7tilføjet af

Førtidspens og invalidepens ??

Er da en og samme pens ik❓man afskafet da invalidepens for år tilbage ?
tilføjet af

jo,

mads
tilføjet af

Såvidt jeg kan læse mig til

Findes invalidepension stadig, men det er ikke den ydelse der idag hedder førtidspension. Invalidepension er betegnelsen for de udbetalinger, der ydes fra et privattegnet forsikringsselskab Eksempel: http://www.sampension.dk/composite-161.htm
tilføjet af

Korrekt

Invalidepension er en betegnelse for en forsikringsydelse, altså noget man selv har betalt for.
I forsikringsbranchen har man invalidpension og alderspension, ydelserne kan udbetales som sum eller som løbende ydelser. Mest brugt er de løbende ydelser naturligvis, da de skal træde istedet for en løbende indtægt.
Fra det offentlige, kan man få førtidspenion, som er en pension, som det jo siger med navnet, kommer før den egnetlige (alders)pension, som er det offentliges primære pension.
tilføjet af

Philip fik pens

oki du!!
tilføjet af

Og om Invaliditetsbeløb

Tak for dit supplement, her er der flere oplysninger om førtidspensionen:
http://www.social.dk/tvaergaaende_indgange/talogsatser/Foertidspension/fire_typer.html
Den består idag af flere dele. Et Grundbeløb, et Pensionstillæg og et invaliditetsbeløb. Det kan være at spørgeren har hørt om det og blander tingene sammen på den måde. Det er MEGET indviklet at finde ud af, så der er ikke noget at sige til at folk roder rundt i det.
tilføjet af

og to beløbstyper mere

hvis man kigger i rybrikken nedenunder i det link jeg lagde før, står der faktisk to typer beløb mere som førtidspensionen består af, alt efter hvilken type pension man har: Erhvervs­udygtigheds beløb og Førtids­beløb...det er MEGET spooky...Gad vide om de selv kan hitte ud af det og om, når det er så indviklet, om så folk FÅR det de ifølge bestemmelserne er berettiget til?
tilføjet af

Der er sket radikale ændringer

I dag får man kun førtidspension tilkendt, såfremt der er en uarbejdsdygtighed på 100%. Lovændringen blev til fordi kommunerne misbrugte førtidspensionen til deres bistandsklienter.
Derfor kræves der en invaliditetsgrad på 100%, dvs. en uarbejdsdygtighed på 100%, denne er dog i indhold ændret meget fra de tidligere defineringer.
Hvis man får en førtidspension tildelt i dag, får man også sin private pensionsinvaliditet tildelt, da de følges ad mht. invaliditetsgraden. Man skal bemærke, at et menneske kan være supereffektiv på arbejdsmarkedet og højt uddannet med stor begavelse, og alligevel blive tildelt 100% invalidering. Dette sker i en helhedsvurdering ved f.eks. socialudstødelse. Her falder hele den private forsikringssum til udbetaling sammen med førtidspensionen.
Men socialudstødelse er rædsomt, at det overhovedet kan ske, viser udtalte psykopattræk hos de gale mennesker, der forfølger sagesløse ofre for sådanne hetze. Det er de samme type mennesker, der var tilhængere og medløbere i nazisternes pogromer i tredivernes Danmark.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.