7tilføjet af

Penge og HIV (AIDS)

„Papirpenge vrimler med bakterier,“ skriver den canadiske avis The Globe and Mail. En nylig undersøgelse i USA viste at næsten alle de pengesedler der er i omløb, er forurenet med bakterierne Streptococcus, Enterobacter og Pseudomonas samt andre. Ifølge avisen kan disse mikroorganismer „være farlige for personer med svagt immunforsvar, for eksempel ældre og hiv- eller aids-patienter“. På nogle sedler er der blevet fundet endnu farligere bakterier. Nogle forskere mener at penge bogstavelig talt bør vaskes. I Japan kan man allerede hæve penge fra „rene“ kontantautomater der „udbetaler yen som har været varmet op til 200 grader celsius, hvilket er varmt nok til at dræbe mange bakterier uden at brænde pengene“. Avisen tilråder at man vasker hænder når man har haft penge i hånden.
tilføjet af

hvad nyt

er der egenligt i den undersøgelse? Vi har da alle lært fra barns ben af at penge er urent.
Men ok forsker vil jo altid forske i et eller andet. Måske vil de en dag forske i den DNA der gør at forsker, forsker?
tilføjet af

Der er ikke noget nyt i at folk skal vaske hænder,

men en lille påmindelse en gang imellem er ikke til skade.
tilføjet af

det må

jeg give dig ret i. Det at vaske hænder er alt for ofte "glemt", ser det hver dag ud i plejen. Det jeg skræv var mere henvist påforskerne, syntes for det meste de forsker i noget vi alle ved i forvejen ;o)
tilføjet af

Hvad du ikke ved...

Det er fordi pressen vaelger at goere store sager ud af smaa ting som de ved den generelle befolkning kan forstaa...Og det er som regl det vi alle ved paa forhaand. F.eks. det med pengene. Der bliver forsket i meget andet, men det ser ikke dagens lys udenfor vores specialiserede verden.Ogsaa alligevel, for lige pludselig er der jo noget der er brugbart klinisk, og saa er det pludselig interessant for befolkningen. Men de 10-15 aars haardt arbejde, der ligger til grund for klinikken, dem er der ingen der viser interesse for! Saa jo, der bliver forkset, ogsaa i det du ikke ved paa forhaand, men du ved det bare ikke. Google lidt, saa skal du bare se;-)Go fornoejelse.
tilføjet af

det må jeg sige

ja det var da en spænende udforskning jeg kom på google. Er der noget som ikke bliver forsket på ;o). Bruger meget Pudmed, pga af den uddannelse jeg er igang med (sygeplejerske), men det er mest inden for den medicinske verden.
tilføjet af

Ja,ikke?

Pubmed er rigtig go. Det er ogsaa den jeg primaert bruger (molekylaerbiologi/biokemi),men som du selv siger er den mere medicinsk- og hard core biokemi/cellebiologi minded. Go, helt sikkert. Google er mere bred, saa der stoeder man paa andet end bare ting fra "vores verden".
Naa, held og lykke med uddannelsen.
tilføjet af

Desværre er det en kendsgerning

at mange sygdomme overføres seksuelt, men det ser ud som om du ikke tænker dig om.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.