7tilføjet af

Seertal

Er der nogle "kloge" hoveder herinde, der kan fortælle mig, hvordan , man måler seertal?? Vi hører at 1,5mill. ser f.eks. madador og 500.000 tusinde noget ander.

Hvorsan måles det ?? Den uvidende blondine
tilføjet af

Udsnit.

Som jeg har forstået det findes der i et antal hjem nogle bokse der registrer hvad man ser. Disse bokse er placeret så man kan bruge dem som et repræsentativt udsnit af befolkningen. Og se er det bare at gange op :)
tilføjet af

Kim P.

Så er det set med mine øjne et "slag på tasken", noget man overhovedet ikke kan stole på.
Vi zapper jo også meget, så har vi bare været inde i 1 minut tæller vi også med????
tilføjet af

Jeps.

Det er "bare" et slaw på tasken. Men sådan gør man jo altid med undersøgelser.
Men det er altså kun de familier der har den specielle boks installeret der registeres. Mener faktisk kun det drejer sig om 1000 husstande.
tilføjet af

Kan det virkelig passe??

Jeg har spurgt Gud og Hvermand, men ingen kan fortælle mig om, hvordan seertal måles.
Jo Kim P., men den er efter min mening ikke troværdig.Undskyld.
Hvis der virkelig findes sådanne boxe, kan de så måle om jeg så hele udsendelsen, eller zappede jeg bare ind 10. sekunder ????
Hvis ingen svarer, hvordan kan vi så tro på de seertal, der blir`smidt os i hovedet hver uge ????
Og jo, jeg har prøvet at ringe til både DR og TV 2,men det er åbenbart en "hemmelighed", som vi seere ikke skal undre os over!!!!
tilføjet af

TV-meter

Hvorfor er den ikke troværdig?
Hvilken viden har du, som skaber din tvivl?
Systemet kaldes tv-meter, og administreres af Gallup.
Læs fx. her
http://www.gallup.dk/page.aspx?pageid=16
Det fungerer stort set som en meningsmåling.
Hygge
tilføjet af

svar til Fl.hj

Jeg starter jo mit indlæg med at indrømme, at jeg er MEGET uvidende på det område.
Men O.K. 1000 boxe til at måle, hvor mange tv apparater er der i Danmark. Ca 10.mill.??? For de fleste hjem med børn, har jo næsten et apparat for hver.

Så jo, 1000 boxe, sku` da være mere end rigeligt til at gi`os de rigtige tal!!! Hold op , jeg vil aldrig mere stole på de tal!!!!!
tilføjet af

Tja...

Det er jo netop fordi du starter med at erklære dig uvidende, at jeg studser over hvordan du så bagefter kan afvise den forklaring du får.
Der er vist ingen som har påstået at seertallene er præcise. Det er - som jeg skriver - ligesom en meningsmåling. Man tager et udsnit af danskerne med den rette fordeling mellem køn, alder, uddannelse, bosted og hvad der ellers er udslagsgivende, og så ganger man op. En typisk meningsmåling har en usikkerhed på et par procent.
TV-meter tallene er så præcise som de kan blive, uden at vi skal logge hvert eneste tv. De bliver bl.a. brugt når man skal udregne om diverse reklamer har haft deres garanterede seertal.
Hvis der står at Matador har haft 1,5 mio. seere, så betyder det naturligvis ikke PRÆCIS 1,5 mio.
Men er det egentlig ikke ligegyldigt præcis hvor mange seere et program har haft. Forholdet mellem de forskellige tal er godt nok. Hvis et program har haft dobbelt så mange seere som et andet, kan du godt regne med at det passer ganske godt.
Hygge
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.