10tilføjet af

Billig polsk bacon koster vores arbejdspladser

Ifølge Børsen er salget af polsk bacon i Coops danske butikker, (Brugsen m.fl.) eksploderet!
Før sommerferien solgte Danmarks største dagligvareaktør slet ikke bacon fra Polen, men nu stammer op mod 75 pct. af alt det solgte baconkød fra landet med den billige arbejdskraft.
Det er for mig komplet uforståligt at vi danskere er så arrige på den nuværende- som forrige regering, over at danske arbejdspladser flytter til Polen, Kina, Thailand og så videre, når vi derefter tilsyneladende vandrer over i den lokale Brugs og køber den billige polske bacon.
Når man køber polsk bacon (der faktisk kun koster en tredjedel af dansk bacon), eller fx Aldis tyske lavprismælk, så er det altså umuligt at brokke sig over at slagteriarbejderne i Hjørring smides på porten eller at Arlas mælkebønder ikke kan få tingene til at hænge sammen.
I dette fantastiske markedsøkonomiske system, er det ikke politikerne der er herrer over arbejdspladserne, det er os forbrugere.
Man må derfor vælge:
Enten køber man (dyre) dansk produkter
Eller også vælger man de billige udenlandske og stopper med at brokke sig over de danske fyringer.
tilføjet af

"Danish Bacon"

Prøv engang at tjekke hvor det "dyre danske bacon" fra Tulip bliver produceret.
I Tyskland af polske arbejdere!
Så jeg ved såmænd ikke hvad det skulle nytte - men din tanke er da smuk og idealistisk.
tilføjet af

Bacon

Det er jo kun et vink med en vognstang om at vi er nødt til at tage vores prisnivau op til overvejelse. Enden bliver at vore varer bliver for dyre, vore boliger bliver umulige at købe. Vort omk. nivau er i forvejen alt for højt. Og vi undgår ikke at vores velfærd trykkes. Et lille land kan ikke stritte imod trykket fra store lande, ikke i det lange løb.
tilføjet af

Frankrig og Italien

er eksempler til efterlevelse. Vi køber jo deres højt forædlede fødevarer som oste og skinker mv. Og det er også den vej DK skal gå. Selvom Danmark har været kendt for sit bacon er der jo tale om et industriprodukt og ikke et håndværksprodukt. Jeg tror vi skal satse på kvalitetsfødevarer frem for halvkedelige industrifremstillede fødevarer. Nu så jeg et program om et lille Belgisk bryggeri hvor man havde den filosofi at man ville holde produktionen nede på en lille skala for at bevare det håndværksmæssige i produktionen. Til sammenligning kan man tage det kedelige storproducerede danske øl (hvis produktion sikkert også flytter til Polen en dag). Man kunne da håbe at der begyndte at dukke flere danske fødevareproducenter op som deler den holdning som de Belgiske bryggere havde, istedet for at produktionen for enhver pris skal effektiviseres og skaleres op med et middelmådigt produkt der let kan efterlignes til følge.
tilføjet af

Tja

En fødevareproducent sagde engang "forbrugerne får de varer de har fortjent"
- jeg er bange for at han har ret
Hvis vi ikke køber skramlet, er der heller ikke nogen der vil producere dem..
tilføjet af

Du har desværre ret

Danskerne er et folkefærd der har travlt med at købe skidesmart tøj, have skidesmarte hjem med skidesmarte køkkener i rustfrit stål og rigtigt design gå til golf og fitness og når det så kommer til maden er pengene brugt op og man lader de sig takke af med den værste gang discount hundeæde. I lande med en finere madkultur bruger man en noget større del af budgettet til at få noget ordentligt at spise. Det er da også paradoksalt at vi fanger en masse fisk hvoraf den bedste kvalitet går til eksport mens danskerne spises af med den ringeste kvalitet kamoufleret som "fiske steaks", fiskepinde torskerogn på dåse og andet (lort).
Sørgelig madkultur vi har her til lands og man kan kun håbe det ændrer sig en dag så vi lærer hvor gode råvarer vi egentlig har!
tilføjet af

Carlsberg præsenterede faktisk Årets Ølnyhed

Det er sjovt du lige nævner ølproduktion, nu hvor Danske Ølentusiaster faktisk tildelte en øl fra 'store' Carlsbergs Semper Ardens-projekt prisen som Året Ølnyhed 2004.
Ølmarkedet er et godt billede på forbrugernes magt. Efter flere årtier hvor ølmærker blev standardiseret væk, opstod pludselig en markant efterspørgsel på dyrt 'kvalitetsøl', og ikke lang tid gik der før fx Carlsberg så dette og igangssatte Semper Ardens-projektet, og i øjeblikket bygger man Jacobsen-bryggeriet i Valby, kun til lavskalaproduktion.
Et andet eksempel er markedet for lørdagskyllinger. Her dominerer '5 stk for 100 kr'-pakken jo, men vil vi virkelig have mere kvalitet, har vi faktisk også muligheden og skulle kvalitetskylllinger, som med kvali-øl, en dag blive 'trendy', er jeg sikker på at Danbo nok skulle melde sig med nogle flere.

Det jeg altså gerne vil sige er at magten i høj grad ligger i os forbrugereres hænder, men forholder vi os passive, ja så bliver der til sidste kun 3-stjernet tilbage hos spegepølserne, Marabou blandt chokoladerne og Kærgården i 'smør'-disken. Men heldigvis er vi da nu på rette vej.
tilføjet af

Samtalekøkkenet

Ja, hvad i alverden skal folk dog med et 100.000 kroners 'samtalekøkken', når de alligevel kun varmer pizza'er og mou-supper;-)
tilføjet af

Gulp;-o

Siger du at Tulip ikke laver deres Danish Bacon i Danmark længere? Okay, den har jeg lidt svært ved at synke..
Tror i øvrigt ikke jeg fik formuleret mig præcist nok.
Jeg ønsker skam heller ikke dyr (dansk?) bacon, men jeg er bevidst om at det hverken er Fogh eller Nyrups skyld når priserne presser slagterierne ud af landet.
Jeg mener man bør huske, at hver gang man går i en 'Aldi', så accepterer man udviklingen.
tilføjet af

Intet er Problemfrit

uanset hvilken regering man har, er noget godt og noget skidt. Bliver næppe aldrig perfekt.
tilføjet af

En kogeplade og en miniovn

ude i bryggerset kunne til fulde dække den moderne danskers behov. Så kunne man lave stue eller et ekstra værrelse der hvor pynte&facade-køkkenet skulle være.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.