7tilføjet af

Danske arbejdspladser forsvinder.

Dansk Industri flytter deres virksomheder til Kina og med dem danske arbejdspladser. Jeg finder det er fint, at vi hjælper Kina på vej med at opbygge deres samfund.
Selvom der vise problemer med menneske rettigheder, og om kiniske arbejder har de samme faglige rettigheder som i Europa, samt spørgsmålet om Tibet ret til selvstænddighed. Jeg undre mig bare lidt over, der kan være så stor forskel på Kinas besættelse af Tibet, og da Irak gik ind i Kuwait i 1990. Jeg håber forsat den danske regering vil rejse spørgsmålet over for styret i Kina.
Men jeg har ikke set hvordan man vil løse problemet med danske arbejdspladser der flytter til Kina på grund af laver løn omkostninger. Der blev sagt fra erhversfolks side at løsningen af problemet var, at vi skulle bedre uddannes til klare os i fremtidens samfund. Men det undre mig bare meget i denne sammenhæng, at hvorfor monotomt arbejde ikke bliver på deltids. Vi har igennem en årrække snakket om det grå guld, og der skulle være plads til dem på arbejdsmarket, men problemet er jo ikke blevet løst, da man forsat inde for erhvers livet fortrækker de unge.
Samt er vi 18% af den danske befolkning, der ikke skriver og læser tilfreds stillende, og specielt indvandre har store problemer i de boglige fag, hvordan klare de sig i fremtidens samfund. Jeg er ikke i tvivl om at vi må arbejde konstruktiv, på at gøre vores skole system bedre, det første man kan gøre er indføre mere idræt i skolerne, da det viser sig jo bedre kondition jo bedre indlærring, samt en anden selvoplevelse når en person oplever, han bliver rost på en positiv måde.
Men vi må også vedkende os, vi kan ikke alle magte at tage længergående uddannelser, og vi bliver nød til skabe jobs som vi med indlærrings problemer kan magte.
Der tænker jeg på inde for den koperative ide og idologi, kan skabes gode jobs og udvirklende miljøer.
Håber ellers at høre fra andre her på debatten, om hvordan vi løser fremtidens problemer.
Ellers håber jeg at høre om det her idag når folktinget samles efter sommerferien.
Mvh
tilføjet af

Din bekymring ok

Det er da godt du er bekymret for Tibets besættelse, men er du også ligeså bekymret for Kashmir besættelse af indien, dette problem er også i FN som Tibet problem, Hvad med besatte vestbred..er du også bekymret her?
tilføjet af

du blander meget sammen

kinas problem med tibet, danskere der ikke kan læse og skrive, grå guld........
hvornår åbner folketinget?
tilføjet af

Det synes jeg ikke,

Jeg stiller kun spørgsmål til det tibetanske folksundertrykkelse, det er vel rimligt at man stille dette spørgsmål. Jeg ved godt at disse spørgsmål er blevet stillet, men på grund af den store økonomiske interesse der er for erhverslivet, går man stille med dørene for undgå en diplomatisk krise med det Kiniske system.
men jeg finder ikke jeg blander tingene sammen, da politik må ses i en støre sammenhæng, jeg kunne også have snakke om bære dygtigt udvirkling og vægst og brug af jordens resurser og de meget høje olie priser som jo givetvis vil stige mere til skade for det danske samfund.
jeg finder det vigtigt at kæder menneskerettigheder sammen med sammenhandel med andre lande, vi gør det i forhold til vores naboer der skal optages i EU.
Hvorfor så ikke i forhold til lande hvor vi laver store økonomiske invisteringer i.
Det min klare overbevisning det skyldes at økonomiske hensyn går forud for menneskerettigheder.
Men ellers finder jeg de sidste tre spørgsmål du stiller høre sammen, da hvordan skal vi der ikke længer gående uddannelse komme ind på arbejdsmarket, når man ikke formoder at skabe jobs til dem der har en uddannelse, samt man snakker om at vi skal til blive længer tid på arbejdsmarket. Men realiterne er jo mister du dit arbejde når du er i 50 årne er det ret svært at gå og finde et andet arbejde.
Når folketinget åbner idag og der næste års politik skal fremlægges, finder jeg det meget vigtigt at se om vores regering fremlægger en langsigtet plan med ideer og intiativer til løse fremtidens problemer.
Men måske du vil fremkomme med dit bud på, hvordan fremtidens samfund skal se ud.
Mvh
tilføjet af

Jeg ser billeder i tv hverdag fra vestbreden.

jeg har tidlider gjort opmærksomt på, at jeg mener palistinenserne skal have deres egen stat.
Men ellers ser vi billeder i Tv næsten hver dag, så jeg finder konflikten får noget bedre tv dækning end de statsløse tibetaner. Samt er det internatinal problem efter som statten Israel blev oprette af FN efter anden verdenskrig, men ellers har jeg ikke meget sympati for nogen af de ydreliggående grupper i konflikten.
Da jeg finder den sammenblanding mellem religion og politik ret vulgær.
Men ellers handlede mit indlæg om modsætningen imellem, at vi har været med til international handelse blokade af Irak på grund af nogle indrigspolitisk forhold som jeg har fundet rimlig på vise områder.
jeg stiller så spørgsmålet i forhold til Kina og Tibet, men du regner måske ikke det Tibetanske folk for ret meget, og ser dem som den gennemsitlige dansker ser på grønlænderne.
Mvh
tilføjet af

Hej Claes

jeg tror godt jeg forstår hvor du vil hen og er også glad for at du ikke inddrog regnskoven etc. også.
Men i et tekstforum er det for meget fyld og vil ende med et brag hvor ingen ved hvad der er oppe og nede, det er set i andre debatter, derfor mener jeg man skal selektivere emnerne i de dertil hørende kategorier.
således en debat om det grå guld i job/udd. og læse/skrive ditto, kina/tibet i udenrigs.
jeg har intet bud på hvordan fremtiden kommer/skal se ud da det er temmeligt kompliceret.
hilsen M.F.S.
tilføjet af

Det mener jeg også jeg har,

Jeg har følelser over for alle de mennesker der bliver ødelagt følelsesmæssigt, af at leve under forhold hvor man lære fra barns ben at hade.
Jeg har aldrig givet udtryk for at mene at Israel ikke skulle romme de besatte områder, og skulle stoppe deres bosættelser i de besatte områder.
Men efter som USA forsat holder hånden over Israel, er det ret vanskeligt at få løst konflikten, jeg havde håbet på efter Saddam Hussein var sat fra magten, og truslen fra Irak er væk ville USA gøre mere for at løse problemet i Palistina.
Men ellers mener jeg om en arbejder er palistinenser, Israeler, kiniser, tysker, dansker eller fra et andet sted i verden. skal han behandles med respekt, og en religiøs historie forståelses har jo ikke vidst sig, at være fremmende for konfliktløsninger i denne verden.
Men ellers kan jeg pege på mange andre steder i denne verden, hvor der forgår undertryklese af folk, men hvor vi ikke lige hver dag får tv billederne ind i stuerne. Men efter som det var FN der fik statten Israel oprettet, på grund af vores kollektiv skyld over jøde udrydelserne under anden verdens krig. Må det også være det internationalle samfund der løser konflikten, men på grund af jøderne har mange gode kontakter i den amerikanske kongres, er det jo lidt vanskeligt at løse konflikten.

Men ellers er min sympati hos det lille menneske alle steder i denne verden.
Mvh
tilføjet af

Jeg forstå hvor du vil hen,

Hej Måske formanden selv.
Men hvis jeg nu skrev om psykiatri, kun jeg jo også komme til at skrive on Etnologi, Etnografi, Antropologi, socialogi, psykologi, socialpsykologi og pædagogik.
Og det er godt at prøve at begrænse sig lidt, i forhold hvor vidt man holder sig inde for et emne selvom jeg finder er svært når man først er i gang skrive.
Tak for rådet.
Mvh
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.