10tilføjet af

Toldopkrævning - undlade at afhente?

Jeg har for kort tid siden bestilt en vare fra et firma, der åbenbart afsendte et sted uden for EU. Prisen for varen er ca. 85-90 kroner.
Jeg skal så betale 177 kroner ekstra i told og diverse, og det er jeg jo selvfølgelig ikke interesseret i, grundet varens egentlige pris.
Hvad kan jeg gøre her? SKAL beløbet betales, eller kan jeg undlade at betale, og så bare lade være med at modtage/afhente varen?
Hjælp søges🙂På forhånd tak.
tilføjet af

Lad

vær med at afhente varen, og hvis den er betalt med kreditkort, venter du tilvaren er sendt tilbage, og så henvender du dig til din bank og siger at Pest Danmark har lavet ged i den og du ikke har modtaget dine varer, og så får du pengene igen efter en måneds tid eller sådan ca.
tilføjet af

Oh shit.......

Nogen der ved hvordan reglerne for toldopkrævning er ?
Jeg har lige købt og betalt for 2 Depeche Mode-trøjer på en amerikansk hjemmeside - værdi kr 150.
Kan man mon risikere at skulle betale mere i opkrævning gennem Told end for selve trøjerne ?
tilføjet af

Det kan godt gå hen og blive dyrt

Post DK indførte tidligere på året et gebyr på pakker der skal fortoldes.
Gebyret er på 155 kroner og skal betales af alle pakker med en værdi over 80 kroner.
Det skulle dække den toldbehandling Post DK åbenbart har af pakker fra lande udenfor EU.
Så det bedste i dit tilfælde med to trøjer var at de var blevet sndt i ti forskellige forsendelser, da du så ikke skulle betale dette ekstra gebyr.
Her kan du læse om toldregler og gebyrer, men det ser ud til at være den rene jungle:
http://www.postdanmark.dk/index.jsp
Oplysningerne finder du under Toldregler efter du har valgt fanen med Pakker. Tåbeligt nok kan man ikke linke direkte til siden.
tilføjet af

Re:Lad

Han kan da ikke sige han ikke har modtaget sine varer når han jo har fået en postanmeldelse at han kan hente sine varer på posthuset.Så varen vil da blive registereret som ikke afhentet......
tilføjet af

Det

plejer nu at virke, så er det op til ens egen moral, og over for Pest Danmark har jeg godtnok ingen moral.
Han kan evt. påstå at han har været på ferie, eller at han af andre årsager ikke har afhentet pakken.
tilføjet af

Bortset

fra at det ikke var tidligere på året at de indførte gebyret, så er det rigtigt at gebyret nu er 155Kr. før var det 150Kr.
Men du kan være heldig, alt efter hvordan pakken bliver sendt og med hvem den bliver sendt, så er der en chance for at pakken kommer frem uden toldbehandling, selv hos Pest Danmark er der en lille mulighed for at den smutter igennem.
tilføjet af

Aha ok og javel så

Så har jeg da misforstået al den snak der var i medierne tidligere på året, hvor der blev snakket om toldbehandlingsgebyret, som for mig lød som om det var et nyt tiltag for at få penge i kassen.
tilføjet af

Medierne

har det med at blæse noget op, og så glemmer de lige at få begyndelsen med, og det resulterer i at vi andre kan gå rundt og i en forkert tro.
Jeg ved ikke hvorlænge toldbehandlings-systemet har fungeret på den måde som det gør idag, men ved med sikkerhed at det var også sådan i begyndelsen af 2008, hvor min søn havde problemer med Pest Danmark.
tilføjet af

Man

skal være opmærksom på at Pest Danmark måske har haft pakken åbnet under toldbehandlingen.
Så er det at mine alarmlamper begynder at blinke meget hurtigt, hvad nu hvis der er sket noget med varen eller der er en lille ting som er smuttet ud af pakken under toldbehandlingen??
Hvordan kan man sandsynliggøre at det er sket mens Pest Danmark har haft pakken åbnet??
Det kan blive et bøvl uden lige at få placeret ansvaret, så det er med at være ekstrem opmærksom hvis man modtager en pakke som har været åbnet.
tilføjet af

Det har såmænd været der hele tiden

- men i 2006 (tror jeg) steg det fra 75 til 150 kroner - altså en fordobling. I 1968 kostede det 13,28 😃

http://www.dphs.dk/brevtabase/opslag.asp?Opslag=1&BrevID=1856&myQuery=Postaleformulare
- så er der en hel anden ting. Det gebyr vi taler om her, er PostDK, men du kan sagtens komme til at betale helt andre summer. Min veninde betalte i 2004 1200DK hos et af fragtfirmaerne, der er hjemhørende i Kastrup Lufthavn og det var indbo!!! overhovedet ingen nyindkøbte varer. Hun er ikke helt kommet over det endnu..😃😃😃
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.