128tilføjet af

Rygere jaget vildt

Det må være frygteligt at være rygere,sådan som de bliver jaget rundt med.Er det virkelig så svært at holde sig væk fra smøgerne.Det burde forbydes at ryge offentlige steder.Jeg gider ikke sidde et sted,hvor der er røg,det hænger i tøjet,ja,alle vegne.
Hvorfor er det så svært at holde op med at ryge?
Det gik fint for mig,med at stoppe rygning.Lugten af røg giver mig kvalme.Hej fra en exryger.
tilføjet af

Der er en duft af....

Prøv at have et lille stk. rigtig "hørmeost", Gamle Oles oldefar eller noget i den retning, med i en lille hermetisk lukket plasticbox. Luk den så op ved passende lejligheder, og forklar rygerne, for reaktionen kommer straks, at det er nu dit nydelsesmiddel, som ikke engang er usundt. Hvis de ikke kan klare hørmen, kan de jo bare flytte sig.
tilføjet af

Men er det så godt??

Jeg er selv holdt op med at ryge, og ja, det er svært.
Jeg hørte en svensker udtale sig om at det ikke burde være nødvendigt at ryge når man går på værtshus.
Hmmm.......
Hvad med at drikke øl og spiritus. Kan det virkelig være rigtigt at man ikke kan gå på værtshus, uden at se folk sidde og drikke og være berusede.
Skal vi ikke begynde at jage dem der drikker disse varer.
For det er jo heller ikke sundt. Det er heller ikke sundt for omverdenen, da spiritus tit medfører aggressivitet, for ikke at tale hvad der sker hvis de sætter sig ind i en bil.
Og hvad med dem der spiser pizza, eller, eller, eller....
Lad os starte en ny hetz mod dem der er så selvretfærdige og frelste.
tilføjet af

rygning

jeg får kvalme af at lugte til parfume lad det blive forbudt også.
tilføjet af

Lad os ryge i fred

Hvorfor skal folk holde op med at ryge?? Jeg er selv ryger og har det fint med det.
Tror også vi rygere har det sjovere end IKKE rygere. Igennem min uddannelse har jeg været på mange kurser, hvor der er indlagt pauser, hvor rygerne kan få en cigaret. Ja, ofte er vi rygere i overtal, men at ryge i "timerne" er strengt forbud, forståligt nok....men når man så har pause og alle rygerne søger i ét hjørne for ikke at generer ikke rygerne, så søger alle disse IKKE rygere over i flokken af rygere....hvorfor?? De TÅLER jo ikke røg, får kvalme og alverdens udtalelser. Hvorfor indlægge pauser, når disse ikke rygere alligevel står midt i flokken af alle stor rygerne. Ikke rygerne udtalte "at det vat sjovere at stå ved os".
Jeg har oplevet at stå i lufthavnen under skiltet RYGER og få en cigaret, efter 5 timers flyvning uden en cigaret. Blev kontaktet af en person, som skulle bevæge ret langt og blev bedt om at slukke min cigaret....hvad bilder han sig ind?
Jeg betragter mig selv som en meget hensynsfuld ryger. Ryger ikke hvor det kan generer ikke rygere, ryger ikke i min bil, hvis jeg har en ikke ryger med, men mange ikke rygere er total fanatikere. Jeg synes faktisk, der er ikke rygere som er utålelige og har utrolig travlt med os rygere....lad os ryge vores cigaretter i fred.
tilføjet af

Kvalmende ...

Lev dog livet og ta' hensyn til hinanden. Efterhånden er det rygerne der tager hensyn til ikke-rygere - og absolut ikke omvendt.
Noget af det mest kvalmende er ex-rygere som pludselig er blevet så frelste og hellige. Ja, røg sætter sig i tøjet og ja der er flere ulemper ved røg - men er der ikke det ved stort set alt ... når vi taler om nydelse. Og når man går i byen eller på café - så må man vel finde sig i at der er røg i lokalet.
Og nu vi er ved "usunde" ting og kvalmende oplevelser - så vil jeg hellere pustet op i hovedet af en stor fed cigar - end at se på de der flommefede kvinder og mænd som går i cykelshorts!! ... Det lugter ikke, sætter sig ikke i tøjet ... men hold op hvor gør det ondt i øjnene ... og hvordan "forbyder" man det ... når man jo her får det dårligt allerede i en afstand af 50 meter ???
"m"
tilføjet af

endnu en hellig ryger der ikke forstår

Det må være mre rædsomt at være en ex-ryger,de er SÅ genkendelige ved et middagsbord.
Trommer i bordet og ligner nervevrag fordi "Hvad skal man dog nu" syndromet-eller hvad med en Steso!
tilføjet af

Også træt af rygere

parfume og fede mennesker er ikke sundhedsskadelige for andre (fedme kun for personen selv). Noget af det værste jeg ved er, når man er på restaurant. Ligesom man får sin mad serveret, begynder de at ryge ved nabobordene..... Det er ikke kun kvalmende og sundhedsfarligt og hvad andre herinde siger, men det generer så meget så øjnene løber i vand og det er umuligt at smage den mad man skal betale for i dyre domme. Det burde helt klart forbydes at ryge på offentlige steder!
Ang. rygepauser i undervisningen, så finder jeg det virkelig irriterende. Man kunne nå meget mere både undervisning og arbejde uden alle de rygepauser. Derfor må ikke-rygere også være bedre arbejdskraft. Man burde lade rygerne blive trukket i løn for rygepauser.
tilføjet af

Sjældent folk tager hensyn

Jeg er selv ikke-ryger og har aldrig røget. Ikke fordi jeg ikke kan tåle det men vil hellere spare de penge.
Det er yderst sjældent man møder en ryger der tager hensyn til andre folk og, ja, der er desværre ikke-ryger der nok skal bestemme (i deres verden) hvor folk må og ikke må ryge. Personligt synes jeg ikke at det er skide fedt at sidde på en restaurante og "nyde" min mad mens der sidder en ved bordet ved siden af og søger for at jeg netop ikke kan nyde det jeg har betalt for. Der er nemlig de rygere der ryger selvom der er tydelige skilte hvor der står rygning forbudt. Der er trods alt stadig nogen folk som ikke kan tåle røg.
På mange restauranter og caféer er der et enkelt rum til alle gæster men i den ene ende må man ryge, i den anden ende ikke. Vi er enige om at røgen ikke altid bliver hængede i den ene ende ikke? Det plejer som regel at brede sig til hele rummet og så er vi lige vidt. Jeg synes bestemt at der burde være rygeforbud såddanne steder og så må rygerne lige hoppe en tur udenfor de ca. 7 min. det tager at ryge en smøg. Det kan vel ikke være det store problem?
Du nævner noget med at i havde pauser og ikke-rygerne så kom hen til rygerne. Du nævner også at i var langt flere rygere end ikke-rygere og at de kom hen til jer. Det kan vel tænkes at de ikke-rygere der er måske opsøger jer fordi de måske ikke kan lige så godt sammen med ikke-rygerene? Hvis mine veninder står og ryger går jeg da også over til dem fremfor at snakke med et menneske som jeg egentlig i bund og grund ikke bryder mig om...
Det kan godt være at du er uenige i nogen af de ting jeg nu har skrevet men det er som bare min mening...
tilføjet af

Rygepauser....

Man kalder det "rygepauser" men på mange kurser bliver der lagt pauser ind af andre årsager.
Ved ikke om i ikke rygere er bedre arbejdskraft...synes i er ret kedelige og i render jo altid efter os rygere alligevel og står frivilligt midt i røgen.
Angående restauranter, så er jeg helt enig med dig og som ryger tager jeg selv hensyn. Men ligemeget hvor meget hensyn vi rygere tager til IKKE rygere, så finder i altid nye veje. Måske er parfume ikke sundheds farligt....men at sidde på en restaurant og spise en dyr middag få en konstant billigt parfume lugt ind i næsen, er heller ikke behagligt...cigaret lugten ta´r den dårlige strøm af dårlig parfume lugt.
Der bliver snakket om hvor farligt cigaret røg er for jer ikke rygere....måske skulle i holde jer inde døre, tape vinduer og døre til....bilernes udstødning er ligeledes meget sundhedsfarligt, måske skulle i gå efter at forbyde biler for at beskytte jer selv og ozon laget og lade os rygere lidt i fred. Tror bilerne er til større farer for jer end vi er.
Jeg er en hensynsfuld ryger, men skal igen og igen høre flade og lave kommentarer fra jer ikke rygere.
tilføjet af

cigaretter værst

Nye biler er ikke skadelige (for andet end ozon-laget) - du kan bedre tåle at indånde bilos end cigaretos!
Jeg render absolut ikke efter rygere og finder dem ikke mere morsomme end ikke-rygere - måske mere platte. Og som underviser ved jeg at pauserne KUN er indlagt for rygernes skyld. Desuden er det mest de laveste samfundslag som ryger.
tilføjet af

Tag dig sammen!

Pizza, øl, spiritus slik og andre usunde sager er IKKE det samme som cigaretter! De ovenstående ting er i langt de fleste tilfælde kun skadelige for personen som indtager disse. Derimod påvirker en ryger alle som måtte være i en radius af 5 m fra ham/hende -og dette er ikke nogen behagelig påvirkning. Passiv rygning har i flere undersøgelser vist sig at være langt mere skadelig end selve rygningen.(jeg har sjældent hørt om folk som er blevet syge og dårlige af at sidde i nærheden af en pizza-spisende - lø-drikkende slik-elsker!!!) Så forbyd rygning alle de steder hvor det er muligt siger jeg!
tilføjet af

En debat

Du har ret til at have din mening og jeg er faktisk enig med dig i mange punkter. I en debat udtrykker man sin mening og var alle enige, var der ingen debat.
Som ryger skal man tage hensyn. Ikke rygere må så respekterer den hensyn vi tager, men de finder altid noget nyt. Hvorfor bekymre sig om vores helbred....jeg ved da godt det er faligt at ryge, men det må da være min sag. Det er utroligt hvor mange IKKE rygere der bekymrer sig om vores helbreb.....og de kan jo ikke li´ os. Undskyldninger om dyre sygehusbesøg og vi er en økonomisk belastning. Vi BETALER SELV.
På mange restauranter idag er der altså afdelinger for rygere og ikke rygere. Vil ikke rygerne undgå os rygere, hvorfor søger man ikke ind på restautioner hvor de kan sidde i fred?
Angående de kurser jeg har deltaget i, hvor ikke rygerne altid søger hen til rygerne, så er det faktisk hver gang. Mener man det er så sundheds farligt, må det da være bedre at stå og kede sig blandt sine egne, end at tage den store chance det er, at stå midt i røget. Jeg tror faktisk ikke jeg har oplevet IKKE rygere stå for sig selv....måske er det for kedligt? Enkelte gange har jeg oplevet at den IKKE ryger der søgte hen til os rygere, brokkede sig over der var for meget røg på gangene.....ja ja.
tilføjet af

Tror du ikke

At du bare skulle flytte til lyø.....
Det der ødelægger din appetit det er at du har så travlt med hvad andre gør at du helt glemmer hvor irriterende du selv er.
Du bruger så meget tit på lure og holde øje med andre at du slet ikke skulle have løn det sted du evt. er.
Hvis du ikke kan tåle at omgås andre så synes jeg du skulle blive hjemme...altid.
Din stemme er mindst lige så irriterende for en ryger som hans røg er for dig.
tilføjet af

Så forbyd ældre biler

Forbyd de ældre biler som er sundhedsskadeligt? Forbyd biler som ødelægger ozonlaget.
Bilers udstødningsgas er absolut ikke sundt for os mennesker. Jeg ved godt man gør meget for at begrænse det, men det er stadig sundhedsfarligt.
Som uddannet assurandør har jeg mange kurser bag mig. Pauser bliver indlagt, fordi mange ikke kan sidde i en hel time ad gangen og have fuld koncentration. Det med ryge pauser er fra "GAMLE DAGE" hvor ikke rygerne IKKE var så anstrengende.
Det med at det kun er de laveste samfundslag der ryger er vist en skrøne og noget af en påstand.
tilføjet af

Du er ude

snip snap snude
Hvorfor udtaler du dig når du ikke ved en brik om sagen..bilos er meget farlig, hvorfor tror du så mange prøver/begår selvmord med bilos...?tror det er fordi de så er sikre på at overleve selvmordsforsøget..?
Nu dropper du din inkarnerede ryger-racisme for det er hvad det er, rygerne bliver forfulgt på grund af farven på deres tænder og fingre.
tilføjet af

Du gør mig rig, Soulmate..

Dit indlæg gav mig en fantastisk idé...Jeg må straks massefabrikere ilt-telte til de sarte mennesker, der hverken tåler røg, bilos, parfume, lorte-bleer og andres dårlige ånde..
Lige som en gigantisk, oppustelig regnfrakke man kunne kravle ind i - på restauranter, rastepladser på motorvejene og i stormagasiners kosmetikafdeling.
Genialt. På den måde kunne os almindeligt ildelugtende mennesker gå og lugte i fred - og de, med sarte næser kunne sidde i deres lugtfri-boblezoner, hvis de altså ikke bliver generede af deres egen kropslugt.
Eller har Michael Jackson allerede fået patent på den idé?..bugger...
tilføjet af

Mit besyv med!

Hvorfor bliver rygere så fornærmet, når talen kommer på deres misbrug?
Rygere kalder sig altid for hensynsfulde, har dog sjældent mødt nogen af disse. Med mindre, at det de mener med hensynsfuld, er kun at ryge 40 om dagen mod 80, smiler.
Egentlig har vi vel alle ret til en eller anden form for misbrug eller afhængighed, inden for lovens grænser. Men kan godt forstå forbudet omk. rygning offentlige steder.
Selv hoster jeg en tør og ubehagelig hoste, nætter efter samværet med rygere. Er det mon tegn på sundhed, ler.
Har afholdt mig fra fester pga. ovenstående og fordi mine øjne bliver røde og irriteret ligeså.
Så alt i alt, røg er skide irriterende for en ikke ryger.
tilføjet af

God idé....men

Skaf bare ilt-telte til os rygere, tror bare alle IKKE rygerne ville kæmpe en brav kamp for at komme indenfor og nyde vores selskab....og bagefter brokke sig over vi ryger i vores egne ilt-telte.....så endnu en opfindelse som ikke rygerne kan brokke sig over.
Når jeg besøger restauranter, holder jeg mig væk fra IKKE ryger restautionerne, for at respekterer de som ikke tåler røg. Når jeg kommer til ryger restautionerne er der overbefolket med ikke rygere som brokker sig over røgen....hvorfor søger i ikke til IKKE ryger restautionerne og respekterer vores dårlige vaner.
Lad dog være med at opsøge os og rend os i hælene, når vi er så skadelige for jer.
tilføjet af

Belastende ikke rygere

Vi brokker os for I brokker jer. Lad os dog have vores dårlige vaner. Ikke rygerne er i overtal, så søg dog selskab blandt ikke rygerne.
Nogen gange skulle man tro at IKKE rygere er så hellige, at de ikke har andet at gå op i, end at rende og generer os rygere....kan godt være belastende.
tilføjet af

rygejagt.

forbyd solcreme, jeg tåler ikke lugten.
tilføjet af

ryger el. andet.

forbyd alt der stinker, det bliver et godt sted at leve.
tilføjet af

Hmmm

Hvem sagde intolerance og paranoia!!
tilføjet af

hop en tur

det skulle du også gøre når du har forpestet luften med parfume, solcreme eller efter du har spist en pizza med ost, måske sågar glemt at børste bisserne.
tilføjet af

nar

Tror du at du skal bestemme hvem der skal skrive herinde og hvem der ikke skal????
Ja, du kan begå selvmord med en biludstødning, men du kan altså ikke begå selvmord ved at stå og indsnuse bilos på rådhuspladsen! Passiv-rygning er stadig langt farligere - og hvad godt er der ved rygning??? Ved at køre bil bliver du trods alt transporteret fra sted til sted - der er en mening med det...
I dag bliver alle biler synet og bl.a. bliver udstøningen målt - den er nede på et minimum nu.
Og jeg påstår stadig det er de lavere sociale lag som ryger mest - og jeg ved statistikkerne siger det samme.
tilføjet af

desværre

Har mit eget firma - HVOR DER ER TOTALT RYGEFORBUD INDENDØRS! Mere end 30 ansatte, hvor flertallet er rygere respekterer dette. Og det er helt klart rygerne som er den dårligeste arbejdskraft, netop fordi de holder langt flere pauser.
tilføjet af

ja men....

Hvor skal vi så gøre af soulmate?
tilføjet af

Tudeprinsesse ...:-)

nå ja ... men festerne har jo sikkert også været hyggeligere uden en tørvetriller som dig!
...ku' ik' la' vær ...
tilføjet af

soulmate m.fl

Det er utroligt som visse personer ikke kan holde sig til debatten men skal angribe personen i stedet
tilføjet af

Flot argument "makker" .... :-)

... "Desuden er det mest de laveste samfundslag som ryger"
Flot selvmodsigende argument makker!!! Du er ikke-ryger og "underviser" ...
Iøvrigt et fuldstændigt latterligt argument - som stadig viser at mange (ikke alle) ikke-rygere har svært ved at acceptere folk for deres uvaner - uanset sociale status eller lignende. Hvad er mest hensynsløst ... at ryge eller "dømme" folk på forhånd ???
tilføjet af

Det står i selv for

intolerance og paranoia.....det står i vist selv for. Vi siger ikke så meget, men ligger øre til dobbeltmoral så det brager.
tilføjet af

Fedt

Et fedt indlæg....og du har ganske ret.
tilføjet af

Statistiker??

Hvis du ligger med hovedet i en gasovn og benene i et køleskab, så har du det efter statistiken godt.....og hvad kan man bruge det til.
Iøvrigt har alle ret til at skrive og have en mening.....
Et minimum af bilgas fra mange biler giver en større enhed som er farlig. Måske prøver man at begrænse det....men vi rygere er ligeledes tvunget til at begrænse vores rygning, for i har efterhånden fået rygeforbud indført alle steder og er stadig ikke tilfredse, tiltrods for der er farer som er betydelig større end os.
Jeg ved vi er dybt uenige, men kunne aldrig finde på at kalde dig for "en nar" fordi du ikke har samme mening som jeg.
tilføjet af

Ok!

Det bare ok, smiler. Jeg er nu knap så kedelig som mine skavanker, læs lunger og øjne.
Fortsat dejlig dag
tilføjet af

Kaffe pauser

Ikke rygerne holder sikker lange kaffe pauser.
Og se hvad du skriver....ikke rygerne accepterer det! Vi er faktisk meget forstående. Effektive på vores arbejdspalds, for vi skal nok nå hvad vi skal.
tilføjet af

øh....

ligger eller lægger????
tilføjet af

ikke til dig

Det var soulmate jeg kaldte en nar. Han begynder at snakke om hvor irriterende jeg og min stemme er uden at kende nogen af delene. HAN holder sig i hvert fald ikke til debatten.
tilføjet af

og...

Hvis du læste alle mine indlæg ville du kunne se jeg har mit eget firma. Man kan undervise på mange steder og på mange niveauer.
tilføjet af

p,s,

Desuden ved jeg ikke hvem der "dømmer". Er det at dømme, når man laver undersøgelser og siden offentliggør dem???
Du kan under social ulighed i sundhed læse at der er forskel på vaccinerede børn der starter i skolen alt efter forældrenes uddannelse. Men når børnene går ud af skolen er der kun små eller ingen forskelle i helbredstilstanden mellem børn med forskellig socioøkonomisk baggrund. Derimod er der sociale forskel i elevernes sundhedsadfærd (og dermed helbredsrisiko), idet børn af højere funktionærer generelt har de sundeste levevaner og børn af ufaglærte arbejdere de dårligste.
tilføjet af

nej

Det har ikke noget med forståelse at gøre. Men de får simpelt hen ikke jobbet, hvis de ikke accepterer vilkårene. Og ikke rygerne holder også færre kaffepauser. De er helt klart en bedre arbejdskraft på alle områder. De har også færre sygedage.
tilføjet af

Hmmm

Tror nu nok folk forstår betydningen.
tilføjet af

Dårlige argumenter

Så kan jeg da ikke forstår man ansætter rygere, når der er så mange IKKE rygere. Måske for at have noget at brokke jer....!! Jeg ville da aldrig ansætte lavere kvalificerede folk i min virsomhed, når der er så mange kvalificerede.
Jeg kan på ingen måde se, at fordi folk er rygere, så er vi dårligere til vores arbejde.....synes det er for langt ude. Synes godt nok vi skal høre for meget.
Sygedage....den tror jeg heller ikke på. Jeg har selv arbejdet i mange år og aldrig haft en sygedag. Mange kollegaer er rygere og ligeledes ikke de mest belastene....tror i ser syner og opfinder flere og flere historier om os rygere.
tilføjet af

sådan er det nu

Det er ikke noget jeg eller andre ikke-rygere opfinder. Og jeg ville da hellere end gerne ansætte ikke-rygere - og har det også i de højeste stillinger. Men der er altså jobs helt nede i "gulv-højde". Og de ikke-uddannede der søger disse jobs er alle sammen rygere.
tilføjet af

Undersøgelser??

Det kommer da an på undersøgelserne.
Går undersøgelserne ud på om folks mening om forbud mod rygning på gaderne og undersøgelserne foregår blandt IKKE rygere, så vil undersøgelserne fortælle, at mange er imod rygning på gaderne. Det fortæller da ikke sandheden??
Går man ud blandt folk med mobiltelefoner og spørger om der burde være forbud for mobiltelefoner på restautioner, så ville svaret blive et blank NEJ, selv om det kan irriterer dem som ikke har mobiltelefon.
I mange tilfælde kan man selv præge de undersøgelser man laver, så dem giver jeg ingenting for.
De øvrige ting du omtaler, kender jeg intet til, så det vil jeg ikke indlade mig på.
tilføjet af

Utrolige ord.

Du er da vist lidt af en ANTI RYGER. Synes godt nok det er for lave udtalelser, at folk i din virksomhed får topstillinger hvis de er ikke rygere og folk som ryger får alle de beskidte og lavt rangerede job.....Skal der nu også pisses (undskyld udtrykket) på rygerne og påståes vi er mere lavt intelligente personer.
Hvordan synes du selv det går?????
tilføjet af

svar

Undersøgelser ang. hvilke sociale lag der ryger mest foregår naturligvis blandt rygere. Og burde dermed være troværdig. Men nu har jeg ikke tid til at blande mig i debatten her mere. Rygere og ikke-rygere bliver alligevel aldrig enige.
tilføjet af

du misforstår

Når der skal ansættes folk med høje stillinger er det som regel ikke-rygere som søger. Skal der ansættes folk til de lave stillinger er de alle sammen rygere. Det er den sociale fordeling og ikke noget med at nogen bliver forfordelt. Alle bliver oplyst om rygeforbuddet ved ansættelsen - kan de ikke leve med det, må de søge et andet sted. Og som sagt slutter jeg her.
tilføjet af

Jeg ved du er irriterende

Og jeg klager til sol over dit sprogbrug.
Du er en rigtig ESSO dreng, og du elsker biler uanset hvor meget de så ødelægger vores planet.
Rygning er sund fordi de folk der ryger bliver i godt humør af det, de folk der stopper bliver nogle mildest talt meget kedlige og sure personer.
tilføjet af

Er du gal hvor du "bræger" ....

Nej!! Jeg har ikke læst alle dine indlæg - og nej - jeg har heller ikke læst "Kom Godti Gang Med At Hækle". Begge ting er stort set lige uinteressante og ligegyldige.
At du støtter dig til diverse undersøgelser og statistikker fair nok - men hold da kæft noget sludder du skriver. Sjovt at det for nyligt blev offentliggjort at indtægterne ved afgifter m.m. overstiger samfundsudgifterne! Men igen ... dem der forestår disse "undersøgelser" skal nok få det "resultat" de søger!
Og hvorfor blander du alt det med "sociale status" ind i debatten?? Det kan da godt være du har dit eget firma og er underviser. Men hvad betyder det? Alle kan jo kalde sig direktører ved at starte sit eget firma!! Men går det godt af den grund ?!?!!?
Og i øvrigt vil jeg nu nok hellere sidde på bænken foran Irma - sammen med nogle kæderygende drankere. Tror det er væsentlig sjovere end at høre på en "selvstændig selvmedlidende statistisk underviser" - der har så ondt af alle andre der "lever" livet :-)
Og til dem der skriver, at vi er nogle (soulmate m.fl.) der angriber personen og ikke deltager i debatten ... Sludder!!! ... vi forsøger bare at hjælpe de stakkels mennesker, så de ikke kommer til at udbasunere deres mærkelige holdninger i fuld offentlighed :-)...
tilføjet af

Skiftedag

Hvis du har en virksomhed, kunne vi så ikke få navnet på den for jeg vil simpelthen ikke støtte tyraner og gamle diktatorer.
tilføjet af

Sikkert også bedst

at du slutter her, for aldrig har jeg hørt mere selvmodsigelse.
Tror du har bevæger dig ud på for dybt vand. Jeg er meget enig....vi slutter her
tilføjet af

Firma???

Tror aldrig han har været i nærheden af at have sit eget firma. Tror han er ansat i firmaet "Fanatiske anti-rygere".
tilføjet af

Ilt-telte til IKKE-rygere..

Ilt-teltene var faktisk ment til ikke-rygerne....og andre sarte sjæle....
Hvem misforstår hvem - eller er det bare en meget ophidset debat, jeg havnede i?
tilføjet af

...

Er det ikke det samme du selv gør???
tilføjet af

GRINER

ok, soulmate. Du er så klog og ved en masse om mig. Og jeg er en Esso-dreng??? Ja, så har jeg da fået en kønsskifte-operation uden at vide det. Hvis rygere bliver i bedre humør af at ryge, så er jeg tilbøjelig til at sige du ryger for lidt. Bye
tilføjet af

Sorry

Det må du undskylde. Tror nok jeg lod mig rive lidt med og ja...det blev vist en lidt ophedet debat. Men når folk diskuterer på falske oplysninger og begynder at kalde hinanden "nar" fordi man ikke lige har samme mening....så løber debatterne sikkert lidt løbsk, men det skal selvfølgelig ikke gå ud og dig og det beklager jeg.
tilføjet af

Ja ja

Og jeg er tilbøjelig til at sige du skulle begynde at ryge.
tilføjet af

en salve til rygerne .. dø i fred, bare det ikke koster os andre penge..

ud med rygere
Bor for tiden i Norge , og heroppe er rygere henvist til gaden. Ingen rygning indendørs, andet i dit private hjem. INGEN rygning på værtshuse,diskoteker, butikker, storcenter + + + + det er ud på gaden.
Det er vejen frem -og sådan bliver det forhåpentlig også i Danmark.
Og rygerne i Danmark siger : jamen - vi betaler mange milioner i afgifter til staten for vores cigaretter .. ingen skal klage over, at vi ryger.
Hvad de glemmer er : sygehusenes udgifter til lungekræft, astma, for tidligt fødte børn p.g.a. morens rygning + mange andre ryge-fremkaldte sygdomme. Disse overstiger langt betalte afgifter.
DØDEN skal jo have en årsag som sidste undskyldning, siger en ryger - ja .. det er jo også vældig morsomt at ligge med vand i lungerne og langsomt drukne indenfra de sidste 10 år ..
Så tag endelig en smøg mere - bare vi slipper at være passive rygere..
tilføjet af

ud med rygere

Bor for tiden i Norge , og heroppe er rygere henvist til gaden. Ingen rygning indendørs, andet i dit private hjem. INGEN rygning på værtshuse,diskoteker, butikker, storcenter + + + + det er ud på gaden.
Det er vejen frem -og sådan bliver det forhåpentlig også i Danmark.
Og rygerne i Danmark siger : jamen - vi betaler mange milioner i afgifter til staten for vores cigaretter .. ingen skal klage over, at vi ryger.
Hvad de glemmer er : sygehusenes udgifter til lungekræft, astma, for tidligt fødte børn p.g.a. morens rygning + mange andre ryge-fremkaldte sygdomme. Disse overstiger langt betalte afgifter.
DØDEN skal jo have en årsag som sidste undskyldning, siger en ryger - ja .. det er jo også vældig morsomt at ligge med vand i lungerne og langsomt drukne indenfra de sidste 10 år ..
Så tag endelig en smøg mere - bare vi slipper at være passive rygere..
tilføjet af

enig , ansæt aldrig en ryger.

helt enig der, hvis jeg skulle ansætte butiksmedarbejdere, blev det aldrig rygere. Bruger simpelthen for meget tid på deres ryge-hobby. + at det er en dårlig personlig egenskab.
tilføjet af

Keder du dig!

Kan forstå du er inkarneret fanatiker....men sidder du og keder dig siden du skriver samme indlæg 2 gange????
Der er så få steder vi rygere kan ryge....hold jer da væk fra de steder så vi ikke kan generer jer. Hvorfor opsøger i os hele tiden, når i helst er fri for os.
Dine statestiker passer ikke....undersøg sagerne rigtigt inden du offeltlig gør noget. Og lad så os rygere dø i fred, vi hygger os sgu mens vi er her....hvis ellers i ikke rygere kan lade være med at blande jer konstant i jeres kedsomhed. Og det var så det.......!!!
tilføjet af

hvad med dig selv?

Keder du dig selv, siden du bliver ved med at ævle om at vi ikke-rygere jagter jer enten på den ene eller den anden måde. Jeg vil hellere end gerne lade være med at komme samme steder som jer, men så hold jer da for f..... væk fra offentlige steder som restauranter osv. så man kan nyde sin mad i fred uden jeres stinkende os. Og du angriber alle som nævner ordet statistik, men så kom dog med et modbevis. Men det kan du ikke, og det ved du også godt. Og dine åndssvage kommentarer om at rygere skulle være mere morsomme er da heller ikke blevet bevist. Selvfølgelig burde man kun grine af indlæg som dem du og soulmate kommer med, men helt ærligt SÅ morsomme er de altså heller ikke.
tilføjet af

????

Der er vel ingen som er så dum at begynde at ryge i dag????
tilføjet af

samme mening?

Er dette ikke snart ikke-rygerne som er jagtet vildt?? Hvorfor flipper du over ord som statistik??? Fordi du godt ved det er farligt at ryge?? OG at være passiv-ryger, så du dermed udsætter dine medmennesker for fare. Til sammenligning med bilforurening (jeg ved godt det er soulmate og ikke dig som har noget imod biler - staklen har vel ikke råd til en selv), kan du se dette fra kræftens bekæmpelse: "Eksempelvis er mængden af sundhedsskadelige partikler på en cafe fire gange så stor som i myldretidstrafikken og 20-40 gange så stor som i et røgfrit lokale."
tilføjet af

okay

hvilke farer er større??? 20% af danske dødsfald skyldes rygning. ja ja det er ifølge statistikker du ikke tror på, men det gør dem nu ikke usande af den grund. Bare kig på cancer.dk
tilføjet af

nej

Det er faktisk rigtigt. Læs selv hos kræftens bekæmpelse:
"Der er stor forskel i andelen rygere i forskellige befolknings-grupper. Jo længere uddannelse folk har, jo færre ryger. Andelen af rygere er faldende i alle grupper, men det går ikke lige hurtigt."
tilføjet af

kan ikke følge dig

Hvori består selvmodsigelserne??? Læs på cancer.dk og du vil se der er belæg for ikke-rygernes indlæg her.
tilføjet af

Forkerte orddelinger

Holdt du for mange rygepauser i dansktimerne?
Lad mig vise dig et par eksempler på sammensatte ord.
ikke-ryger
parfumelugt
sundhedsfarligt
cigaretrøg
ozonlaget
Du sy nes at oven stå ende ser smar tere ud hvis man op deler dem
Utroligt så dårlige folk er blevet til skriftlig dansk
tilføjet af

Uha uha

Når du læser de indlæg der er i en debat, så læs dem lidt grundigere, inden du kommer med så flade kommentarer. Prøv at sæt dig ind i debatten.
Først og fremmest kommer folk med syge statestiker som DE ingen grundlag har for at lægge ind i debatten. FORSTÅ....man kan ikke modbevise noget som aldrig er fortaget. Og...jeg påpeger, at statestiker kan ikke bruges til ret meget, da man selv kan præge svaret. At ytre sin mening er ikke at angribe.
I rygere har efterhånden fået love igennem om FORBUDT rygning alle steder. Det er i fly, busser, taxa´er, offentlige steder som sygehuse (her er rygerummene nedlagt mange steder), i har fået jeres egne kupeer i togene osv. osv. og ALT dette er helt okay og fuldt ud respekteret af rygerne.
For et par uger siden skulle jeg på restaurant med min kone. Først kom vi ind et halvtomt sted hvor der var RYGNING forbudt overalt. Okay, vi er begge rygere, så det accepterede vi og gik over på den anden side af gaden, hvor der var en restaurant, hvor vi måtte ryge. Hurra hurra, et sted man kunne ryge. Der er nu ikke noget bedre for os rygere, end kunne få en cigaret efter vi har spist. Da min søde kone og jeg var færdige med at spise, tændte vi en cigaret....og hvad skete. Et ældre par som sad ved et andet bord, bad os om at slukke vores cigaret OMGÅENDE?? Surt surt, for vi sad ved et RYGERBORD...fik du den?? Men de blev sgu ved med at brokke sig og uha uha, de tålte altså ikke røg og kaldte på tjeneren.....men tjeneren måtte meddele dem, at i denne restaurant var rygning tilladt og vi ovenikøbet sad ved et rygerbord. Dette stoppede dog ikke dette par....og okay, af høflighed slukkede vi så vores cigaretter. Hvad fanden laver sådan et par i en RYGER RESTAURANT, når der på den anden side af gaden lå en IKKE RYGER restaurant. Kalder du det at lade JER IKKE RYGERE i fred??
Jeg har prøvet efter 5 timers flyvning uden at kunne ryge, at stå under et RYGER SKILT i lufthavnen med en cigaret. Blev igen bedt om at slukke min cigaret af en meget faderlig person.....jeg pegede så på skiltet, men det var han da ligeglad med, jeg skulle bare slukke den cigaret. Jeg bad ham skrubbe ad h.... til. Hvem er det der opsøger hvem??
Og så...alle har ret til at skrive og gå dybt i en debat. Alle har ret til at forsvarer de synspunkter man har....nogen gange går man dybere end andre. Hvis folk så ellers gad at sætte sig ind i debatten, så fik man jo ikke samme spørgsmål 100 gange....vel??? Ham jeg besvarede igår med "Keder du dig" han gentager jo bare alle dem jeg har kommenterer mine synspunkter til....intet nyt i det indlæg....og han smider det ind i samme debat 2 gange. Grin du bare af mine indlæg, men dine egne er så intet sigende man burde græde.
Jeg kan så forstå at det er helt op til DIG hvad personer som jeg og soulmate må skrive....hvis vi altså ikke skal være ÅNDSVAGE.
Angående vi rygere er sjovere....det er ganske rigtigt og kan DU modbevise det???
tilføjet af

Statestik

Jeg flipper ikke over ordet statestik, men kommenterer det med, at statestiker kan man præge i hvad retning man vil, afhængig af hvor man laver undersøgelserne. Og de statestiker der blev omtalt, var der ingen grundlag for. Jeg debaterede med en person som ikke holdt sig til sandheden, som tydeligt var at læse ud af hans mange svar. Men okay, du er nu nummer 2 som skriver jeg "flippede", måske skrev jeg lidt hårdt, måske skrev jeg bare som jeg mente....!!
Og det var MIG der kommenterede at BILER også var farlige, hvad de også er. At røg så måske er farligere, er en anden side af sagen, men man kan ikke se bort fra bilgassen. Fordi andre så kommenterer bilgassen, så har det vel ikke noget med personens økonomi at gøre og om han har råd til en bil eller ej....det er ikke det debatten handler om.
Jeg har på intet tidspunkt skrevet at rygning ikke er farligt. Jeg tror nok alle rygere ved hvor farligt rygning kan være, men jeg påpeger så også, at det jo må være op til os.
Jeg påpeger ligeledes flere steder, at vi rygere respekterer alle de love om forbudte områder som bliver lavet, men ligemeget hvor mange love i ikke rygere får gennemført, er i ikke tilfredse. I har så mange områder hvor i har forbudt rygning, der er også cafeer hvor vi ikke må ryge. Hvis det er så sundheds skadeligt at opholde sig i sådan et lokale, så find dog en IKKE ryger café.
Oplægget til denne debat er lavet af en IKKE RYGER, efter hvad jeg kan forstå. Nu besvarer vi rygere så de ting som er skrevet....og så føler i IKKE rygere at I er jagtet. Prøv at se hvor mange IKKE RYGERE som laver debatter om dette område og se så på, hvor mange rygere som brokker sig....så finder du sikkert ud af, at vi bare siger hvad vi mener og besvarer jeres spørgsmål.
For mit eget vedkommende....jagt os bare, jeg er en af de rygere som elsker at få min cigaret på bestemte tidspunkter, såsom når jeg har spist og specielt til morgen kaffen.
Jeg ser også migselv som en hensynsfuld ryger. I mit hjem har vi anti.tobak hængende i næsten alle stikdåser, til trods for vi er rygere begge 2. Får vi besøg af IKKE rygere, ryger vi ikke hvis det generer vores gæster (går udenfor). Jeg ryger aldrig i min egen bil, hvis jeg har en IKKE ryger med, ved hvor forfærdeligt det er for folk somikke ryger at sidde i en lukket bil fyldt med røg. Jeg ryger kun på steder hvor det er tilladt at ryge....men skal alligevel svines til igen og igen af IKKE rygerne....ved sgu ikke lige hvem der er jagtet.
tilføjet af

Læs hvad der bliver skrevet

og det fremgår tydelig at personen modsiger sig selv igen og igen....så dit spørgsmål er besvaret.
tilføjet af

Svar

Længe leve de personer som ikke staver så godt, men alligevel har mod til at skrive. Skriv bare venner....vi kan sagtens forstå hvad i mener og det er ikke det om man kan stave eller ej....det er det i gider deltage i debatterne.
tilføjet af

Danmarks overhoved

ryger som en skorsten. Men okay, det er kun de lavt intelligente som ryger.
tilføjet af

Jeg er ogsaa X-ryger nu!!!

Jeg har vaeret roegfri i 23 dage og jeg fortryder at jeg ikke har stoppet foer. Det er den foerste uge der er slem saa begynder der at gaa laengere og laengere mellem traengen til en cigaret. Jeg kan ikke holde den stank af os ud nu, jeg kan lugte paa folk naa de er rygere, de staenker forfaerdeligt ud af munden og deres fingre. Og det er saa hurtigt efter. Jeg er glad for at jeg har faeet det saadan for det kan vaere at det hjaelper mig til aldrig at starte igen.
Jeg haaber at alle vil overveje et rygestop bare en gang i deres liv, giv det en chance... DU KAN GODT!!
tilføjet af

Man kan ikke vaere en hensynsfuld ryger!!

Jeg har selv roeget og er stoppet for en lille maaned siden og var ved at blive godt gal i skralden over al den beklagelse over min skide cigaret. Men men, nu er jeg selv ikke ryger og klager nu selv og de samme ting.
Det er skadeligt at ryge, en ting er at du vil udsaette dig selv for kraeft og alverdens sygdomme, men saa goer det hjemme hos dig selv og ikke udenfor.
tilføjet af

Det var et lamt forsoeg

du fik ikke andet ud af det end at vaere plat.
tilføjet af

Men det er ikke skadeligt!!

det er dine stinkende cigaretter
tilføjet af

Foerste tegn paa dumhed maa sgu da vaere at forsvare

det at forpeste sig selv med rygning. Det kan sgu da ikke vaere studenterhuen der trykker...Hvor klog er man naar man forsvare retten til at forpeste sig selv og andre
tilføjet af

Ikke rigtigt

Er det kriminelt af ryge?? Hvor står der skrevet i den Danske lovgivning at man ikke må ryge andre steder end i ens hjem??
Jeg vil gerne igen sige....der er rygeforbud så mange steder, at det efterhånden er svært for rygerne at finde et sted hvor vi kan tænde en cigaret. Vi respekterer ALLE de steder hvor der er opsat skilte med RYGNING FORBUDT. Vi overholder landets love...eller hvad?
Der er restauranter for rygere og restauranter for IKKE rygere. Vi rygere går ikke ind i en restaurant for IKKE RYGERE og tænder en cigaret. Vi går de steder hvor vi efter maden kan hygge os med en cigaret og vi sidder ved borde med RYGNING TILLADT. Hvorfor går i IKKE RYGERE så ikke ind på restauranter hvor det er forbudt at ryge....de er der specielt for jer.
Du må meget undskylde......man kan da ikke som IKKE RYGER går ind på en restaurant hvor man VED det er fuldt tilladt at ryge og så bagefter brokke sig over der er røg....eller hvad????
På den anden måde kan jeg sagtens se jeres problem, hvis i eksempel går på diskotek/natklub. Jeg oplever også tit lokalerne fyldt med røg og tænker tit "det må ikke være sjovt for IKKE RYGERE at opholde sig her". Et rygeforbud på disse steder kunne jeg sagtens tilslutte mig....vil man ryge kan man gå udenfor.
At gøre rygning forbud udendørs, kan jeg ikke se har nogen mening. Man opholder sig i frisk luft og ikke rygerne kan gå udenom os som ryger.
Rart at læse du kunne blive godt gal i skralden over alle de beklagelser på grund af din rygning. Jeg mener det handler om gensidig respekt og forståelse. IKKE RYGERNE accepterer vi rygere ryger hvor det er tilladt og ønsker de ikke røg i deres private hjem, er der fuld forståelse for det. Vi rygere accepterer så, at vi kun må ryge lovlige steder....hvad vi iøvrigt har gjort hele tiden. Men var det sådan, havde vi ikke alle de problemer.
At man ikke kan være en hensynsfuld ryger giver jeg dig absolut ikke ret i, men lad nu det ligge!!
tilføjet af

Dumhed....dig eller mig?????

Hvorfor skal i IKKE rygere hele tiden gå så lavt ned. Vi har en debat her om rygning....nogen ryger andre gør ikke.
Jeg har nu læst ord som vi er "dumme", vi er "den lave i samfundet" (det må så også glæde vores kære dronning)selv ordet "nar" er blevet brugt og udtalelser som det KUN er IKKE RYGERE som egner sig til "Top stillinger".
Jeg har selv forsøgt at holde en "pæn" samtale men bliver overfuset med alverdens svinske ord....ord som i vil udelukke andre fra "sol`s" debat sider for at bruge. Hvis det har givet dig en studenterhue, vil jeg da gerne vide i hvilken automat du har trukket den???
Må man ikke have en anden mening uden man er dum??? Der er mange usunde ting i denne verden, folk spiser og drikker det med stor glæde.....er man så DUM. Er det ikke dumt at forsøge at belære os rygere om hvor Usundt det er at ryge, når vi godt ved det, men vi har altså taget det valg at RYGE fordi vi godt kan li´ det. Det står jo på pakkerne at det kan give dårligt hjerte og kræft....at det er usundt for gravide....tror du ikke vi kan læse fordi vi er rygere eller hvad???
tilføjet af

hvor

Jeg kunne godt tænke mig at vide hvor de restauranter for ikke-rygere findes???? Der er godt nok ikke mange af dem, så det er ikke så let for alle ikke-rygerne kun at benytte sig af dem. Og ikke-rygerne er trods alt den største del af befolkningen.
tilføjet af

Tag dig sammen

Og læse indlæggene rigtigt. Der er FLERE rygere blandt de lavest uddannede i befolkningen. Det er et faktum!!!!! Derfor er der da stadig enkelte undtagelser - ved så ikke om du er en af dem???
tilføjet af

ja hvem

Når I rygere kan læse hvor skadeligt og usundt rygning er og I så alligevel ryger, ja hvem er så de dumme????
tilføjet af

men

Debatten handler om rygning og derfor må en anden person ikke blande biler ind i debatten. Men samtidig skriver du, at det var dig der blandede bilos ind i debatten. Men så hold biler og bilos udenfor.
Rygning er en pestilens for ikke-rygere på offentlige steder - forhold dig til det.
Og alle de statistikker personen henviser til kan du læse på cancer.dk - der ER belæg for dem selv om du ikke kan lide at læse at rygning er LANGT mere farligt end bilos og at der er flere rygere blandt de laveste samfundslag. Måske befinder du dig ikke der, det kan jeg ikke udtale mig om, men du kan altså ikke komme udenom at sådan er det, bare ved at sige du ikke tror på statIstikker.
tilføjet af

nej.....

Jeg kan netop IKKE finde nogen selvmodsigelser. Jeg kan se du har meget svært ved at fatte hvad der bliver skrevet, men det er ikke det samme som at der er selvmodsigelser. Måske modopfattelser fra dit vedkommende, men det er jo en anden sag, ikke sandt??? Egentlig har jeg indtryk at du IKKE VIL opfatte hvad der bliver skrevet. Er det lidt for uhyggeligt at se HVOR skadeligt rygning er ikke kun for dig selv, men også for dine omgivelser???
tilføjet af

ha ha ha

jeg behøver ikke modbevise noget, det har du og soulmate selv klaret, der er da ikke en skid morsomt i det i kommer med.
Og ja, hvor er det trættende at læse de samme indlæg flere gange ikke???? Hvorfor skal vi så læse om dit tilfælde i lufthavnen i flere indlæg???? Og dit ævl om at ikke-rygere "jagter" dig er du også kommet med i samtlige indlæg.
Din episode i restauranten kan jeg så ikke fatte, når der er en ikke-ryger restaurant lige overfor, det giver jeg dig ret i. Men hvor er der altså bare FÅ ikke-ryger restauranter her i landet. Og de statistikker jeg ser der er henvist til herinde stammer fra kræftens bekæmpelse, så de burde være troværdige.
tilføjet af

Til lykke

Flot klaret, jeg håber andre vil have samme viljestyrke som dig.
tilføjet af

Svar

Hvorfor bede en ryger finde en ikke ryger restaurant? Og så spørg lige dig selv...når der er overvægt af IKKE RYGERE, hvorfor har i så så svært ved at finde en restaurant for IKKE RYGERE..??
Danmark er et stort land hvis man skal undersøge alle landets byer for IKKE RYGER restauranter. Jeg har set en del og er det så vigtigt for jer at undgå røg, er det da utroligt i ikke kan finde dem selv.
tilføjet af

Svar til anonym

Det var da rart med et "sobert" svar som er til at forstå.
Når vi snakker røg og om ting som er usunde, er bilos også usundt og selvfølgelig har jeg da ret til at skrive om bilos.
Ligeledes har jeg ret til at blande mig i en dabat, hvor den ene usandhed efter den anden bliver slynget ud.
Debatten på "Sol" er fri.....kan du ikke tåle folk deltager i DIN debat, så lad være med at start én.
Angående statestiker....snart træt af det ord.....så skriver jeg såmænd bare, at man kan præge en statestik i den retning man vil og sætter spørgsmålstegn ved troværdigheden???
tilføjet af

Jo jo

Ja...det lader jo til jeg må gentage migselv, for indlægget var svar på de spørgsmål der kom....nogen skal jo have det ind af flere gange i forskellige varianter.
Kan sgu godt forstå der ikke er så mange IKKE RYGER restauranter, for de ville simpelthen lukke og egenligt utroligt når der er så mange IKKE RYGERE som brokker og brokker sig over os rygere. Det taler vel lidt for sig selv....!!!!
Og nu giver jeg dig så et svar, som jeg faktisk har skrevet flere gange....du fatter det åbenbart ikke. Statestiker kan man selv præge....så hvor troværdige er de....fik du det, eller skal jeg skrive det ÈN GANG TIL.
Iøvrigt er der oplyst en gang i debatten hvor disse statesiker kommer fra....så hvem er det der gentager hvem??
Om noget er sjovt eller ej, ja det er jo op til den humor vi har hver især. Ved ikke om du har forsøgt at finde humoren i det jeg har skrevet....men jeg kan så hjælpe dig lidt.....det var ikke ment som humor, så det er da rart du har forstået lidt af det der bliver skrevet. Se....det var sjovt.
tilføjet af

tjae

Måske er det så svært at finde dem, netop fordi der ikke findes så mange af dem. Du påstår du har set mange, men gider ikke engang sige hvor???
Det eneste jeg har været heldig at opleve er restauranter hvor rygere og ikke-rygere er opdelt i hver ende af lokalet. Ikke ideelt, men trods alt bedre end at sidde blandt en bunke rygere. Her har jeg så flere gange set folk ved ikke-ryger borde gå hen i ryger-afdelingen og ryge en smøg efter maden. Og så sætte sig tilbage i ikke-ryger afdelingen bagefter. Så mange rygere bryder sig altså heller ikke selv om at få forpestet deres mad af andres røg (eller måske foretrækker de blot ikke-rygeres selskab, fordi de ikke-rygerne er sjovere (ja, den bad du selv om))
tilføjet af

siden hvornår

Er du begyndt at kunne forstå hvad der bliver skrevet??? Når ikke-rygerne skriver VIL du bare misforstå alt. Uanset om der er stavefejl eller ej..........
tilføjet af

trist

Det var godt nok trist det ikke var humoristisk hvad du skrev, for så er det da til at græde over at folk ikke tror på statistikker fra Kræftens bekæmpelse. Tror du at kræftens bekæmpelse er en flok ikke-rygere som prøver at præge deres statistikker for at sætte rygerne i dårligere lys??
Du kan ikke udtale dig om hvorvidt ikke-ryger restauranter vil kunne gå eller ej, da der kun findes ret få af dem. Den eneste jeg kender til er en lille bitte restaurant i København, og der er det næsten umuligt at få et bord FORDI FOLK STÅR I KØ FOR AT BOOKE BORDE DERINDE!!!!!
tilføjet af

Hold da op

Hvor er du dum "m".
Min nabo er professor og lever af at undervise. Men du tror det er de laveste samfundslag som underviser???? Det viser jo kun lidt om dine fordomme.
tilføjet af

jeg har søgt

efter ikke-ryger restauranter. Og fandt ca. 66 fordelt på HELE Danmark. Det er godt nok ikke mange, hvis alle ikke-rygere skulle henvises til de få steder.
Jeg kan kun opfordre alle ikke-rygere til at sige de vil have et ikke-ryger bord lige meget hvor de kommer frem, så vil restauranterne til sidst kunne fatte hvor mange mennesker der ikke ønsker deres mad forpestet af andres røg. Og på den måde vil vi forhåbentlig efterhånden kunne få totalt rygeforbud på offentlige steder OGSÅ restauranter.
tilføjet af

hmmm

Du bliver ved med at gentage dig selv fordi vedkommende ikke forstår hvad du skriver. Derfor gentager du hele tiden at rygere er mere morsomme end ikke-rygere. Ja, men jeg har altså også svært ved at fatte det og jeg synes sq ikke du bliver mere morsom af at gentage det flere gange. Hvad er der at fatte om episoden i lufthavnen siden den skal gentages? og at du bliver jagtet af ikke-rygere fordi du er så fantastisk sjov, ja den må vi også lige have én gang til, ikke??
tilføjet af

På sin vis rigtigt

Du skriver de rigtige ting. Bestil et bord væk fra os rygere, så løser problemet sig sikkert. Man kunne måske også lave en "væg" imellem rygere og IKKE rygere....og man burde så få et ordenligt udlugtningssystem på disse restauranter. Jeg forstår godt jeres problem, røg for en ikke ryger er ikke så spændende og ødelægger jeres mad.
Jeg tror desværre, forbyder man alt rygning på samtlige restauranter i Danmark, vil restauranterne få en gevaldig nedgang og spørgsmålet er om de vil overleve det.
Jeg vil også lige indføje....det er desværre ikke alle restauranter for IKKE rygere du kan finde på nettet eller i telefon bøgerne. Jeg mener at have hørt....mener....at der skulle være omkring 200....men som skrevet, dette er noget jeg har hørt.
tilføjet af

hmmm

Velkommen til en ny anonym. Jeg kan svare dig kort JA.
tilføjet af

Ja det er trist

jeg må fortælle dig hvad der er humor og hvad der er alvor.
Hvis du selv tror på den påstand om din lille IKKE RYGER restaurant i København, så lev vel med det.
tilføjet af

Endnu én...

Endnu en som ikke fatter hvad der bliver skrevet (gab). Læs mine svar og du har svarende på samtlige spørgsmål.
tilføjet af

En lang debat

Dette har været en lang debat på godt og ondt. Jeg har givet de svar der er at give og synes debatten er udtømt og der er ingen grund for mit vedkommende at forsætte.
Uanset hvad der er blevet skrevet og sagt....tak for debatten.
tilføjet af

Sikke dog et spørgsmål

Du kunne lige så godt spørge...der er vel ingen som er så dumme at begynde at drikke alkohol idag..???????
Der er vel ingen som er så dumme at have sex uden gummi idag....?
Der er vel ingen som er så dumme at de køre spirituskørsel...
Der er vel ingen som er så¨dumme at de køre for stærkt idag...?
tilføjet af

spar på stemmen

Du taler måske lidt for meget ved festlige lejligheder....?
Så vis hensyn næste gang og tal kun det halve.
tilføjet af

Racisme

Denne jagt kommer så tæt på racisme at jeg vil påstå det er den mest dækken beskrivelse for jagten.
Anderledes udseende har det nemt i forhold til en ryger.
tilføjet af

Du kan nok det der!!!!

Sikke du slynger om dig med beskyldninger, siden hvornår er feks. astma begyndt at skyldes rygning...?
Der bliver flere og flere med astma færre og færre rygere....det hænger jo slet ikke sammen.
Astma det skylde indeklima forandringer, vores hjem de er simpelthen så sterile idag at vores børn får astma/udslæt bare de udsættes for den mindste påvirkning.
Det er da meget stof til eftertanke at vi snart er blevet så sarte at vi ikke kan tåle vores egen natur.
tilføjet af

Klogesen

Hvorfor bliver du ikke væk fra restauranter...?
Kommer vildt bag på mig at du overhovedet kan tåle madosen fra køkkenet...?
Kommentare som dine er så tæt på injurielovgivningen/racismaparagraffen at du burde blive indstævnet for EU domstolen.
Sender lige en røgring til dig næste gang du spiser ude
tilføjet af

Morsomt hahaha

Tillykke.....desværre er din indsats forgæves, du vil altid være ryger, trangen forsvinder aldrig, og de der påstår noget andet lyver.
tilføjet af

Stum!

Jeg er stum, smiler.......koncentrere mig det meste af tiden, for ikke at besvime pga. røgforgiftning, ler!
tilføjet af

netop

Det er fuldstændig rigtigt. De ting er nøjagtig LIGESÅ dumme at begynde på!
tilføjet af

se---

det er lettere at gå fra at være ryger til ikke-ryger end det er at skifte sin race ud med en anden....
tilføjet af

forkert

Der bliver stadig forsket meget i astma og endnu kan man IKKE sige præcis hvorfor folk får astma. Men man ved hvad der kan forværre sygdommen, og det kan rygning og passiv-rygning helt klart. Indeklimaet har stor indflydelse på sygdommen, men rygning påvirker jo netop også indeklimaet.
tilføjet af

er rønnebærene sure?

Bare fordi der er en som har mere nosser end dig soulmate....
tilføjet af

Trangen forsvinder

Soulmate du har ikke ret trangen forsvinder langsomt, men det kan let tage ca 4 år som det gjorde i mit tilfælde, men nu har jeg ikke røget i rigtig mange år, så det kan altså lade sig gøre, men for fanden hvor er det svært
tilføjet af

Godt Kaj

Godt indlæg Kaj sådan skal de have det, jeg tror bare ikke at rygere fatter ret meget, men lad os få Norske tilstande her i Danmark NU.
tilføjet af

Slag i dynen

Opgiv det, Soulmate ved alt, ligesom de fleste i teenagealderen.
tilføjet af

Overraskende dum!

Jeg får kvalme af spassere som udtaler tåbelig kommentarer som din. Skal vi ikke bare forbyde dig?!
tilføjet af

Ok.

Det skal jeg gerne respektere og købe en lugtfri solcreme næste gang jeg ved at du kommer indenfor den radius (50cm?) hvor det kan lugtes.
Men du dør vel ikke af lugten???
- Harbo
tilføjet af

Forvirring.

Jeg tror du forveksler statistikker med statistiker, og statistikeren han/hun vil nok mene at du forveksler gennemsnit med statistik!
Bortset fra det forstår jeg ikke helt at du vælger at modargumentere ved at bruge en gammel matematik joke.
Hvad har temperaturekstremer at gøre med det faktum at der er en sammenhæng mellem længden af uddannelse og rygning? Er det fordi det gør så ondt at konstatere at mange af akademikerne forstår noget som du ikke gør?
Hvad angår udstødningsgasser, så er det jo en anden diskussion. Det gør ikke rygning mindre farligt eller generende at der findes andre ting der er farlige. Efter den logik du prøver at bruge skulle vi jo alle fokusere ene og alene på verdens største problemer. Så kunne du jo meget passende starte med at sende 40,- til den tredie verden hver gang du får lyst til en luksusting som en livsfarlig pakke cigaretter.
Hvis ikke, vil jeg gerne forbeholde mig retten til at fokusere på det problem rygning er for rigtig mange mennesker.
- Harbo
tilføjet af

Imponerende stakkel.

Soulmate din lille protestsanger. Det lyder mest som om du bare skulle have holdt dig til smøgerne. Dine kommentarer lugter langt væk af Hash-hjerne!
tilføjet af

så..

kan man undre sig over hvorfor soulmate ikke svarer her... Måske er det lidt svært at forklare hvorfor han er overbevist om han ved personen er en irriterende essodreng, når det så viser sig at være noget han hader endnu mere - nemlig en kvinde.
tilføjet af

Puds glorien mester!

Du har ret KHN, du siger faktisk slet ikke noget. Du er nemlig den person herinde der tolererer allermest, og som ryger føler du dig aldrig forfulgt...
Du er heller ikke dobbeltmoralsk, for det er meget tydeligt at du altid kigger indad før du kommer med beskyldninger!
Et godt eksempel er da du først beretter om hvordan man ikke må sige nar, og at du altid er saglig, hvorefter du uden sagliggt grundlag beskylder gæst for at være løgner og latterliggør ham og/eller hans virksomhed. Nej da, du er ikke dobbeltmoralsk...!
- Harbo
PS: Beklager den hånlige sarkasme, men du bad om det! ;)
tilføjet af

Spamfilter?

Findes der ikke en funktion så man automatisk kan blokere en bestemt person hvis man synes han er for latterlig at høre på? Jeg kunne eksempelvis godt tænke mig at sortere Soulmate's kommentarer fra, ligesom jeg sorterer alt andet råddent affald.
Soulmate, du skulle have lov at prøve at leve som sort... bare indtil din psyke knækkede, ikke længere!
tilføjet af

Puds glorien igen...

Ja, men det er heldigvis ikke din stil, vel!?
Citat KHN: "Tror aldrig han har været i nærheden af at have sit eget firma. Tror han er ansat i firmaet "Fanatiske anti-rygere". ".
Jeg er overbevist om at det blot var for at hæve det saglige niveau. ;)
- Harbo
tilføjet af

Ikke helt...

KHN, jeg har nu læst samtlige indlæg i denne debat, og har endvidere allerede svaret på nogle af dine indlæg. Dog er der et par ting jeg simpelthen ikke kan undlade at kommentere.
Jeg må dog gøre opmærksom på at der i dette indlæg er dels saglige såvel som personlige kommentarer, da du blander dine egne grundholdninger ind i debatten, og jeg også stiller spørgsmålstegn ved dem. Tilmed vil jeg måske endda gå så langt som til at tvivle ved dine motiver, - noget der jo normalt heller ikke er sagligt. Dog kan jeg ikke lade være, da flere af dine udtalelser har været så inkongruente, irrationelle, skråsikre og på mig meget provokerende. Derfor vil jeg også være både fordomsfuld og dømmende, da du alligevel brokker dig over hvordan folk taler. Jeg er ikke i tvivl om at du sikkert er en fin fyr, men din rolle i denne debat står nu for tur. Tag det med et smil. Det er i rygere jo alligevel verdenskendte for. ;)
Du taler på et tidspunkt om at det er jo dit valg. NETOP!
DET er essensen i denne debat! Du vil som ryger gerne have retten til at vælge. Fair nok, den skal du have, - så længe det du vælger ikke fratager andre DERES ret til at vælge.
Hvis vi sidder i samme lokale og du vælger at tage en cigaret, så har du i det sekund frataget MIG retten til at vælge hvad jeg vil. Jeg kan ikke længere vælge at lade være med at ryge. Jeg er nu tvunget til enten at forlade stedet, eller ryge din cigaret! Hvor fedt er det?
Forestil dig at jeg med mine halvdøve ører slæber en ghettoblaster med ind på din restaurant, og spiller med 130dB hvilket jo (ifølge statistikkerne) giver høreskader. Hvad ville du synes om det? Og det er jo ikke engang livsfarligt...
"....hvorfor søger i ikke til IKKE ryger restautionerne og respekterer vores dårlige vaner.
Lad dog være med at opsøge os og rend os i hælene, når vi er så skadelige for jer. "
Til almen oplysning, så er rygere ikke så fantastisk morsomme og vidunderlige at jeg render i hælene på fremmede rygere når jeg skal på restaurant.
Dog vil jeg gerne selv kunne vælge hvor og hvad jeg vil spise. Derfor opsøger jeg også de restauranter der laver god mad, og jeg må blankt erkende at jeg ikke vælger ud fra de store og tydelige skilte udenfor hvor der står "DETTE ER EN IKKE-RYGER RESTAURANT", du ved dem der spærrer for udsigten til restaurationens navn... ;)
Det er et spørgsmål om at jeg NÆGTER at lade en eller anden forbistret ryger bestemme hvor jeg skal spise. Jeg satser på at folk er lige så hensynsfulde som du siger du er (Hvilket du har min dybeste respekt for, - tak!) Derfor er jeg desværre nogle gange tvunget til at være passiv ryger når en eller anden nar føler at han skal bruge sin ret til at forpeste lokalet med sine giftige gasser. Jeg vælger det sted der har den bedste kok, ellers kunne jeg jo bare spise hjemme! Tilsyneladende er det ikke det du gør, jvf. dine tidligere indlæg, men det er jo også et faktum at smagssansen forringes når man ryger... så du er vel ligeglad!? (Jeg må hellere gøre opmærksom på at dette er en af de sandheder som de tåbelige læger er kommet med. Du ved, dem vi kan sige at vi ikke stoler på hvis vi savner argumenter i en debat. "Statistikker kan man selv præge..." undskyld, ukorrekt citat, - "Statestiker kan man selv præge...." (jeg skal her undlade at kommentere det med rygere og ingen uddannelse) ;).
Dog kan jeg godt tænke lidt over hvad der kan betegnes som sandt i din verden? Eller har du selv lavet nogle statistikker som så må være sande? Tydeligvis har du i hvert fald ikke den store egenkontrol/selvkritik.
Du kommer gang på gang med kommentarer til hvordan andre skal opføre sig i debatten for derefter selv at gøre eksakt det samme. Flere har kommenteret eksemplet hvor du siger at man ikke skal gentage sig... noget du ellers har gjort TEMMELIG konsekvent.
Jeg får lidt den fornemmelse at du, når det er bekvemmeligt, får en probabilistisk livsfilosofi. Dog forestiller jeg mig at denne filosofi ganske belejligt forsvinder i det sekund du skal sælge en forsikring!
Årsagen til at at jeg ikke tror at filosofien er konsekvent, er bland andet at jeg vil skyde på at du skal have fat i et leksikon for at finde ud af hvad ordet overhovedet betyder! Men jeg kan også tage fejl.
Du appellerer flere gange til at folk skal bevare seriøsiteten og sagligheden i debatten. Det er også fint nok, men din egen dobbeltmoral fastcementeres blot i det sekund du vælger at kalde ikke-rygere for paranoide, samtidigt med at du faktisk er i stand til at diskutere med dig selv da du har for travlt med at finde på historier om hvor dumme rygere er, til at se at den foregående kommentar faktisk var skrevet af en der var enig med dig. (se evt. "ilt-telte")
Du gentager ca. en mulloiard gange at ikke-rygere er efter dig, generaliserer konsekvent når det er til din fordel, og taler for individualisme når dette peger i din retning.
Når ikke-rygere opsøger rygere i deres pauser skulle jeg hilse at sige at der i nogens verdener findes den mulighed at ikke-rygerne synes at nogle af rygerne er gode venner, selvom de ryger. Men ak, staklerne er jo mentalt bundet som slaver af disse røgpinde vi skal acceptere. Det fjerner bare ikke det ubehagelige ved røgen!!!
Hvad angår biler og parfume, så er det jo ikke dem denne debat handler om, men da jeg har omtalt det i et tidligere indlæg vil jeg ikke gentage det hele igen. Dog vil jeg kommentere at der jo er forskel på en ting som har et formål og en anden bivirkning, og så på en ting hvis formål ER en bivirkning. Cigaretter er lavet til at indånde, - ikke helt tilfældet med bilos. Defor mener jeg ikke at de to tåler sammenligning.
Der er meget mere materiale at tage fat på her, men jeg tror min pointe er kommet frem:
Undlad at accellerere objekter af geologisk oprindelse når du selv residerer i transparent siliciadomicil. <- En plat joke fra en ikke-ryger. Sorry, men vi er jo ikke sjove.
Derudover en tanke omkring rygning og den famøse handlefrihed..
Jeg må afslutningsvis konstatere at du godt kan få mig til at smile, men der er bare forskel på sjov og latterlig... ;)
- Harbo
tilføjet af

og Soulmate viser psykopatens karakter

han viser i sine reaktioner en klar adfærd karakteristik for psykopater
Svinger lige fra det sentimentale, og fremstiller sig selv som noget så følsom.
Iskold og upåvirkelig for indføling med andre.
Rå og nedgørende for dem der "sætter skovlen" under ham. Enten er man med ham eller også er man et 0, eller også skal man tværes ud.
Forstår at lefle, snakke efter munden de rette steder, virke begavet, endog virke "sympatisk". Socialt tillærte færdigheder uden bund i den ægte medfølelse og respekt for andre.
Meget selvgod, selvtilfreds, selvforherligende, selvretfærdig og ... "alvidende".
Og rigtig god til at få andre til at synes "synd" om ham, eller få andre til at "forstå" ham. Manipulerende.
Og "selvfølsom", nærtagende, kan blive noget så sårede hvis andre er "uretfærdige".
Men "Verden er hans"
Vi andre er bare "objekter" som han kan dømme, fordømme, give "sympati" osv. Alt efter hans lune. Aldrig efter vedkommendes behov.
Alt sammen dybt karakteristiske træk for det der kaldes en pskopat. (som i øvrigt ofter er fagligt meget dygtige og intelligente. De ejer bare ikke indfølingsevne og respekt for andre.)
tilføjet af

Rygere vs ikke-rygere

Jeg er så utrolig træt af denne debat.
Hvad med biler, jeg er ikke-bilejer og kan ikke fordrage at bilejerne forurener den luft jeg indånder, forurener den jord jeg befinder mig på og samtidig tuder når benzin prisen stiger 5 øre..
Der er langt mere alvorlige emner i verden end ryger vs ikke-ryger, ovenstående er f.eks langt vigtigere IMO..
tilføjet af

Hahaha

Ingen kan sortere Soulmate fra....dit fjols, hvordan kan du overhovedet tro den slags.
Lige som røg genere ikke rygere så vil soulmate altid genere stupide mennesker som dig.
tilføjet af

stakkels fjols

Begynder du nu at sammeligne nosse med røg.....jaja alt er vel muligt i din lille skøre verden.
tilføjet af

Kære ikke - ryger

Det fint du har en holdning. Hvis du ikke gider at sidde et sted hvor der er røg - FINT, træf dit valg - Lad være med at går derind, så undgår du røg i tøjet.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.