1tilføjet af

Sommerdepression parforholds krise

Vidste du at sommerdepression og parforholds krise hænger godt sammen, og den er lige så populær som vinter depression?
Sommerdepression hvorfor?
Der er lavet en undersøgelse af en forsker og læge Norman Rosenthal og hans kolleger ved National Institute for Mental Health, hvor de opdagede det, de valgte at betegne som ’seasonal affective disorder (SAD)’.
Det er en tilstand hvor kroppens døgnrytme forstyrres af lange og korte dage.
OM sommerren kan vi også blive overstimuleret og skrue forventninger op i forhold til parforholdet, for det er jo nu mens det er sommer at vi skal opleve al verdens ting.
Netop derfor når ens drøm lever ikke op til virkelighed, kan vi føle os triste og deprimerede.
Vi begynder at give skyld til vores partner som måske har heller ikke levet op til ens forventninger og konflikterne begynder.
Så tag det rolig konflikter om sommeren er normale!
Nyd de sidste dage af solen
de bedste hilsner
parterapi vonbale.dk
tilføjet af

Sommerdepression parforholds krise

Hej Vonbale
Nej, det vidste jeg ikke. Det er lidt uheldigt formuleret, at du skriver, lige så "populær". Det du mener er nok "udbredt".
Viterdepression skyldes manglen på lys. Typisk 10.000 lux som man oplever om sommeren, når solen står højest på himlen. 2.500 lux i lidt længere tid, kan også klare problemerne.
Basalt set sker der det, at når lyset rammer øjnene, så stopper produktionen af Melatonin(mørke/søvn-hormon), og der produceres i stedet Serotonin. Det er det samme princip der ligger til grund for lykkepiller(SSRI).
Nøjagtig som med lykkepiller, så gælder det, at man skal gennem en nedgangsfase, før man får det godt. Typisk 3-5 uger. Det samme gælder for lyset. Så foråret kan være meget hårdt for de typer.
De samme typer, som er meget følsomme over for lyset, vil hen på sommeren, opleve at de kan blive lidt småmaniske/overstimulerede, hvilket kan være årsag til en hel del problemer(f.eks. i et parfohold).
Efter min bedste overbevisning, så er sommerdepressioner ikke at sammenligne med vinterdepressioner. Jeg har kun læst pubmed-studier der beskriver vinterdepressioner, men ikke desiderede SAD sommerdepressioner. Så jeg vil meget gerne se disse studier?
MVH
Megaprofilos
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.