2tilføjet af

Er folkeafstemninger demokratiske?

Efter de to folkeafstemninger i Frankrig og Holland spekulerer jeg på om folkeafstemninger egentlig er demokratisk i et repræsentativt demokrati som vores eget. Forstå mig ret jeg går ind for at der i ny og næ skal være plads til folkeafstemninger i et demokrati. Men når der skal stemmes om så komplicerede emner som en traktat, hvor debatten derefter helt logisk går op i hat og briller. Tjae, så slår det mig at det er en perfekt måde for politikerne at slippe for ansvaret af deres beslutninger. Men er meningen med det repræsentative demokrati netop ikke det politiske ansvar og hvorfor finder vi os som vælgere i dette skalkeskjul. Efter en folkeafstemning kan vi jo ikke senere straffe politikerne for deres beslutninger, da beslutningen jo er blevet lagt i vores hænder.
Jeg ved godt at folkeafstemninger er blevet en hellig ko i Danmark, men nogen gange kræver en hellig ko et serviceeftersyn, hvad synes I?
tilføjet af

Både og,

I de tilfælde hvor Danmark skal afgive suverænitet, da kræves der faktisk en afstemning i følge grundloven.
Men det ville da være rart hvis de der vidste noget også kunne træffe beslutningerne. Desværre er der ofte ingen sammenhæng mellem de folkevalgtes intentioner og deres handlinger, og så længe det er tilfældet så kan dårligt overlade sådanne beslutninger til dem.
Den dag politikerne bliver mere troværdige , da er det en mulighed. Men ikke pt som jeg ser det.
tilføjet af

spørg på en anden måde

Hvorfor spørger du ikke direkte og uden omsvøb. Er folkeafstemningen demokratisk, hvis det ikke bliver et ja til traktaten. Sådan kan dit debatindlæg også tolkes. Venligst dalimill
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.