16tilføjet af

Bimse dit "feje dyr"

Nostalgi.
Jeg savner de ”Gode gamle dage”, dengang da jeg var barn. Jeg er født i 1963 og selv om det ikke er så længe siden, så er der sket så mange ting i vores verden. Jeg havde helt glemt alle de dejlig ting fra min barndom, pludselig kom de bare til mig i stikord.
Prøv at se om I kan huske mere fra den tid.
Kan I huske
Ingrid og lillebror: Bimse og Bumse det ”feje dyr”
Træsko med bagkapper:
Gasolin:
Poul og Nulle:
Anker Jørgensen:
Bilfri søndage:
Kassebukser:
Kaj og Andrea: Med Poul og Keld
KiK kassen: Med de der to dukker med sort tøj på
Mens vi venter på Jul: En mand med briller var vært sammen med Trille
Et børneprogram fra Sverige med en lille nisse i blåt tøj (hvad hedder han)
tilføjet af

nej.-.

jeg husker d ik, men min far snakker tit om bilfrie søndage og a han hadede dem som pesten! *gg*
tilføjet af

Åh ja...;O)

Sidder jo også og ønsker en tidsmaskine lige nu. ;O)
Jeg kan huske jule/ferie-tegnefilm fra Sverige med "Trazan Banana" (tror jeg det hed), hvor de to svenske skuespillere/komikere (som i øvrigt stadig er aktive indenfor tv-branchen) viste tegnefilm som "Mighty Mouse".
Jeg kan huske min lille-pige-crush i Tommy Steele (kan ikke have været mere end 8-9 år) og filmene med ham, hvor jeg ikke var til at rive væk fra skærmen.
S-P-K legen (kan dog ikke huske hvad P stod for? S=sandhed K=kys men P=?)
At stå i en børneflok under halvtaget i tordenvejr og skrige højt, hver gang der kom et skrald.
At kunne gå i byen og derefter sidde i stationshallen og vente på den første bus kørte - uden at være bange for at blive overfaldet!!!
At få "svedere" i skolen, fordi man ikke hørte, det ringede ind.
Uha, der er meget, og ja, der er sandelig sket meget siden dengang. Verden er ikke så uskyldig mere, vil jeg påstå.
Hilsen en årgang 68
tilføjet af

....P..

hehe.. P=procent
Hvor mange procent sætter du på.... en eller anden. Mellem 1 og 10.
-jeg husker det også.. hehe
tilføjet af

Yes...det var den..*Gg*

Jeg har virkelig spekuleret som en gal, siden en kammerat bragte det op for nogle uger siden, men kunne altså ikke komme på det. Tak for det. *SS*
Hvad for en valgte du så mest? Jeg undgik altid K, fordi jeg var for genert, indtil de andre en dag tvang mig til at vælge den - og det var selvfølgelig lige den dag, hvor nabodrengen, der var på alder med min storebror, også deltog. Og ham var jeg altså lidt smålun på. Jeg har aldrig siddet så meget på nåle, som jeg gjorde der, indtil det viste sig, det slet ikke var ham, jeg skulle kysse. Hold op, hvor var jeg lettet - i dag ville jeg være blevet skuffet. LOL
tilføjet af

Hvor pokker...

...i landet legede I noget så avanceret som S-P-K. Hos os i nordlige København hed det Sandhed eller Konsekvens, eller i daglig tale Sand eller Grus.
Mærkeligt nok var det oftest sandheden, som blev valgt fra. Jeg tror spørgsmålene var for direkte. Til gengæld rakte konsekvens-delen lidt længere end kys. Husker stadig første gang da underboens 11-årige datter Jette første gang måtte trække bukserne ned, uhawuhaw, det var spændende.
Selv var jeg ti, vil jeg lige sige, før anklagerne begynder at fyge.
tilføjet af

*S*

Ja, jeg syntes nu også, det var en anelse for avanceret med al det kysseri (*S*), men ikke desto mindre var det den hotte leg, da jeg var ca. 10-11 år (sidder og får det helt dårligt - min egen datter er 9 nu, hmm)og stedet var Brøndby Strand og altså ikke så langt væk rent geografisk trods alt. ;O)
Lyder som om "sand og grus" havde en hel del flere "halvfarlige" konsekvenser, end S-P-K? *Gg* Hvad det dog ikke kunne udvikle sig til bare et par år senere. ;O)
tilføjet af

Jo da

He he.
Jeg er fra 1964 og husker det alt sammen ganske udmærket.
Den lille "Blå Nisse" fra svensk TV må vist være Ole Lukøje. Udsendelsen slutter jo altid med, at han kaster "sovesand" i øjnene på børnene, så de bliver søvnige. Det må vist være derfor englænderne kalder ham for "The Sandman". Svensken kalder ham "Jon Blund"
tilføjet af

Dejlige barndom

Jeg kan desværre ikke snakke med om de danske begreber
som står så tydelige for jer, men jeg kan da i det mindste
fortælle at Jule-programmet hed Trazan og Banarne.
Den lille blå nisse tror jeg er Televinken, men er ikke helt sikker.
De andre ting har jeg selvfølgelig set i genudsendelser. Såsom
Kaj og Andrea og Anker Jørgensen. ;-)
Jeg kan ellers genkende mange ting. At stå under et halvtag på skolen,
at lytte storøjet til Tommy Steele, min syster havde alle plader,
og selvfølgelig svedere i skolen. (taget i at ryge).
Jeg kan bare konkludere at opvæksten i Sverige ikke var så
forskellig fra i Danmark.
Frukosthilsner fra Kajsa.
tilføjet af

Selvfølgelig

.....hedder han John Blund. Televinken lærte børn at færdes
i trafikken. Det der forvirrede mig var at de to programledere
i televinken og John Blund var søskende.
Men som I ved skal det jo heller ikke ret meget til for at
forvirre mig. ;-)
tilføjet af

Ja for pokker

Det var tider og af og til tænker man da tilbage.
Gid det hele var så uskyldigt for unge idag også.
Men var kikkassen og Ingrid og Lillebror ikke samme serie? I sangen var det da "...Kikkassen gi'r dig måske en ide!" Eller også husker jeg lidt forkert der :-)
Og "S-P-K", hvem husker ikke den? Personligt husker jeg godt når man sad nede i en af kammeraternes kælderrum, der var indrettet med sofa+stole+bord og stearinlys. Og man kunne vælge om kysset skulle være et almindeligt eller et snerv*GH*. Hold da op det gik vildt til.
Og når man gik tur med kæresten ovre fra ungdomsskolen. Ned i anlægget hvor man i dag ikke tør sætte sine ben, ikke en gang i dagslys.
Kan I huske Bjarne Reuters bøger? Når snerlen blomstrer? Vil du se min smukke navle? Osv. Hold op man blev varm indeni når man læste dem.
Choppercykler, kassebukser, indiske bomuldsskjorter med broderi. Langt hår og børsten i brystlommen. Frynser på cowboyjakken! SMIL-hjerterne fra Irma!
Ufatteligt at der er gået så lang tid og man ikke er blevet ældre ;-)
Det var bare bred ymer, sprød asfalt og knæhøj karse. Sig det til en teenager idag og de glor på en som var man åndsvag*GG*
Må hellere stoppe inden nostalgien overmander mig. :o)
Tak fordi du startede tråden. Den reddede dagen.
tilføjet af

K...

Og jeg som var helt sikker på K stod for konsekvens - som er langt værre end kys *G*
tilføjet af

hvis man bare kunne...

"pudsigt et resume´ af (de mest alverdenssjove tekster) på virkelighedens trang til de gode ,og det onde.da det så er sagt,ville jeg gerne se den tv-udsendelse ,om pigen med svovlstikkerne-en som havnet som fattig -men pludselig blev set!!
"der var osse,den magnus-tagnus,den lille søde muse fortælling.
tjah,hvem ville dog ikke kunne skrue tiden tilbage til gamledage.
kender i ikke den børne sang her:
"marie hønen evig glad kørte,gerne grenen flad.
men pludselig tog det overhånd.
"hold da op mand jeg fik sgu´en ide til et nybagt emne såsom det evige liv som (frælser på tagets dragstige trævl)
jo,der findes rigtige mange letsindige ord inden for spsygologi...
på forhånd tak!!!hjertet:-)
tilføjet af

Når sandheden...

...skal frem, så nåede vi dengang end ikke i nærheden af det begreb, der i straffeloven kaldes "anden kønslig omgang end egentligt samleje" - så mon ikke din datter vil overleve en gang sand eller grus, S-P-K, eller hvad pokker denne udviklingsleg hedder i dag.
PÅ den anden side har de unge i dag et sprogbrug, som antyder at de ikke bare ved at der findes forplantningsorganer, men også ved hvad de bruges til.
Mon ikke de har det mest i munden. Jeg mener ordene, ikke organerne. Ved nærmere eftertanke, så er S-P-K eller Sand eller Grus nok ikke stærkt nok i en hurtig og oplevelses-krævende verden. Hjælp, det går galt. Lås din datter inde.
Decibell, nu påtog jeg mig så et øjebliks bekymring for din datter, sådan for lige at aflaste dig et øjeblik. Men, jeg tror vi kan tillade os at slappe af, en gang imellem.
Jeg tror at også din datter skal komme rimeligt igennem puberteten. Men det er da lidt ærgerligt, at de unge i dag springer et par udviklingstrin over i hujende fart, fordi de ikke har tid til at lege, men lige skal følge udviklingslæren i en amerikansk TV-serie - kun afbrudt af en sms hver andet minut.
Det blev vist mere alvorligt end tænkt fra starten - men er vel udtryk for, at også jeg savner Ingrid og Lillebror - der iøvrigt, såvidt jeg husker sidstnævnte, også var en lille irriterende møgunge.
tilføjet af

Ak ja den udviklingslære..

via det herlige tv, meget apropos møgunger i det medie, så kom jeg i tanker om dengang, min datter som 2- eller 3-årig så et afsnit af Fredags-bio med Anna og Lotte, hvor de propper toiletpapir i kummen. Fluks styrtede hun ud og efterprøvede teorien; jeg kan oplyse, at der snildt kan være mindst 6 ruller i et toilet. *Gg*
Om denne påvirkelighed så tegner godt for hendes videre fremtid udi puberteten med alle de amerikanske tv-film og serier, der godt nok kan være underholdende, men på en forrående måde, det må tiden vise. Jeg er ikke så bekymret, trods alt, især ikke da hun ikke er nået over fnise-stadiet endnu, når hun ser nogle kysse eller hører "frække" ord. ;O) Men jeg takker og bukker alligevel for aflastningen, der lettede - om ikke skuldrenes tunge åg - så hjertets. ;O)
Hun er i øvrigt, som mange børn i kredsen, helt vild med de gamle danske film, specielt hvis Dirch Passer er med, så måske er der håb endnu? Det med at springe et par niveauer over i barndommen, her kan vi forældre vel også have noget at skulle have sagt, så hvis vi overgiver os lidt mere i nostalgiens lægende "hænder", så slår vi måske mere end een flue med det smæk. ;O)
;O) Deci
tilføjet af

Ja uha...

vi må hellere holde os til de uskyldige tantekys. *Gg* Er dog ikke så sikker på, at konsekvens i dag ville være meeeget værre end kys? Som Jensen skriver, så kan de vist en hel del mere i dag, end vi kunne dengang. ;O)
tilføjet af

*snøft*

Du kan da ikke mene at du har glemt Magnus Tagmus ??
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.