5tilføjet af

skuffecirkulæer eller intentionelle fejl ikommuner

ja der findes skuffecirkulæer, bevares, men det er jo ikke problemet her. nej.
vi har nogle love der skal følges af kommunerne i sociale sager.
serviceloven, forvaltningsloven og retssikkerhedsloven.
følger borgeren ikke disse love er sanktionerne rimeligt nøje beskrevet. (se lovene på retsinfo.) det er bøde og fængsel i grove sager.
men hvad så når det er kommunerne der laver fejl (bryder loven). her kan du som borger klage til det sociale nævn. hvor du vel at mærke skal sende klagen til den kommune du klager over. nævnet har over 1,5 års ventetid for behandling af sagerne. får du medhold her skulle man tro at man fik hvad der tilkom en af hjælp, men så let går det sjældent. for sagen bliver bare sendt tilbage til kommunen til fornyet afgørelse. og der er ikke nogen detaljer der beskriver hvad denne nye afgørelse skal indeholde. og er den nye afgørelse så ligeså forkert som den første skal du så lige hele møllen igennem igen. altså er det i virkeligheden en blåstempling af lovrud og en klar overtrædelse af vores retssikkerhed at vores klagesystem er så trægt.
jeg har selven datter, somlider af 2 alvorlige kroniske lidelser og hun er ikke færdig diagnostiseret endnu. vi har boet flere måneder på hospitaler og min datter er bla.a blevet opereret i london fordi man ikke havde ekspertisen herhjemme. gennem 4 år er det blevet til over 20 klagesager over thisted kommune, hvor vi har fået medhold i de fleste. vi snakker støtte til tabt arbejdsfortjeneste og merudgifter for over 500.000 kr. som vi har trukket ud af vores privatbudget i de 4 år. penge somvi havde ret tilsomvi kæmper for endnu i klagesystemet.
et eks. på det ovenstående er at vi i foråret 2007 ansøgte om aflastning i hjemmet efter §41 i serviceloven så vi kunne blive fritstillet til at bruge tid på vores raske datter(dengang 5 år)det fik vi afslag på og der kom endelig afgørelse fra det sociale nævn i april i år (2010) hvor vi fik fuldt medhold.
så skulle man jo tro at vi fik det fulde beløb udbetalt fra ansøgningstidspunktet og til nu, da loven siger at borgeren i tilfælde af fejl skal stilles som om fejlen ikke var blevet begået. men nej. da vi ikke havde råd til at lægge de 200.000kr. ud, sådan en aflastning koster i 3 år, mens sagen kørte i klagesystemet, mener kommunen ikke at vi har krav på noget overhovedet.
hvor er retssikkerheden her
der har du dit problem med vores velfærdssamfund. vi er nu ved at sagsøge thisted kommune da vifølerat nogen må gøre noget.
tilføjet af

Sådan er det desværre

Mens en sag kører kan man intet som helst gøre idet kommunen er skråsikker på at de har ret.
tilføjet af

sådan skaldet ikke være

det er derfor jeg vil gøre noget ved det. men hvis alle andre er ligeglade så bliver det svært at gøre noget. jeg vil opfordre alle der har lignende oplevelser til at skrive herpå.
tilføjet af

En helt frisk sag

Ministeriet har sendt et brev rundt til kommunerne at nu skal de altså opføre sig ordentligt overfor syge mennesker.
Det blev affødt af at en kvinde i Svendborg af sin kommune fik besked på at møde op til aktivering, selv om hun var kræftsyg og for anden gang var i kemoterapi.
Men kommunernes ignorance overfor syge kender vi jo, især efter at det kom frem at nogle kommuner gav deres ansatte en kontant præmie på helt op til 10.000 kr hver gang det lykkedes at få en syg i arbejde.
Komummuner gør ikke forskel på dem der bare ikke gider arbejde og melder sig syge vs dem der ER syge.
Jeg var på jobkursus i en kommune, lige efter flyttede jeg til en anden, og blev sendt på jobkursus igen, sagsbehandleren sagde direkte at de ikke kunne bruge det forløb jeg havde været igennem.
Jeg skrev en klage til ministeriet som jo udstikker reglerne, men fik efter 3 uger et kort svar:
-Det er de enkelte kommuner der administrerer !!
tilføjet af

ja det er jo ikke fair,

og hvis nogen ikke gør noget ved det nu bliver det normen der handles efter. jeg har idag snakket med omudsmandskontoret og ringer vores sag til omudsmanden. udvalget i thisted kommune der er politisk ansvarlig for forvaltningen træder vande og ved ikke hvad de skal gøre ved vores sag. og de har nu bedt om en redegørelse fra direktøren for forvaltningen. de har et stort problem. ja det er kommunerne der adminstrerer. men de er stadig bundet af loven. og vi må gribe dem i at bryde samme og drage dem til ansvar. ikke mange sagsbehandlere i kommunerne ved at de hæfter personligt for de afgørelser de laver. det kaldes at de har et culpøst ansvar. og det kan de faktisk holdes ansvarlig for. i yderste koncekvens kommer det i vores sag nok nok lidt som et chok for dem når hammeren falder og det gør den på et tidspunkt.
tilføjet af

ja så kan man jo se

hvor meget folk bekymrer sig om vores samfund. ikke særlig meget
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.