3tilføjet af

Er du god til kemi? Oxidation af ethanol

Hej, er der en der er super god til kemi?
jeg er igang med en rapport der hedder: oxidation af ethanol. Og jeg har nogle efterbehandlingsspørgsmål, jeg har svært ved at besvare. Håber en af jer kan hjælpe.🙂
3.   Hvorfor er det vigtigt at man ved destillationen af alkoholen destillerer oxidationsproduktet fra reaktionsblandingen hurtigt efter det er dannet?
7.   Kan du udfra dine forsøg vise, om oxidationen af ethanol med Beckmanns blanding foregår efter reaktion I eller II? Argumenter!
tilføjet af

Oxidation af alkohol

Ved en fuldstændig forbrænding af et alkohol tilsættes ilt O2 og der dannes van H2O og carbondioxid CO2. Det kan dog lade sig gøre at tilsætte ilt så forsigtigt, at strukturen bibeholdes og vi får et nyt produkt. Det er ved denne form for reaktion at vi kan gå fra primært alkohol til et aldehyd og igen til en carboxylsyre.
tilføjet af

Fremstilling af aldehyd og keton:

Som beskrevet fremstilles aldehyder ved oxidation af en primær alkohol og en keton fremstilles ved oxidation af en sekundær alkohol. Dette gøres meget forsigtigt, ellers vil der sker en forbrænding i stedet.
Oxidation af aldehyd og keton: Oxideres et aldehyd videre fås en carboxylsyre. En keton kan ikke oxideres videre, her vil der ske en forbrænding.
tilføjet af

hvad er det for reaktioner?

A. ellers oxiderer acetaldehyden videre til eddikesyre
B hvis det er Acetaldehydreaktion (Beckmann) er kogepunktet lavere end alkohols (ca. 80-85graderC) mens eddikesyreoxidation (permanganat) vil vise højere kogepunkt ved destillationen, da eddiken destillerer langt højere. Håber det var lidt hjælp
-kender jo ikke reaktionsformlerne
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.