8tilføjet af

Rygeforbud i hjemmet

Rygere snakker åh så meget om valgfrihed! Hvad med børn i rygerfamilier??? De har intet valg. Burde man ikke betragte rygere på lige fod med alkoholikere og narkomaner, hvor de skal gå i behandling, og derudover forbyde enhver rygning i nærheden af børn.
tilføjet af

Nu strammer du den vist

Er selv ikke-ryger.
Hvad så med fede mennesker, der æder Mcdonnalds og andet skodføde, og dermed grundlægger ungernes fedmeproblemer. Hvad med dem, skal de piskes under fødderne, skoldes, på hjul og stejle eller skal ungerne tvangsfjernes ?
Nu må du vist liiiiige geare lidt ned.
tilføjet af

Godt Indlæg

rygere er nogen værre misbrugere. svage individer der ikke har selvkontrol til at holde op. ikke engang når de er gravide (kvinder) eller når der er små børn omkring. tænker kun på sig selv og deres behov/misbrug. alle andre kan hoppe og springe bare de får deres latterlige smøg og behov/misbrug dækket. før var de altid (ifølge dem selv) så friske og festlige. nu er der ikke andet end klynk tilbage. forståeligt nok med al røgens indvirkning på deres iforvejen svage krop. rygere er en flok svage stakler, som man jo nok er nødt til at hjælpe (skattepenge) så derfor er behandling jo nok nødvendigt, da de ikke selv fatter alvoren og konsekvenserne af deres misbrug, både over for sig selv og så sandelig også over for andre uskyldige ikke rygere.
tak for et godt indlæg. må den gode trend fortsætte.
enig anonym
tilføjet af

Ja, ja, ja

Hallelujah og Amen !!!
Priset være den hellige Anonyme med det begavede svar - lad os prise ham/hende?????
tilføjet af

De fede er skam under beskydning

De får talrige henvendelser fra skolens sundhedsplejerske - og børnene bliver plantet på julemærkehjem for at lære om sunde kostvaner, og dernæst sendt hjem for at at lære familien om sunde kostvaner. Men det går bare ikke - forældrene lytter jo ikke til børnene. Så i virkeligheden burde det være forældrene der blev sendt på julemærkehjem og fik lært hvordan man spiser sundt og motionerer - så skal børnene også nok lære det.
Og så tilbage til det debatten handler om: Jo - man burde forbyde rygning hvor børn opholder sig.
tilføjet af

Børn

bliver ikke plantet på Julemærkehjem. Forældrenes samtykke er nødvendig, for at kunne indstille barnet til en plads. Forældrene modtager også undervisning om kostændringer under barnets skoleophold.
Hvad angår børn i rygerhjem, så kan man ikke forbyde folk at ryge, drikke, tage stoffer eller spise flødeboller inden for hjemmets fire vægge. Det ville være krænkelse af privatlivets fred og er på ingen måde legalt. Man kan kun håbe på og bede til, at forældre der ryger, tager hensyn til deres børns endnu ikke spolerede lunger. Der er så stor information omkring de skadelige virkninger ved passiv rygning, herunder den sociale arv... Hvem ønsker at se sine børn som rygere senere i livet? Det er nok de færreste skulle jeg mene.
tilføjet af

gravide

Så lige på ft.dk at gravide alkoholikere skal kunne tvinges i behandling jf. fremsat lovforslag.
Kan kun glæde mig til den dag, det også gælder tobaks-narkomaner.
tilføjet af

Det er noget lort for børnene

de ville være meget bedre foruden forældrenes tobak under både graviditet og opvækst. Det kan der ikke være nogen tvivl om.
Men skadevirkningen er nok ikke så voldsom som med alkohol og stoffer. Men jeg kender da flere rygende mødre som har valgt at stoppe med tobakken efter at de fandt ud af de er gravide. Det er god sund ansvarlighed som burde inspirere andre i samme situation.
Hvis begge forældrene er storrygere er det sikkert slet ikke spor godt for barnets sundhed.
tilføjet af

Siger du i er nødt til at hjælpe med skatte penge ?

kilde www.dary.dk:
Statens Institut for Folkesundhed (SIF) er netop fremkommet med en rapport på 350 sider om forskellige risikofaktorer for folkesundhed. Den handler om tobak, alkohol, for lidt motion og så videre. Det meste af det er beregninger. De har regnet ud, at sundhedsvæsenets årlige nettoomkostninger relateret til rygning er Kr. 3,372 mia.. MEN deri er ikke medregnet statens indtægter fra tobaksafgifter, som ifølge den nyeste Statistisk Årbog i 2005 udgjorde Kr. 7,230 mia.!! Så det vil sige at staten havde et overskud på Kr. 3,876 mia. i 2005 på rygerne. Det synes meget interessant. Har Staten råd til det, hvis alle holdt op med at ryge.
Surest Klaus
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.