3tilføjet af

Voldsmænd er nogle skvat

Tænk,at slå på en kvinde,hvor ynkelig kan en mand være.Voldsmænd er som små børn,der tuder når de har banket konen.Hvorfor bliver en kvinde hos sin voldelige mand?Hun kan da ikke elske sådan et udyr,og den med at blive i ægteskabet for børnenes skyld,er da lige så ynkeligt som manden.Der er bare ikke noget at blive der for.Det er bare om at komme væk i en fart,for kvinden kan altid tage et sted hen.
Den først lussing hun for,skal hun smutte,for det bliver bare værre og værre.
tilføjet af

Sværere end som så

Af en eller anden underlig grund er der sværere end det lyder.
Hvis det var så let,blev kvinden nok ikke hos manden under de omstædigheder.
Spørgsmålet er lidt mere komplekst end som så.
Faith
tilføjet af

Nej, slet ikke så let..

tror det er lidt lige som med at man ikke hører højtaler-opkaldene i Bilka, før man selv har arbejdet der. ;o)Har selv haft samme mening som dig, stod som bartender hver weekend og så fyrene behandle pigerne elendigt, og pigerne kom bare tilbage efter mere. Svagt, tænkte jeg, de er sgu selv ude om det.
Men så fik jeg selv prøvet det med kæresten, som jeg også boede sammen med. Han dukkede jaloux op på mit job, som jeg lige havde fået fri fra en time tidligere, startede en scene over jeg ikke var kommet hjem endnu, hvilket fik mig til gå ud og sætte mig i en taxi for at køre hjem. Desværre havde han fået sig smækket ude i sin ophidsede tilstand, så han forlangte min nøgle, som jeg selvfølgelig ikke havde tænkt mig at give fra mig. SMAK, sagde det, og en lige højre brækkede min næse.
DET VÆRSTE var, at da "faren" først var overstået, og vi talte nogenlunde fornuftigt sammen, så kunne jeg kun koncentrere mig om mine bekymringer om at stå uden noget sted at bo (var hans lejlighed), at vi lige havde brugt en pokkers masse penge på at installere vaskemaskine, købe gardiner osv. Han havde aldrig gjort sådan noget før, så det var lidt let at få sig selv til at tro på, at det var en éngangsforteelse og ikke var så slemt.
Forholdet gik alligevel i stykker godt og vel 14 dage senere, hvor jeg flyttede hjem til en kammerat, der havde mistet sin lejer og nu stod og manglede en ny. Selv den dag i dag er jeg ikke helt 100 på, at jeg var flyttet alligevel, hvis jeg ikke havde haft kammeraten og hans værelse som trumfkort.
Så tag et par mil i deres sko, før du sætter dig fast på sådan en mening, for man kan aldrig vide. Jeg har lært af det og har aldrig oplevet noget lignende siden, men jeg kan sagtens forestille mig, at mange kunne blive indfanget i et slags mønster, hvor de simpelthen bliver vant til at "håndtere" et negativt og voldeligt forhold, for der kan de altid forudse handlingsforløbet og ved, hvad der forventes af dem. Mens at skulle forholde sig til et positivt og godt forhold, hvor ingen slår, kan skræmme livet af dem, især fordi de efter nok tid er begyndt at tro på selv, at de har fortjent og bedt om den dårlige behandling, de får.
Det er psyken og selvværdet, der rammes hårdest, når en mand slår en kvinde (og omvendt) og det er næsten sikkert, at offerets tro på sig selv og retten til et liv uden voldelige overgreb langsomt siver bort for hvert overgreb, indtil al modstandskraft er væk.
Mange gange er det også en social arv, der kaster kvinderne i armene på de samme mænd, for den type kender de fra deres opvækst, hvor det så måske bare var moderen, det gik ud over. Mænd af den type har også en indbygget (eller rettere opbygget) evne til at udpege sig de kvinder, der er modtagelige overfor vold, netop fordi det er kvindens manglende tro på sig selv, der er det største symptom.
Har mistet en veninde til sådan en "mand", der såmænd var den tredie af den type i hendes korte liv, hvor faderen også havde slået moderen. Hun blev sat over for et valg af alle hendes veninder, at enten røg han ud, eller også ville vi ikke længere se på, at hendes liv røg med ud i kloakken. Hun valgte desværre psykopaten. ;o(
tilføjet af

Du skal bare vide...

... at der er noget som hedder * Landsforeningen af voldsofre* , jeg er medlem og kender selv til vold. www.voldsofre.dk Bliver man udsat for et eller andet , er der mange hjælpe muligheder . Vold er ufattelig hårdt for den voldsramte. Trusler er også en grim ting.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.