3tilføjet af

Kvote 2 regler

Når man søger efter kvote 2 systemet til en videregående uddannelse, mener jeg, at der skal gives point efter hvilken ungdomsuddannelse, man har gået på. Det jeg konkret mener er, at en HTX elev, der vil søge ind på DTU bør få flere point end en gym- og handelsskoleelev, der ønsker at søge ind på det samme. Det samme gælder naturligvis hvis en elev med en gymnasial eksamen ønsker at søge ind på universitetet, eller en HH student vil søge ind på handelshøjskolen. Det kan ikke passe, at de enkelte ungdomsuddannelser har fået retningslinjer udstedt af undervisningsministeriet, som skal forberede eleverne bedst mulig på ét specifikt videregående uddannelses institut, uden at det giver ekstra point til eleverne. En HH student der har fået en eksamen, bør da have en fordel overfor en HTX elev, hvis begge vil søge ind på handelshøjskolen. HH studenten har jo primært arbejdet med handel, og det er unægteligt en fordel, og det mener jeg bør belønnes. Hvad mener du? Er de danske kvote 2 optagelsesregler retfærdige?
tilføjet af

Det er vel aldrig retfærdigt....?

Hejsa... Tja, livet er vel aldrig retfærdigt... Jeg tror nu det er en god ide at give alle folk der søger ind på kvot 2 det samme point antal. Det er da ikke fair at de unge mennesker der er kommet til at vælge forkert i form af deres ungdomsuddannelse skal straffes. De fleste unge mennesker ved endnu ikke hvad de skal lave når de skal til at vælge om det skal være HTX eller en almen studentereksamen. På din måde så er det blot fedt hvis man er målrettet fra barnsben, men hvad med de andre der har fundet en interesse for et fag gennem ungdomsuddannelsen. Selvfølgelig er det en fordel at være HTX'er hvis man skal være ingeniør, men uddannnelsesstederne burde ikke skelne mellem HTX og det almene gymnasium. Min mening er at så længe man har interesse for faget så skal man nok lære det og blive ligeså god en ingeniør som alle andre. DEt kan da ike være meningen at det skal fratages nogle.
Som det lyder i dit indslag så har du nok været så heldig at vælge "rigtigt" fra starten, men hvad med resten??? /Friis
tilføjet af

Erhvervserfaring

Nu ved jeg ikke præcist om dette lige er et svar til indlægget, men om ikke andet er det da stof til eftertanke.
Om det kan være rigtigt at kvote II ansøgere kan komme ind på 'næste' samme vilkår som en kvote I ansøger...
Jammen er det retfærdigt i dette samfund, at fordi man ikke har så gode boglige færdigheder kan du ikke blive til noget. Hvorfor ikke give det chancen og sige 50-50 på hver kvote.
tilføjet af

ah, come on

Nu er det RET få studier som overhovedet har nogen adgangsbegrænsning. Og alligevel er der folk der er så ensporede, at de vil bruge de bedste år af deres liv på diverse aktiviteter for at "samle point" til det såkaldte drømmestudie.
De fleste universitetsstudier handler først og fremmest om at læse nogle meget tykke bøger. Hvordan måler man folks egnethed hertil? Den eneste objektive indikator er, hvordan man klarede sig i gymnasiet. Grunden til at man har skåret i kvote2 optaget er jo, at der har været et alt for stort frafald blandt kvote2 studerende...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.