vel.
Jeg kører også med barnevogn og den fylder meget på et fortov og det er sådan at det er nemmer for folk der ikke går med noget at gå uden om end det er at jeg skal til at flytte hele vognen ud på gaden for at i kan gå lige hen af fortovet. En gang i mellem kan man jo prøve at smile i stedet for at blive sur på damerne med barnevogne. Vi har ikke lavet barnevognen så store og vi skal jo være der alle sammen.
tilføjet af

Mister du noget ?

Går der noget af dig, rent personligt, hvis du er nødt til at flytte dig for en barnevogn ?
For så er du ekstremt egoistisk !!!
Måske er det derfor du er blevet "tromlet" ned ???
tilføjet af

I orden

Jeg har kørt meget med barnevogn selv om jeg ikke er blevet mor endnu - har arbejdet meget med børn som ganske ung og været au-pair i UK. Må hertil lige tilføje at englændere sådan helt generelt er MEGET mere høflige i dagligdagen, så derovre var der aldrig nogle problemer med at manøvrere - selv ikke på fortovene i den værste myldretid i London.
Nå, men jeg skriver bare, fordi jeg har oplevet det samme som vedkommende der skrev indlægget "nemmerlig". Jeg cykler dagligt i København. Og der ER vitterlig folk der stikker barnevognen ud over cykelstien! Her fatter jeg så heller ikke noget mere - for hvis det er guldklumper og vores allesammens fremtid, så er det godt nok en spøjs måde at vise det på!
I det daglige har jeg ellers ikke problemer med barnevogne og deres førere - men har dog oplevet få der bare tromler uhæmmet afsted - er dog ikke blevet skubbet af en barnevogn i en kø, det er dem med indkøbsvognene meget bedre til!
Vh
hot-lava
tilføjet af

Godt jeg ikke går med barnevogn mere

Folks opførsel overfor mødre med barnevogne er modbydelig (men aldrig når fædrene går med den). Min veninde prøvede en enkelt gang at gå med mit barn i vognen - hun var dybt chokeret over folks opførsel og hvor svært det er at komme frem på fortorvet for parkerede cykler OG CYKLISTER, stativer, fortorvscafeér, skilte og ikke mindst sure mennesker.
Folk går med vilje ind foran vognen og blokerer fortorvet, cyklister styrer direkte hen imod vognen, folk i bussen nægter at flytte sig fra den plads barnevognen kan stå på.
Er det så underligt at mødrene reagerer imod det?
Godt min nu er blevet så stor, at vi ikke mere bruger barnevognen.
tilføjet af

Hørt !

Jeg kan desværre kun nikke genkendede til dit indlæg .... og er også glad for at jeg ikke skal gå med barne- eller klapvogn på gaden mere !
Man får indtryk af at børn er et stort minus her i samfundet !!!
tilføjet af

Du er da et fjols af rang!

Hvad sker der egentlig for dig?
Hvorfor er det nu lige at du skal løbe zig-zag imellem bilerne? Kører bilerne på fortovet, der hvor du bor? Lad mig lige slå fast, at jeg er far til en knægt på 3 måneder, og aldrig før jeg blev far, har været ude for en person med barnevogn, der har lavet scener, som du omtaler som værende nærmest hverdagskost! Som far, og dermed barnevognsfører, i 3 måneder har jeg endnu ikke stødt på problemer af nogen art. Folk flytter sig pænt, hvis jeg beder dem om det, ligesom de ville gøre det, hvis jeg ikke havde en barnevogn med mig. Nu er det jo som tidligere nævnt, væsentligt nemmere at flytte røven, som fodgænger, hvis man ikke skal bakse rundt med en barnevogn. Derfor forventer jeg da, ligesom jeg selv udøver såfremt jeg ikke har barnevognen med, og som jeg gjorde før jeg blev far, at folk selvfølgelig går udenom, stopper op så jeg kan komme forbi, ind i en butik osv. uden nogen form for synlig irritation. Det kaldes høflighed. At du finder det morsomt og fryder dig over en mor/far der ikke kan komme med bussen, finder jeg mere psykopatisk, end den mor du omtaler som værende det.
tilføjet af

Hvilken "lækker" personlighed

Og her kommer et person angreb.
Hvilken "lækker" personlighed vi her ser.
En der fryder sig over andres ulykke, hygger sig over en mor der ikke kan komme med bussen, og ikke har det mindste forståelse for en mors skræk for en fremkørende cyklist.
Og en smule hensyntagen til barnevogne ... nix
tilføjet af

Drop hetzen. Begynd at hjaelpe folk med barnevogn istedet.

Det foeles nogengang somom Danmark HADER folk med barnevogn.
Vent bare til, det bliver dig selv!
Hun var uligevaegtig, og havde vist faaet det forkerte ben ud af sengen.
Hun er ikke udtryk for ALLE med barnevogn...
Du overholdt vist heller ikke helt din del af faerdselsloven.
Jeg PLEJEDE at have det paa samme maade som du, efter jeg ogsaa havde haft nogle uheldige episoder med sindsyge kvinder med barnevogn...
MEN: jeg er nu selv blevet mor, og jeg er kommet "om bag rattet" af en barnevogn (ellers en meget smart og handy model til loebe-brug).
Og de er pisse-svaere at styre rundt!!
Lad mig saa indfoere DIG i barnevogne!
- Saa du naeste gang, du ser en med barnevog forhaabenligt vil give en haand eller bare lige traede et - for dig- ubetydeligt skridt til siden for at give plads.
1) Barnevogne er tunge at koere med:
(Isaer hvis man har indkoeb og en pakke bleer nedenunder).
Og desto tungere, barnet bliver desto mere skubber man foran sig.
- Det ser saa tilforladeligt ud, men kvinden med barnevogn skubber maaske et sted mellem 5 og 35 kg. foran sig bare i barnets vaegt.
Dertil kommer indkoeb, pusletaske, m.m..
2) Barnevogn er faktisk svaere at navigere:
Man kan ikke- som paa gaa-ben eller cykel- paa samme maade traekke til siden for andre. Man koerer lige ud, og det er det!
Man kan ikke reagere hurtigt, dvs. stoppe eller undvige.
Man kan ikke koere, som man ellers ville gaa blandt folk,- saadan lidt slalom-agtigt, derfor er folk noedt til at traede til side.
3) Er vejbelaegningen ujaevn eller skraa, saa hiver man hele vognens vaegt op i den ene side for at "koere lige"...
Jeg foeler det, du beskriver meget godt i min hverdag.
Folk bliver irriterret og vil ikke traede til side...af princip-aarsager.
Skal man med bus eller tog, saa er der sjaeldent nogen, der vil give en haand.
- Jeg ville skam gerne kunne bevaege mig, som jeg goer paa gaa-ben, med min vogn og klare mig selv. Men det kan jeg ikke.
Og det skal der vaere plads til.
Jeg haaber, I alle vil aendre denne attitude,- det er virkeligt haardt og foeles helt personligt nogle dage.
Nogle dage taenker jeg, at folk ville vaere mere hensynfulde, hvis det var en koerestoll, jeg kom rullende med?!?
De fleste af os faar jo boern, saa hvis I hjaelper mig nu, saa giver jeg jer en haand med jeres barnevogn en anden gang!
Os med barnevogn ejer ikke verden...
Tvaertimod, det er meget langt fra. Vi har naermest ikke lov til at vaere her.
Live and let live.
Dark Wing
tilføjet af

Ja gad vide hvorfor?

Kære Samba
Jeg er ked af at læse du har dig en dårlig dag, håber der vil komme mere indhold til dit liv i de kommende dage...
tilføjet af

Jo rent faktisk...

Jeg tror ikke du selv har mødt nogen på fortovet med en barne/klapvogn - det lyder ikk sådan ihvertfald... 92% opfører sig sådan...
tilføjet af

det er lidt nemmere

de fleste gange er det måske lidt nemmer for den som kun går uden en barnevogn af skifte side, end for den der går med barnevognen og evt oppakning.
og hvad angår din fryd. skam dig, det er kun dårlige mennesker der tænker sådan.
Tina27
tilføjet af

Så hører ...

... jeg så til de sidste 8 % .... da jeg ikke opfører mig sådan !!!
Skær ikke alle over en kam !!!
tilføjet af

Hormoner !

Hormonerne må køre højt i dig i øjeblikket - det kan da kun være den eneste undskyldning for den måde du omtaler andre mennesker på ..... mennesker som har børn, som en dag bl.a. skal BRØDFØDE DIG på plejehjemmet !!!!!!!
Prøv og vis lidt omtanke og hensyn på gaden ..... !!!
tilføjet af

Det er urinstinkterne

Det er noget der sker med folk der bliver forældre. En mor kan fx. høre hvis hendes barn græder i en flok på 20 andre 100 meter væk. Der er nogle som bliver meget rethaveriske og overbeskyttende - hele tiden i forsvarsposition.
Det må være den ca. samme defekt der rammer dem der sætter klistermærker med "børn i bilen" i bagruden - hvad skal det gøre godt for? Så man lige kan nå at dreje over i den modkørende lastbil, når der er ved at ske en ulykke?
Moralen er: Lad være med at provokere folk med barnevogne og "børn i bilen" klistermærker.
tilføjet af

barnevognen

Ja jeg kunne ikke lade være at trække på smilebåndet, for jeg har det på samme måde som dig hvad barnevogne angår... Specielt når man er nede i gåganden, som der hvor jeg kommer fra ikke er særlig stor...
Men så kom min anden tanke... Om ca 6 mdr er det garanteret mig som er i vejen for andre, da je skal til at trille rundt med sådan en... Men håber da at jeg vil tænke tilbage hvor træls det er, når man skal forbi sådan et monstrum...
tilføjet af

HVA SKER DER??!!!!

Hvor i alverden ville du så ha at de skulle gå med deres barnevogn. Ja det er da ret irrteterende at hun flipper ud (uden grund) men hallo hun kan jo ikke rigtig gå andre steder end på fortovet med sin barnevogn.. HVa sker der for folk i dag. find dog noget vigtig at diskutere! Så tænker jeg bare ej hvor er mennesker kedelige og sølle, flippe ud over damer med barnevogn på gade som fylder det hele? NØØØJ hvor er det altså bare et mega problem hva? Og når du så oven i købet fryder dig når de ikke kan komme med i bussen??!! H A L L O et kedeligt liv! Hva så med handicappede i kørerstole? Fryder du dig li så meget der? Er de ligeså irrterende?
Sorry men DU er altså for smålig!
Hilsen Anne-sofie...
tilføjet af

Det er nok fordi...

Det er nok fordi det er lettere at køre med et hjul på hvert fortov.
tilføjet af

meget snæversynet

Jeg vil bare sige at det sku' ikke er alle som har den holdning at man bliver irriteret når der kommer en barnevogn..
selv er jeg 19 år og har ingen børn endnu.. men jeg kan da godt forstå og se at en som kommer gående med vogn, barn og måske indkøb har sværere ved det end jeg, så selvfølgelig går jeg til siden.. Men det lægger I jo heller ikke mærke til..
Der er faktisk NOGLE som gør noget for jer og jeres lorte unger, så tag lige og i værd sæt det..
tilføjet af

U go grrrrrl!

Hahaha.
....Anne-Sofie,- du har lige skrevet noget fantastisk!!
tilføjet af

Det er fordi.

Til Samba!
Ja, nu kan man jo godt høre at du ikke selv har børn, men det kommer der forhåbeligt en dag.
Før vi fik barn,var min indstilling til folk med barnevogne fuldstændig lige som din...Men nu hvor jeg selv er tvunget til at gå med den store kasse,har jeg fundet ud af at den ikke lige er sådan at flytte rundt på.Ja Ja jeg ved godt at vi alle har ret til at gå på fortovet,men det er endnu engang nemmere for dig at taget skridt uden om, end at man skal vende det store monstrum.....du må alligevel stå og vente imens man drejer den.Mit svar til dig er:Hvis der står en tumpe som ikke vil give plads, så spørg ham/hende om,hvorfor de ikke vil give plads (det kan jo være at der er en god grund!)...- det her handler ikke om folk med barnevogne det handler mere om personen bag den,han/hun ville nok opføre sig sådan selv om de stod med ti netto poser i hånden.
tilføjet af

Jeg har svært

ved at se det der problem, for hvis du ligesom jeg er blevet opdraget efter den gode gamle udegave, så er der ikke noget problem. for selvfølgelig skal du da' flytte dig for en barnevogn, jeg er såmænd lige ved at tro at kommer der en politibetjent og ser at du skaber dig over det, så er det dig der må tage til pengepungen, og betale en bøde, for hvis du har taget kørerkort, så lærer man at man skal udvise hensyn overfor hinanden i trafikken, og færselsloven gælder også på fortovet.
Og så er det jo alså nemt for dig at træde til side for en barnevogn HERRESTEGUD.
Den gode gamle opdragelse siger også, at man i bussen rejser sig, og giver siddepladsen, til en ældre person, det er der desværre ikke nogen der gør, heller ikke dem der læser til lærer eller gog.
Se på livets kvaliteter, og lad være med at hidse dig op over sådan noget fis..
Alt godt fremover..
Hej
tilføjet af

Du er langt ude.....

Hold da kæft hvor er du langt ude, bare fordi folk kommer kørende med deres unger kan det da ikke passe at alle skal spring for livet og hvornår er det usundt for en unge at blive rystet lidt rundt i en kampvogn??
tilføjet af

og det er et problem?

Jeg forstår ikke du kan brokke dig over ting som det...?!
tilføjet af

flyt dem over i sådan én!

Det er sjovt, når man vil skyde genvej i Magasin i Århus, for at nå busserne på den anden side, kan det ligeså godt blive en omvej. For der hvor "stisystemet" er aller smallest, lige ved rulletrappen står der altid et par stykker med deres barnevogne og skal studerer hinandens guldklumper. Eller på diverse caféer, når mødregrupperne mødes, skal de også blokere det hele med deres monstre af kæmpe vogne. Det er faktisk ret irriterende, og beder man dem pænt om, bare at flytte vognen en kende, så man kan komme forbi, får man sendt dræberblikke, hvorefter de yderst modvilligt flytter deres vogn tre centimeter, så jeg kan klemme mig igennem.
Er der nogen der nogensinde har hørt om en paraplyklapvogn. Eller en mini barnevogn. De findes faktisk, er lette at manurere, vejer ingenting, og der kan stadig opbevares ting på dem. Og tænk, så fylder de INGENTING! En nyfødt baby kan selvfølgelig ikke opholde sig i en sådan, men når barnet er over et år - vups, flyt dem dog over i sådan én!
tilføjet af

Paraplyklapvogne

Forbrugerrådet/styrelsen undersøger jævnligt paraplyklapvogne og mange af dem er elendige og nogle direkte farlige for barnet idet de kan vælte ret nemt.
Derudover beskytter de barnet dårligt imod vind og vejr og folk, der vader ind i dem.
De er elendige at gå med, idet de fleste har hjul, der er meget små og hårde. Forskellen er lidt som at køre på cykel med alm. dæk og dæk lavet af massivt plastik.
Gav det lidt af svaret for folks valg af klapvogn/barnevogn.
tilføjet af

Komfort

Udover ovenstaaende svar om sikkerhed og beskyttelse af barnet, handler det jo ogsaa om komfort.
Komfort for barnet.
Boernene sidder ikke saerligt godt i dem.
Daekkene og konstruktionen goer, at hver bump, man skubber den kan barnet maerke, der er absolut ingen affjdring.
Check lige holdningen ved de boern, der sidder i en paraplyklapvogn!
De sidder ofte lidt klemt med skuldrene trukket frem, fordi paraplyklapvogne - som du selv paapeger- ikke er saerligt brede.
Forestil dig lige selv, hvis du skulle traekkes rundt paa den maade!
Taenk dig om, lad vaere med at vaere saa smaalig!
Gaa da for f***** til bussen i god tid!
Du er gal over, du mister tid, fordi du er ved at komme for sent.
- og skylder saa skylden paa folk med boern, som egenligt ikke er grunden til, du er vred.
Du kunne bare vaere gaet hjemmefra i god tid.
Der var vist ingen moedre med boern, der spaerede dig vejen derhjemme.
Kaerlig hilsen
Dark Wing
tilføjet af

Mere om komfort

Det var nu med overlæg, at jeg kun omtalte det sikkerhedsmæssige.
De eneste der bekymrer sig om børnenes komfort er børnenes mødre.
Sikkerhedsaspektet er lagt nemmere at forstå.
Men vi kan da lave et tankeeksperiment...
Mor med paraplyklapvogn, en pakke bleer nedenunder, aftensmad (kartofler, kød, grønt, mælk, babymad i glas) i rygsækken, nyindkøbt tøj til poden i poser på håndtagene, pusletaske sat henover håndtagene.
Mor tager bussen hjem (det er rædselsfuldt at gå med en paraplyklapvogn), ad sikkerhedsmæssige årsager kan poden ikke være i vognen undervejs (den vælter ved hver opbremsning) og folks tasker ender sjovt nok lige i barnets ansigshøjde.
Er der nogen der rejser sig ... eller brokker de sig bare over, at hun og barnet tager lidt ekstra plads i bussen.
tilføjet af

Jo jo da...

hvis du kan overbevise danmarks befolkning om det, så syns jeg det er en go idé....
og du har ret... ALLE burde bli bedre til at vise lidt hensyn til hinanden.... helt sikkert
tilføjet af

Det er et svar...

som man ku bruge til noget....
Super fedt svar...
tilføjet af

hør her

Faktisk er der en regel der siger (godt nok til personbil) At man ikke må parkere på fortovet, med mindre man kan parkere sådan at der kan komme en TRILLINGE barnevogn forbi. Dem kører der ikke så mange af rundt mere... Men det var bare for at sige at det er dem med barnevogn som har pladsen på fortovet. Biler må gerne parkere ind over den del af vejen der er forbeholdt cykellister... med mindre der er en cykel tegnet på vejen...
det var bar det...
tilføjet af

Hvorfor tror de at de har ret til at køre ind i andre?

Det er sket tre gange indenfor det sidste års tid at nogen har påkørt mig med deres barnevogn.
Hvis de tror at det hjælper dem så de kan komme hurtigere frem kan jeg informere om at jeg fik stoppet en af de tre der påkørte mig, det var dog kun så de kunne skifte retning men jeg var ved at synke i knæ, og blev derfor bremset i min vandring ned af en gå gade.
SE HVOR I KØRE ELLER FÅ ET KØRE KORT TIL BARNEVOGNEN. (Dem man trækker i automater gælder ikke ok.)
tilføjet af

Du har vist ikke prøvet selv

at svinge sådan en pram rundt, hva *G*
Så ville du straks vide hvorfor alle gående er nødt til at zigzagge. En barnevogn kan ikke zigzagge. Så er du død i armenene efter 25 meter!
Og hvorfor man bliver sur når nogen støder ind i vognene? Der ligger jo et lille sårbart spædbarn i vognene de første mange måneder - og det er ufedt hvis babyen får sådan et stød.
Derfor. Så zigzag du videre og vis hensyn - og glæd dit til den dag du selv skal håndtere sådan en tung pram med 4 hjul, og andre forhåbentlig viger for dig - MED ET SMIL
.......... hvor svært ka det være, at sætte sig i andres sted.... !
mor til 2 m. barnvogn i Kbh!
tilføjet af

Øh jo jeg har kørt med barnevogn

Jeg har været barnepige og har været Au pair og kørt både med barnevogn og klapvogn, så jeg ved godt at det er sværdt at svinge med monster barnevognene. Jeg siger bare kig jer for og forvent ikke at dem der går foran går lige så hurtigt som de selv gør. (og specielt ikke i myldertid på en gågade)
Helt ærligt den enegang hvor jeg næsten knækkede bag over og gik i knæ fik jeg et blåt mærke af, jeg blev som sagt påkørt bagfra. og viger normalt gerne for barnevogne og andre mennesker for at undgå at støde sammen med dem, men i modsætning til nogle mennesker som min mor, så har jeg altså ikke fået øjne i nakken endnu så jeg kan undgå dem der pløjer mig ned bagfra.
tilføjet af

For langt ude !

Dette er ikke hysterisk ment, jeg er ikke rødhåret ...
Da jeg for mere end 20 år siden havde barnevogn og baby, vadede jeg fra den ene ende af København til den anden.
Det var så dejlig at skubbe en vogn foran sig, man gik simpelthen lettere.
Det er også hvad jeg hører fra andre kvinder, man kunne spasere længere uden at blive træt..
Så den med, at det er tungt..det passer bare IKKI !!
Barnevogne er jo ikke blevet dårligere og tungere med årene..ej heller babyerne.
Der kan kun være et sandsynlibgt svar tilbage, at kvinderne er belvet mere pivede og egoistiske....det er ingen påatand, blot en tanke.
Da jeg var "vognfører" i sin tid, var der ikke noget der hed vi kunne komme med bussen, så der var kun de flade konvolutter tilbage, hvis ikke man tog toget altså, og det var ikke malle stationer der var en elevator..der var på Østerport, men ellers var det også en mangelvare.
SÅ PIV IKKE I UNGE MØDRE.....I ER BARE FORKÆLEDE OG FORVENTE ( og meget lidt smidige )
Venlig hilsen Piat
tilføjet af

Folk med barnevogne

Barnevogne er desværre dimensioneret, så de ikke passer med fortovsfliserne. Derfor må man køre på midten.
Jeg skrev til en mængde barnevognsfabrikanter, da jeg selv stod med problemet (1971-74), men det har tilsyneladende ikke hjulpet.
MariOle
tilføjet af

Jeg tvivler...

på det - det er ikke sikkert man opfatter det selv.............
tilføjet af

buschaufførene hjælper ikke

Skal lige af med et par sure opstød i debaten om barnevogne... Jeg er selv lige blevet mor i juni måned, og bruger det offentlige tranport dagligt. Jeg bor i Århus og dertil skal det siges at menneskerne i Århus er meget hjælpsomme til at give en hånd med barnevognen. Der hvor jeg har oplevet en stor egoisme når det gælder barnevogne, er ved bus chaufførene. De sidder og kigger ud gennem side vinduet som om at de slet ikke har registreret hende der står bagerst i bussen og råber på om der er en der kan hjælpe med barnevognen... Det er noget der kan gøre mig gal. Har oplevet at en buschauffør der stod bagerst i bussen "helst ikke ville hjælpe" men gjorde det alligevel da jeg spurgte om der så var en anden. Selv ældre damer hvor kræfterne ikke er hvad de har været, har givet en hånd. Og nu har Århus sporveje ikke været så kløgtige at de har fået bygget de nye busser, så man bare kan køre direkte ind i bussen uden hjælp. Det har helt sikkert været deres mening, men det har ikke lykkedes helt. Hvis de havde kigget på f.eks. Holstebro bybusser kunne de måske have hentet inspiration. Der kan busserne sænkes så man bare kan køre lige ind uden nogen form for hjælp. Ingen trapper eller trælse trin.
Og nu vi er ved egoismen, så er der også nogle mennesker der ikke kan finde ud af at lette deres bagdel, når der er en dårlig gående, ældre eller gravid. Har selv prøvet det da jeg var højgravid. Måtte nærmest tigge dem om at lette deres bagerste så jeg kunne få en siddeplads. For dem der har kørt i bybusser i Århus, ved at det er med livet som indsats nogle gange.
Så det eneste jeg kan sige er drop jeres egoisme. Hjælp hvor der er brug for og i den omfang man nu kan. Og man vil få smil og taknemlighed retur, og man ville få det bedre med jer selv og de sure miner ville måske forsvinde!!!!
tilføjet af

Du kan kun ændre dig selv

Hej Samba
Du bliver klogere, når du selv får børn. Det blev jeg selv.
Jeg syntes også at barnevogne fyldte for meget på fortorvet, i butikkerne og i bussen. Men det kan ikke være anderledes. Det eneste du kan gøre er at ændre din holdning og vise hensyn og hjælpe til, så skal du se hvor glade vi mødre og fædre bliver.
Som flere allerede har skrevet til dig, så er det ikke let at komme omkring i trafikken med en barnevogn. Man kan ikke lige springe frem og tilbage mellem mennesker, fortorv og cykelsti, når man kører med en barnevogn.
Men er det rimeligt at forvente, at vi med barnevogne skal træde tilbage for dig? Forventer du også at folk i kørestol skal holde tilbage? Her stopper du sikkert op for at vise hensyn.
Det samme kunne du gøre med os. Vi er faktisk en lille smule handicappede i trafikken. Kan ikke komme alle steder hen, har ikke den samme bevægelighed og bliver gloet på og kommenteret af folk på gaden.
Lige som man siger, at alle arkitekstuderende bør opleve et døgn i kørestol for at kunne design brugervenlige bygninger, kunne alle forgængere og cyklister prøve en dag med en barnevogn. Hvis du har en veninde, der har børn, så prøv at tilbyde at køre hendes barnevogn næste gang. Du vil støde på forhindringer alle vegne.
Det kan ikke være rigtigt, at man med barnevogn skal holde mere tilbage i trafikken end alle andre. Vi er fodgængere ligesom du er det (når du ikke kører på cykel).
Efter at jeg har fået barn, er jeg begyndt at takke folk i trafikken, der viser hensyn, når jeg kommer med min barnevogn. Ikke fordi jeg egentlig mener, at de fortjener speciel tak, men fordi det kan være med til at ændre folks holdning til barnevognene - hermed undgår jeg de dumme bemærkninger, som du og andre synes, at I har ret til at give os.
Prøv nu at gøre noget godt for en barnevogn, næste gang du møder en. Du vil sikkert få et stort smil.
Hilsen Gitte
tilføjet af

ny mor

jeg skal til at være mor for første gang og jeg må sige at jeg har aldrig stødt på et problem med en der kørte en barnevogn jeg har faktisk aldrig været obs på at der skulle være et PROBLEM men det skræmmer mig da lidt og høre at der er nogen der har så stærke meninger omkring det, det tager da lidt af glæden hvis man skal være "bange" for at træde nogen over fødderne nu man selv snart skal ud og rulle .
tilføjet af

Og det skal de heller ikke

Buschaufførene skal ikke hjælpe. De skal blive siddende og passe på deres penge og kort. Og de ville hurtigt få ødelagt deres ryg, hvis de skulle hjælpe alle med barnevogne.
Men i København skal man tigge passagerene om at hjælpe med barnevogne, og de er godt knotne når de føler sig tvunget til det.
Min søster kørte konsekvent flere kilometer ekstra med barnevognen for at køre med de ruter med lavgulvindstigning.
Lad os få busser med lavgulvsindstigning, færre høje kantsten, repareret kraterne i vejene, mindre ragelse på fortorvet og ryddet op i gamle ubruglige cykler.
Både for barnevogne og kørestoles skyld.
Jeg er glad for, at jeg ikke er bruger af hverken det ene eller andet her på Østerbro.
tilføjet af

Er i bange for at gå

Jeg giver dig ret folk skal tage hensyn.Men at mange af dem med barnevogn skal med bus for at kører 2 stoppesteder det er for meget,det sker for ofte at alle skal stå sammen presset,fordi at mange med barnevogne skal møve sig ind i bussen og skabe kaos.Da jeg var barn kunne man gå,folk er blevet for magelige idag.Det samme gælder skole og børnehave børn,hvad skader det at gå.
Og så al den råben at skrigen fordi pædagogerne ikke kan styre de børn.Og jeg hader ikke børn,men der skal være plads til alle og vise hensyn.
tilføjet af

TAK

Saa kommer du bare og skubber rundt med mit barn i barnevognene med indkoeb og det hele. Tak for det,- du har jo tydeligvis forstand paa det hele, naar det er 20 aar siden...
Den pivede Dark Wing
tilføjet af

Sæ´føli...

Jeg fik genopfrisket de glade minder sidste år da jeg blev farmor..det var ikke blevet sværere, selvom jeg er 23 år ældre end dengang..du ved nok..
Hvad de unge ikke kan..kan vi ældre klare med snilde..fordi vi vil !
Du skriver bare, så kommer jeg og skubber og puffer, du kan også hoppe op i vognen..
Vh...Piat
tilføjet af

Vær ikke skræmt..

Jeg syntes alle kan få et problem ud af stor set ALT her....jeg havde aldrig hørt om problemet før nu...har boet i Kbh. hele mit liv, gået med to barnevogne..og jeg syntes alle er søde og hensynsfulde medtrafikanter...
Det kommer nok lidt an på hvordan man selv grbærder sig..
Smil og vær glad..og tillykke med du sanrt skal være mor.
Kør pænt *G*
Piat
tilføjet af

Held&Lykke

Jeg føler med dig.
Har ikke selv børn, men har dog prøvet at føle mig som en elefant i en glasbutik, med min lille niece i en stor barnevogn. Folk havde ingen tålmodighed. De forstår vist ikke, at det kræver lidt træning at styre vognen. Man kan jo ikke bare kaste den rundt, det er ikke rart for barnet indeni.
tilføjet af

HENSYN TAK!

Én ting er, at en barnevogn kan være svær at manøvre rundt med, en anden er barnevognsførernes ATTITUDE! Det ville være ok, hvis de ikke per AUTOMATIK krævede at alle andre bare skal se at komme af vejen eller blive tromlet ned!!!
Et smil el. lign fra en stakkel, der ikke helt har lært at styre sin barnevognskørsel, ville gøre, at folk som mig kunne bære over med disse folk, men sådan er det generelt IKKE!!!
Desuden lærer disse nybagte mødre deres børn, at de er verdens midtpunkt allerede fra spædbarnsstadiet, hvilket er et kæmpe problem for diverse pædagoger og lærere idag. Denne holdning er med til at udvikle små egoistiske individer, der aldrig lærer at tage HENSYN til andre.
tilføjet af

Fuldstændig uenig

Jeg går selv med klapvogn og er skide træt af folk der ikke vil flytte sig for mig, det er altså 10 gange lettere for dig uden barnevogn/klapvogn at flytte dig end det er for os. Man kan tydelig hører at du aldrig har kørt med sådan et køretøj. Jeg glæder mig til du får børn og det er din tur til at gå med barnevogn så skal du nu nok komme på andre tanker. Hilsen mig
tilføjet af

Hør nu her!

Det jeg egentlig ville med dette indlæg var at give et eksempel på, hvor lidt HENSYN folk tager til hinanden idag! Det der sker, når man møder massiv fjendtlig holdning fra barnevognsfolket er, at man selv bliver irriteret på dem! Det var alt jeg ville sige med den der følelse af skadefro-hed. Det er jo ikke fordi jeg råber ha ha eller peger fingre. ALLE bliver nødt til at behandle hinanden lidt mere respektfuldt, ellers hersker kaos!
tilføjet af

HALLO FOLKENS!!!

Det er ikke så meget selve det at flytte sig! Det er holdningen bag!!! Det manglende hensyn overfor andre end sig selv!!! Fat det dog!!!
tilføjet af

hmm

har lige siddet og læst samtlige indlæg... hæfter mig dog meget ved dine svar Samba.
Hvordan vil du få folk til at tage positivt imod det du skriver med dit ordvalg...
Eks. Er du dum og fat det dog...
Ikke noget jeg ville reagere positivt på!!
Generalt er jeg meget enig med de fleste ting der er skrevet her.
Har selv gået med barnevogn og ikke haft de problemer der bliver skrevet om her.
Derimod når man kommer kørende med en kørestol, en af de store der kræver meget plads, har folk svært ved at se at de bliver nødt til at flytte sig. Den svinger man nemlig ikke lige rundt på en 25 øre.
Dog synes jeg generalt folk er for dårlige til at tage hensyn.
Hvad enten det er unge ældre eller os midt i mellem.
Og i hvilken som helst situationer, det er meget den med det er mig mig mig, som en skrev tidligere...
så vis selv hensyn, på et eller andet tidspunkt må det nå hele landet rundt og smitte af!!!
zenta
tilføjet af

At svare pænt...

Det kan godt være, at du har ret i, at jeg bør svare folk "pænere", men det er lidt vanskeligt ikke at blive irriteret over nogle af de kommentarer, som totalt misforstår, hvad jeg egentlig ville med dette indlæg!
Desuden synes jeg ikke, at jeg svarer grimt, hader bare, når folk svarer uden først at sætte sig ordenligt ind i emnet!
Man kan mene, hvad man vil om problemstillingen, bare argumenterne er i orden, og man har sat sig ind i konteksten!
tilføjet af

Strøget

Hvad angår barnevogne på fortovet er det ikke noget jeg generelt anser som et problem. Men ellers mener jeg også at folk med barnevogne (og børn generelt)virker som om verden er centreret omkring dem... hvilket de jo til dels kan have ret i. Der hvor jeg bliver irriteret er når man en sjælden gang kan være nødsaget til at skulle forcere Strøget. Fair nok... det er hjertet af københavn, men er det virkelig nødvendigt at stå midt ude på gågaden med "barnevogns-veninderne" og debatere verdens-situationen...? Bare 2-3 barnevogne samlet i en klump midt på gaden bremser al fremdrift.
Jeg har svært ved at tro, at selv barnevognsførere ikke på et tidspunkt i deres liv har været generet af dette scenarie.
tilføjet af

At svare pænt

Jeg kan godt følge dine fustrationer over ikke at blive forstået korret. Jeg tror at alle bliver gale og hidser sig op når det sker... men der er bare noget ved når det er på skrift og man så ikke skriver pænt. Det bliver opfattet på en helt anden måde.
Hvis vi sad over for hinanden og diskuterede et emne, ville det se meget anderledes ud, for så kan man se dit kropssprog og se dine frustrationer, over ikke at blive forstået rigtigt. Men her på skrift skal man tænke sig meget om hvordan man formulere sig. For når man ikke kan se dit kropssprog bliver det med det samme opfattet negativt, med udtryk som er du dum? og fat det dog!...
Med hensyn til at mene hvad man vil om problemstillingen, vil jeg da give dig helt ret.
Vel også derfor du bringer det op her, for at høre hvad andre mener om emnet.Det ville da også være ret kedeligt, hvis vi alle var helt enige... *ss*
zenta
tilføjet af

Ved du hvad???

Du kan bare flytte dig....... Du har ikke lært at acceptere andre... Man kan ikke klage over andre, når du er et problem i samfundet....
tilføjet af

Øh, HVAD???

'det er dem med barnevogn som har pladsen på fortovet.'
Hvad er det for noget ævl!!! fortorvet er da til for alle! Det kan da ikke være rigtigt at du synes at det kun er dig med din barnevogn der må drøne rundt inde på fortorvet?!?! Hvor skal alle vi andre gå? ude på vejen og blive kørt ned? Der er et eller andet du har misforstået... Og hvem der fylder og ikke fylder... Noget af det mest irriterende er, når man er på vej på gymnasiet i en overfyldt metro, og der så er en eller anden kanut med en barnevogn der står og skælder alle folk huden fuld, fordi hun ikke kan komme forbi... For det første, det er nok ikke vildt smart at tage barnevognen med i metroen kl kvart i otte, hvor der er mest proppet, og for det andet, det kan da ikke være rigtigt, at fordi folk har en ting med, der fylder for tre personer, så synes de pludselig at de skal have førsteret til alt, det kan da overhovedet ikke være rimeligt, og, det kan godt være, at i synes vi andre ikke tager hensyn, men hvad med lige at se op og ned af jer selv først?!?
tilføjet af

og?

Ja, sikkert, og du er da for dum at høre på... Er du klar over, hvor provokerende det er, når man har vildt travlt, f. eks kl ti minutter i otte om morgenen, at der så går en eller anden med en barnevogn og fylder fortovet, plus halvdelen af cykelstien?!? Plus de bevæger sig med ca. ti meter i timen... man kan ikke blive mere frustreret. Jeg synes ærligt talt at dem med barenvogne burde, om end ikke fylde mindre, når folk skal forbi, så i det mindste flytte sig (ok, ka godt se at det kke er jordens nemmeste, hvis man har et monster af en vogn), det er stadig lidt af et under, hvordan hulen de kan fylde HELE fortovet... Så lille er det jo heller ikke... men, point being, lad vær med at lufte ungen i myldretiden!!! Ka da ikke være rigtigt at i skal sinke hele morgentrafikken, fordi i skal hygge jer med jeres børn, fair nok, slet ikke det, men ka i ikke gå et sted hen, hvor i ikke sinker nogen?
tilføjet af

hvad med dig selv?

Når du siger, at du aldrig er blevet 'antastet', er det så fordi du er fornuftig nok til at holde dig væk fra de mest befærdedesteder, r det fordi du som far kun går tur med din søn/datter, når du har tid (højst sandsynligt efter alle er nået hjem, og der derfor ikke er nogen der bliver irriteret) eller er det fordi du render rundt med skyklapper og ørepropper?
Just a thought...
tilføjet af

De skal måske noget også

Har du overvejet om disse mennesker med deres barnevogne ikke bare vader planløst rundt. De skal måske hen til en institution, lægen, universitet, gymnastik osv. De har sikkert en lige så god grund til at være lige præsic dér som du mener at du har.
Og i modsætning til dig er gået hjemmefra i god tid.
Og myldertid i København er hele dagen ... skal de gå rundt om natten?
tilføjet af

Læs igen

Jeg skrev jo, at der eksisterer undtagelser, så dømmer derfor ikke alle...
tilføjet af

Tydeligvis voksen :)

Sikke du kan argumentere🙂Mener jo netop, at det er et samfundsproblem, når man ikke kan give andre plads og skrev derfor indlæget! Jeg prøver selv så godt jeg kan at give plads for andre og ikke flippe ud over ingenting.
Det synes jeg egentlig er en bedre indstilling til andre, end at skælde dem ud uden grund...især når du tydeligvis ikke har sat dig ordenligt ind i det, jeg har skrevet.
tilføjet af

Dårligt menneske???

Jeg bryder mig absolut ikke om at blive kaldt et dårligt menneske! Den eneste grund til jeg skrev det er, at jeg ville forsøge at forklare, hvad grimme oplevelser kan føre til - det resulterer i kædereaktioner af irritation og frustration! Derfor synes jeg, at vi i dette land trænger til at tænke lidt på vore medmennesker og ikke altid handle som om verden roterer omkring os selv! Hvis du synes, at det gør mig til et dårligt menneske, synes jeg, du skulle se lidt på din egen personlighed, før du dømmer andre så hårdt...
tilføjet af

Oh my God!

DET ER NETOP HENSYN OG OMTANKE JEG EFTERLYSER!
tilføjet af

Fnis...

Den vil jeg så lade stå for sig selv!
tilføjet af

barnevogne

det er jo bare så tydeligt at du aldrig har bevæget dig rundt på gaderne med en barnevogn. jeg syntes du skulle prøve det.
en barnevogn fylder meget og er ikke altid hel nem at komme rundt med. feks. er det næsten umuligt at komme ind i butikkerne, for slet ikke at tale om at kasserne ikke er bygget til at man kan komme ud igen.
Jeg går rundt lige for tiden med en dobbelt barnevogn og er pisse træt af at folk ikke flytter sig.
tilføjet af

Jeg håber...

Jeg er opdraget til at vise omtanke og tage hensyn til andre mennesker - dette tror og håber jeg vil vare ved den dag jeg selv får børn og skal gå rundt blandt andre mennesker med min barnevogn.
tilføjet af

barnevogne. skilte

Kære i. Måske skal vi starte med at bede butikkerne flytte skiltene som står ude på fortorvet. Jeg er dagplejer har tit en tvillingvogn med. Men jeg går også til side når der kommer nogen. Men det værste er altså de skilte, hvorfor klager i ikke over dem, de står der bare og fylder en hulens masse. Men prøv også at smile og være venlig, det gør mange ting ved mennesker.
tilføjet af

har du overvejet en psykolog! for: NAAARJJJJ hvor er du rimelig...

- så du baserer hele din kritik af barnvognsfører, (der går på at modgående skal vige - MODGÅENDE) på at DU en ENKELT GANG har været ude for et uheld med at blive ramt bagfra...
HA HA - du er sgu for langt ude - det er sygt.
TRor snarere du må få dig en psykolog til at hjælpe på din vrede, end at alle med barnevogn skal til at zigzagge...
tilføjet af

ehhemm, vrede?

Lade mig lige gøre det klart, jeg er ikke vred, gal eller hidsig. Det jeg ville met mit lille indlæg til denne debat var at dem med barnevogn bare engang imellem kunne kigge sig for istedet for at køre hårdt ind i folk på gågaden for at så at dreje barnevognen, når man er sunket i knæ og bare gå viddere. Vi skal jo alle sammen være her.
Både mennesker, barnevogne og misforståelser
tilføjet af

lette sin fede bag.............

Hvad giver dig ret at forlange folk skal lette sig for dit barn - de har vel også betalt for deres billet.
Du kan da heller ikke afgøre hvorfor folk ikke letter den
der fede bag - som du så "pænt" skriver - der kan jo være grunde som du ikke har kendskab til.
tilføjet af

Lykkelig tosse

Du er da en lykkelig stakkel, hvis ikke der er mere og andet, der kan hidse dig op. Iøvrigt er det dig, der skal standse for dem, der er på vej ud i et fodgængerfelt.
God bedring
tilføjet af

så vis det selv

i stedet for at basere en hel kritik af barnevognfolket på at du en ENKELT gang er blevet ramt.

Det prøver sgu da mange. Men det er måske helt specielt med vilje og extra meget for dårligt når en så lille "ulykke" rammer DIG.
- derfor jeg synes du skal se en psykolog. - du er sgu kun speciel fordi du bliver så sur at du kan skrive et helt brokindlæg så hamrende intolerant ud fra at du en enkelt gang er blevet ramt.... - du er for mærkelig...
tilføjet af

TYPISK sure danskere, RETHAVERISKE

- endog på et fuldstændig tåbeligt grundlag:
Nemlig: JEG vil ha!
HElt det samme som i trafikken: folk kører 110 i yderste spor på motorvejen og nægter at flytte sig- for de kører lovligt, og så skide være med at det er til gene og fare og trafikken ikke kan komme til at flyde frit (selvfølglig er indersporet stort set TOMT)
- og nu skal vi altså også til at opleve disse intolerante idioter på fortove... ikke engang en tung barnevogn, der er så uhandy at styre, kan få disse dumme danskere til at bevæge deres luxuxkorpus et skridt til siden MED ET SMiL ... føj for den - trist land at leve i med sådanne "fæller". Jeg synes du skulle skamme dig.
Tag og vis hjælpsomhed og overbærenhed i stedet for dette egotripper indlæg, der kun handler om at du er blevet påkørt en gang(hvem er ikke det?)
tilføjet af

så skal du nok starte med

selv at vise, at du er tolerant og kan vige pladsen for andre. Det var jo ikke lige det du skrev i dit indlæg til at starte med, vel? Du skriver om at fryde dig når en med barnevogn står uden hjælp.
Er det tolerant?
Og du spør hvorfor andre skal sigsagge rundt om barnvognene. Hvis du er tolerant så viger du bare selv det lille skridt til siden.
Mener du stadig du er voksen og tolerant? Så synes jeg du skal starte med at skrive et nyt indlæg om hvordan du kan vise tolerance og hjælpsomhed,
SÅ kan det være vi tror på at du er blevet lidt voksen i løbet af denne debat.
tilføjet af

HAR du overvejet

At de barnvogne der fylder hele fortovet gør det fordi:
Med 2 rækker fliser, er du nødt til at have et hjul på hver, for ikke at komme til at køre på brostenenen imellem? (Det er svært, at køre der!)
At de gamle damer der kører på fortovet, ikke gør det fordi de vil "bestemme" - men fordi det er mindre farligt for dem, end f.eks. at krydse en vej flere gange/ og at cykelstierne (i hvert fald i Kbh) IKKE har plads til hensyn til småslingrende gamle menneskers måde at cykle på? Der bliver sgu kørt hårdt og tæt - og det kan man ikke længere som gammel.
-- bare dette indlæg for at side, at det sagtens kan være dig der har negative tolkninger om andre mennekser. Og det bare skyldes praktisk og sikkerhedsmæssige ting.
Og ikke fordi folk er "styrende". (Kender du i øvrigt til det der hedder "projektioner"?) Dvs. det man siger er man selv....
så måske du skal arbejde lidt med din trang til at styre andre... Men ok, det er selvfølelig langt sværere at lære tolerance og sætte sig ind i andres problemer, end bare at starte med at trykke sit temperament af ved at tolke grimme hensigter ind i andre...
tilføjet af

Slap nu lige lidt af...

Hvor er du dog hidsig - tag dog debatten for hvad den er: nemlig en debat, hvor jeg blev irriteret over folks egoisme og havde lyst til at dele min irritation med andre. Man behøver ikke tage alting personligt og bogstaveligt!
tilføjet af

smil

Nu er det for det første ikke alle med barnevogne der sådan, I med cykler kunne jo prøve at tænke på hvor i parkere dem, det sker tit at jeg skal helt ud på vejen og rundt om biler for at komme videre, men det skal man ikke tænke på. Hvorfor ikke hjælpe hinanden istedet for at gå og værer sure hele tiden, prøv med et SMIL så kommer man langt
tilføjet af

Løvinden

Jeg vil gerne sige noget her først: Det her er IKKE for at ramme overvægtige eller direkte fede mennesker! Jeg er selv overvægtig og som sagt er det ikke for at ramme nogen:
Hvis der nu f.eks. kommer en meget overvægtig mand eller dame gående har vedkommende så også mere ret til at være på fortovet end alle andre? Hvem har så førsteret: Den overvægtige eller barnevognen?
tilføjet af

svar..... lidt nemmere

der ramte jeg vist et ømt punkt.
så er det jo bare at give igen af samme mønt ikke.
jeg er i hvert fald ikke en person der har din form for tankegang.
du kan fryde dig over at en mor eller en far med en barnevogn der ikke kan komme med bussen .
som sagt grim tanke, dårlig menneske.
hvis du bare selv vist en smule hensyn til andre mennesker kan du bare uden så meget brok bare gå over på det andet fortov .og lade en skide barnevogn passere.
men det er nok meget svært at få sådan en som dig til at forstå.
tilføjet af

plet på lagnet eller ej

Med den holdning burde du måske selv havde været en plet på lagnet. Du glemmer da vist, at kommer der ingen børn ja så er du en uddød race. Dette var ikke en diskution om hvorvidt der ikke skal fødes bbørn, men en diskution om hvem der skal vige for hvem. Der men jeg at vi skal være der alle sammen og at der ikke er nogen der har mere ret til at være der end andre
tilføjet af

så gå da foran som godt eksempel

hvor svært kan det være!
Du taler ikke om at vise hensyn i din tekst. du taler kun om at blive forurettet
tilføjet af

du viser intolerance

så det basker.
så må du da osse ta at vi andre almindeligt tolerante reagerer på dig.
tilføjet af

gu går tolerance begge veje

hvorfor jeg også bliver i forsvar for dem der har det svært nok i forvejen på fortovene med en tung pram.
De få der ikke når at sige undskyld efter at have ramt en person kan for hulen da ikke danne grundlag for en så generelt fordømmende kommentar som sambas oprindelige.
Det er vist DER tolerancen mangler...
mht. overdommer - tja, hvis du synes mine ord har den vægt, er det da godt nok...
mht moral: ja. Det er i hvertfald bedre end at være så pissedobbeltmoralsk, som den der her skriver intolerant om alle barnevognskørere ud fra et lille ?
tilføjet af

Ja, det er forrykt

at finde en overskrift om en diskussion af barnevognsskubbende forældres trafikvaner - tænk at folk bruger tid på at kaste deres personlige galde ud i en skærm, der kunne bruges til noget fornuftigt
tilføjet af

Hold dog op!

Og du synes ikke det er relevant at diskutere den stigende egoisme og det manglende hensyn til andre eller hvad? Så vidt jeg kan se, er der mange, der synes det er det, ellers ville så mange nok ikke deltage i debatten, vel?
Jeg synes, at hvis det ikke er interessant for dig SÅ LAD VÆRE MED AT DELTAGE!
tilføjet af

HOLDNINGSÆNDRING

Du misser jo fuldstændig pointen! I stedet for at vende den anden kind til altid, vil jeg gerne have at alle behandler hinanden med respekt - dette gælder også folk med barnevogn!
tilføjet af

Intolerance...hmm...

Hvis det er intolerant at ønske lidt hensynstagen fra folk - også dem med barnevogn - så er jeg intolerant og stolt af det.
tilføjet af

Specifikke priblemstillinger

Jeg taler om at blive forurettet, fordi jeg mener, at det er et problem, at folk ikke viser hensyn overfor hinanden. Dette kunne også være rettet mod bilister, cyklister, racister.............. Som jeg skrev til en eller anden debatdeltager, forsøger jeg personligt at tage hensyn til andre i alle sammenhænge. Dette indlæg er så rettet mod folk, der kører med barnevogne og ikke kan se udover deres egen næsetip. Meningen med at skrive indlæg er vel at få en debat igang om specifikke problemstillinger eller hvad?
tilføjet af

Hi hi...

Du er sgu sjov! :-)
tilføjet af

Næh, du...

Jeg bor på Nørrebro, og går dagligt tur med vognen. Jeg går på Jagtvej, Nørrebrogade, og andre store, befærdede veje. Jeg går i parken, for at nyde vejret, osv. ligesom alle andre mennesker gør det! Om jeg har en barnevogn med er uden betydning, er det så forbandet svært at fatte??? Jeg ser det ikke som en hindring at gå med min knægt(som jeg også skrev i tidligere indlæg, men som du åbenbart har misset qua din bemærkning om søn/datter). Jeg går på alle tider af dagen. Jeg tænker ikke på: Uha, nu skal jeg ikke gå den vej, for den er nok befærdet, osv. Og hvorfor skulle jeg? Folk flytter sig jo, hvis man beder dem om det. Sværere er det ikke!
tilføjet af

Rolig nu...

For det første...kører du vel ikke på fortorvet med din cykel???
For det andet...har begge parter vist en del at lære hvad angår hensynsfuld færden på gader og stræder.
Skovhuggeren
tilføjet af

At holde tilbage for fodgængere

Det kan vi godt diskutere. Vi kunne starte med punktet - at køre frem mod en, der er ved at gå over gaden i et fodgængerfelt.
Det er ret enkelt - der stopper man op, så fodgængeren kan gå uden, at der kommer cykler eller biler hen imod dem.
tilføjet af

Hallo tollerance.

Det kan nok være at vi med barnevogne fylder, men vent bare til det er din egen tur, der er ingen absolut ingen som gider flytte sig en tomme for os.... Det er bestemt ikke nemt at komme rundt med sådanne et skrummel, og folk har den særeste tendens til bare at stoppe op og stirre olmt på vognen, som om den flytter sig af det. Især ældre og unge som endnu ikke har oplevet "glæden" ved at skubbe rundt på en. Det er ikke fedt altid at skulle være den som siger "øh undskyld må jeg lige have lov at passere" for så at blive nedstirret af et bebrejdende blik, som højt og tydeligt siger" skrid kælling kan du ikke bare gå uden om". Og jo man kam vel gå uden om, men det er nok de færreste som føler sig fristet af at gå med en barnevogn ude på vejen for at skabe plads til alle andre. HELT ÆRLIGT KUNNE VI IKKE BARE VÆRE EN SMUGLE MERE TOLLERANTE, OG GIVE HINANDEN PLADS, ISTEDET FOR ALT DET HER BROK??????
tilføjet af

Tak!

Tusind tak! Siger mine venider også så er sgu godt klar over det!
tilføjet af

...

Du er flippet ud af en tangent nu.
Alle med barnevogn har ikke daarlig attitude, ligesom folk uden barnevogn heller ikke har det.
- Jeg tror altsaa bare, hun blev forskraekket, hende med barnevognen!
Og saa overreagerede hun vist,- men det goer du jo ogsaa nu.
Hun tog for meget paa vej, og du overholdt vist heller ikke helt faerdselsloven (selvom du bare trillede, som du selv skriver.)
Jeg tror ikke, der er nogen undersoegelser, der siger, "at overeagere paa folk, der ikke overholder deres vigepligt, skaber egocentrede boern, og disse aldrig kan tage hensyn til andre"...
Lad os nu lige daempe gemytterne.
VH
Dark Wing
tilføjet af

specifikt svar til samba

du kan vel ikke få et mere speciffikt svar på dit indlæg end at du selv kan gå for som godt eksempel!
Men det er nok ildehørt. Nemmere for dig at brokke dig ud fra din ene lille episode.
Hvis du vil rejse en debat om hensyn skal du vende brillerne om. Og spørge hvorfor folk ikke tager hensyn på fortovet til barnevognene, men bliver sure og ikke vil træde det skridt til siden.
tilføjet af

dumstædig-stolte er du samba...

for hvis du skal være stolt af at tage hensyn skal du sgu tage de svages parti og ikke basere hele din kritik af at alle barnevogne ALTID (det er jo sådan du skriver med store bogstaver i dit indlæg: ALTID) skal fylde hele fortovet.
- var det ikke nemmere at trække din mening tilbage i stedet for at kæmpe for at få det til at se ud som om dit intolerante indlæg er et udtryk for tolerance.
-- det er sgu da helt ude i det pinlige at du prøver at forsvare det.
tilføjet af

helt rigtigt

du har helt ret,
tilføjet af

Manglende forstaaelse...

Jamen det er jo dig, der ikke forstaar...
Der ligger ikke dybe, onde, egoistiske holdninger bag
Jeg er ikke sikker paa, at man faar barnet med hjem/ man gaar frit rundt, hvis ens grundholdning i livet er, at man vil overtage verdens herredoemmet og at folk BARE SKAL FLYTTE SIG...hehe
Hold nu op. Du tilaegger en hel gruppe mennesker en masse ting og holdninger, fordi du har haft en lidt traels haendelse.
Folk med barnevogne er jo ikke noedvendigvis psykopater. Du er jo heller ikke psykopat, fordi du fumler lidt med cyklingen :-)
tilføjet af

Planlagte boern

Til information: Mit barn er planlagt.
Det er der rigtigt mange boern, der er.
Mit barn og de andre smaa poder skal holde r***** oppe paa vores generation oekonomisk og praktisk, naar vi bliver gamle...
Hvor klog syntes du selv, dit indlaeg er?
Du har jo ikke engang fattet, hvad vi snakker om, hvad emnet var...
Hehehe...det er dog utroligt!
tilføjet af

Hmm...

Jeg synes ellers, at jeg skrev, at der er undtagelser i mit oprindelige indlæg...
tilføjet af

og undtagelserne er dem

du har baseret hele dit brok på... De FLESTE med barnevogn går pænt, og siger endog undskyld hvis de kommer til at ramme...
så vend lige tingene en gang til hva
tilføjet af

Har DU en mening om barnevogne

Vi er en gruppe journaliststuderende fra Århus, der er ved at lave en radioudsendelse om barnevogne.
Vi følger b.la en kvinde med barnevogn rundt en dag for at se, hvordan folk reagerer på hendes store barnevogn.
Vi vil naturligvis også gerne have fat i den anden part, altså dem, der bliver irriteret over barnevognene. Derfor vil vi gerne høre fra én af jer her på debatten (eller én, der læser dette), der er knapt så begejstret for barnevogne.
Med venlig hilsen og på forhånd tak:
Denny, Lars, Mette og Klinte
kontakt: 23824901
ps. Vi har deadline på fredag, så vi ville være meget glade for hurtig kontakt.
pps. Hvis indslaget bliver af høj nok kvalitet kommer i "Klubværelset" på P1
tilføjet af

Kære journaliststuderende.......

finder det underligt at lave en udsendelse om barnevogne. Børn og dermed også barnevogne er en nødvendighed for at samfundet fungerer. Derimod synes jeg det ville være mere interessant at lave en udsendelse om de mennesker der ikke overholder færdselsreglerne, hvilket er flere og flere. Det kunne give os forældre et billede af hvordan vores børn bedst overlever i trafikken.
tilføjet af

Hej Mutti

Hej Mutti,
Vi forstår udmærket godt din holdning.
Faktum er dog, at P1 netop har haft et tema om folk, der ikke overholder færdselsreglerne.
tilføjet af

Hej igen.....

kan godt forstå jer, det er bare svært som forælder at se problemet. Har selv kørt byen tynd med barnevogn og har aldrig oplevet det som et problem, hverken for mig selv eller andre. Men er nervøs for de mennesker der ingen forståelse har. Børn er det største og bedste ansvar her i livet.
Held og lykke med jeres videre research.
tilføjet af

Barnevognsmentalitet

Anders skal gå fra punkt A til punkt B. Berit skal gå fra punkt B til punkt A med en barnevogn (en stor, klodset vogn, som kun kan køre lige ud og som fylder det meste af fortorvet). Strækningen mellem punkterne A og B er et fortorv og begge personer kan forvente at passere måske 20 mennesker.
Anders kan forvente een kompliceret passering på denne strækning, (hvis han da ellers er et hensynsfuldt menneske) nemlig Berit, som kommer med barnevognen.
Berit kan forvente 20 komplicerede passeringer på denne strækning, simpelthen fordi hun fylder så meget. Og dette er uanset, om hun er hensynsfuld eller ej.
Hvem kræves der mindst af, for at udvise lidt hensyn?
Nu har debatten så ændret sig en smule til simpelthen at omhandle barnevognskørernes holdning, at de ejer hele fortorvet.
Men hvis vi nu skal se helt nøgternt på det, er det så ikke pokkers meget nemmere for dig at flytte dig, end det er for barnevognskøreren? For det første er der selve manøvren, som kræver det samme benarbejde for jer begge, men en hel del mere arbejde med overkroppen for barnevognskøreren end for dig. Barnevognskøreren kommer til at opleve dette MANGE gange i løbet af en dag, da du jo altså ikke er den eneste, der skal forbi. Skulle hun så flytte barnevognen HVER gang, en person skulle passere, eller er det kun DIG, hun skal flytte sig for?
Man kan hermed konkludere, at det altså ER nemmest for den almindelige fodgænger at flytte sig, end det er for barnevognen. Er det så ikke topmålet af egoisme at forvente, at barnevognen flytter sig, kun for dig?
Du snakker om barnevognskørernes mentalitet, når de går der på gaden. Vi har fastslået (jeg har i hvert fald) at det er nemmest for dig at flytte dig een gang, i forhold til kvinden MED barnevognen, som skal flytte sig 20 gange. Er det så ikke rimeligt at antage, at barnevognen bare bør holde sin bane, når det nu engang er den mest menneskelige løsning?
Men det er måske slet ikke problemet? Er problemet så, at hun ikke kigger ydmygt og undskyldende på dig, idet hun passerer? Helt ærligt? Ville du så også kigge ydmygt og undskyldende, når barnevognen trækker ind i busken eller ud blandt de parkerede biler, for at DU ikke skal tage det enkelte skridt derud selv?
Hvem er så den største egoist, egentlig?
tilføjet af

Ved du hvad??

Du er meget umoden... Man skal respektere andre, så vil de respektere dig... Jeg kan ikke se problemmet hvad du har imod barnevogn fylder meget..
tilføjet af

Og igen ved du hvad??

Du er meget umoden... Man skal respektere andre, så vil de respektere dig... Jeg kan ikke se problemmet hvad du har imod barnevogn fylder meget..
tilføjet af

Og igen ved du hvad??

Du er meget umoden... Man skal respektere andre, så vil de respektere dig... Jeg kan ikke se problemmet hvad du har imod barnevogn fylder meget..
tilføjet af

Hér på Nørrebro...!?

Kære...?
Nu ved jeg ikke lige hvor du bor, men her på Nørrebro er der ikke meget plads på fortovet.
Hverken for babyfolk eller ikke-babyfolk. Jeg synes at jeg meget ofte oplever en arrogant barnevognsholdning á la ; flyt dig! Min baby og jeg er i centrum hér!
Det bliver jeg altså virkelig irriteret over og TRÆT af!
Jeg kommer fra provinsen (ca 22.000), og jeg har faktisk aldrig tænkt over problemet før. Højst sandsynligt, fordi man er meget mere tolerant overfor hinanden...
Hvad er det lige præcis, der får jer til at synes, at det er helt ok at behandle jeres medmennesker på denne måde??
Med "jer" ved jeg selvfølgelig godt at det langt fra gælder alle ;-)
Venligst Amf.
tilføjet af

Folk med barnevogne!!!

Trafikale hensyn - hvad enten du er fodgænger, cyklist eller bilist - er et metonymisk billede på vort samfund. Hvis du ikke tager hensyn til din medtrafikant, mister vi vores sammenhængskraft og derved fællesskabsfølelse.
Det er selvisk ikke at tage hensyn! Husk på den barmhjertige samaritaner!
Jeg ser ikke fortrøstningsfuldt på fremtiden, når alt hvad vi har tilbage - nemlig den kollektive trafik - er ved at smuldre mellem vores egoistiske, små pølsefingre.
tilføjet af

Folk med barnevogne!!!

Tråden er næsten 7 år gammel, så man må vel formode at de barnevogne der provokerede trådstarteren står i et skur og ruster.
tilføjet af

Folk med samtalekøkkener!!!

]Hvordan kan det være, at folk med samtalekøkkener ALTID skal fylde hele fortorvet, så vi andre alm. dødelige er nødt til at løbe zig zag mellem indkøbsvognene for at komme forbi???
I dag, da jeg cyklede hjem fra mit studie, stødte jeg på en særligt psykopatisk samtalekøkken-ist - hun flippede FULDSTÆNDIG ud på mig, fordi jeg langsomt trillede hen mod afdelingen for nipsting, hun var i færd med at krydse, istedet for at stoppe helt op!
Hvem fanden har givet dem ret til helt at overtage de danske supermarkeder? Hvorfor nægter de at flytte sig så meget som en tomme?!? Det gælder faktisk det store flertal, selvom der selvfølgelig er undtagelser - sjovt nok er det mest deres mandlige partnere, der kan give lidt plads til andre ...
Det er kommet så vidt, at jeg et par gange har taget mig selv i at fryde mig en lille smule, når en person med samtalekøkken må stå tilbage ved kassen, fordi der ikke er plads på båndet!
tilføjet af

Folk med barnevogne!!!

Ej men ...Hold nu op, hvor er dette en fantastisk tråd, der tydeligt viser tendenserne i vores samfund!
Mødre der fortæller vidt og bredt om hvor svært det er at manøvrere barnevogne og hvordan de passer på deres "guld" - Det er SÅ symptomatisk at vi er et møgforkælet folkefærd, der mener, at alle andre altid skal tage hensyn til OS, fordi vi nu engang er i dén eller dén situation, hvad enten man bevæger sig rundt med barnevogn eller fritgående poder!
Sådan fungerer verdenen altså ikke - det er ikke øvrige trafikanters "problem" at man er blevet mor - det ER moderens valg, ønske og problem!
Vågn nu OP og tag ansvar for jeres egen situation, uanset om det er at du er mor med barnevogn, eller har et løsgående barn der farer rundt og skal putte i vognen, der hvor i handler, har en stor hund, kommer gående med en cykel eller hvad der nu måtte være, hvor I synes at alle andre bør flytte sig for jer!
Der er godt nok ikke noget at sige til at ungerne bliver totalt navlebeskuende, når de ikke engang fra barnevogns/klapvogns stadiet lærer, at flytte sig for andre!
tilføjet af

Folk med barnevogne!!!

Jeg er blevet "kørt ned" af barnevogne bagfra flere gange - i børneslaraffenlande som tivoli og zoo, fordi folk bare mosler videre alt imens de kvidrer med veninden eller pludrer med barnet. Ingen undskyldning, bare et hurtigt blik og så videre - man når ikke engang at sige "Tak fordi du braste ind i mig"...Behøver jeg at sige at det er for groft, at man skal være gul og blå på benene, fordi egoisterne ikke gider at se sig for?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.