42tilføjet af

Træt af arbejdsløse nasserøve

Hej Debatten...
Jeg ser en række debatindlæg fra folk, der er så og så kede af, at de ikke har penge nok. Typisk fra folk uden arbejde, som ikke kan få ind i deres små kyllingehjerner, at de skal ud at arbejde for at leve som dem, der har et arbejde! Hvor svært kan det være?
Konstant klynker de op om at det er så og så svært at få et job, men så snart systemet tilbyder dem eet, ja så er det "ikke meningsfyldt nok", så "ligger det for langt væk" eller også er "forskellen på løn og understøttelse for lille til at det kan betale sig". Betale sig!!! Det kan altid betale sig at arbejde, og det er netop vejen til stabile økonomiske forhold, når man tager jobs, eventuelt midlertidige, indtil man finder ud af hvor man passer bedst ind!
Jeg har som alle andre "sorte får" i familien, som helt konsekvent prøver alle smuthuller, når der er et job i sigte, men som altid, altid skal bruge vores tid på at fortælle hvor fortvivlet deres situation er! Sådan nogle asociale nasserøve kan vi stabile borgere sagtens leve foruden. Sæt dagpengene ned, stil krav - og få disse ynkelige parasitter ud at grave grøfter eller lignende!
tilføjet af

Lidt enig

Jeg kender mange som nasser af samfundet, og det er simpelthen også for dårligt af dem.. Jeg nævner tit at de må tage sig sammen, og komme i gang med at lave noget.
Men så er der også andre som virkelig arbejder for deres sag, selvom de er på understøttelse, og får penge af kommunen. Min bedste ven lider af en sygdom, og han har aldrig været særlig boglig, men han har fået et job som kommune arbejder, og han arbejder virkelig hårdt hver dag.
Derfor syntes jeg ikke at folk skal have færre penge pga. af at de intet arbejde har, men til gengæld så er jeg helt enig i at de skulle ud og gøre sig fortjent til at få pengene.
tilføjet af

lille ven

som du nok har opdaget er arbejdsløsheden exploderet siden den nye regering tråte til,
det økonomiske system som vi har idag er faktiks ganske udemærket når man pluslig står uden arbejde
men jeg vil dog give dig ret i at der er nogle få som personer udnytter systemet,
der er ganskevist folk som udnytter systemet,
men flertallet vil helder end gerne have noget at stå op til
men som det ser ud nu virker det lidt håbløst med jobs i Dk sårn lige pt.
så tingene er ikke så sort og hvidt som åbenbart tror
Venlig hilsen
Steen
Srlsrl
tilføjet af

job???

Du skriver at de der ingen ardejde har, bare skal se at få fingeren ud af hvor vi er størst når vi plukker jordbær. Og bae komme i gang. Jeg kan høre at du åbenbart ALDRIG selv har været uden arbejde. Eller også så hænger jobs nok på et træ for næsen af dig.
MEN det med job.....som der var en anden der skrev så er det ikke dem der er flest af selv om man søger både 10 km 50km eller for den sags skyld i den anden ende af landet. Og når man så går ned til AF og spørger dem om man ikke kan komme på nogle kursus, så får man at vide gang på gang "AT DET VIL IKKE FORBEDRE ENS JOBMULIGHEDER".
Jo vi kunne nok godt få et arbejde alle sammen men kan du så ikke hjælpe os.....nå nu du siger det er så nemt.................................................
tilføjet af

Det er bestemt ikke nemt

Kære Arbejdsløse...
Jeg har bestemt ikke sagt, at det er nemt at finde et job!
Jeg har derimod skrevet, at man skal tage imod enhver form for job med kyshånd! D.v.s. ikke finde på alverdens undskyldninger for at forblive på passiv forsørgelse!
Jo, jeg har selv prøvet at være arbejdsløb. Jeg tog omgående et lavtlønnet rengøringsjob om natten, så jeg kunne få råd til at tage mig et erhvervskort. Da det var lykkedes kørte jeg taxi, mens jeg søgte videre i systemet til et passende job blev mødt. Sådan kommer man videre, hvis man har lyst! Alle uden fysiske skavanker kan gøre rent og køre taxi - så kom ikke og fortæl mig at noget her er håbløst!
tilføjet af

Helt forkert

Kære Steen...
Arbejdsløsheden er overhovedet ikke "eksploderet" som følge af nogen som helst ny regering! Derimod yndede den tidligere regering at putte sine stemmekvæg ind i andre samfundsbokse, så de ikke optrådte som arbejdsløse! Faktum er at alle disse menneske på offentlig forsørgelse underminerer vores samfund - uanset hvad den til enhver tid siddende regering vælger at kalde sine borgere.
Og igen - så lyder det som een af de sædvanlige dårlige undskyldninger for ikke selv aktivt at finde sig et job - hvilken ynk!
Den der gamle traver om at det er et "fåtal der misbruger" og at "de fleste gerne vil have et job" er jo fuldstændig ude i hampen! Jeg har i tidens løb søgt hundredevis af personer via AF, og langt over halvdelen prøvede på alle mulige måder at vride og vende sig for at slippe for at bidrage til sin egen husholdning! Der findes både ærlige og uærlige mennsker, men vores nuværende system gør det alt alt for let at være uærlig.
tilføjet af

Noget rigtigt i det....

Du har da fat i meget rigtigt der.
Men det er ikkealtid, det er så sort/hvidt. Hvad med enlige forsørgere? De kan fx. ikke bare køre taxi døgnet rundt....
Men jeg giver dig ret i, at flere, måske mange, hellere vil brokke sig end at gøre noget. For en del er det lige som om, at stoltheden og glæden ved at have et job, ikke eksisterer hos dem.
men der er jo også noget galt med systemet, når man kan få flere penge ud af at gå hjemme end at gå på arbejde. Måske er der for mange tilskud...????
tilføjet af

En tilføjelse....

Det kan vel heller ikke være rigtigt, at hvis man bruger flere år og tager en uddannelse, skal man vel ikke tage hvad som helst...??
jeg er selv ved at være færdig med min ingeniøruddannelse, og jeg vil da ikke lave hvad som helst bagefter. Så kan det jo være ligemeget med min uddannelse.....
Men man skal selvfølgelig være parat til at udnytte alle mulighederne, der kan være i ens uddannelse....
tilføjet af

Jo da!

Hej...
Tak for en række konstruktive argumenter!
Jo, omkring arbejde kan du helt problemfrit tage noget andet, end din uddannelse svarer til. Der er jo ingen som hindrer dig i at søge videre mod drømmejobbet, mens du har anden beskæftigelse? Desuden er det mange gange lettere at søge et job, mens man stadig har eet!
Den med at "så kan det jo være ligemeget...." må jeg afvise. Det at vælge uddannelse vil altid være lidt af en blankocheck. Ingen kender fremtidens arbejdsmarked, og vi udvikler også os selv undervejs. Så der er ingen garanti for at en uddannelse giver et bestemt resultat. Helt sikkert er det, at det IKKE er et skatteyder problem, når ens erhvervsdrømme ikke lykkes!
tilføjet af

Det er ihøj grad et

skatteyder problem.
Jeg vil da som skatteyder ikke være med til at sponsorerer dyre uddannelser, hvis de ikke bliver brugt.
Hvad ligner det, at en mand går rundt og kun bidrager med 100.000Kr til samfundet, når han kunne bidrage med 1 mill.
Hvis manden arbejder som taxichaffør, så mindster han sin værdi som ingeniør. Vi har mange højtuddanede, som hænger fast i lavtlønsjob, og som aldrig kom igang med at bruge deres uddannelse.
tilføjet af

Du må hellere tælle efter...

Hej...
Tak for dit bidrag!
Ingeniøren mister mere værdi som arbejdsløs end som taxichauffør!
Du financierer mere som skatteyder til en arbejdsløs end til en (skattebetalende) chauffør!
Hvis folk "hænger fast i et lavtlønsjob" så tror jeg ikke at de er sin uddannelse værd! En højtuddannet bør i den grad kunne forstå sammenhængene her i samfundet - så meget bedre end andre.
tilføjet af

Tilføjelse

mindste lønnen før højtuddanede er for høj.
Vi har og skal kun have en mindsteløn, den skal sikre, at vi ikke arbejder som slaver. Desværre er der indsneget sig et system, der skal sikre status for højtuddanede, og som desværre skaber arbejdsløshed. Udbud og efterspørgsel skal fastsætte lønnen og intet andet. Desværre er dette ikke tilfældet i dag.
tilføjet af

Ikke hvis han bruger tiden på

at vedligeholde sin uddannelse.
Hvis han styrter rundt og tager alt muligt lavtlønsarbejde fuld tid, så er der mindre overskud til sin uddannelse.
>>Hvis folk "hænger fast i et lavtlønsjob" så tror jeg ikke, at de er sin uddannelse værd!
Det er netop sådan, mange arbejdsgivere resonerer, og derfor ansætter de ikke en sådan person.
tilføjet af

Jamen dog...

Så lad os dog hellere lave "tvangsuddannelser". "Vi mangler så mange bagere, så mange ingeniører osv. Skriv dig på en af dem, eller smut."
Selvfølgelig kan man aldrig regne med, der er job til alle inden for den uddannelse, man har taget, men hvis jeg ikke må være lidt kritisk med job, hvorfor skulle jeg så tage en uddannelse??
Du har ret i, at man kan have andet arbejde imens man søger sin "drømmestilling". Man kunne jo også risikere, at det man havde fundet, var interessant nok!!!
Men at,"hvis folk bliver hængende i lavtlønsjob, så er de ikke uddannelsen værd" eller noget lign., den holder ikke helt. Jeg kender et par stykker, der har læst l
til ingeniører, og efter to års ledighed og have sendt over 400 ansøgninger, også uopfrodrede, valgte de en anden levevej. Grunden til de ikke havde fået job, ligger i en helt anden diskussion, men de ville gerne, men ingen ville have dem.
Man skal da også være lidt realistisk, når man vælger uddannelse.
Meeen.... Der skal altså også være plads til, at man "venter lidt" på en stilling, der svarer til ens uddannelse.....
tilføjet af

Hold op hvor er du urimelig.

Når man selv har det godt , har et arbejde , god økonomi , så er det nemt at mene , at de andre er nasserøve , og gider ikke at arbejde. Hvor er det nemt. Er man arbejdsløs kan der være psykiske , økonomiske og sociale problemer. De kan bare grave grøfter ,hvor er det nemt sagt , et arbejde man ikke selv vil have. 180.000 registrerede arbejsløse . Landsorganisationen af arbejdsledige påstår 400.000. Arbejde for en lille indtægt , det er da urimeligt , mindste lønnen er på 100,-kr. Hvor er det nemt at svine folk til , når man selv har det godt. Arbejdsløse nasserøve - det kan man ikke tillade sig.
tilføjet af

nej!

Kære du...
Beklager, ramt forbi!
Der er ikke plads til noget som helst på skatteydernes regning! Alt respekt for det enkelte menneske, men undskyld mig lige - det er altså ikke fabriksarbejdersken (som møder senest 7:00 alle hverdage) på mindste skalatrin, som skal financiere at højtuddannede "lige skal se sig lidt omkring" !
tilføjet af

Vrøvl...

Hej igen!
At vedligeholde sin uddannelse er ikke et fuldtidsjob, som hårdtarbejdende skatteydere skal betale for. Det er noget man gør i sin fritid, mens man arbejder i arbejdstiden!
Alt andet er totalt uacceptabelt - og desværre et typisk tidsbillede af den forkælede og ynkelige akademiker, som mener at hele samfundet skal stå på tæerne for ham (eller hende) - gennemført vrøvl!
tilføjet af

Du er overflødig i dette samfund!

Kære sønderjydske type!
Det er godtnok længe siden jeg har læst indlæg fra en så selvudslettende og totalt værdiløs person som dig!
Alle dine indlæg omkring på disse sider skriger på medynk og medlidenhed! Men det får du altså ikke - for du har intet som helst at byde på selv!
Jeg ved ikke hvorfra du ved, om jeg har god økonomi og har det godt? Du har i hvert fald ikke læst det i MINE debatindlæg!
Hvis du har psykiske og sociale problemer, så er du ikke arbejdsløs - men et socialt tilfælde! Så skal du søge bistand og socialhjælp, du er da ikke arbejdsløs. Det er kun ARBEJSDUELIGE, som kan blive arbejdsløse!
tilføjet af

arbejde til folk der vil arbejde

der er arbejde til folk der vil arbejde.
BASTA
tilføjet af

Lavtlønnede fabriksarbejdere

bidrager efterhånden med ikke en skid. De knokler og knokler og bliver nedslidte og koster herved samfundet penge. Det de producerer har ofte lav værdi. Skatteproveneauet fra disse mennesker i forhold til højtuddanede er yderst magert. De vil gøre både sig selv og samfundet en tjeneste ved at stoppe op og lære noget og begynde at tænke selv.
Jeg ser tit unge pizzadrenge knokle mange timer i familiens pizzariaer, og kan kun tænke hvilket spild.
Hr. flittig tror, at det gælder om at være flittig, men nej det gælder om at være smart og detsto flere mennesker, der prøver at være smarte detsto bedre.
tilføjet af

Nå...

Jamen så kan jeg ikke rigtig se, hvorfor folk skal tage sig en uddannelse eller hvordan motivationen skal være for at få folk til at age en uddannelse, sådan som alle regeringerne herhjemme gerne vil have det.
Jeg kan ikke rigtig finde ud af, hvorfor du farer så hårdt frem mod dem, der tager en uddannelse og gerne vil arbejde inden for feltet bagefter. For så kunne vi jo lige så godt nedlægge uddannelsesystemet og fyre alle lærere og andre medarbejdere, så vi kan spare de penge også....... Nå nej, så skal de jo have dagpenge, for der er vel ikke plads på fabrikker eller lign. når de nu ikke må følge deres "kald" mere......
tilføjet af

Tilføjelse...

Der er jo ikke kun "højtuddannede", der kigger efter et godt job. ALLE der tager en uddannelse, skal da have den mulighed.....
tilføjet af

Du må have overset pointen

Hej igen!
Jeg har på absolut intet tidspunkt skrevet at folk ikke skal tage en uddannelse! Tværtimod er det uhyre vigtigt, da alle de "ikke krævende" job stille og roligt forsvinder til østlande, asien m.m. Tilbage har vi herhjemme kun videnbaserede jobs (og servicejobs naturligvis) som alle kræver uddannelse.
Jeg farer heller ikke det mindste hårdt imod dem, som tager den uddannelse og gerne vil benytte den, overhovedet ikke! Pointen derimod er, at der ikke er nogen, som skal komme og kræve skatteyderbetalt frihed til at søge job indenfor et bestemt felt og afvise alle andre jobs som irrelevante!
Så drop bare alle dommedagsprofetierne om at "fyre alle lærere..." - det har du aldrig set mig skrive noget som helst om!
tilføjet af

Ikke helt gennemtænkt

Kære Krydsfiner... (hvordan har du dog fundet på det navn?)
Du har her fat i nogle ganske fine tankeeksperimenter, men pas på for de er ikke helt gennemtænkte!
Den med pizzadrengene i familiens forretninger kan jeg kun give dig ret i. Men som du sikkert har læst i aviserne, så har Told & Skat jo fundet utrolig mange pizzadrenge, som var på understøttelse, samtidig med at de arbejdede hos deres "fætter" eller "far"! Ligeså mange var "tilfældigvis" startet samme dag - sådan typisk på en lørdag nat eller lignende!!! Det er alt sammen asocialt svindel og, som du selv nævner det, spild af de unge menneskers muligheder for at uddanne sig til et videnbaseret job og gøre gavn for samfundet.
Omvendt skal du nok gennemtænke dine argumenter som lavtlønsarbejde med produktion. Du har 100% ret i at deres produktionsværdi er lav, men det er jo også netop derfor det er et lavtlønsområde! Ingen vil da betale høj løn for det, som alle kan med lukkede øjne! Men sålænge arbejdet findes, så skal det da udføres! Det koster bestemt ikke samfundet penge, at disse job udfyldes. Der vil altid være lavtudannede/ikke-uddannede som herved kan klare sig selv. Trods det at skatteprovenuet er lavt, så er det langt bedre end at denne gruppe sætter sig ned og påberåber sig dagpenge!
Når jeg nu kalder mig "Hr. flittig", så skal det ikke tages til indtægt for at kritikløst knokleri løser alle verdens problemer, slet ikke! Jeg medgiver dig, at det er en god ting at være smart - dog kan alle ikke helt følge med her!
tilføjet af

Ja da

Helt og aldeles enig!
tilføjet af

Jeg misser ikke...

din pointe. Og jeg kommer heller ikke med dommedagprofetier.
Du farer bare alt for hårdt frem.....
Jeg har selv arbejdet med alt mulig forskelligt, fra pædagogmedhjælper til bedemand, såhhhh. men det jeg mener er, at når man har taget en uddannelse, vil man gerne arbejde med den bagefter. Og jo, man kan sagtens - og, som du siger, burde også - lave noget imens man søger og det kan godt være noget andet. Problemet er bare, at jo længere væk du er fra dit fag, jo sværere bliver det at få et job inden for dette. Og det er ikke fordi "man ikke er god nok til sit fag". Der er jo også mange fag, hvor man er nødt til at efteruddanne sig og det er ikke det nemmeste, når man laver noget andet.....
Så du har lidt ret mht. atman godt kan lave andet, men man kan ikke gøre det så firkantet, som du gør...
Men ellers fin debat!!! Og ingen tilsvininger, men bare gode argumenter!!! Tak!!
tilføjet af

Hurra...

Lidt enige kan vi da blive!!!!!*LOL*
tilføjet af

Flot!

Hej igen...
Som jeg ser på din response et andet sted i debatten, så skriver du at "vi da er lidt enige"!
Med dette noget mere nuancerede indlæg fra dig, vil jeg da gerne gå skridtet lidt længere og sige, at vi da er temmelig enige!
Hvis jeg lyder "lidt for firkantet" og "farer alt for hårdt frem" så er det nok mest fordi, hele debatten omkring arbejdsløshed og misbrug heraf - er så forplumret at det nogle gange er nemmere at blive hørt/forstået, når tingene bliver skrevet lidt mere kontant. Men misforstå ikke dette som at jeg ikke har et nuanceret syn på sagen. Jeg tror i allerhøjeste grad på individuelle behandlinger af individuelle personer - systemer kan ikke altid ramme plet. Dette er blot en område med så massivt misbrug, at systemerne er tvunget til at gå mere "massivt til værks" end godt ellers ville have været.
Selv tak for din del af debatten - det er jo en ren fornøjelse at opleve folk gå efter bolden - og ikke manden!
tilføjet af

Jeg bøjer mig lidt i støvet....

Selvfølgelig vækker man da folk, når man provokerer eller prikker til dem.....
Men det var da dejligt at få et lidt dybere (hvis jeg må kalde det dét) indlæg fra dig, hvor det kommer frem, at vi jo er rimelig enige....
Jeg giver dig fuldstændig ret, misbruget af systemet er alt for massivt og der skal gøres noget, jo før, jo bedre....
Men der er jo altid et par splinter i et bræt, der skal væk, før man sidder behageligt.....
tilføjet af

Hmmhmm

Der er vist en der har læst "Fra socialstat til minimalstat"...
tilføjet af

Flot argumentation

Kære HmmHmm!
Jeg synes, det er alletiders, hvis du vil deltage i debatten! Hvornår begynder det?
tilføjet af

Man vil have et job.

Jeg har selv været arbejdsløs , bistandsklient , a-kassen har jeg fået penge fra. Har været handlingslammet med at søge arbejde. Økonomiske problemer , fordi man som enlig har en meget lille indtægt. Der er så nogen som har en indtægt som er højere end en arbejdsindtægt . Når man er enlig , har man altså også noget der skal betales , og ønsker at leve et normalt liv.Sådan er loven altså - lille indtægt til en enlig person . 180.000 registrerede arbejdsløse , nogen påstår at vi har 400.ooo arbejdsløse. Mange bliver hjulpet til et arbejde af kommunen ( erhvervs konsulenterne) . Mange får hjælp fra AF. Mange får hjælp af fagforeningen. Trods det faktum , at der er rigtig mange arbejdsløse - skulle man prøve : www.jobindex.dk .. Håber på , at DU får et arbejde . Jeg støtter Landsorganisationen af arbejdsledige. www.ladk.dk Man er arbejdsløs , får et arbejde , og får hermed et nyt liv. Der er altså mange muligheder for at få hjælp. Ha en god dag.
tilføjet af

Dette!

Har du skrevet før?!
tilføjet af

Så absolut

Ja da, Aabenraamanden skriver konstant og hele tiden.
Det er såmænd hyggeligt nok, men alle indlæg er præcis det samme.
Fuld respekt for fyrens meninger, men fornyelse ville godt nok fremme forståelsen!
tilføjet af

basta?

hej
Må jeg gratulere for den vise og ikke mindst velunderbyggede påstand, du der kommer med. Jeg kan næsten forstå du må være medlem af MENSA med så en intelligent måde at debattere på.
Og ja, hvis du skulle være i tvivl, på trods af din overlegne intelligens: der er et gran af ironi i dette indlæg.
tilføjet af

Er du konstruktiv eller fordomsfuld?

Til "den flittige"
Jeg finder dit svar til sønderjyden yderst uværdigt. Du blotlægger fuldstændigt dit menneskesyn, ved at stille dig til dommer over et andet menneskes værd på en så grov og fordomsfuld måde. Måske dine indlæg siger mere om dit menneskesyn, end om en konstruktiv løsning af arbejdsløshedsproblematikken?
tilføjet af

Jeg har det skam fint uden arbejde!

Du kan da ikke afgøre om jeg er nasser!
Jeg har været uden arbejde i mange år, og har det fint med at passe mine børn selv - og sparer derfor samfundet for penge.
Hvis jeg skal til jobsamtale spiller jeg bare dum og uengageret, så slipper jeg og kan fortsætte med mine fortjente dagpenge. Du skal ikke komme her og ødelægge mit liv!
tilføjet af

nåhh

endnu en parasit, snylteri alle steder.
tilføjet af

Nej!

Jeg er skam ingen snylter!
Jeg sparer samfundet for en masse penge ved selv at passe mine børn. Det må da være rimeligt med en belønning for det!
Desuden er der jo slet ikke arbejde nok - lad dog dem der vil arbejde få det der er, jeg er tilfreds som det kører nu.
tilføjet af

Er der nogen kommentarer?

Til de der har haft så travlt med at rakke ned på mig de sidste par dage: Læs lige hvad "Lisa" skriver!
Lisa - du skulle skamme dig, du har jo slet ikke fattet en brik omkring ansvar og deltagelse i samfundet!
tilføjet af

Ha ha ha ha

Jeg formoder, at det er din spøg. Folk med den slags holdninger plejer ikke at kunne stave eller bruge internettet.
Bortset fra at du er en nasser, så kan du heller ikke regne.
Iøvrigt kan du ikke få dagpenge i mere end 4år.
tilføjet af

Dagpenge slår ikke til må arbejde sort

Det er rigtigt, som Lisa skriver, at vi er mange, der passer vores børn selv og derfor har fortjent at få dagpenge. Imidlertid er beløbet alt for lille, og derfor må vi arbejde sort. Det er simpelt hen utroligt, hvad vi mødre skal finde os i, når man tænker på, hvor mange penge vi sparer det danske samfund for.
Der er selvfølgelig kvinder, som går på arbejde selvom de har børn, og derfor koster samfundet enorme summer, og som derfor er skyld i at vi så høje skatter. Hvis alle kvinder gik hjemme og passede deres børn, ville samfundet blive enormt rigt, og vi kunne have lave skatter. Derfor må dagpengene op. Også mændene burde blive hjemme og aflaste os, sådan så vi ikke bliver nedslidte og skal have lægehjælp og derved lægger samfundet til byrde.
Herved kunne der spares endnu flere penge.
tilføjet af

Så har jeg en der er bedre:

Jeg ryger ikke.
Derfor sparer jeg samfundet for enorme summer til at helbrede mig for.
Derfor burde jeg have dagpenge for at passe på mig selv!
Fordi jeg fortjener det???????????????????????
I er da totalt syge inde i Jeres små kyllingehjerner!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.