7tilføjet af

Er Islam redningen?

Er Islam i virkeligheden religionen som redder os fra det igangværende moralske forfald?
Jeg tror det.
tilføjet af

Hvor har du ret...

...lad os inspirere af islamisk shari'a og begynde at hakke hænderne folk der stjæler, stene de homoseksuelle og den der dyrker "ulovlig sex", og tillade "ægteskaber" mellem 50+ årige mænd og 9 årige piger. Det skal nok gøre vores samfund "moralsk".
tilføjet af

Har du glemt at tage dine lykkepiller idag??

...
Det var da den største omgang gylle jeg længe har hørt.
Du flirter med islam fint nok. Men jeg tror vi er mange der ikke drømmer om at være undertvunget islams strenge moral.
Nu er du jo også alternativer. Har du f.eks. overvejet at blive nonne eller munk i et kristent kloster. Måske Scientology eller Tvind også kunne være noget for dig!
Du er et uselvstændigt menneske som har brug for at andre bestemmer hvad du skal.
God bedring.
tilføjet af

Nej - man alligevel en kerne

Jeg tror ikke på at Islam redder noget som helst, men alligevel finder jeg at du rammer en kerne -
Manglen på religiøs overbevisning har i alt for mange tilfælde ført til meningsløshed og hvad du kalder moralsk forfald.
En religiøs overbevisning - troen på at der ER forskel på godt og ondt, at alt ikke blot er et sammenfald af tilfældigheder osv. er efter min mening essentiel for mennesket og menneskets udvikling.
Venligst
kapanui
tilføjet af

Ikke løsning

Den fascistiske religion islam er ikke nogen løsning. Islam medfører sharia og det indebærer muslimsk fascistisk diktatur uden frihed og steninger af homoseksuelle og utro kvinder samt piskning og afhugning af fingre, hænder og ben.
tilføjet af

Uenig . Religion er ikke brugbart.

Man har ikke brug for religion for at kunne skelne mellem godt og ondt. Man har ej heller brug for religion for at trække moralsk eller etisk beslutninger.
At påstå at kun gennem religion kan man definere godt & ondt samt at benyttelse af religion medfører eksisten af moral & etik endsige at ens tilhørsforhold til en religion gør en mere moralsk eller etisk er en myte, en overtro og dødsensfarlig.
Religion giver ikke moral. Religion giver ikke etik og religion definerer ikke godt og ondt. At tro den gør dette, er at overgive ens intellekt og selvbestemmelse til en falleret ide og en forældet holdning til disse størrelser.
Religion har overlevet sig selv og burde placeres samme sted som nazisme, kommunisme, oplyst enevælde og alle de andre forældet samfundsstyreformer, nemlig på historiens losseplads.
tilføjet af

Ved du hvad islam er for noget , jeg tror det ikke.

Hvis man følger lidt med i deres " religion" , er det langt fra danske værdier. Drab er normalt , nej til demokrati , kvinde undertrykkelse , danske kvinder kalder de for ludere - dem må man gerne bolle med ( det betyder ikke noget at man er gift - de er jo vantro) , piskning , hængning , stening , tvangs ægteskaber , man laver noget svineri , og tror at man kommer i paradiset?? Man er selvmorder og dræber en masse mennesker. Er det det man kæmper for ... så held og lykke ud i fremtiden da.
tilføjet af

ikke enig

Du skriver at man ikke har brug for religion til at skelne mellem godt og ondt. Men prøv at tænk efter, hvilke rollemodeller du måske har haft. Har du ikke haft om de ti bud i skolen, om det ikke at slå ihjel og ikke at stjæle osv. Dette er religiøse love, direkte fra Moseloven, som både jøder, muslimer og kristne følger, og som andre trosretninger har lignende regler ligesådan.
Hele vort danske samfund bekender sig til protestantismen som statsreligion, og det er jo sikkert fordi de synes at der er noget godt at bygge et samfund op på. Glem ikke at uden et fast fundament kan noget samfund ikke bestå, og uden Gud, falder samfundene fra hinanden. Se blot på Østeuropa. De byggede på menneskeskabte hirarkier og ikke på Vorherre, og se hvad der skete med dem... Kirkens lære har eksisteret i snart 2000 år, og bygger på Gud som midtpunkt, og Hans love har vi som rettesnor. Gode "store" mennesker som fx Gandhi, Mother Teresa, Martin Luther King, Vor nu afdøde pave Johannes Paul II, og mange flere store skikkelser i den vestlige kultur har deres baggrund i troen på Gud. Hele deres værdigrundlag, deres målestok for hvad der er ret og forkert er fra Gudsinspirerede kilder. De har ikke blot hørt efter deres egen mening, og blot gjort hvad de selv synes, men fulgt den smalle vej til sand erkendelse og dermed også blevet berømte idoler for de efterladte efter deres død.
Så jeg vil mene at religion netop giver moral. At tro at der er noget større end en selv, og at vi skal herfra en dag, og at vi har ansvar for os selv og hinanden og en dag skal møde vores Skaber, giver et grundlag for ret opførsel, for sand Gudsfrygt.
At islams store synlighed i samfundet, kan give en større nysgerrighed overfor religiøse spørgsmål, til at folk mere og mere stiller sig eksistentielle spørgsmål og måske tilslutter sig en religion, det være sig kristen eller muslim eller noget tredie, synes jeg kun er godt.
Det at have noget fast at holde sig til, når uvejr og ulykker står een imod, kan da kun være til alles bedste.
Og religion består ikke et system der er skabt af mennesker, men om en gruppe mennesker der er sammen om at tilbede, forherlige og lovprise deres Skaber og Herre, som gør at de bliver glade, har overskud, indre fred, kan give kærlighed og omsorg til sin næste og meget andet.
Det er ikke et politisk system som man pådutter andre, men en måde at leve på, en holdning til tingene, en og som man ikke kan købe for penge. Men noget at Gud har stillet tilrådighed for enhver der vil tage imod Ham og tro.
Mange kristne og folk af andre religioner er blevet forfulgt pga ikke at ville støtte de etablerede fascistiske styrers politiske ledere, fordi de ved at der er noget bedre i vente, ikke at gå på kompromis med sandheden og den fred det giver at følge Gud. Noget politik bestemt ikke altid kan sige at gøre for mennesker. Hverken at have sandheden på sin side, være fri for korruption eller give folk indre fred og glæde.
Guds fred og alt godt!
Katarin@
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.