6tilføjet af

stoppet afløb - mærkelig udformning

Jeg har et problem med et stoppet afløb.
Jeg har dels prøvet at fjerne det åbenlyst synlige "snavs" i afløbet (efter at man har taget risten af).
Herefter har jeg købt en såkaldt rensespiral og fjernet yderligere ting ved at bruge denne.
Det var dog alligevel ikke så virksomt som forventet fordi mit afløb mærkes til at være meget mærketudformet. Har forsøgt at tegne det herunder set, som jeg synes det føles, set fra siden af.
Rummet mellem de to i-rækker er det stykke af afløbet jeg umiddelbart kan se med det blotte øje.
Når jeg så putter rensespiralen derned er der et tyndt mellemrum den kan komme igennem, hvorefter det føles som om afløbet stiger skråt op af (yderst til venstre i tegningen)
......\...i...........i
.......\..i...........i
........\________i
(Prikker over det hele i tegningen skal I se bort fra. De er udelukkende lavet for at kunne vise tegningen som ønsket)
Hvad kan jeg gøre ved dette?
Er der nogle der kender en sådan afløbsudformning, og ved hvordan man på nogen måde skal komme frem med en rensespiral i det?
Jeg har ydermere forsøgt at hælde en 2 liter kogende vand i afløbet uden held.
Sidste udvej er jo en VVS-mand. Hvad vil sådan en tage for at rense afløbet?
Håber I kan hjælpe
tilføjet af

hej

Det kaldes en vandlås :*) hvis den ikke var der ville der lugte en del af lort i din lejlighed :*) tro mig jeg er håndværker og har prøvet det, *g*
Du kan måske bruge en svupper til og lave undertryk med, men det bedste ville være en kompresser, men det har du sikkert ikke adgang til.
Kaudisk soda kan også gøre det (men skal kun bruges når det er virkeligt slemt da det vist ikke er så godt for miljøet), men så skal der helst kunne komme lidt vand igennem kloaken eller afløbsrens. Nu ved jeg ikke hvor du bor men typisk ville han nok starte på ca 400 kr for hver time og man starter nok med en time uanset tiden. håber det kan hjælpe.
tilføjet af

Hvor fanden er du vicevært

Det må have været i min barndom. De nye afløb kan overhovedet ikke tåle kaustisk soda (som det iøvrigt hedder) og "nye" er under 30 år.
Det er helt sikkert Jeres badeprodukter - især cremesæben og håraffald du her siddende dernede. Lidt mere tålmodighed min ven og masser og meget mere kogende vand - eller en håndværker. Vælg nu en klogere end ham her, så du ikke kommer til at erstatte rørerne.
- Det er god afløbskarma at give dem en spand kogende vand, og rense op en gang hver 14. dag, når man bruger cremesæbe og balsam.
tilføjet af

hej

Er vi her for og genere hinanden eller hvad?
tilføjet af

hej

du ved jo heller ikke hvor gammel rørrene er. men derfor sagde jeg også at der helst skulle være lidt træk i rørene spade!
tilføjet af

Jeg har i mange år

brugt en svupper, det er en god gammeldags gummidims med et skaft på, og den klarer det hele, jeg tror den kan vel købes for omkring 50 kr.og den holder i mange år.
tilføjet af

Lad os nu se.....

Hvis det er en 4kantet afløbstragt ligner det for mig et Blücher-afløb med vandret afgang.
Så burde der sidde en stor plastic 'skrue' med kryds-kerv?
HVIS der gør, så kan du skrue den ud med em femmer og en papegøjetang, og du har så adgang til den anden side af vandlåsen..
Ind med splitten - eller skru bruseren af slangen og spul med varmt vand så langt du ka' komme ind..
Good luck! - skriv bare igen -
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.