1tilføjet af

Hjælp til syge rosenbuske!

Mine børn kommer somme tider hjem med gaver, f.eks. søde små potteplanter med roser som jeg har været meget glad for.
Når roserne har stået i stuen et stykke tid og er afblomstrede, bliver de plantet ud ved vores syd/vestvendte gavl - dette er gået fint, (kun småproblemer som der jo altid er med roser) og igennem de sidste 3-4 år er de fleste vokset op til smukke rosenbuske, der har haft mange blomster hele sommeren og til langt ud på efteråret.
Men, nu ser det ud til at gå helt galt, (endda så tidligt på året [:*(]) de fejler simpelthen alt, én gik jeg nærmest i panik over og klippede helt ned (den overlever nok ikke) den havde tørre blade, rustpletter, lus og meldug. Et par andre har "kun" meldug og tørre blade. og så er der flere med rustpletter, (lusene har ikke bredt sig, endnu) fælles for dem alle er, at de har mange blomster, der er lige ved at springe ud...
Roserne står ikke tæt sammen, der er plantet andre blomster imellem dem.
Er her en rosenekspert, der kan hjælpe med gode råd?
Venlig hilsen [s] [f][f][f]
tilføjet af

Skift dem ud med nogle sunde sorter

for de vil altid være grimme og have samme problem.
Hvis det er fordi de betyder meget for dig pga du har fået dem af dine børn, så tag dem med i planteskolen og få dem til at vælge en rose ud af de sunde sorter.
Og når du fjerner de andre, så ryd godt op omkring, hvor de gamle roser stod. Man taler godt nok om at man ikke kan plante roser samme sted, hvor der i forvejen har stået roser, men med en sund sort, vil jeg ikke være så bekymret.
Og husk, når du planter, så skal roser plantes dybt, så du får podestedet under jorden.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.