1tilføjet af

Venedig vil løsrive sig fra Italien

Krim-halvøen var ikke det eneste sted, hvor Europas grænser rørte på sig i den forgangne uge. Et helt andet sted blev en ny republik udråbt.
I den berømte by Venedig var der fest, da en af Italiens rigeste regioner, Veneto, efter en online-afstemning påberåbte sig selvstændighed fra Rom.
Hele 89 procent af de 2,1 millioner vælgere, som deltog i afstemningen, stemte for løsrivelse, skriver magasinet The Atlantic.

http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2014/03/25/123802.htm
I Danmark er der også regioner der er rigere end andre, og betaler til udkantsdanmark.
Mon også det kan blive en mulighed i Danmark, hvor dele vil løsrive sig fra de fattige områder?
Har de politiske eksperter på [sol] en holdning til det ❓
tilføjet af

Venedig vil løsrive sig fra Italien

Italienerne er nok Europas mest provinsielle folkefærd. Alle italienere, stort set, har langt større tilhørsforhold og kærlighed til deres egn end til deres nation (Italien). Og jeg tror faktisk at de fleste italinske provinser i virkeligheden helst vil være selvstændige. Italien er jo en ny opfindelse - det er kun ca. 150 år siden at landet blev samlet. Før det var der bare en masse bystater og små kongedømmer.
Danmark har jo en langt længere historie som samlet nation, så derfor er det nok sværere at se dele af Danmark løsrive sig end det er at se dele af Italien gør det fra deres moderland.
Men de mest provinsielle og lokalpatriotiske folk her i landet er nok vendelboerne, så de kunne måske godt finde på at løsrive sig en dag ;)
De fleste vendelboer mener at Hjørring er deres hovestand og at Skagen er verdens kulturelle vugge. 😃
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.