9tilføjet af

VM-fodboldens gåde løst

Bolden er IKKE utilregnelig.
Det er simpelthen mønsteret på bolden der får det til at se ud som om bolden svajer lidt fra side til side. Mønsteret der består af nogle "store trekanter" på bolden er så uheldigt udformet, at de skaber en slags synsbedrag. Og derfor føler spillerne, at bolden ikke opfører sig normalt, selvom den reelt gør det.
Vi kender alle sammen denne slags synsbedrag. Se fx. dette billede:
http://www.sfast.dk/synsbedrag/optical41_50/vifte.jpg
Umiddelbart ser det ud som om de to sorte linier buer. Men de er faktisk helt lige. Men mønsteret i baggrunden skaber et synsbedrag, der får det til at se ud som om de buer.
Og det samme gør sig gældende med VM-bolden. Mønsteret på bolden får det simpelthen til at se ud som om bolden opfører sig "anderledes" når spillerne kigger påd en, selvom den bevæger sig helt normalt.
Jeg lagde mærke til det ved den langsomme gengivelse af målmandsdroppet fra Englands målmand i kampen mod USA. Selvom bolden trillede langsomt i en lige linie, så det ud som om den "svajede" lidt fra side til side og op og ned, ganske enkelt pga. mønsteret. Og det er klart, at når spillerne så dribler med bolden, og kigger ned på den, eller de sender den afsted på en lang tur gennem luften, så ser det også ud som om den opfører sig lidt anderledes. Udelukkende pga. mønsteret.
Så hvis de vil have en bold der opfører sig "normalt", så er det eneste Adidas behøver at gøre, at ændre mønsteret.

Nu ved jeg godt at jeg vil få mange sarkastiske bemærkninger smidt i nakken, såsom at det ikek ligefrem kræver en Einstein at regne ud osv. Men I ved jeg har ret...
tilføjet af

Så må du gribe

institutions PC'en og maile din viden ned til VM arrangørerne straks.
tilføjet af

Består af "store trekanter"

- det er da femkanter 🙂
tilføjet af

Den test kan ikke bruges til en skid

Jeg har godt set den test. Og hvis den test skulle vise noget som helst, ville det kræve at testboldene var 100% éns og 100% homogene i tykkelsen.
Når "test-benet" rammer bolden, så vil boldens kurve afhænge af hvor tyk stoffet er lige præcis dér hvor foden rammer, og den vil næppe have samme tykkelse i 2 ud af 10.000 forsøg, dér hvor test-foden rammer. Derudover ville det kræve at testbenet ramte bolden præcis det samme sted hver gang, hvilket den heller ikke vil.
Derfor vil bolden vise en forskellig kurve hver eneste gang. Og den samme variation i kurven vil ses hvis man lavede forsøget med en af de "gamle" bolde. Og derfor kan den test ikke bruges til en skid.
At bolden kan svæve længere, fordi overfladen er mere glat, og vindmodstanden derfor mindre, gør ikke bolden utilregnelig. Det gør blot at den.... kan svæve længere. At den kan svæve længere gør kun spillet mere interessant at se, da der så kan laves flere kasser længere ude fra.
Problemet er hvis bolden er utilregnelig, og det er den IKKE.
tilføjet af

Var det også synsbedrag......

...at bolden hoppede hen over hovedet på den græske målmand? Så højt et opspring er der ingen kampbolde der har. De bolde man har afprøvet i Danmark, minder mest af alt om de plastikbolde man kan købe for en 20er i Føtex.
Du må også have set det udspark den amerikanske målmand havde, og som næsten blev farlig for engelske Green. Markspillerne elsker bolden, og målmændene hader den.
Du kan komme med nok så mange fantasifulde tests. Men samtlige boldspillere kan vel ikke tage fejl. Det er kun os her på SOL der tager fejl?
Lagermann
tilføjet af

Og iøvrigt

Alene det at der har været danskere med til at udføre forsøget, siger jo alt.
Så KAN det KUN gå galt.
Hvis man vil være sikker på at et projekt skal ende i en fiasko, skal man blot inddrage nogle danskere i det. Så kan man være sikker på det går helt galt, da de ikke kan finde ud af en skid. Altså andet end at melde sig ind i tossekollektivet DF, og sidde og tude over at Danmark er et lille lorteland uden nogen som helst indflydelse på verdenssituationen overhovedet.
tilføjet af

"Den kan dykke eller stige helt uventet."

-Ja det er sikkert Mars-mænd der sidder og trækker i den med telepatiske evner, fordi de synes det er morsomt.
tilføjet af

Nah... Jeg har fået strikse instrukser

om at du skal overvåges konstant Paska, da det før er lykkedes dig at slippe ud af din bæltefiksering. Derfor må jeg ikke bruge institutions-PC´en til at sende mails, da det vil kræve jeg skifter væk fra overvågningsbilledet.
tilføjet af

..af dine indre stemmer???

nå ja..hygge krønny. Det er vist langt over den tid hvor du burde have taget dine piller.
tilføjet af

Jamen.

Hvis ikke DK vinder de første 3 kampe, er der noget galt med bolden, vi kan eventuelt nå at sende en af vores egne derned, før vi stiller op, men fordelen er jo nok, at begge hold, skal skyde til den samme bold, så nu må vi se om miraklernes tid er forbi. Avanti Dinamarca.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.