15tilføjet af

E i min drink! Hvorfor?

Var i byen i lørdags. Mødtes med nogle venner jeg ikke havde set i flere år. En slags gensynsfest. Vi delte noget vin og hyggede os, mens vi talte om hvad vi havde lavet siden sidst vi sås.
Èn af dem spørger "hvem har noget i aften?". Jeg tænker sådan lidt for mig selv "har hvad?", men siger ikke noget og sipper af min vin. Der kommer kokain frem på bordet, og der går lidt tid før det går op for mig hvad det er der foregår.
De begynder at dele det rundt, og jeg takker nej og siger at jeg ikke er til den slags. Dér går det op for mig, at jeg er den eneste i forsamlingen (10 personer), der ikke tager noget. Og jeg får et par hurtige blikke. Sidder og føler mig helt fremmed blandt folk der før i tiden var de bedste venner. Sidder lidt og overvejer at gå, men bliver dog lidt. Er ikke fuld. Har fået to glas vin.
Til min store glæde kommer der nu en flaske vodka på bordet. Dét er noget man kender og ved hvad er. En af fyrene spørger om jeg vil have en drink, og jeg takker da ja. Han smutter ud i køkkenet (ikke underligt, eftersom sodavanden står i køleskabet) og kommer tilbage med en drink til mig. Så snart jeg har drukket den kan jeg mærke det. Jeg ser farver og det hyler inde i mit hoved. Stemmerne forsvinder og folks ansigter bliver utydelige, men jeg kan se at de kigger på mig og smiler. Som om de tænker, "ha ha, dér fik vi dig!". Jeg føler at jeg svæver. Det er ikke en rar fornæmmelse. Jeg har ingen kontrol over min krop, kan mærke uro og bliver meget utilpas.
Kommer på mystisk vis hele vejen ud til toilettet før jeg begynder at kaste op. Jeg kan ikke samle mig, og alt virker uladesiggørligt. Foruroligende. Jeg går ud og støtter mig til væggen. En pige kommer ud til mig, og jeg mumler "kender du det hvor man bare....", jeg synker sammen som gelé på gulvet. Hun griner og samler mig op. Jeg kan mærke at jeg ikke vil se de andre inde i stuen, er sur og skuffet og nok også en lille smule bange.
Jeg åbner døren og går ud. Indsér at jeg befinder mig i en lejlighed der ligger på 7. sal og begynder at bevæge mig ned af trapperne. Benene gør ikke som jeg vil, og jeg klamrer mig gelænderet. Vælter faktisk hele vejen ned. Jeg kommer udenfor også kan jeg ikke huske mere. Jeg er taget hjem til mine forældre. Utroligt. Jeg kan ikke forstå hvordan jeg er kommet ind og kan stadig ikke samle tankerne. Men får forklaret hvad der er sket, og at jeg er gået hele vejen hjem til dem (!). Det er langt, og midt om natten. Ikke særlig smart, men jeg vidste det ikke. Jeg er 25 og kan da godt klare mig selv, men kom åbenbart frem til, at det kunne jeg ikke i denne situation. Mine forældre var bare sure over at jeg ikke fik ringet, for så ville de ha hentet mig, om jeg så stod i Paris. De var fuldt ud forstående og meget søde. Passede mig med suppe og brækspand i de tre dage hvor jeg hverken sov og kunne ikke det ene eller det andet.
Jeg er dybt rystet og ked af det. Nej betyder nej. Hvad fanden tænker folk dog på?? De legede med mit liv! Sådan føler jeg det efter denne oplevelse! Hvad får de ud af det? Er det sjovt eller hvad? Det er fandme sidste gang jeg tager imod en drink!
tilføjet af

Har prøvet detsamme ...

.... og må desværre konstatere, at det er SYGE mennesker, som udsætter andre på den måde, uden deres vidende !!!!
Meld dem - det er dybt ulovligt !!!
tilføjet af

Og det kalder man venner

Jeg er dybt rystet over det der er sket dig,det er ufatteligt at man ikke er mere ansvarlig og tænker lidt længere, nu gik det dig rimeligt, men man kan sagtens forstille sig det var gået meget værre.
Føj for satan det må være bunden der opfører sig sådan og kan finde på sådan.
Jeg er rystet
tilføjet af

Jeg bliver så gal

Hvor bliver jeg bare gal, når sådan noget sker.
Jeg er selv 26 og tager fuldstændig afstand for alle former for stoffer. Hvorfor er der bare nogen, der ikke kan respektere, at vi er nogen, der ikke gider sådan noget lort.
Jeg begyndte helt at ryste, da jeg læste dit indlæg af bare raseri på dine vegne.
God at du har så forstående forældre - og at de bare har været så hjælpsomme i situationen. Husk at give dem mange knus for det.
Og dine såkaldte "venner" - de kan skrubbe derhen, hvor solen ikke skinner.
Kan godt forstå, at du har mistet al tillid og aldrig vil tage imod en drink igen. Bare synd at det er blevet sådan.
(Og her afslutningsvis kommer lige en masse slemme bande ord inde i mit hoved).
tilføjet af

meld dem dog...de ku' ha slået dig ihjel

Har du talt med nogen af dem siden?

Jeg havde meldt ham, der lavede drinken til panserne. Det er muligt, at der ikke kom noget ud af det, men det er fandne at lege med andre menneskers liv.
tilføjet af

Forhenværende venner

Håber de idioter er forhenværende venner !!
Du pirkede til deres selvbevidsthed, ved at sige nej til deres stoffer.
Når man går i en gruppe, hvor alle tager stoffer, kommer man hurtigt til at bekræfte hinanden i at det er helt ok. Da du sagde nej, udfordrede du denne holdning, og såede tvivl om deres livsførelse.
Hold hovedet højt, det er sgu ikke dig der er galt på den.
tilføjet af

ja!

det viser hvor gode venner det er hva...
ja meld dem!!!
fandens til narkovrag!!!
tilføjet af

Håber

at de er forhenværende - venner har de ihverttilfælde aldrig været. Føj for pokker, siger jeg bare.
Jeg har 2- nu voksne (23 & 26) børn.
Den ene af dem har været ude for noget lign. for nogle år siden.Han gik fra sin drink, nogen kom noget i den, og han drak af den igen uden at ane uråd. Nu var problemet endnu større, idet min søn også er diabetiker, så det kostede 1 uge på sygehuset.
Sidenhen har han aldrig modtaget en drink fra nogen uden han har set hvordan den er lavet - helst laver han den selv. Skal han forlade sin plads, tager han drinken med, eller smider resten væk - en dyr løsning, men intet imod et liv!!
Til alle jer unge mennesker derude i nattelivet. TAG LIGE OG PAS LIDT BEDRE PÅ JER SELV OG HINANDEN.
Om man skal melde personer der gør disse ting ved jeg ikke, men det kunne måske være en ide at true med det første gang - og så gøre alvor af det hvis det sker igen.
Hilsen en bekymret mor
tilføjet af

Prøvet det!

Jeg har selv prøvet det ved en fest, hvor hele forsamlingen
spiste hash kage til dessert. De ville ikke oplyse om indholdet
i kagen, men jeg var ikke dum og naiv. Så jeg spurgte om det
var en hash kage. Ca. 30 minutter efter de havde indtaget kagen
stoppede musikken og festen, og jeg tog hjem med bussen!
Hvem sagde at fester med stoffer er fede????
Det kan vist ikke være andre end mindre begavede mennesker!
tilføjet af

drug-rape

vær du glad for, at der ikke var nogen der havde fat i dig sexuelt. I din situation havde du været et nemt offer
Take care, out-there!
tilføjet af

Med venner som dem...

...behøver man ingen fjender.
Jeg synes også helt klart at du skulle melde dem, både svinet der gjorde det og psykopaterne der kiggede på, de er ligeså skyldige.
Og så er jeg forøvrigt glad for at jeg ikke er din storebror, for så havde jeg højest tænkeligt siddet i spjældet nu med en voldsdom, og "drinkmixeren" havde ligget på hospitalet og fået sondemad, sådan et forpulet møgsvin.
Hvordan kan man andet end at harmes?
tilføjet af

sexisme- et vedgængende problem

igen et eksempel på hvordan vi piger i det danske natteliv bliver udnyttet på det groveste, hvad er formålet? formålet er at se det modsatte køn ude af stand til at tage ansvar for egne handlinger og på den måde enten lave en let scoring eller sætte sig selv i "helterollen"
jeg er solt over at høre, medkvinde sætte så smukke ord på og forklare det mange af os kvinders frustration med hensyn til mænd, stoffer og drinks.
kvinder! foren jer!
tilføjet af

Samme her

Jeg har også været i gennem noget ligende, det skete bare på et diskotek hvor jeg ikke var opmærksom nok på min drink, det vil sige jeg ikke holdt den tæt til mig hele tiden.
Min veninde fortæller at jeg siger jeg skal på toilettet og går der ud, hun finder mig lidt efter på gulvet helt bevidstløs, dørmændene kan ikke få liv i mig og der bliver ringet efter en ambulance. Jeg husker INTET, jeg vågnet på sygehuset og ved ikke hvad der er sket. Jeg var ikke fuld, havde drukket to glas vin og en halv drink. Hvad der var i, ved jeg ikke men min læge siger at der kunne ikke spores noget i mit blod daa jeg var oppe ved ham.
Jeg syntes det er så uforskammet at nogen kan finde på at gøre sådan noget mod andre mennesker, det er lige meget om det er venner eller vildt fremmede, for det er så ubehageligt. Folk der gør sådan noget må mangle et eller andet i deres forstand for de er da DYBT ånsvage.
Håber i begge to, jer der har prøvet det er ok og held og lykke i fremtiden.
PS pas godt på jeres drinks/øl/vin hold det tæt til kroppen.
tilføjet af

nemt offer

Jeg vil give jer ret i at jeg var et nemt offer. Og nu da jeg er kommet ovenpå, er det gået op for mig, at fyren dér nok havde en tanke med det. Han gjorde tilnærmelser til mig, hvad jeg undlod at fortælle i første omgang. Nok for at fortrænge det. Tænk hvad der ikke kunne være sket! Man ville ikke være blevet taget alvorligt i sådan en situation!
Og ja, jeg satte spørgsmålstegn ved deres "fede" livsstil, idet jeg siger nej tak til deres "vidundermiddel". Og det kan man da ikke tillade sig (!). Jeg er glad for at jeg ikke bare lod mig rive med, som andre måske ville ha gjort ("Ej, måske skulle jeg prøve. Alle de andre gør det jo, også kan det jo ikke være så skadeligt...").
Det er bestemt ikke nogen jeg har lyst til at se igen. Og når jeg ikke har savnet dem så meget i flere år, vil jeg da slet ikke savne dem nu!
Og ja, jeg har en storebror som er ved at koge over :-) Han ville nu gerne fortælle et par ting til mine "venner", men det hjælper desværre ikke noget. De er jo åbenbart ikke så kloge. Og jeg har talt med ham om, at så synes de sgu nok at det er sjovere (næste gang? Forhåbentlig ikke. Og det sker ikke for mig igen).
Jeg kan forstå at det kan ske i byen, hvor man er uopmærksom på sin drink et øjeblik. Men til en privat fest. Man gør det kun én gang...
Nogle af os har lært det på den hårde måde, og der er heldigvis ikke sket noget.
Mine forældre har fået et knus :-)
Pas på jeres drinks og hinanden derude. Jeg kunne godt ha brugt en rigtig ven i lørdags...
tilføjet af

Savnet

Hvis du ikke har savnet dem i flere år, så burde du
hellere ikke feste med dem. For så risikere nemlig at
komme rimelig galt af sted. Folk ændre sig over tid, og
det gør dine tidligere kammerater også.
Det var hellere ikke mine rigtige venner, som tilbød mig
en hash kage til dessert. I den situation skal du ikke
ligge under for pres, og kun stole på dig selv!
Hvis noget ikke passer til din samfundsmoral eller virker
mærkeligt, så find en god undskyldning og forlad festen.
Hvis de har givet dig ecstasy, så har din hjerne taget skade
for altid. Det er blandt nogle af de værste stoffer på markedet.
Ecstasy ødelægger nemlig produktionen af et vigtigt signalstof
i hjernen.
Held og lykke i fremtiden.
tilføjet af

gensynsfest

Det var jo en gensynsfest, og den slags møder jeg da op til. For at se hvad folk laver i dag, indhente lidt fortid osv. Jeg kunne jo ikke vide at de havde ændret sig i den retning, og mange af os havde ikke set hinanden siden studietiden, hvor vi lærte hinanden at kende i første omgang. Og dengang var der ikke nogen der rørte stoffer.
Jeg har en formodning om, at stoffer at ved at være "på mode" igen, og det er en smule "sejt", og folk har en "fælles asocial interesse", hvis du forstår hvad jeg mener?
Jeg synes at det er ret uheldigt og meget kedeligt. Sådan som jeg ser det i byen, så går det lidt op og ned med stoffer, og lige nu virker det som om at de hårde stoffer er "in".
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.