35tilføjet af

Hunde og nytårsaften.

Jeg er ofte her i den seneste tid, blevet spurgt om, hvad jeg skal lave nytårsaften. Jeg svarer at jeg har sagt "nej tak" til de fester, jeg er blevet indbudt til, pga. jeg ikke vil lade min hund blive alene hjemme denne aften.
Det kan folk slet ikke forstå. At jeg vil sidde alene hjemme nytårsaften pga. en hund.
Min hund bliver gal, gør og stresser sig selv op, når der bliver skudt fyrværkeri af. Medicin hjælper hende ikke, da adrenalinet tager over og medicinen så ikke virker. Er jeg hjemme hos hende, kan jeg få hende til at slappe af.
Men ved hvor stresset og panisk hun vil blive, hvis hun er alene. Min dyrlæge har også sagt, at har man hund, forpligter man sig til at blive hjemme denne aften. Selvom de får medicin, bliver de stadig bange. Det gør mig såmænd heller ikke noget, at skulle blive hjemme. Vi skal nok få det hyggeligt alligevel. Og både menneske menuen og hunde menuen bliver lækker.
Men hvad med jer andre med hund. Kunne I finde på, at lade hunden blive alene hjemme nytårsaften.?
Godt nytår fra mig og hunden.
tilføjet af

Jeg bliver hjemme

mine gamle hund på 3, har aldrig haft problemer denne dag, men jeg har aldrig ladet ham blive hjemme alene. mit nyeste skud på stammen, lader sig ikke mærke af alt det krudt de skyder af her op til nytår. men jeg kunne ikke finde på at lade dem blive hjemme alene!
min veninde har en kat, hun bliver også hjemme, vores venner syntes vi er tossede. men har man anskaffet sig et dyr, må man også tage ansvaret.
tilføjet af

Bliver også hjemme

Hejsa - nej, jeg kunne heller ikke finde på at lade min hund blive alene hjemme nytårsaften - han er simpelthen så skudræd - og siden de er begyndt at fyre af i december måned er det svært at få ham med ud på gåture om eftermiddagen. Jeg har dog en aftale med min nabo - hun har også hund, og hun bliver også hjemme... så vi går sammen. Desuden anser jeg heller ikke nytårsaften for noget særligt. - Så for mig er det sådan set ligegyldigt - altså om jeg er hjemme eller til en fest nytårsaften. Men så længe jeg har hund - så bliver jeg hjemme hos den. Man har trods alt et ansvar.
tilføjet af

Hjemme eller ej.

For mig er det i høj grad et individuelt spørgsmål baseret på dyrets temperament og området man bor i. Jeg har haft kæledyr som jeg aldrig ville lade alene nytårsaften og andre som jeg uden betænkning har kunnet gå fra.
Man må jo håbe, at folk er ansvarlige dyreejere og sørger for at de firbenede familiemedlemmer har det godt til enhver tid - også nytårsaften.
tilføjet af

Det ville være kriminelt, hvis det var landmænd, der udsatte dyr for fyrværkeri

men når det er andre, er det bare helt OK. Føj for en gang bekvem dobbeltmoral.
tilføjet af

altid

Hej!
Jeg er hjemme ved min mor hver nytårsaften for at se efter hundene og synes det er meget mere hyggeligt, end at sidde og drikke sig toltalt fuld. Når man har hunden må man også tage de følger der er med. nogen gange er det trist andre gange er det godt, det er nogle af de ting man skal tænke på når man anskaffer sig en hund
Godt nytår til alle
tilføjet af

Øhmm..

Jeg er ikke helt med på, hvad du mener.??
Kan du uddybe lidt.?
tilføjet af

d.a.b

har selv en dejlig hund, og jeg skal heller ikke nogen steder nytårs aften.
hvis din hund ikke reagerer på medicin når den stresser, skulle du tage og prøve D.A.B. det er en duft dispenser til stikkontakten, der er en kopi af hundens egne feromoner, og den er virkelig effektiv mod alle former for stres. jeg har selv brugt den med nærmest mirakuløse resultatet på min egen hund. og det bedste af det hele er at det er ikke en medicin og har ingen bivirkninger. det er hundens egne duft signaler der fortæller hunden at den skal slappe af. den kan købes hos de fleste dyrehandlere og hos dyrelægen. den er lidt dyr, men er bestemt det værd. prisen er omkring 300 kr
tilføjet af

Hjemme

Jeg har også en hund som er "hunderæd" for nytårskrudt, (og tordenvejr) så vi bliver også hjemme nytårsaften. Han får beroligende piller af dyrlægen, men alligevel ligger han og ryster når der kommer et brag. Så når vi er ude at gå her i december undgår vi så vidt muligt de steder hvor vi ved at folk skyder af. Jeg troede egentligt at det først var lovligt at skyde af fra d. 31/12, og ikke før.Her hvor vi bor begyndte de allerede for 14 dage siden. Så pt. er min hund et mindre nervevrag.
Godt nytår alligevel
tilføjet af

jeg har

kat.... og jeg bliver også altid hjemme nytårsaften.
Synes det er et helvede med alt det fyrværkeri....ikke mindst månederne op til og måneden efter nytår... jeg hader det.... stakkels dyr
tilføjet af

Har haft begge typer

de to hunde vi har overtaget fra andre har vi aldrig været sikre på kunne være alene. Den ene lagde sig altig i brushenichen, når hun var nervøs for noget - f.eks også tordenvejr, hvis det var meget slemt, men de to vi har haft fra helt små har været med ude, når der er blevet skudt af og de har været totalt ligeglade.
Jeg nægter at bedøver min hund. Den skal være tryg nok ved min tilstedeværelse. Jeg synes det er synd, de fatter jo ikke hvad der overgår dem.
tilføjet af

Holger skal man aldrig tage seriøst!

Jeg har set flere af hans indlæg - og han er kun ude på at fornærme folk, så tag dig ikke af hans latterlige kommentarer :)
tilføjet af

Har prøvet...

Jeg prøvede den sidste år, men desværre uden nogen virkning for min hund.
tilføjet af

Okay tak...

så glemmer jeg bare alt om ham. ;-)
tilføjet af

Ja, når man forventer at landmænd behandler dyr optimalt

må det være det samme med hunde, der ikke bør udsættes for alt det fyrværkeri fra umodne folk, der ikke fik deres lyst til knald styret som soldat, men gjorde alt for at undgå soldater-tjeneste.
tilføjet af

lovligt...

Det er også først lovligt den 31/12, ved andre dage, skal der søges speciel tilladelse fra politiet, til at fyre krudt af.
Men det er der vist mange der "glemmer"....
tilføjet af

ja...

Kattene er lige så ræd for krudt, som hundene.
Husker godt de katte jeg har haft. De lå under sengen, når det var nytår.
tilføjet af

Kan ikke gøre for, hvis sandheden er ilde hørt

Men hvis din hund elsker fyrværkeri, siger jeg bare værsgo.
tilføjet af

skudræd

det er lidt underligt, for min hund er egentlig ikke skudræd. På træningspladsen er der blevet skudt med løst krudt, som hun er fuldstændig ligeglad med. Vi bor ved en militærlejr, hvor der ofte bliver afholdt øvelser, og skudt så ruderne står og klirrer. Det reagerer hun overhovedet ikke på. Men lyden af fyrværkeri, gør hende gal.
Det må være en anden slags lyd for hende.
tilføjet af

tjaa...

For min skyld måtte der gerne være et forbud mod fyrværkeri. Det ville da også sparre nogle menneske øjne og hænder.
Egentlig underligt, at man tillader fulde mennesker, at lege med fyrværkeri. Helt ufarligt er det jo ikke.
tilføjet af

Hun kan sagtens se forskel på ukontrolleret fyrværkeri

og kontrolleret affyring.
tilføjet af

Ja, der burde være den samme promillegrænse på 0,5

som til at færdes i trafikken.
tilføjet af

i år tager jeg ibyen

sidste år var jeg hos underboen, og hun var ikke vildt ophidset (altså min hund) som regel slapper hun oki af...undtagen når det er vildest...men underboen har lovet at høre lidt efter hende...og så regner jeg med at købe hende et kæmpe kødbed som kan holde hende beskæftiget så hun også hygger sig lidt. så sørger jeg selvf for at alle vinduer er lukket, så lydene ik er højre end nødvendigt.

havde hun været panisk ræd havde jeg nok valgt at blive hjemme eller tage hende med.
tilføjet af

Tror du....

Ofte skyder de jo af mange gange i træk, ovre fra lejren af. Men hører hun et enkelt fyrværkeri brag, reagerer hun på det med det samme.
Jeg tænker at der må være forskel på de 2 lyde.
Lyden fra lejren er ellers ofte højere, end lyden fra fyrværkeri.
tilføjet af

Hun registrer også afstanden til braget i samme sekund

muligvis på frekvensen, der bliver lavere med afstanden.
tilføjet af

......

Ja, det er muligt det er det. Det lyder bare højt her, da vi bor ned til vandet og de skyder ud over vandet. Men det er selvfølgelig også en lyd, hun har været vant til, fra hun blev født.
tilføjet af

ups...

Læste mig lige til, at fyrværkeri må bruges fra d.1. dec. til den 5. januar.
Så de har desværre lov til, at fyre det af nu.
tilføjet af

Kunne man forestille sig, det har noget med din reaktion at gøre?

Er du meget irriteret over fyrværkeri?
Jeg skylder måske at sige at 3 af mine hunde var jagthunde, den fjerde en rottweiler.
Gravhunden og den tyske ruhårede var der ikke noget med. Hende der lå i brusenichen var en irsk setter og "amok-hunden" (kun næsten, mest nervøsitet) var den store stygge rottweiler. - mage til kyllings skulle man lede længe efter. Selv fritgående høns var han bange for. Men alle var bange for HAM.
tilføjet af

nej....

Jeg er meget bevidst om, at lade som ingenting, når de skyder af. Det gør så også, at jeg hurtigt får hende til at falde til ro igen.
Jeg dækker hende af i hundekurven, når hun begynder at fare rundt og gø. Hun ligger og iagtager mig, for at se hvordan min reaktion er.
Så jeg glor bare videre på fjernsynet, eller fortsætter med det jeg nu var igang med.
tilføjet af

Ja, det må være med til,

at hun tager det roligt.
tilføjet af

helt

klar.. nej også selv om de eer to.. men måske hundeejer kunne finde samme og holde nytår med vore paniske hunde
tilføjet af

Hjemme

Jeg er helt klar hjemme hvert år ved mine dyr.
Jeg har to katte og en basset hound, jeg tager ca 23.30 dyrene med ind i soveværgelset, da det er det rum, der ligger længst væk fra vejen. Så ser jeg fjernsyn der resten af natten sammen med dyrene, så plejer det at gå ret godt, selv om de er utryg ved fyrværkeriet.
Godt nytår til Jer alle
Mille
tilføjet af

Vores hund er kold

og bedøvende ligeglad med fyrværkeri, men han er altid med familien hvis de er ude, men som regel holder mine forældre det hjemme i deres eget hus, af hensyn til hunden. Men han er altid sammen med nogen. Bare helt generelt egentlig ;0)

Rigtig godt debatindlæg synes jeg.
Godt nytår, kh Haren_karen
tilføjet af

Jeg forstår heller ikke hvad du mener

.....seriøst. Det gver ingen mening det du skriver, hvis ikke du forklarer dig
tilføjet af

Stakler

Jeg har så ondt af de stakkels dyr.
Her i Kbh begyndte de så småt at skyde af i slutningen af november. Pænt irriterende. Nu hader jeg fyrværkeri endnu mere end jeg gjorde i forvejen
tilføjet af

foretrækker

at blive hjemme, men så har jeg jo også hundene hvis det skulle blive nødvendigt med en undskyldning.
Jeg kan godt lide at se flot fyrværkeri, men privat-fyrværkeriet til nytår er generelt ikke særlig spændende og tillige farligt og kunne, efter min mening, gerne afskaffes ved lov.
Dette ville give mange fordele, ikke blot for husdyrenes skyld, men ville også spare miljøet for en række grimme påvirkninger.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.