15tilføjet af

Tror du på skæbnen?

Tror du, at der er nogen, der trækker i trådene? At dit liv på forhånd følger en fastlagt rute? At det hele er forudbestemt? Med andre ord: Tror du på skæbnen?
Så er du måske den, jeg leder efter....
Jeg er journaliststuderende på RUC og er i gang med at lave en artikel til Journalistiks blad "Bermuda" under temaet valg. Artiklen skal handle om, hvor valget "sidder". Og her er det, at du kommer ind i billedet - jeg vil nemlig meget gerne stille dig et par spørgsmål i den forbindelse, spørgsmål om at tro på skæbnen.
Send mig en mail på lkms@ruc.dk, hvis du kan hjælpe mig.
//Lise
tilføjet af

sdf

Latterligt
tilføjet af

herre over egne handlinger

Alle kan komme ud for noget uventet, en ulykke f.eks. men vi mennesker er herre over vores egne viljeshandlinger/har en fri vilje, også til hvad vi putter i munden og tøj passende til vejret osv.
Jeg tror på at kun Gud kan overskue alt, for jeg kan ikke overskue andre menneskers handlinger, det er deres valg. Om det er til skade eller gavn må vedkommende jo selv reflektere over inden de handler.
tilføjet af

www.selvet.dk

se efter folk på www.selvet.dk
der er mange alternative
tilføjet af

Dybest set filosofi

Dybest kan spørgsmålet omfortolkes, således at det bliver et spørgsmål om to forskellige filosofiske synsvinkler: determinismen og eksistentialismen.
tilføjet af

Tænk om

alt var forudbestemt til at ske?
Så ville vi ikke selv være herrer over vore gerninger og kunne slippe tøjlerne og blot have det sjovt :o)
tilføjet af

Skæbne er ansvars forskydning

for mig at se så er troen på skæbne ikke andet end noget vi mennesker har digtet op. Jeg mener at det er ansvars forskydning, og blot er til for at placere aben hos nogle andre end os selv...
Hvis vi kan bilde os selv ind at det ikke er vores egen skyld, men i stedet et eller andet som er forudbestemt, så er vi glade og tilfredse!
Jeg mener at vi 100% selv styrer vores færden, vi er selv fuldstændig ansvarlige for de handlinger vi laver...
Den eneste der har en overordnet plan for mit liv, andet end mig selv, er Gud! han har en fantastisk plan for mit liv, men det er igen 100% min opgave at følge den.. Hvis ikke jeg gør det, er det min egen hovedpine.
Gud har nemlig gjort det fantastiske, at han har velsignet os med en fri vilje, derfor er vi ikke robotter der styrer efter noget digteret, og vi er heller ikke dyr, der blot følger indstingter...
mvh
David Nørholm
tilføjet af

Ja,

Jeg tror på skæbnen - at vores liv er forudbestemt. Måske ikke total, men at der er afstukket en linie for os på et eller andet plan. Der er mere mellem himmel og jord end man tror. Jeg tror ikke på Gud altså den kristne gud med jesus og alt det, men der er noget vi ikke selv er herre over.
tilføjet af

gu r n nst r kan...

ja jg tror på skæbnn og at t r os slv r har ansvar for tt liv ansvar for all hanlingr og gørmål
tilføjet af

heh, Skæbnen? Hvilken undskyldning...

Hmm, Som jeg ser på det er skæbnen den perfekte undskyldning til at gøre præcis hva der passer en og derefter påstå at det var "forudbestemt"...
På den ene side så neutraliserer det lidt de dårlige ting man har gjort, ved at sige at sådan skulle det jo være, det var skæbnen... Men på den anden side så neutraliserer det også de flotte ting man gennemfører. Hvor dygtig er man hvis man får et firma stablet på benene, for det var jo forudbestemt?
Sådan kan skæbne begrebet udnyttes hvis du/i spørger mig =]
Skæbnen er efter min mening en undskyldning hvis begrebet udnyttes =]
mvh
tilføjet af

hmm Skæbnen?

mange tror at skæbnen ikke findes, men jeg tror at der på en eller anden måde er lagt en plan over vores liv og at vi følger den uden selv at vide det.
vi alle er blevet født til at udrette noget stort en eller anden dag, og vi har alle nogle evner. Det er derfor vores skæbne at finde den evne og udrette noget stort.
Derfor findes skæbnen ifølge mig.!
tilføjet af

Om jeg tror på skæbnen?

Hvis skæbnen er noget der vil ske ligemeget hvad, fordi det er forudbestemt, så tror jeg ikke på skæbnen :)
Det vil næsten være som at sige at hvis du dræbte en person så vil det ikke gøre nogen forskel i forhold til hvis du ikke havde gjort det fordi ens liv er forudbestemt.
Men man kan jo godt sige at livet er forudbestemt ment på den måde at man kun får én chance til at vise det. man får ikke en anden chance til at modbevise det ved at gøre noget andet og derved få sit liv til at udvikle sig i en anden retning.
Livet er hvad du gør det til...:)
tilføjet af

Citat

"Jeg må selv virkeliggøre, hvad der er meningen med verden og mit liv. Jeg afgør det alene - uden retfærdiggørelse og uden undskyldninger."
(Jean Paul Sartre - fr. fil. 1905 - 1980)
tilføjet af

Kom igen

Kan du ikke komme igen når du har lært at tale rent? Der kunne jo med lidt held være fornuft i dit indlæg?
tilføjet af

.....

Jeg tror helt klart paa Skæbnen, og det har jeg ogsaa faaet bevist.. Vi kan blot aendre lidt paa Skæbnen, ved de maader vi vaelger at handle paa.. Men i sidste ende skal tingene nok ende som de er forudbestemt!
Hvis du feks. flygter fra kaerligheden og alle fyrer, og gor ALT hvad der staar i din magt for at undgaa dem.. Dvs. tager aldrig i shoopingcenter eller noget andet, saa kommer du til at mode ham paa en eller anden maade ude foran din hoveddør eller noget andet!
Du kan aldrig opnaa alt hvad du vil, ved at handle ! du kan blot aendre det lidt i en anden retning. Feks. lad os sige du er vild med en kendt sanger fra en anden by. Du gor alt hvad der staar i din magt for at vide hvor du kan mode ham osv. Lad os sige at du er VERDENS smukkeste kvinde, og alle fyrer vil havde dig. VI aendrer en smule paa Skæbnen ved nemlig at sorge for at han/hun moder os. Maaske falder han ikke for netop dig, fordi det er ikke hvad der staar i dine stjerner. Men lad os feks. sige at i en dag alligevel modes, pga. dine handlinger og fordi du har sorget for at mode ham. Saa er i maaske sammen og du er stadig lige saa vild med ham og mere til. Og lad os sige at du spiller dine kort 100% rigtigt, og at du ved hvad du gor.. jamen, derfor er det ikke ensbetydende med at han vil se dig igen imorgen.
Paa den maade har vi aendret lidt paa vores Skæbne.. Vi har modt ham, vaeret sammen med ham som vi altid har dromt om, men vender hjem med et knust hjerte. Du fik noget ud af dine handlinger, men hvis Skæbnen ikke er den at i to skal vaere sammen i en tid i jeres liv, jamen saa kommer i heller ikke til det.. Ligemeget hvad.. I fik baade noget godt ud af jeres handling, men i sidste ende vendte det tilbage i samme retning, som da du startede. -Det er bare ikke DIN skæbne. Din skæbne er noget andet!
- Forestil jer en pige som er rigtig vild med en fyr, men han vil ikke have hende. Saa snart hun mister alt for ham, og ikke onsker ham, saa vil han have hende. I sidste ende faar de alligevel hinanden. for det er skæbnen. Nogen ved maaske allerede nu at de ikke vil vaere sammen med en fra en anden religion.. Personen moder en fra den modsatte religion. Den person de har modt er ikke saerlig behaglig eller køn at se paa.. Men hvis det er DEN i skal vaere sammen med, saa ender det ogsaa saadan!
Folk som ikke kan uden deres familie og taenker at ANDRE mennesker er dumme oveni hovedet, hvis de vender deres familie ryggen! Den person har selv en chance for at opleve det samme! Hele vores liv er tegnet paa et stort stykke papir. Ligemeget hvad ogf hvordan vi handler, saa oplever vi ogsaa noget af det vi har gjort, vi faar feks. en fortjeneste, men i sidste ender saa sorger denne plan for at du vender tilbage ved det gamle monster, saadan saa din skaebne bliver den, som er forudbestemt!
Det er saa op til os hvordan vi vil takle siuationer, men saadan er det! Nogen folk har ville skilles i mange aar, men kommer aldrig til det, for det staar ikke i deres stjerner. Og paa samme tid saa gor andre! Det kan vi aldrig vide!
Vi er herre over vores eget liv, paa den maade at vi kan gore alt det "overfladiske" arbejde. Men resten sorger vores skæbne for. Selvom vi ikke har en andelse om det. Det ligger et sted LAAANGT inde vores underbevidsthed.
Hver gang vi fejler, saa bliver der sorget for at vi laerer noget af det!
Som sagt vores liv er planlagt paa forhaand! Vi skal alt sammen igennem.
- Med hendsyn til jeres kommentarer om at det er vores handlinger der afgor det hele.. Der tager i fejl.. Vores handlinger afgor kun det overfladiske!
- Hvis vi er bestemt til at do i en bilulykke en fredag.. Men at vi undgaar maksimalt at kore i bil, jamen saa dor vi samme dag, ved et uheldigt fald ned af trappen eller falder af vores cykel, og bliver ramt af en bil.. skæbnen sorger altid for at vi ender paa det der er vores skæbne..
TRO MIG ! Ved hvad jeg snakker om🙂I skulle bare vide !
tilføjet af

ordbog :)

Har du hørt om Gyldendals røde orbøger? Det synes jeg du skulle undersøge nærmere og evt. få anskaffet dig sådan en bog. Meget spændende kan du tro :)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.