11tilføjet af

Forslag til juleaftensmenu - traditionel/utraditionel

Jeg sidder og kigger i diverse opskrifter og er i vildrede over, hvad vi skal spise juleaften.
I flere år har vi spist hhv. kalkun og flæskesteg, men det er vi vist alle kørt lidt træt i.
Er der nogen, der har andre forslag, så det bliver lækkert, men også festligt?
Og hvad med desserten. Vi spiser altid ris a la mande, men det kunne være skønt med lidt andet.
Jeg synes, det er vigtigt med traditioner, men nye menuer kan jo også gå hen og blive det.
Håber, I har et par idéer.
tilføjet af

Hvad med

And eller Gås.
risengrød med kanel og smørklat
tilføjet af

Et par forslag

Jeg er nu ikke fortaler for at ændre juletraditioner, men sådan er vi jo så forskellige :-)
Hvad med at prøve gås eller and istedet for steg og kalkun? Det får vi hvert år og der er altså noget mere saftigt, smagfuldt og lækkert, synes vi :-)
Til dessert få vi også altid risalamande, og det ville vi dæleme ikke give fkald på. Men det kunne I måske skifte ud med en fromage - evt. citronfromage med frugt som tilbehør/pynt eller moccafromage med flødeskum eller is fra Karoline's Kogebog, de er bare så vildt suveræne!
Bare et par forslag :-)
Velbekomme og Glædelig Jul!
tilføjet af

I min familie....

spiser vi lam, græske kartofler, tomatsalat og tzatiki.
Dog med ris a la mande til dessert.
Hygge Krampen
tilføjet af

Vil under ingen omstændigheder ødelægge min jul

Men jeg kan se den er anderledes end din, så måske du kan bruge den.
Vi spiser gås. Hvis vi får gås på noget andet tidspunkt af året så er det vildgås og det er jo en anden sag. Så min gås tager ingen fra mig, men også en enkelt skive nakkekam med sprød svær og hjemmelavet medister. Det giver så meget mad i overskud at ingen mor skal i køkkenet 1. juledag.
I år skal gåsen leveres af Gårdbutikken Direkte - det jo nemt. Den bliver afleveret ved døren i rette tid.
Nye familiemmedlemmer giver nyt tilbehør, så for nogle år siden indførte vi sønderjysk kål, som tilbehør, men uden at fjerne vores rå rødkålsalat med appelsin (som også er en "tilløber") eller vores "gamle" rødkål, hvide og brune kartofler, franske kartofler (gammeldags taffel) sveske/æblekompot fra gåsens inderste og den farsfyldte gåsehals.
Ris ala mande er ligeledes et must, for mandelgaver skal der være. Det var i hvert fald den besked jeg fik, det år jeg formastede mig til at servere en hjemmlavet nøddeparfait med cocktailbær og chokolade stumper - den er så blevet til Sct. Hans dessert - for have den ville de - bare ikke juleaften.
tilføjet af

juleaften hver dag?

Jeg forstår ikke helt din pointe med, at I er kørt træt i den traditionelle julemad. Er det fordi I simpelthen ikke kan lide den? For det er for mig svært at se, hvordan man kan køre træt i noget, der kun serveres en gang om året. Jeg undrer mig bare.
tilføjet af

Traditionelt

Vi får gås juleaften med kartofler, brun sovs og rødkål til. Dertil en herlig Amarone.
Vi fik i min barndom altid småskåret appelsin med flødeskum. Vi har aldrig fået ris a lamande, da vi til middag altid fik risengrød med kanel, sukker og den obligatoriske smørklat. Jeg indførte så, med alles velsignelse, at jeg står for at lave min verdensberømte frugtsalat (berømt ihvertfald lokalt).
1. juledag glæder jeg mig mindst ligeså meget til da vi der får det HELT store kolde bord med små lune retter. Alle afskygninger af sild inkl røget ditto. Så får vi resten af den gås varmet op og med halve æbler med ribsgele til. Lun leverpåstej. Dernæst alle former for pølsepålæg. Og vi slutter af med frugtsalat igen. Den er der ikke rigtigt nogen der bliver træt af.
Og 2. juladag spiser vi det vi ikke fik spist 1. juledag. Og den følgende uge har jeg bare en MEGA tomheds-sult i maven... hehehe.
Mvh Fandango (som glæder sig FOR vildt)
tilføjet af

Prøv

at gå ind på arla.dk og check deres mange opskrifter ud.
tilføjet af

Neej..

Nej, vi har ikke jul hver dag. Men hvis du laver den samme kalkun hver år, kan det godt blive lidt kedeligt, da vi jo også får kalkun i løbet af året. Så virker det bare ikke så specielt mere.
tilføjet af

Hér er nogle forslag

1)Pizza
2)Burger
3)Bikesemad med spejlæg
4)Spaghetti med kødsovs
5)Mou suppe
6)Dansk hakkebøf med slatne rødbeder og bløde løg.
-jeg tror jeg nøjes med den traditionelle danske julemad !
:-)
tilføjet af

Jamen ...

hvis du trænger til forandring så må du jo igang hvad med en kvick tur til mellemøsten uden magasins antijulekatalog
du kunne selvf. osse bare lave fuglen på amerikansk
eller lave en række små julede retter i stedet for det store juleædegilde
blodpølse med stege æbler, ægte kastanjer fra ovn, røget flæsk og pølse med sur eller brun kål.
dampet laks med jordskokker.
prøv at putte chokolade stykker i ris á lá mánden. det er ikk så ringe
tilføjet af

Ha ha - sidder med et glas Amarone foran mig

resten af vinen fra i aftes, da Louise lavede italiensk lasagne a la Louise, som er absolut uovertruffen - lidt (åh bare lidt?) misundelig?
Men juleaften er traditionen en Saint Emillion. I år blive det en Chateau Négrit fra 2001, som jeg var heldig at falde over til en rigtig god pris.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.