6tilføjet af

Danske Landbrugsskoler

Hvorfor underviser landbrugsskolerne ikke nok i stresshåndtering til svinebønderne❓

Hvorfor har svinene ikke fået bedre forhold med hø og halm og de legeredskaber som eksperter mener at grissebasserne har godt af at have at lege med så de netop ikke bider i hinande eller hinandens haler ; hvad er fidusen ved at have så mange svin at der altid er nogle der skal sendes til destruktion . . .?
Og med mindre dyrehold kunne de stakkels svinebønder nok tjene lidt mindre måske men også spare en masse på medicin og destruktion af de store døde svin.
tilføjet af

Og hvorfor...

...er forbrugerne så dobbeltmoralske at de den ene dag er forfærdede over svinenes forhold og næste dag køber det billigste kød de kan finde?
Mvh.
Anders
tilføjet af

det fratager vel

ikke bønderne fra deres ansvar over for de dyr, som de har valgt at arbejde med.
tilføjet af

Bestemt ikke!

Det fratager bestemt ikke producenternes ansvar, men det sted, hvor forbrugerne har mulighed for at påvirke produktionen og dyrenes forhold, nemlig ved køb i butikken, vælger de oftest at skide på dyrene (undskyld udtrykket). Med andre ord går mange forbrugeres "kamp" for dyrevelfærd ikke længere end til når de skal have pengene op af lommen, og det synes jeg ærlig talt er temmelig dobbeltmoralsk.
Mvh.
Anders
tilføjet af

Hø og halm

Det ved enhver landmand eller folk der har haft med dyrehold er det optimale, og det gjorde man også indtil at cementristene hvor dyrene blot træder deres eget lort ned gennem hullerne og skyllede med pis blev indført.
Svin er ikke dumme, er der et par stykker inde i en fold skider de kun i det ene hjørne så de altid har tørt halm til at hygge sig i.
Men det kræver at der muges ud og strøes frisk halm hver dag, også hos køerne, og det kræver manuelt arbejde og dermed mandskab, selv de billigste polakker ville få prisen på kød til at stige til priser ikke mange vil betale.
En anden ting er at lort blandet med halm er perfekt til udspredning på markerne da formuldningen af halmen er gået i gang, det er ikke ikke en livsfarlig stinkende gang gylle som de spreder ud i dag.
tilføjet af

Du har fuldstændig ret Fruppe

den måde der bliver opdrættet dyr på i dag er nærmest skandaløs
jeg vil ikke her tale om enkeltelandmænds grådighed for hele systemet
er forkert og producenten er nødt til at følge med eller stå af.
det er ikke den enkeltes ansvar at skabe dyrevelfærd
ved at købe det dyreste kød for at være sikker på
at dyrene får et værdigt liv inden de bliver slagtet.
det må være staten der garanterer et minimum af opdrætsforhold
for de forskellige dyr,
men da vi er afhængig af EU`s standarter
er der ikke meget som kan gøres bedre,
hvilket er endnu en grund til at vi skal ud af EU`s lænker.
Alt kød til brug i Danmark skal være fra fritgående dyr
husk vi er hvad vi spiser.
tilføjet af

Stresshåndtering

Jeg er budchauffør ved Nørrebro og det er ret stressende. Jeg er begyndt at lyttte til afstressende musik og dyrke lidt yoga. Ikke noget specielt "langhåret" noget - bare noget jeg gør før og efter arbejdet i 30 min. Det har hjulpet mig meget at få nogle redskaber til stresshåndtering. Faktisk opsøgte jeg ikke psykolog. Nej, jeg googlede mig bare lidt frem og fandt frem til http://www.sundhedslex.dk/stresshaandtering.htm - det var egentligt det store vendepunkt for mig. Ved stresshåndtering er det vigtigt at man ved at man er stresset for at kunne blive afstresset. Stresshåndtering er noget svindebønderne bør være opmærksomme på - både hvad angår grisene og dem selv. Men det er nok ikke noget svinebønder tænker så meget over :-)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.