41tilføjet af

Børns dårlige sprog.

Nu kan man så læse i avisen idag, at skolerne skal gribe ind overfor børnenes dårlige sprogbrug. Beskidt tale skal straffes.
Jamen jeg kan da ikke være mere enig, men det er bestemt ikke udelukkende skolernes opgave.
Hvor er forældrene henne?
Det er nu engang forældrenes opgave at opdrage deres børn, hvilket desværre i stor stil forsømmes eller nedprioriteres.
Hvorfor lærer børn ikke længere respekt og hensyntagen til andre mennesker?
Herunder indgår bl.a. det element der hedder at man taler pænt til hinanden. Det er nu engang sådan, at en stor del af de unoder som børnene tildrager sig, stammer fra forældrene, så derfor bør forældre tænke sig om når de fører samtaler indbyrdes og med poderne.
Det er nu engang børnene der kommer til at skabe vores fremtid go det er forældrenes ansvar at de opdrages til at kunne varetage denne opgave, så vi alle kan leve sammen.
I dag skal alt forfladiges og alt skal dreje sig om det enkelte individ og ikke om det at kunne leve i et socialt fællesskab.
Sørgeligt.
Lad os danne en forening for almen dannelse og høflighed i hverdagen!
tilføjet af

fandenedme!

nu er jeg så "priviligret" stadig at bo hjemme og jeg har en søster på 14 der (næsten) taler som et lokum og har næsten altid gjort det. og tro mig, mine forældre gør virkelig alt hvad der står i deres magt for at få hende til at tale bare nogenlunde ordentligt. det passer bestemt ikke altid at dårlige sprogvaner stammer fra forældrene, de kommer i højere grad fra vennerne. jeg indrømmer at jeg heller ikke taler specielt civiliseret når jeg omgås mine kammerater men jeg forstår at skille det ad så jeg taler pænt når det forventes. ikke alle har den egenskab og da slet ikke børn.. problemet i dag er at børn i højere grad færdes sammen med pædogoger/lærerer og legekammerater og derfor vænner de sig til at bruge det sprog der tales her, i deres egen hverdag. forældrene har svag indflydelse..
og lad nu være med at lege den nye emma gad. det er der ikke nogen der gider høre på alligevel...
tilføjet af

Vist noget du har misforstået.

Essencen var netop, at forældre skulle bruge lidt mere tid på deres børn, så de ikke kun blev påvirket af kammerater, pædagoger og hvad du ellers nævner.
Har intet med Emma Gad at gøre, men om at få vort samfund til at fungere.
Uanset hvad man kan diske op med af undskyldninger, så er det nu en gang forældrenes ansvar at opdrage deres egne børn. dette ansvar kan man ikke blot skyde fra sig og lade skole, pædagoger m.fl. om.
Derimod ville det være fint, hvis man samarbejdede forældre/instituioner imellem.
Du vil altid kunne finde undtagelser og herunder findes åbenbart din søster, men skal alle forsøg på at rette op på ting strande med at måske 10-15 pct falder uden for kategorien??? Så bliver samfundet fattigt!
Men tilsyneladende er du type der blot vil lade alt sejle, alene af den grund at det er lettere og ingen gider jo høre på sandheder alligevel!
Håber du får en dejlig dag :o)
tilføjet af

noget DU har misforstået

mit indlæg skulle ikke læses som en løsning eller magisk trylleformular, ej heller et forsøg på at retfærdiggøre børnenes sprog. det var udelukkende ment som en FORKLARING på hvorfor forældrene har svag indflydelse på børnenes daglige sprog og at det derfor er begrænset hvor stor effekt en forening af den type du foreslår, vil have. og i øvrigt ved jeg at min søster ikke er nogen undtagelse, hun slæber jo veninder med hjem og de taler som hende.
desuden har du ingen ret til at generalisere mig som du gør - jeg er bestemt ikke typen der lukker ørerne og ikke gider høre sandheden - så jeg vælger at overse den kommentar og får alligevel en dejlig dag. i lige måde, i øvrigt :)
tilføjet af

Måske

Det kan da vel tænkes, at jeg har misforstået dig, men de slutbemærkning om at nu skulle jeg ikke spille Emma Gad, for det gad ingen høre på, tolkede jeg således at jeg blot skulle holde min mund, for man kunne intet stille op med problemerne alligevel. Sådan var verden nu engang og det finder jeg er en uheldig indstilling, men det var åbenbart ikke det du mente. :o)
tilføjet af

godt..

nej, det var nu ikke lige sådan den skulle forstås.. det var nu mere HVIS du nu havde tænkt dig at danne sådan en forening, så skulle "takt og tone" helst ikke være biblen i foreningen🙂jeg tror at sproget så ville blive ALT for formelt.. - kedeligt. og det er jo heller ikke meningen..
tilføjet af

Jeg taler selv på den måde

Jeg taler selv på den måde fordi folkeskolerne ikke gør noget som helst enten for man tæv eller også bliver man mobbet osv. Lærerne skal til at tage sig sammen til at få skolerne til at fungere, klasserne kan simpelthen være så larmene så man ikke kan lave de ting man skal og hvis man skal til eksamen så er man virkelig langt ude at skide fordi så har ens klasse kammerater ødelagt det for en bare fordi de skulle spille smarte over for lærerne. Den anden grund til at jeg snakker på den måde er fordi jeg er opvokset med det og fordi jeg havde problemer hjemme hos min familie og nu er jeg endt på et børnehjem. Fordi at man bander kan man godt være flink over for andre mennesker, folk ændre sig heletiden. Det kan godt være at ens forældre bander men så kan lærerne i skolen prøve på at få os unge og børn til at tale pænt. Når man har time så begynder folk at larme men så er det der hvor de skal råbe op og prøve på at få hele klassen til at holde kæft også kan undervisningen begynde. Den tredje grund til at børn og unge bander det er fordi vi hurtigt kan se eller mærke om ens lære er nervøs eller ked af det eller noget andet så begynder klassen også ender det med at man bliver sendt op på kontoret men det er næsten som en slap af time for os fordi der er ingen bøger og heller ingen lære til at skælde os ud også bliver det bare ved på den måde så det er faktisk også lærernes skyld at vi bander og mobber lærerne og ikke gider at lave en skid fordi så regner man jo med at man bliver sendt op på kontoret også er den mission jo klaret og så ender det med at det bliver værre og værre. Hilsen den elev som har oplevet alt det.
P.S. jeg håber at der er nogen der gør noget ved det fordi det er faktisk et helved for dem som gerne vil lave noget i timerne.
tilføjet af

Jeg vil faktisk give dig ret

Jeg har skrevet jeg taler selv på den måde og det var fordi jeg havde brug for at skrive det og jeg vil faktisk giver manden ret i det han også skriver.
tilføjet af

Ja måske...

Jeg giver dig helt klart ret i at beskidt tale bør straffes, og at forældrene i den grad har den største del af ansvaret for det. Men min opfattelse er at mange af de børn der mobber andre i skolen, tit er de rene englebørn derhjemme. De følger med flokken og mobber for ikke selv at blev "left outside alone"
Er der slet ingen der kan følge mig i det?
Selvfølgelig skal forældrene vide besked om at deres små englebasser ikke opfører sig pænt overfor deres medmennesker, men på den anden side er det svært som forælder at sætte sig ind i at deres lille øjesten virkelig kan vare så modbydelig.. eller hvad?
Børn kan være nogle små egoistiske sataner... men husk nu på at nogle af dem faktisk er søde og venlige mod andre mennesker, de skal heller ikke glemmes!
-Alabama
tilføjet af

ganske enig

Jeg er kun 21 år gammel selv og jeg er forarget over den måde børn taler til sine forældre, lærere og andre mennesker på. Det er forrygt. At forældrene ikke gør noget ved det er sørgeligt. Men forældre bliver også yngre og yngre.. jeg vil faktisk være så fræk at sige, Børn får børn. Det er forkert og det er set flere gange at det ikke virker. Jeg har selv haft en stræng opdragelse og det er jeg pokkers glad for, for jeg ved hvordan man skal opføre sig. I fremtiden når jeg får børn, skal de have mere frihed end hvad jeg fik, men der skal sørme også være grænser og der skal være respekt, både den ene og den anden vej. Jeg har set unge på min alder have børn på 3 år og det er de mest uopdragne unger jeg har set.. ligeledes er forældrene forfærdelige. Kalder deres børn ting jeg gerne vil slippe for at skrive, og børn giver tilbage med samme raft. Jeg håber at forældre læser dette.
EN ANDEN TING:
Få dog for pokker jeres børn ud og kravl i træer, leg med dem, tegn med dem...ud og løb i haven!
De skal sørme ikke sidde inde foran computeren eller TV'et eller leje med deres playstation eller X-box. Det er fordummende og så er jeg ligeglad om computerspillet er pixeline eller Magnus og Myggen! Ud og brug kroppen og lær at det gør ondt at falde ned fra hulen i træet.
Hvor er den skønne barndom idag???
-Lina Nielsen 21 år
tilføjet af

åh ja

Læste dit indlæg og du har samme mening som jeg og jeg ved også at børn kan være engle derhjemme og sataner i skolegården. Det er sandt det sker. Men så skal forældrene vide det og lade være med at affeje det fordi "Nej lille Lise er så sød derhjemme så det tror jeg ikke på" den er set før og tit. Forældre idag skulle på kursus!
tilføjet af

hvad med dig selv?

Ihh hvor er du ynkelig!
Jeg er 21 år har selv boet på børnehjem. Solliden børnehjem i valby, Rekreation i helsingør på klostermosegaard, Ungdomspension på Slesvigsgade på vesterbro og Skydebanegård efterskole i karlebo. Min mor var alkoholikker og døde af det. Min stedfar tævede hende og jeg. Min far vilo kun se mig når jeg vinder konkurrancer på min hest eller når jeg fik 11-taller i skolen.. så dvs sjældent.
Min point er. Jeg har ALDRIG nogensinde talt grimt til mine forældre, pedagoger eller lærere. Jeg har altid vist respekt for de voksne. Jeg har ikke altid været en engel, bestemt ikke. Men grimt har jeg aldrig talt.
Så det du kommer med der er ingen undskyldning. Og stiller du dig ikke på bagbenene overfor dine kammerater, så er der ingen der gør. Hvis du gjorde, ville andre også.
-Lina
tilføjet af

En god gang klø !!!

Jeg har læst indlæget om børns dårlige sprog.
Den eneste måde, som børn kan lære et ordentlig sprog på, er en omgang klø.
Når et barn har sagt grove ord, det være i skolen eller i hjemmet, så skal barnet, omgående have, en ordentlig lusing, det er det eneste som børn forstår.
I gamle dage, var det tilladt, at slå børn,
var eleven urolig i skolen, så fik eleven en lusing af læren, det var noget som eleverne dengang lære af.
Tørre tæsk burde geninføres på skolerne og i hjemmet.
Hilsen
N.N. - Kbh.
tilføjet af

Kan du lige hjælpe mig...?

Du mener, at man skal tale grimt og det er lærernes opgave at få dig til at tale pænt? Hvorfor kan man ikke tale pænt fra starten? Hvad så med hvis barnet ikke gider at tale pænt, selvom læreren står på hovedet? Skal læreren bruge 10 timer pr. uge for at få børnene til at tale pænt til hinanden - i stedet for at undervise? Det er selvfølgelig noget man godt kunne prioritere, men så kommer der ikke nogle kloge børn fra folkeskolen, det som man ellers efterlyser i folketinget. Hvordan kan lærererne få en elev til at slappe af og tale pænt, hvis han ikke nogen hjemme har, moren er alkoholiker og skolen ikke lige interesserer ham på det tidspunkt? Hvis du kan hjælpe mig med de her spørgsmål, ville jeg blive glad :)
tilføjet af

Nå ja, KLART

Du synes at børn skal have tæsk når de bruger ord du ikke kan lide? Det er da bare den dårligste idé, jeg nogensinde har hørt. Børn skal aldrig blivet slået lige meget hvad. Vil forældre måske have at deres børn er bange for dem? Det tror jeg næppe. Vold er i hvert fald ikke svaret. Forresten er jeg selv et barn, og jeg opfører mig sgu godt i skolen.
tilføjet af

Kunne ikke være mere enig

Da min den første startede i skole, holdt jeg meget på at der altså var ord og tale jeg ikke ville høre eller se mine børn sige. Men fik beskeden fra alle, venner som familie, at det kunne jeg ikke stoppe for det hørte de både i skolen og i børnehaven. Men da jeg forlanger af mine børn at de taler ordentligt og jeg er der lige med det samme, med konsekvens, hvis jeg høre at der ryger et ord ud som ikke skulle have været sagt, og det gør at mine drenge taler ordentligt,ihvertfald når jeg hører det eller hvis de ved jeg får besked derfra de er. Så kan det godt være at de siger noget på legepladsen eller i skolen, men de ved det de siger er forkert, og den med at jeg muligvis godt kunne komme til at høre om den måde de taler, gør at det er minimum der ryger ud af munden. Helt klart det er forældrene der skal lægge tone i hjemmet og hvis børnene ved det ikke toloreres jamen så stopper det eller den dårlige samvittighed siger dem at de ikke skal tale alt formeget på den måde.
tilføjet af

Luk nu røven

Hold nu forhelvede jeres kæft, hvordan tror i selv i snakket som unge? I ska blande jer uden om og la os unge snakke som vi vil, D sku da klart vi snakker grimt når vi ska høre på jeres brok dagen lang.! Hvis jeg v bande så gør jeg d fandme, i ka sku da bare selv begynde og gøre d lidt mere, vi lever i år 2004 ikk i 1923! Så slap af og ta den med ro.. Vi er unge og fucking stolte af det!
-UDE-
Ses på grillen der'
tilføjet af

Den nemme undskyldning

Det er den nemme undskyldning at sige det ikke er min skyld, for det er andre der ikke stopper mig. Pladder. Hvis alle bare holder deres egen sti ren, ville det jo se anderledes ud. Og dem der tør at stikke ud og tale ordentligt i en gruppe, er også dem der er mest populære mange gange (her er der selvfølig også undtagelser) men de opnår også mere i samfundet hvis de kan vise den respekt til andre mennesker. Ja så er der BOSSEN som tryner og teer sig og taler a.h. til men han er jo heller ikke ham som medarbejder eller forretningsforbindelser har det sjovt med.
tilføjet af

Giv dem konsekvenser

Tro mig mine drenge kan være nogle djævle når de er sammen med deres kammerater eller sikkert også i skolen. Min den ældste bliver holdt udenfor, netop fordi han ikke må så mange ting som de andre, det kan være at have sin gameboy med eller pokémon kort/figure med, men det er mig der skal betale for det når det bliver "væk" i skolen og jeg skal trøste en ulykkelig dreng, som ikke få nyt fordi det er væk. Men jeg pudser abselut ikke hans glorie eller den anden, de kan også, men de ved også at får jeg kendskab til det så kommer der konsekves som der mange gange mangler når børn bliver opdraget.
Giv de stakkels unger konsekvenser, de mangler dem.
tilføjet af

Luk munden nar.

Det sprog, som du bruger i brevet, er ikke et sprog, som jeg bryder mig om, din mund skal vaskes med vand og sæbe.
I gamle dage der fik børn, vasket ders mund, med brun sæbe, hvis de sagde bandeord.
Var du min søn, fik du stuearest, til du kunne tale ordentlig, ellers stod den på tøre tæsk, morgen, middag og aften, indtil du lærte at tale dannet.
Fuck ungdommen og deres vulgære sprog.
Underskrevet
N.N.
tilføjet af

fat det dog...

Det er os unge der vil snakke på det sprog, og du kan fandme ikke "vaske" børn med sæbe i munden, for det er ikke rigtigt at gøre... det er det samme som at slå, og selvfølgelig snakkede DU også grimt, da du var ung... Det har alle og en hver gjort, så tag og lad os være i fred, for fanden da.. Det er sgu da helt utroligt, hvordan du kommer og blander dig i det. Hvis mine forældre bander, betyder det ikke at jeg kommer til det (jo hvis jeg er 7 år) så tag og skrid fra denne hjemmeside og irriterer nogle andre!
tilføjet af

Svar til lakki 91.

Jeg er opdraget i et hjem, hvor man ikke bandede. Dengang var der noget der hed børneopdragelse, det er der ikke idag. Var børnene grove, eller brugte grimme ord, fik man en på siden af hovedet.
Det var både i skolen, og i hjemmet.
tilføjet af

fuckfuckfuck

jeg var på vej hjem i toget i middags og kom til at dele vogn med en skoleklasse. jeg kunne ikke undgå at lægge mærke til, at for det første bandende og svovlede de hver og én som om de havde fået lovet en 20er for hvert ukvemsord de slyngede ud og for det andet ændrede de langt fra sprog når de talte med de voksne, nærmere tværtimod. jeg hørte bla en pige spørge sin lærer (selvom det kun var i spøg) hva fanden han tænkte på og om han ikke havde en skrue løs - fordi de åbenbart skulle gå fra toget og ned i den by de skulle besøge.
fuck og fandme udgjorde desuden ca 80 procent af de ord der blev sagt på resten af rejsen.
jeg kan virkelig ikke fatte at det kan forekomme nogen at være så fedt at lyde uintelligent! jeg sad og krummede tær det meste af turen, fordi jeg gøs ved tanken om hvad min gamle skolelærerinde ville have sagt til dem hvis hun havde været der - hvor er jeg glad for at jeg er født de 6-8år før og nået at blive opdraget med lidt pli og almindelige gode manerer.
tilføjet af

jeg er ikke stolt af være ung sammen med dig

Jeg er bestemt ikke STOLT af at være ung, i hvert fald ikke når jeg læser sådan en indlæg som dit, for det er da det væreste gang sludder jeg nogensinde har hørt... Jeg er selv relativt strengt opdraget, og jeg er stolt af at jeg ved hvordan jeg skal begå mig, min mor døde da jeg var 14, og sidenhen fandt min far en ny kæreste, hvis børn, bare manglende total respekt over for deres mor, og snakkede til hende som...uha ja, jeg havde nok fået en flad... Jeg er generelt ikke tilhænger af tæsk, eller en "flad" for det er ikke den måde man opdrager børn på med "respekt" det hedder frygt, og det er noget helt andet, omend kan jeg godt forstå den sjældne gang om året hvor min far i afmagt kommer til at knalde mig en, men han kommer også altid hen, og siger undskyld når han er faldet ned på jorden igen. Vejen frem må helt klart være konsekvenser - konsekvenst!
Ozona - 20 år
tilføjet af

identitet

jeg er også taknemmelig over at være opdraget med et ordentligt sprog - og jeg er virkelig træt af at høre på unge (12-15 år) der ikke kan finde ud af at tale ordentligt i de rigtige situationer. hvis man forsøger at sige til min søster at hun da godt kunne tale ordentligt så får man straks slynget i hovedet "jamen så er jeg ikke mig selv....." BRÆK! det er den rådneste undskyldning man overhovedet kan komme med. DROP DET UNGER! vi gider ikke høre på jeres ukvemsord og jeres ustandselig behov for at markere jeres ego. der findes andre - og mere behagelige - måder at markere sig selv på en ved at tale som en spand bræk.
tilføjet af

Svar til manden.

Jeg giver dig helt ret, i det som du skriver, de unges sprog lyder idag, som en skraldebøtte, og når man prøver at lære de unge, at tale ordentlig, får man en en over næsen, de unge har idag, mistet alt respekt for de voksne, det være : forældre, lærer, eller pædagoer.
Børn skal lære at tale ordentlig, og have respekt for de voksne.
tilføjet af

Hvornår gik det hen og blev sådan.

Tja, tænk over det, den gang det blev forbudt at slå sine børn. ( nej, nej jeg mener ikke at man har ret og skal tæske sine børn)
Jeg snakker om en røvfuld når man virkelig havde gjort noget galt, nu er der ingen der gør noget og unger og ungdommen er helt af sporet...
tilføjet af

Beskyld da ikke forældrene!

Kære alle!
Ja, nu har jeg jo læst det her indlæg om børn, der bander.
Før jeg svarer, vil jeg gerne gøre opmærksom på, at jeg selv er 15 år og går i 9ende klasse efter sommerferien.
I det første indlæg stod der, det i særdeleshed er forældrenes skyld.
Det er jeg virkelig uenig i!
Og det kan jeg sige med egen erfaring! Jeg vil da gerne indrømme, at jeg selv ikke taler særlig pænt, men det har jeg godt nok ikke hjemmefra!
Jeg bliver da selv enormt forarget, når jeg hører, børn i 6 års alderen siger "Fuck dig" til hinanden. Men jeg mener da bestemt ikke, størstedelen har det fra forældrene.
De har det fra skolen og deres omgangskreds! Jeg har da selv lærere, og jeg kan da sagtens selv høre, hvilket sprog de bruger. Og det er sådan set ligemeget, om det er i 9. eller 5. klasse det foregår i!
Det er da skolen man skal tage fat i! Hvis det er så vigtigt, at børn taler pænt, hvorfor så ikke tage fat i dem, de har det fra?! Hvis børnene bliver straffet for at sige noget, deres egne lærer siger, hvordan skal de så vide, om det er rigtigt eller forkert?
Det er bare en 15-årigs råd!
tilføjet af

Nemlig :-)

Giver dig fuldstændig ret.
Jeg er selv 24 og har en lille datter på 2 mdr. Min mand og jeg er allerede nu meget bevidste om vores sprogbrug, og manere generelt. Hun lærer jo fra os, og vi vil nødig have en datter der ikke har respekt for omverdenen.
Jeg læser til folkeskolelærer og har i mine praktikker mødt en del forskruede børn helt ned i 6 års aldren der taler det grimmeste sprog. Skolen kan ikke holdes ansvarlig for børns opdragelse, det må være forældrenes opgave. Hvis man som lærer beder en elev om at tale ordentligt får man bare et beskidt svar tilbage. Og hvad nytter det hvis der bliver talt sådan derhjemme?
Jeg ved snart ikke hvad man skal gøre??!!
tilføjet af

jame...Prøv at tænke lidt videre over den!

jeg kan jo måske godt give dig ret i det du siger, at børn og unge har det fra kammeraterne, men hvor har kammeraterne det fra?? fra andre kammerater? Ok. men hvor har DE kammerater det så fra?? Det må da være deres forældre, på et eller andet tidspunkt i linien... ikke at jeg siger at lærerne muligvis også bærer en del af skylden, men det må da virkelig være mikromalt... de 6 årige unger har jo ikke engang lærere :-)
Ozona - 20 år
tilføjet af

6 år

Det er lige det... 6 år. De første 5 år er de vigtigste i menneskes liv, der liges alle de dele af vores psyke. Det ligger på forældrenes skylder og harv – opdagelse. Lære høster det, som blev sået af forældre. Det handler ikke kun og sprog, det handler om respekt til medmennesker.
tilføjet af

Forstår ikke folk

Jeg forstår ikke alt det bras med at sproget er en del af ens identitet ja okay i nogle tilfælde men gi' mig ret i at det ikke er pænt eller sjovt at blive kaldt luder og alt muligt. Det værste er at de mindre børn lærer af de større og ældre børn. Jeg er tit ude for at små, SMÅ børn kommer hen og bander og svovler så grimt at man kunne slå dem(Gør man selvfølgelig ikke) Men det er ikke sjovt flot sejt eller noget at tale sådan det eneste man ender med er at blive tæsket.
tilføjet af

Hvad med børnene?

Det jeg siger er, at I da ikke kan give børnene skylden. Det giver da overhovedet ingen mening at give børnene straf for at bruge forkert sprog, når folk i deres omgangskreds bruger præcis det samme sprog.
Jeg kan godt se, hvad du mener. Og selvfølgelig har forældrene en del af skylden. Men jeg mener da absolut ikke, at andre ikke er skyld i det. I et af de første indlæg stod er utrykkeligt, at vi skulle give børnene straf for at bruge sproget. Det er da komplet åndssvagt, når andre voksne i deres verden bruger det samme! Både lærere OG forældre burde skære ned på det grimme sprog!
tilføjet af

Prægning af børn.

Jeg bryder mig heller ikke om de fleste unges sprogbrug, men vil gerne forsvare dem en smule.
Prøv at se på sprogbruget i langt de fleste film/serier, uanset nationalitet, der føres de mest grimme gloser helt frem på første parket. Disse grimme eder-og forbandelser på fortrinsvis engelsk, bliver lynhurtigt opfattet og brugt i dagligdagens sprogbrug af unge mennesker.
Dernæst opstår så det store problem, de mindre børn ser op til de større og tror, at de bliver accepteret af de større, ved at bruge samme sprog som dem, hvilket er meget forkert.
Homo Sapiens er kun født med et sultinstinkt og alt hvad det kan, er noget der ad åre bliver tillært. Derfor er det alfa-og omega at give sine børn en fornuftig opdragelse, samt lære dem lidt respekt for andre mennesker.
Det er efter min opfattelse her forældrene til ustyrlige børn har svigtet. Jeg synes det er en falliterklæring, ikke at tage kampen op med et 2-3 års barn og fortælle hvem der bestemmer og at visse håndgjorte tegn og gloser er forbudt. Det er jo meget nemmere at give børnene lov til det hele, så er husfreden sikret.
Alt i alt er børnene og de unge mennesker helt uskyldige i dette spil, de gør og siger kun hvad de får lov til, det er den opdragende generation, der på det groveste har svigtet deres børn.
tilføjet af

Hvor er jeg enig!

Hvor er det dog rigtig, det du siger. Jeg er kun 15 år, men da jeg faldt over det her debat, blev jeg nød til at blande mig!
I mit indlæg siger jeg præcis det samme. Det er da lærerene og pædagogerne, der bruger det utrolig dårlige sprog. Det er de da nød til at skære kraftigt ned på, hvis børnene nogensinde skal lære det!
Tak for dine kloge ord!
Jeg kan ikke være mere enig.
Kristi 15 år
tilføjet af

Hallooooooo!

Hallooooooooooo!!!!
Det er altså lidt ligesom at afskaffe ytringsfriheden, og det er sgu ikke særlig fedt, du!
Så no WAY, DROP DET skole!
Jeg taler sgu fandeme som jeg fucking vil J/K :D
Go Maroon5
tilføjet af

Et andet synspunkt

Jeg er mor til to teenage børn. Der er et år mellem dem. De er vokset op i det samme hjem og har altså været samme tur igennem. Den ene har et betydelig grimmere sprog ude, end hjemme, hvilket jeg først opdagede for nylig. Det er ikke kun forældrene der påvirker. I denne alder betyder vennerne så meget, at vi andre må håbe, at det vi indtil nu har lært dem, ikke glemmes. Mange hilsner fra mig.
tilføjet af

Men

det er da forældrenes medansvar at gøre deres poder opmærksom på at sådan sprog tolereres ikke.
Alle børn får perioder hvor de skal afprøve sprogets nuancer, men ved prægning kan man helt klart hjælpe det gode sprog på vej.
Du har ret i, at børn påvirkes af omgivelserne, men tager alle "voksne" deres ansvar højtideligt og det uanset om man selv har børn eller ej, så vil sproget blive højnet.
Når du fremhæver lærerne, synes du så ikke at de forsømmer deres ansvar en hel del? Det er vi nok ikke uenige i, men det vil altid være et godt udgangspunkt at starte opdragelsen i hjemmet. Man kan ikke altid blot skyde skylden/ansvaret på samfundet, skolen osv.
tilføjet af

afstraffels/klø

Børns dårlige sprog. Det være sig ikke korrekt udtalt
sætninger, svovl og banden, fuck dig osv. Hvor har de det fra og hvorfor. Fra forældrene og deres omgangskreds.
Plus det kan være et symtom på omsorgssvigt/mangel på kærlighed, overskridelse af deres grænser m.m. En ting er sikkert, De blever alle født uskyldige og præges herefter af deres behandling eller mangel herpå specielt
inden for de første 3-5 år. Her grunlægges personligheden. Afstrffelse/bank/psykisk terror mv. gør
dem til oprører og det er bestemt ikke deres skyld. Et barn har brug for kærlighed omsorg, tryghed og snak om tingene på en bestemt og betryggende møde. Tryk avler modtryk. Tålmodighed - Tålmodighed og snak og snak og
gode oplevelser er den eneste vej for at blive et helt menneke. Frygt/trusler/magtanvendelser giver det stik modsatte resultat. Tænk pi yderste k0nsekvens Bolin,
der først myrdede sin moder i USA for herefter at myrde
en kvinde og hendes to børn. To heldagsjob fyldt med strees, hvor du sætter ungerne foran vidioen/playstationtion/gameboyen m.v. for at få tid til
madlavning/tøjvask/handle, gøre rent og forberede næste
dag er/kan være katastrofalt. Derfor afregere de ved at moppe/tale gloser, der ikke hører hjemme. V.h. Pointe
tilføjet af

Hør nu lige her!

Det du siger at det er pædagoger og lærer der er skyld i at børn i dag taler som de gør, vil jeg bestemt ikke give dig ret i. Jeg arbejder tilfældigvis i en sfo og har gjordt det i et halvt år nu, og det er bestemt ikke fra mine kollegaer og jeg børnene får deres grimme sprog fra, men fra alt det vås de ser i fjernsynet når de kommer hjem eller høre fra ældre søskende. Så efter min mening er det helt klart forældrenes fulde ansvar at få afrettet deres børns sprog, da det jo i sidste ende er dem der giver børnene lov til at se og høre hvad de vil.
tilføjet af

hmmmm

du skal blive sur på dem aaltdi så bliver det bange ...ikke nogem med du er søde min elev sur altid
tilføjet af

Børnehjemmet: Solliden.

Hej.
Jeg hedder Anna.
Du har boet på børnehjemmet Solliden ikk?
Det har jeg gså. Det gjorde jeg i omkring 1997-98.
Hilsen Anna.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.