15tilføjet af

3 sygehuse med akut modtagelse i Danmark

Nu har jeg fundet en løsning med hensyn til sygehuse jeg har heletiden fået at vide
at det ikke var noget problem at transpotere folk langt over 100 km i en ambulance for der er jo alt hvad der skal bruges så det gør ikke noget at man lukker akutmodtagelse på holstebro sygehus og sender dem til Herning sygehus men så var det at jeg kom til at tænke på hvad alle dem der beholder et sygehus tæt på hvor de bor siger deblev jo ved med at sige at man sagtens kunne transpotere folk langt over 100 km i en ambulance for
der er jo alt hvad der skulle bruges ja så ligger løsningen jo lige for vi lukker bare alle sygehuse pånær Århus Universitetshospital, Skejby er et af landets mest specialiserede hospitaler med moderne bygninger, avanceret udstyr og højt kvalificerede medarbejdere og så et sygehus på fyn og et på sjælland de skal jo bare udbygges
tilføjet af

Du glemmer vist lige....

...at man ikke har en fuld funktionsdygtig operationsstue i en ambulance. Skal en patient opereres, skal man ikke køre i op til en time før man kan opereres. Derfor mener jeg det er tåbeligt at nedlægge de små og mellemstore akutmodtagelser.
tilføjet af

Regionsformand der lyver før valget

Jeg går skam indfor man bevarer sygehuse så folk hurtig kan komme under behandling
men folk der bor tæt på sygehuse mener ikke det er noget problem de tænker kun på sig selv jeg bor i holstebro jeg mener borgerne fra Thyborøn, Thorsminde og Thyholm langs
vestkysten ikke skal transpoteres over 100 km og risikere at dø inden de når sygehuset
hvad med turister dem er der også mange hvert år Når der ikke er nogen akutmodtagelse, vil der ikke være nogle akutte operationer. Der vil derfor ikke være noget behov for at have et akut beredskab, der vil derfor ikke være operations- eller narkosepersonale i huset.
Derfor vil der ikke være mulighed for at udføre et akut kejsersnit - og dermed røg også fødslerne fra Holstebro Sygehus.
Hvordan er det lige med øre-næse-hals? Jo, der er ØNH på Holstebro Sygehus, men der vil ingen være til at assistere en akut operation i halsen, som alle, der bevæger sig "inde i huset" ved, er en livstruende tilstand. Dermed røg også ØNH fra Holstebro (der findes ingen ØNH afd. i Herning). Det vil ikke være muligt at operere en akut urinvejspatient, derfor skal urinvejskirurgien være i Herning, der røg også denne afdeling.
Kirurgien er allerede bestemt til at skulle være i Herning. Der røg den afdeling, OK, der skal udføres brystkirurgi i Holstebro. Jeg håber ikke, der vil være så mange med brystlidelser, så de kan fylde en afdeling på størrelse med den kirurgiske.
Øjenafdelingen, hvad med den? Jeg tror, den får lov til at blive i Holstebro. Ja, men hvad så med ortopædkirurgien. Jo, men vi i Holstebro er jo ikke så "kompetente", så vi kan varetage den akutte kirurgi, derfor skal vi i Holstebro kun varetage de planlagte operationer med skulder-, hofte- og knæproteser, og så lige de brud der opstår omkring proteserne. Ikke noget at regne, simpel kirurgi! - nåeee nej, der er jo ingen akutte operationer i Holstebro, men planen er da også, at vi lige skal hjælpe til med at varetage den akutte kirurgi, men i Herning.
Og så er de medicinske patienter slet ikke nævnt.
Der bliver godt nok god plads på Holstebro Sygehus, og hvor bliver det trangt på Herning Sygehus. Jeg tror, der bliver permanent overbelægning, hvad mon brandtilsynet vil sige til dette. Den gode plads på Holstebro Sygehus kan jo udlejes til Privathospitalet Dalgas, indtil de får færdigbygget deres nye hospital.
Tilkald fra hjemmet? Ja, man kan jo bare have et beredskab af operations- og narkosesygeplejersker, som har vagt fra hjemmet. Ja, fra hjemmet i Harboøre, Thyholm, Thorsminde, Ringkøbing, Skive, Vinderup, Thyborøn - glem det Ringene vil brede sig til alle specialer og afdelinger på Holstebro Sygehus, og det kan gå rigtigt hurtigt, - hvis ikke udsivningen stoppes.Som det kan anes af ovennævnte, vil der slet ikke være plads til disse ekstra aktiviteter i Herning, også selv om renovering og tilbygning begynder i morgen, og hvor vil de få personale fra? Ja, men det flytter jo bare med fra Holstebro - gør det ikke Regionsformand midtjylland lovede før Regionsvalget at der ville være akutmodtagelse på holstebro sygehus om 10 år altså en Regionsformand der lyver før valget
nu går han og håber på folk skal glemme det det gør folk bare ikke
tilføjet af

Næsten rigtig

I Jylland med al de trafiktomme motorveje kan en ambulance køre med 169 km i timen. På Sjælland, i myldretiden går det kun med 25 -30 km i timen.
De tre sygehuse mangle nu kapacitet til at behandle så mange patienter der bliver tale om, og tilkørsels forholdne skal også være i orden, så der ikke blive kilometerlange køer af ambulancer.
tilføjet af

Mange af

de såkaldte akutsygehuse mangler også kapacitet på operationsstuerne, enten kirurg eller anæstesilæge. Og det tager for lang tid i deres modtagelse, undersøgelse og beslutning. Tit noget med at det er en kandidat der fortager den første undersøgelse, og hele tiden skal have fat i bagvagten vist de kan få kontakt.
tilføjet af

Er det bedre

de dør medens de ligge på en akutmodtagelse og venter på at der skal komme en anæstesilæge fra et andet sygehus? Eller skal sendes til flere forskellige sygehuse fordi der mangler scanner?
tilføjet af

små veje i vestjylland

Jeg kan se der er mange der ikke aner noget om vestjylland vi har ikke moroveje i vestjylland så vi kan ikke kører 169 km i timen hvis der som det bliver skrevet ikke er noget problem med at transpotere folk i en ambulance over længere afstand så må der jo ikke være noget problem på sjælland ved at transporere folk på sjælland over 100 km
forklar lige hvad forskellen på at transpotere folk i vestjylland og på sjælland er der ikke det samme udstyr i ambulancer på sjælland som der er i ambulncer i vestjylland
det virker som om folk tror folk bliver mindre syge i vestjylland end på sjælland
tilføjet af

Vestjylland

På mit kort ligger både Esbjerg og Herning i Vestjylland. Og Det er større trafik på småveje på Vestsjælland.
Der er virkeligt for mange der føler en falsk tryghed med de små sygehuse der ikke har kapacitet til mange akutmodtagelser. Alt for mange borgere død medens de venter på en behandling. De små sygehuse mangler læger af alle kategorier, teknisk udstyr til behandling, sygeplejersker og senge. Det er, efter min mening bedre at blive transporteret en time i ambulance, efter en god stabilisering af en akutlæge på stedet, måske en der følger med i ambulancen. End at ligge en time på ulykkesstedet, for at blive transporteret rundt et par timer til forskellige sygehuse, for at finde en måske rigtig behandling.
tilføjet af

Esbjerg ligger ikke i vestjylland

Esbjerg ligger ikke i vestjylland Esbjerg ligger i sydjylland altså længere væk
Herning sygehus har 279 sengepladser Holstebro har 352 sengepladser og 1800 ansatte
og det er nyere end det i herning der er bedre adgang for ambulancer end i Herning
Herning og holstebro er lige store byer hverken læger eller sygeplejsker vil flytte til herning og Herning ligger tættere på både viborg
tilføjet af

Esbjerg ligger på vestkysten

Motorvej eller ej, afstand til et akutsygehus betyder ikke så meget som tiden til en hensigtsmæssig behandling.
Der er lande i Europa der har længere afstande til nærmeste akutsygehus, end afstanden fra Grenå til Skagen, og har større overlevelses mulighed end danskernes. Betyder ikke dette at vi skal se på kvaliteten end nærhed til amatører?
tilføjet af

Esbjerg region syd

ja ved at skrive afstanden ikke har noget at sige så forklar lige hvorfor folk kan ligge i en ambulance i vestjylland mens du skriver en fra sjælland ikke kan tiden er vel den samme på sjælland som i vestjylland Esbjerg hører ikke til region midtjylland SYDVESTJYSK SYGEHUS : Esbjerg den hører ind under region syd
tilføjet af

Tiden er ikke

den samme i en ambulance fordi i Jylland kan de køre med 150 km. i snit, medens på Sjælland er farten kun 60 km. Men tiden er nok meget længere i Jylland for der har de for mange små uhensigtsmæssig sygehuse, hvorved patienten bliver omlæsset på flere sygehuse inden man finde et der kan behandle ham, dersom han overlever.
Kan du svare på hvorfor der er større dødelighed ved hjertestop 10 km. fra et sygehus i Danmark, end 159 km. i Norge?
tilføjet af

bevarer det mindste sygehus

jeg har en del af det jeg skriver fra en overlæge jeg vil mene han er den bedste til at
afgør hvor langt det er forsvarlig at transpotere folk men dem der afgør hvad sygehuse
der skal lukke er folk i sundhedsstyrelsen folk der bare sidder på et kontor de har ikke en pind forstand på det de laver de har ikke engang undersøgt noget før de tager stilling til hvad der skal lukke de vælger at lukke Holstebro sygehus som er det største
sygehus og er mest effektive Herning sygehus er meget mindre det viser da at det ikke er
for at få kvalitet så det er da ikke de største sygehuse de bevarer
tilføjet af

Selvfølgeligt

vi overlægene på de mindre sygehuse beholde sin position, ligegyldigt hvor mange der skal dø. De udsteder i hobetal "garantier" der ikke kan bruges til noget som helst.
Du har endnu ikke svaret på om du vil ligge på Holstbro sygehus, og vente på at der skal komme den manglende røntgen- anæstesilæge eller kirurg? En lægeambulance læge kan meget mere på stedet, og han sender patienten til det rigtige sygehus, og han har forberedt lægene til patienten kommer.
Ja, vi har lige set at læger over i Vestjylland fjerne mænds potens, mod sundhedsstyrelsens ordre, "men disse læger ved mere end dem der sidder på et kontor", og hvor man kvinder der unødigt fik fjernet bryster på Bornholm. Og hvordan organdonorkirurger fjerner bryst- og lymfekræft, og garanterer helbredelse til kvinder der dør 5 år efter af metastaser, som kræftlæge (onkolog) er den rigtige til efterbehandling.
Du har hellere ikke svaret på om du syntes der er rimeligt at patienter med kort afstand til sygehus i Danmark, har lavere overlevelses held, end dem der har 500 km i Norge?
tilføjet af

sammenline Norge og vestjylland

Ja jeg vil indlægges i holstebro frem for et mindre sygehud som Herning jeg tror ikke du kan sammenline Norge og vestjylland jeg syntes lige du skulle læse lidt om de usandheder der kommer om Holstebro sygehus for at få det lukket selv om det er det største sygehus
http://www.dagbladet-holstebro-struer.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070618/HOLSTEBRO/106180108/1002/HOLSTEBRO
Hvad der vindes på blodpropperne tabes på...
http://www.dagbladet-holstebro-struer.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070618/HOLSTEBRO/106180114/1002/HOLSTEBRO
tilføjet af

Sundhedsstyrelsen vidste alt

Rovad du henviser til at Holstebro har fjernet mænds potens, mod sundhedsstyrelsens ordre
Sundhedsstyrelsen vidste jo alt om hvad der forgik jeg syntes du skulle læse det her inden du forsvarer at Sundhedsstyrelsen lukker flere sygehuse der har overholdt de regler der er
Ansatte i Sundhedsstyrelsen vidste udmærket, at læger i Holstebro gik i gang med at fjerne prostata i samarbejde med specialister i Skejby
HOLSTEBRO: Sundhedsstyrelsen gav i 2004 afslag til planerne om at operere for prostata-kræft på sygehuset i Holstebro. Operationerne blev alligevel sat i gang i et samarbejde med universitetsafdelingen på Skejby Sygehus, men det skete "i stiltiende forståelse med styrelsen".
Det fortæller hospitalsdirektør Per Østergaard Jensen, som nu beder Sundhedsstyrelsens direktør gå tilbage og tjekke med nuværende eller tidligere ansatte.
- Vi har ikke noget på skrift, men styrelsen var fuldt vidende om det, og alle vores operationer er udført efter nøjagtig samme forskrifter som i Skejby. Vi var enige om at gå i gang og om at tage sagen op i 2007-2008 i forbindelse med den nationale specialeplanlægning for urologien. Og så skal man jo også lige huske, at styrelsen dengang ikke havde magt til direkte at forbyde os noget. Det har den først fået her fra nytår, siger Per Østergaard.
Bekymrede fik besked
Hospitalsenheden Vest har netop udarbejdet en redegørelse om de udskældte prostata-operationer, der får skyld for at have stjålet potensen fra op mod 50 midt- og vestjyske mænd uden grund. De fik nemlig ikke automatisk som andre steder i landet tilbudt en speciel skånsom operation, selv om de var egnet til det.
Lægerne mener selv, at højst fem af de 100 patienter ville have haft gavn af en skånsom operation, fordi kræften var for udbredt.
- Vi må også huske, at lægerne er blevet dygtigere, så de i dag opererer flere med den nervebesparende teknik, siger Per Østergaard Jensen.
Den officielle redegørelse fra Hospitalsenheden Vest indrømmer - ligesom lægerne hele tiden har gjort - at der ikke er givet systematisk information om, at der kan tilbydes en nervebevarende operation et andet sted end i Holstebro.
Dog præsiceres det, at alle patienter, som højt har sagt, at de var bekymrede for at miste deres evne til at dyrke sex, har fået besked om, at de kunne få en mere skånsom operation i Skejby. På den konto blev seks patienter faktisk opereret i Skejby i løbet af de første to år, mens én patient blev opereret af en Skejby-specialist på sygehuset i Holstebro.
Alle patienter har desuden fået klar besked om den store risiko, der er for at miste både potens og evnen til at holde på vandet.
Bevarede potensen
Langt de fleste mænd får problemer med potensen efter en operation for prostata-kræft, men der er nogle, der er heldige, og sådan én af slagsen er Kaj Thomassen fra Struer. Han har følgende kommentar til søndagens tv-indslag om de udskældte kræftoperationer:
- Jeg synes, det var for dårligt, at lægerne ikke fik lov at forsvare sig. De redder jo liv. Og jeg hygger mig altså stadig lige godt med min kone.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.