9tilføjet af

Tunesien

Hej.
Nogen der har nogle gode råd om alt i Tunesien?
Tager derned i starten af oktober og kender intet til landet og kulturen.
Mvh Pigen.
tilføjet af

Har været der mange gange ...

Vil gerne give dig nogle tips. Hvilken by skal du til ?
tilføjet af

Tunesien

Hej
Endskønt Tunesien er et muslimsk land, er det temmelig frigjort - specielt i den nordlige del af landet (dvs. nord for Sfax). F.eks. har Tunesion fri abort, og ifølge loven ligestilling. Men det er også en land med mange fattige, der slår mønt på turister. Du vil med garanti opleve at blive snydt lidt her og lidt der. Men det kan gå værre for sig, og du kan få stjålet dine egendele - så pas på dem! (Jeg taler af erfaring).
Som pige vil du også helt sikkert opleve øjne der følger dig - og muligvis tilråb. Det er helt harmløst, og bare en irritation du må vænne dig til.
Besidder man en god social intelligens og er man iøvrigt åben over for de lokale, vil man opleve et utroligt dejligt og varmt folkefærd (bortset fra dem der prøver at slå mønt på dig!).

Jeg vil specielt anbefale Sidi Bou Said som er både smuk og indbydende. Hammamet og Carthago er også musts. Kan du lide keramik, er Naboul stedet. Her kan du købe smukke håndlavede ting til små penge. Jeg har også været på Djerba (ø i syden), her skinner solen ekstra meget og der er lækre strande, men ellers er der ikke så meget at komme efter her.
Ellers køb Lonely Planet eller lign.
Hilsen Henrik
tilføjet af

By...

Sousse;)
tilføjet af

Sousse

...er Tunesien 3. største by. Der er rigtig meget at se i Sousse. Sousse har en gamle bydel kaldet Medina . Den må du ikke snyde dig selv få at se. Der er en stor mur omkring medina´en , hvor der bl.a. ligger en stor gammel moské. Der ligger flere små museer indefor bymuren , bl.a. et med gamle mosaik´er . Meget flot. Flere steder kan man komme op på muren og se ud over byen. Lidt længere ude, ligger endnu museum med adgang til katakomberne. Det er ret spændende. Det kan være lidt svært at finde, men hop trykt ind i en taxi, det er MEGET billigt, og kan være MEGET underholdende. Havnebyen Port El kantaoui er rigtig hyggelig, og er osse et besøg vær. Her ligger bl.a. et lille tivoli og en fuglepark. Der kører et rigtig turistet tog mellem Sousse og Port El Kantaoui. Men man kan osse tage hestevogn , som er noget billgere end herhjemme, en tuk-tuk, en slags knallert-taxi, som man osse kender fra Indien og selvfølgelig taxi. I Monastir (ca.12-18km fra Sousse)ligger et stor smuk guld/marmor mauselæum og en gammel ribat (borg). Her er osse en lækker badestrand og masser af små butikker.
Muligheden for at se Sahara ved solopgang er der osse.
Det er rigtigt, som Henrik H skriver, at der nemt kan komme tilråb fra de unge fyre, og det bliver ikke mindre af, at man er blond !!!!( er jeg selv )! Tag det for hvad det er!
Er aldrig blevet snydt , men de prøver af og til !
Er du åben, er mulighederne store . Har selv været til bryllupfest, omskæringsfest og adskellige middage.
Jeg mener , at Sousse er den by , når man er "nybegynder". Har selv været der mere end 8 gange, og skal afsted igen 8. oktober.
Måske se vi :-)
tilføjet af

Takker...

Hej.
1000 tak for dit svar...det hjalp meget;)!
Pudsigt, jeg skal også afsted d. 8 oktober...he he;o)
Mvh Pigen.
tilføjet af

Takker..

Hej Henrik.
Mange gange tak for dit svar.
Det lyder jo til at der er en masse at se dernede. Det bliver spændende;o)
Mvh Pigen.
tilføjet af

Hej igen !!!

Er bare lidt nysgerrig. Skal du afsted kl.11.45 ?
tilføjet af

Nej...

Det er vist først efter 21. Men det er også fra Billund...ved ik hvor du flyver fra...?!
tilføjet af

Takker...

hej
jeg ville lige høre om... når du skriver at man ikke kan have sine ting i fred... er det på gaden eller på hotellet... da jeg skal have nogle ting med der ned som har en stor værdi...
takker også for din info om Djerba da jeg enligt først havde bestilt rejse der... men har fået den flyttede til sousse da jeg ikker er, til den person som vil bruge 90% ingen ting og 10% på ørken :)

hvis jeg kunne få dig til at skrive hvad som er godt at se der nede... da jeg leder efter info om det... og kan man leje en scooter der nede så man kan komme ud lidt på egen lyst❓
kan jeg få dig til at skrive et svar til rothmann@c.dk
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.