77tilføjet af

Står du højt på listen?

…over hvilken stilling, der giver mest prestige i det danske samfund?
Ugebrevet A4 har lavet omfattende kortlægning af, hvilken prestige 99 stillinger på det danske arbejdsmarked nyder. http://ugebreveta4.dk/smcms/Ugebrevet/10046/12059/12067/12069/Index.htm?ID=12069
Piloter ligger øverst sammen med andre højtuddannede – desværre er der overhovedet ingen prestige i at arbejde med børn og gamle, ligesom det at undervise heller ikke giver meget prestige mere.
Jeg synes, det er mærkeligt at se sig selv på en prestige-stige – men pu-ha, denne gang scorede jeg heldigvis højt J Næste gang der laves en undersøgelse kan det være jeg er røget helt ud af listen og hvad har jeg så at være stolt over?
Hvad mener du? Er det bare endnu en måde at lave skel på i det danske samfund? Hvad kan man bruge sådan en liste til?
Hvilket fag mener du burde rangere højest?
tilføjet af

I midten

Nu har jeg tjekket listen (svær og læse), og jeg ligger næsten i midten (nr. 56) og så tænker jeg:
So f..... what!?
Hvad i alverden kan jeg og alle andre bruge det til?
Personligt: Nada. Zero. Bjælde. Intet. Ingenting.
Jeg kunne ikke være ligeglad med, hvor jeg ligger og hvor en evt. fremtidig partner til mig ligger på en sådan liste, eller hvor mine venner og familie ligger.
Jeg holder af dem jeg nu engang holder af pga. deres personlighed, ikke hvor meget de tjener og hvad de arb. med!
tilføjet af

Kasket Karl

M.v.h.
tilføjet af

DET SIR LIDT OM LATTERLIGE DK

at man sætter jobs med " pengesager " elelr jura højest, imens man ser ned på " menenskejobs "
ex. ser man ned på pædagoger, lærere, og sosu hjælpere....imens gejler amn en stemning op om, at de gamle og børnene skal have det godt..!
ikkke at jeg ikke mener at de skal ha det godt, men hvor er logikken i at alle mener vi skal have en højt service niveau, men det er service og meneskefag vi ser ned på..!
danmark er blevet et alt materalistisk samfund
hygge
tilføjet af

Vi er alle lige nødvendige

Fra rengøringsassistenten til lægen eller piloten.
Dette her er kun en måling, som, hvis den var udført for 20 år side, ville vise at alle drenge ville være brandmænd, eller alle piger sygeplejersker.
Det er fuldstændigt galimathias, sådan noget.
Vh
galemathias.
tilføjet af

Intet nyt fra vestfronten

Den "rangorden" er ikke noget nyt, sådan har billedet altid set ud, er min erfaring da...
Det "nye" er måske derimod at virkelig mange er begyndt at gå vildt op i status og rangordner - fordi det er blevet så vigtigt at "overtrumfe" hvad venner og naboer kan vise som "karriereCV".
Jeg selv er nu helt og aldeles fløjtende ligeglad, jeg må sige at jeg komplet er steget af det statusræs - og ja jeg ved godt det er let for mig at sige, da jeg som civilingeniør selv står højt på den liste. Men den interesserer mig en papand.
Det, jeg mener, der derimod burde have status, var folk, der er reelt lykkelige og kan få hverdag og fritid til at hænge sammen. Sålænge statusræset fortsætter, så tror jeg folk mere og mere mister sig selv, da mange er helt opslugt af at rave penge ind til dyrere og dyrere boliger, dyrt mærketøj, dyre biler, dyre rejser etc, etc. Men i den jagt glemmer folk helt at leve og stresse af i det daglige.
En god og afstressende hverdag med balance mellem tingene burde have den højeste status i en ny rangorden.
tilføjet af

mediepersoner

Det eneste "nye" på den statusliste er, at folk der kommer i medierne har fået større status.
Men det er der vel heller ikke noget overraskende i med underholdning som Robinson, Idols, Scenen er Din, Stjerne for en Aften, Survivor, Vild med Dans, Big Brother, Her er dit Liv, børneMGP, Huset og jeg kunne blive ved og ved og ved.
Det at være "på" er i sig selv blevet så "hot" at det for nogen er blevet så væsentligt, at de er ligeglade med, hvad de bliver kendte på.
Dog tror og håber jeg på med tiden, at den generation, der er født ind i dette mediebillede med tiden lærer at distancere sig fra det, hvis ikke ender det jo med at der er flere kendte end ukendte mennesker ;o)
tilføjet af

Rocker i privat virksomhed??

Det er svært at læse grafen, men jeg synes grangivligt at der står "rocker i privat virksomhed" som nr 5 på listen?
Jeg selv er forresten igang med en phD og kan dermed se frem til at ligge nr 1 på listen. Det undrer mig bare lidt at det åbenbart er ligegyldigt, hvilken phD man tager...
tilføjet af

aha - nu blev jeg klogere :o)

efter jeg fik downloaded grafen og roteret den og forstørret den kan jeg se at der står pilot og ikke phD som nr 1 på listen.
Og så står der "forsker i privat virksomhed" og ikke rocker ..det gav pludselig mere mening :-)
Jeg ved så ikke om jeg har lyst til at være erhvervsforsker - jeg kan i det hele taget bare lide at undersøge ting til bunds og det regner jeg med at der er lidt mere fred og ro til på et universitet eller en forskningsinstitution.
Egentlig kan det også være komplet ligemeget, bare man er tilfreds med, hvad man laver.
Ranglisten burde se således ud:
1: Ekstraordinært tilfreds med mit job, i det hele taget dybt lykkelig for alt i min tilværelse.
..
..
..
99: Meget utilfreds med mit job, intet i min hverdag hænger sammen, er på sammenbruddets rand.
tilføjet af

socialarbejdere

socialarbejdere bør ligge øverst på listen
Hvad er det dog for mennesker som har lavet denne liste
tilføjet af

Det er os selv

"2.155 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år har vurderet prestigen for 99 almindelige stillinger i Danmark med en karakter fra 0, som er slet ingen prestige, til 10, som er meget høj prestige."
Ift. normale meningsmålinger er det faktisk over dobbelt så mange personer, så man må sige, at undersøgelsen har statistisk validitet.
Det er altså et bredt udsnit af befolkningen, der har lavet listen.
tilføjet af

hvorfor?

hvorfor mener du det er socialarbejdere der skal ligge overst...er du selv socialarbejder da...
der er da mange der ik kan undværes i samfundet bla også håndværkere som mig..eller læger og sygeplejersker og tandlæger...
men jeg kan nu heller ikke se hvorfor lige en pilot skal stå højst på listen det er vist kun få der flyver så maget...
tilføjet af

Helt rigtigt

Det drejer sig om fordummende idoldyrkelse.
tilføjet af

bare en liste

Det er jo bare en liste, man kan lave lister over alt, og fordi at der er nogle der har lavet sådan en liste betyder det ikke at der skabes større skel i danmark.
Iøvirg er jeg træt af at høre om skel som noget forfærdeligt noget, som om at vi alle skal sidde i fælles fodbad. Vi er nogle af de mest lige samfund i hele verden.
Langt de fleste kunne sagtens have fået et mere præstigefundt job hvis det var det de stilede efter (og hvis de ellers gad at gøre noget for det).
Så er det vel relevant for læseren at vide hvor jeg sådan ca. ligger på præstige stigen: Ingeniør - leder - løn / md lige under 38.000 kr -knokler r... ud af bukserne. Kommer af en bondefamilie, så kom ikke og tal om social arv (min bare).
Vh jacov
Hilsen
jacob
tilføjet af

Læger uden grænser

...folk der arbejder for at redde andre mennesker - for at gøre verden til et bedre sted. Det lyder meget humanistisk, men er det i virkeligheden ikke nogle værdier vi bør prioritere højt ?? Vi er jo selv en del af det samfund der omgiver os, hvorfor ikke gøre det til et bedre sted - hvorfor ikke tænke mere på andre mennesker, det kunne ligeså godt have været os selv der var født i et fattigt land i Afrika med hungersnød, AIDS osv. Eller et krigsramt land i Mellemøsten !!
Jeg synes det er stærkt overvurderet med nogle af de stillinger der rangerer højest på den prestigeliste.
Mit umiddelbare bud på nogle jeg ville sætte højt kunne f.eks være en læge fra "Læger uden grænser" En organisation jeg godt selv kunne tænke mig at arbejde indenfor når jeg er færdig med min kandidat.
tilføjet af

Hvad med motherfucking theresa?

eller nødhjælpsarbejdere - eller soldater i krig ??? Piloter - JESUS, synes sgu snart arbejdsløse burde score højere... :-(
Hvad sker der for danskere❓Hvorfor er der ikke længere prestige i folk der hjælper ude i samfundet❓Folk som lærere for at tage et eksempel. Uddannelse er jo som vi ved basis for et godt veludviklet samfund og demokrati. Men dem pisser man bare på og sviner til.
Jeg synes vi tænker forkert i Danmark - alt for materialistisk !!
tilføjet af

Tja...

.... kan da bare konstatere, at de andre 2154 ikke er helt enige med mig i, hvad der giver præstige... *S*
Kan se, at jeg selv ligger på en 14. plads - og synes, jeg udfører mit job godt og jeg er meget glad for det...., men er der virkelig præstige i at være IT-konsulent ?? Troede, det var en jobgruppe, der ikke blev regnet for meget...
tilføjet af

Men han er ellers meget pæn

ham på billedet, bortset fra det - hæ hæ :-D
tilføjet af

****RANGLISTE?***

HEJ!
JEG ER ET ORDENTLIGT MENNESKE MED I DEN GRAD FAT I MENNESKERETTEN OG ER DE MENNESKER IKKE ORDENTLIGE PÅ RANGLISTEN HVILKET JEG FLERE GANGE HAR ERFARET! SÅ KOM IKKE HER OG BLIV HJEMME!!!
tilføjet af

Det ses tydeligt

at der altid vil være nogen, som bliver sure over at man laver sådanne ranglister...
tilføjet af

Ja med tre titler

Jeg har 3 titler blandt de 10 øverste, det tog også 14 årsstudier.
tilføjet af

Ingen er

uundværlige, efter min mening. Hvad mon der ville ske hvis kassedamerne og skraldemændene - nå nej , undskyld renovationsmedarbejderne - og mange andre af de "lavest rangerede" ikke udførte deres arbejde? Samfundet ville gå totalt i stå og så kunne dem med de fine uddanelser godt gå hjem og lægge sig!
Denne delen mennesker op i kategorier er vel det der er med til at starte alle de dumme skænderier, slagsmål og senere krige. Hvad er det for noget.
ALLE mennesker har ret til at blive respekteret for det de er. Da ikke alle er født med den samme begavelse, er det vigtigt at alle kan få noget at beskæftige sig med, som den enkelte er tilfreds med, uden at andre ser ned på dem for det!
tilføjet af

Jeg går ikke op i titler....

...selv ligger jeg på bunden af listen, hvis den ellers var så lang at jeg var medtaget:-D
Hvad kan jeg bruge sådan en liste til? Ingenting. Hvad kan andre bruge den til? Tja, hvis den blev lavet til en tyk bog, så kan de jo dunke hinanden oven i hovedet med den (det er svært hvis det bare er 5 m print i en køre *gg*) eller de har der ligesom mig, tænke: Nå!
Hvornår mon der kommer en præstigeliste over at være et godt menneske? Den kunne være sjov at se...mee
tilføjet af

Højtflyvende er .....

jeg ikke. derimod begge ben på jorden, uden at være landmand,,,, keder mig for det meste på jobbet, tjener alt for meget iflg. min chef. Har ingen uddanelse er slet ikke med på den nævnte liste.... er dog ret respekteret trods det. Underligt ikke?
Højest rangerende job i mine øjne, noget jeg respekterer meget, er mennesker der arbejder med syge og ældre, de har sat sin egen person ud over det at hjælpe og yde en indsats for at andre har det så godt som muligt, det er stort.....
Idag flager jeg for hjemmehjælpere, læger sygehjælpere mm. Uanset farve og tro osv.
tilføjet af

Vi kan da bare lave den selv ;-))

Lige en opgave for Solfolket ;-))
Start en tråd miss.
;-))
tilføjet af

Landbrug absolut

Det skal man være af en ganske særlig støbning for at kunne klare godt.
tilføjet af

ok Laddy :-D

Mother fucking theresa ??? :-D Jeg kan godt forstå du er uenig i pointgivningen. Er gift med en pilot, synes ikke det er den mest fantastiske samfundstjeneste de yder, men ville vælge noget mere humanitært som mange af jer andre.
Folk der ikke har så meget kendskab til piloter, tror stadig det er noget helt vildt, men det er et "nede på jorden" (høhø) job stadigvæk. Ville have stemt på lærere selv - eller betjente. Ville give dem noget mere i løn til at starte med...
tilføjet af

Bare man er tilfreds

Jeg mener, at så længe man er glad for og tilfreds med sit arbejde, er det ligegyldigt, hvad man har som profession. Og det er især ligegyldigt, hvad andre mener om ens arbejde.
Jeg går selv stadig i gymnasium, men jeg synes da alligevel at lærer-erhvervet er yderst vigtigt, netop fordi lærerne uddanner os unge, så vi kan få det job, vi helst vil have, og hjælpe til i samfundet. Og alligevel sætter jeg en lærer på linje med en skraldemand, en regøringsdame og en læge, for alle professionerne er lige vigtige, og kan sådan set ikke sammenlignes rigtigt, fordi de har hver deres funktion i samfundet.
Alle er jo lige nødvendige, som det så rigtigt er blevet sagt tidligere i denne debat, og jeg håber bare på, at alle vil vælge et erhverv, de holder af, for holder man af sit job, bliver man gladere, er man gladere, bliver man sundere og kan yde mere, og sådan fortsætter den gode cirkel.
Det gælder bare om at starte den.
tilføjet af

jeg arb med børn

ergo...nede i bunden...
men det kan man jo også se på lønnen... man får jo ikke ret meget for at passe børn i forhold til for at være pilot.
tilføjet af

falckredere, kystvagten, brandmænd osv...

burde have den "højeste rang"
de sætter eget liv på spil for at rede andre, har en lausig arbejdstid og løn....
tilføjet af

14 år efter folkeskolen?

puha, ville godt nok ikke kunne holde ud at gå i skole så længe.
tilføjet af

nogen kan lide viden

Jeg tror såmænd ikke kun vedkommende regner folkeskolen fra, men også gymnasiet....Med en Doktortitel har man et somregel et professorat, hvilket i sig selv kræver en phd, hvilket kræver en kandidat - i sig selv giver det 8-10 års studie. Hvis vedkommende så også har en bachelor i et andet fag og en master i et 3. område, så passer pengene vist meget godt.
Jeg selv kommer til at have studeret ialt 12 år efter gymnasiet, når jeg er færdig med min lægeuddannelse, da jeg i de første år var igang med en uddannelse som theolog, som jeg så helt droppede. Nu mener jeg imidlertid jeg har fundet mit helt rette studie :-)
Nogle elsker at suge viden til sig, andre hader det.
tilføjet af

Jeg kan nu godt lide

at folk med høj uddannelse bliver belønnet for det, ellers var der ingen der gad læse videre, hvis de skulle ofre 5 år af deres liv med SU og et 12kvm kollegieværelse.
Men ok, et er lønnen, noget andet er hvem man bør hylde, jeg selv synes da også at man bør hylde hjemmeværnet for deres arbejde under fyrværkerikatastrofen i Seest, f.eks. Ligesom jeg også beundrer danske læger i Læger uden Grænser, der tager til den 3. verden for en lille løn for at hjælpe mennesker i nød.
tilføjet af

Er du stolt??

Af at have studeret i 14 år, hvor du måske ovenikøbet har optaget pladsen for en anden, der kunne nå at blive en god skatteborger og gøre en forskel ude i virkeligheden på 1/3 af tiden. Det er ikke hjerne eller højstatus - det er top egoistisk!!
tilføjet af

når det kommer til stykket

Hvor lyder det dog pænt det du siger om materialisme.
Det er der sikkert mange der vil give dig ret i (måske osse mig).
Vi er alle åh så enige om at materialisme er noget forfærdeligt noget, men når det kommer til stykket så går stort set ALLE efter guldet.
Ligesom jeg idag hørte at flertallet af danmarks befolkning synes at sort arbejde er skidt og samfundsnedbrydende men langt de fleste har en eller flere gange fået udført sort arbejde.
En fjern bekendt af mig brokker sig højlydt om sort seerer og han selv laver 100.000 kr sort om året som tømrer.
vh manden der ikke laver sort arbejde og ikke har fjernsyn.... iiih hvor er jeg go'
tilføjet af

Prestige -gaaaaab!

I mine år som psykolog og antropolog er det min erfaring at jobstatus samt uddannelsesniveau ofte har været et incitament til at kunne kue andre i mangel af ens egen utilstrækkelighed(naturligvis spiller faktorer som bedre økonomi o.s.v. ligeledes ind). Vores rangorden er ligeledes historisk betinget. Ligemænd(kongehus, adel etc.) har af datidens konventioner ikke kunnet blande sig med pøbelen uden at andre i ens omgangskreds skulle tænke ilde om dem. Det skinner tydeligvis igennem den dag i dag: logedannelser, klubber for specielt udvalgte.....-man er skide bange for om ens selviscenesættelse skal krakelere ved at omgås "det/den almindelige menneske/borger, derfor omgås man personer med samme status.................-det er jo RART & TRYGT A/S og giver en stor selvværdsfølelse.......
tilføjet af

jamen

så må jeg vil ligge ved siden af piloten? når jeg nu er jordemoder
tilføjet af

Aha?

Og så er vi altså ikke kommet et hak videre, fordi det tydeligvis stadig er vigtigt at kunne afspejle sit selvværd i andre.............-skrækkelig tanke!
tilføjet af

Ja tre kandidat grader

Men dog ikke Dr. Jur., det er blot et påtaget profil jeg skrie under.
tilføjet af

nu er det jo ikke alle

der vælger det rigtigte studie første gang....
Det var da heller ikke "med vilje" at jeg spildte 4 år på at læse til præst, før jeg fandt ud af at jeg ville læse naturvidenskab istedet....
tilføjet af

Du ramte sømhovedet

Bulls eye.
Jeg tror nu mest det er middelklassen, der går op i det med status, det er ihvertfald min erfaring. De vil gerne have det hele de går og laver til at lyde som mere, end det er.
Og idag er middelklassen langt de fleste.
tilføjet af

uden tvivl

men der er bare mennesker som kan være mega dårlige boglig...og ikke kan sidde stille i et lokale/lære... som skal lære det igennem sine hænder. disser personer har ingen chance for at nå til tops så
tilføjet af

jeg elsker at lære

men hader at sidde stille i et klasselokale... hvor 10 gutter konstant larmer så man alligevel intet kan høre.
og ja kan remse op, men største faktor for at jeg ikke tager den vildt lange udd. er fordi jeg går total i baglås når jeg skal op til eksamen.
jeg har gået i skole 14 år synes nu ikke jeg fik det vilde ud af, og tingene bliver glemt hvis man ikke holder det ved lige alligevel.
tilføjet af

heh oki

jeg ved så alligevel ikke hvad det står for så. ;)
tilføjet af

hvad synes jeg

jeg synes politibetjent skulle være øverst eller lige under den øverste det kan godt være det er ligt farligt job men det synes jeg skulle være der emn på en åde nej for n¨r ejg skal til at gå på politi skole som jeg ønsker skal der være plads til mig
tilføjet af

Her er jobbenes prestige-liste

Kandidatgrader er universitetsgrader.
1. Pilot
2. Advokat
3. Praktiserende læge
4. Hospitalslæge
5. Forsker i privat virksomhed
6. Universitetslektor
7. Jordemoder
8. Arkitekt
9. Tandlæge
10. Civilingeniør
11. Programmør / systemudvikler
12. Psykolog
13. Skuespiller
14. It konsulent
15. Fodboldspiller
16. Revisor
17. Akademisk Fuldmægtig i det offentlige
18. Modedesigner
19. Præst
20. Filmfotograf / tv fotograf
21. Journalist
22. Falckmand / redder
23. Forfatter
24. Politiker
25. Musiker / sanger
26. Reklamemand / art director /AD'er
27. Politibetjent
28. Officer i forsvaret
29. Sygeplejerske
30. Fotograf
31. HR konsulent / personalemedarbejder
32. Ejendomsmægler
33. Gymnasielærer
34. Kok
35. Grafiker / grafisk designer
36. Fysioterapeut
37. Informationsmedarbejder / kommunikationsmedarbejder
38. Handelsskolelærer
39. Laborant
40. Elektriker
41. Bankansat
42. Tømrer
43. Lærer på teknisk skole
44. Snedker
45. Kabinepersonale / stewardesse / steward
46. Folkeskolelærer
47. Forsikringsassurandør
48. Murer
49. Alternativ behandler (zoneterapeut, kinesiolog, akupunktør, massør)
50. Smed
51. Bibliotekar
52. Automekaniker
53. Vvs-montør
54. Gartner
55. Socialrådgiver
56. Sekretær
57. Tandklinikassistent
58. Lokofører / togfører
59. Glarmester
60. Sygehjælper på hospital
61. Landmand
62. Fængselsfunktionær
63. Kontorfunktionær
64. Pædagog
65. Frisør
66. Sælger
67. Maskinarbejder
68. Bagersvend
69. Vagt
70. Kosmetolog
71. Bygningsmaler
72. Tjener
73. Fisker
74. Portør
75. Postbud
76. Receptionist
77. Dagplejer
78. Stilladsarbejder
79. Ekspedient / salgsassistent
80. Pædagogmedhjælper
81. Plejehjemsassistent
82. Hjemmehjælper
83. Industri-slagter
84. Køkkenassistent
85. Landbrugsmedhjælper
86. Vejarbejder
87. Skraldemand / renovationsarbejder
88. Chauffør (buschauffør / lastbilchauffør)
89. Flyttemand
90. Lagerarbejder
91. Taxichauffør
92. Vinduespudser
93. Ufaglært bygningsarbejder
94. Kassedame / kasseassistent
95. Parkeringsvagt
96. Rengøringsassistent
97. Reklameomdeler / bud
98. Dagpengemodtager
99. Kontanthjælpsmodtager
Kilde: Ugebrevet A4
tilføjet af

Også tjekket - og i midten jaaaa

jeg ligger her og der og alle vegne på den liste. Som nr. 98 ca 1 md. hvert andet år, når/hvis jeg skifter område/branche og så har jeg været på en syv -otte forskellige andre placeringer med den højeste score på 14 - hvad er jeg så?
Flyvsk? Ja måske, men tænk at ligge fast på en type arbejde.
Der har jo altid været "prestige" i visse job uanset om jobbene har været udført af idioter.

Bevar mig vel.
tilføjet af

Indblik i unges tankegang

Tjah, listen giver da et godt indblik i danskernes tankegang og især unges tankegang. Skræmmende at de ikke værdsætter folk, der yder en omsorgsindsats ... og skræmmende at de ikke forstår, at vi alle kan blive ramt af arbejdsløshed... Lige nu er tiderne og økonomien til deres gunst, men hvad når økonomien vender (og her kan jeg oplyse, at det er sket før i verdenshistorien ;-)... og identiteten er hængt op i et prestigejob. Sagen er vel så enkelt, som andre før mig har skrevet det: der er brug for alle slags mennesker i vores samfund og der er brug for at vi værdsætter de mennesker, som yder en indsats for andre, børn, gamle, syge, osv. Men ifølge listen er der langt igen til den erkendelse.
Laxmi (som slet ikke kan finde sig selv på listen :-)
tilføjet af

godt man ik behøver præ-stige ;)

damn den rangliste kommer jeg sku aldrig op ad...det nærmeste jeg kommer noget "flot" er vist rengøringsassistent :(
tilføjet af

Vi er da totalt gode

Jeg har heller ikke fjernsyn og laver ikke sort arbejde. Går heller ikke efter guldet (går ud fra vi taler penge her :0) Det er vigtigt for mig at kunne lide det jeg laver og så gør det mig sådan set ikke noget at jeg ikke tjener kassen. Det ville naturligvis ikke genere mig hvis jeg tjente kassen som led i at jeg havde valgt et arbejde jeg kunne lide, men det er ikke det jeg går efter - typisk humanistisk indstillingen, long live :0) Mere af den slags :-D
tilføjet af

Prestige!

I stedet for at svine dem der har taget så den tid/økonomi til at uddanne sig til noget der er lidt mere prestige i end andet, skulle man så ikke tænke over om man for det første selv er tilfreds med hvad man laver! Og så skal det vel siges at prestige og respekt for ens arbejde ikke er det samme. Selvom jeg måske ikke vil synes at der er så meget prestige i at være falckredder(og andre ting) har jeg da stor respekt for dem der er... meget stor endda, der er brug for alle.
Men helt ærligt, hvem ville ikke bare lige engang imellem gerne være pilot?
tilføjet af

Ikke helt rigtigt!

Ved du hvad en nyuddannet pilot der lige selv har betalt sin uddannelse til imellem 600.000 og 800.000 får i løn... for det første skal man nogen steder selv betale for at arbejde! Andre steder kan man ende med at tjene sørgelig 10000-15000 om måneden... Det er dog rigtigt at man senerekan komme til at tjene en fornuftig løn. Men med det ansvar man har når man for det første har med typisk 100-300 menneskers liv + et fly til 200mio-1mia at gøre, så vil jeg mene at en fornuftig løn er på sin plads... desuden er en arbejdsuge på 47-50 timer ikke unormalt for en pilot.
tilføjet af

Vor herre mon bevare os

Der er jo mange stillinger der ikke er på listen.
Hvordan mon verden så hvis alle var piloter.
tilføjet af

så ville ingen fly lette

thi der så ville mangle flymekanikere til at eftergå flyene for sikkerhed, folk til at fylde brændstof på (hedder de noget?), lufthavnsskipper til at give flyene tilladelse til at lette (og senere lande). Ok, man kan godt høre jeg ikke er pilot :o)
Nånej der var også den mulighed, at man tog sig et bijob. Et bijob som statsminister f.eks.
tilføjet af

Janteloven

eksisterer i bedste velgående her i lilleput Danmark.
Rangliste eller ej, så ser alle tilsyneladende ned på alle...
Dr Jur må vel have lov til at klappe sig selv på skulderen for vel gennemførte 14 års studier. Det er da noget af en præstation og med en pæn placering i samfundets top.
Typisk dansk ikke at kunne bære et andet menneskes gode resultater.
Skal vi ikke bare blive enige om, at det er alle de små hjul, der bærer samfundet. Rangorden eller ej, ingen af os er til at undvære. Strejker buschaufføren, skraldemanden og rengøringsdamen så er vi godt nok på den allesammen!
tilføjet af

Jep

Og hvis skraldedamen og rengøringsmanden også indstiller arbejdet, så er vi da helt til hundene ;o)
tilføjet af

arbejde man kan lide

Det handler vel dybest set om at være glad for at gå på arbejde og kunne lide det arbejde man har.
Så er det jo lige meget om man ligger i toppen eller bunden, de bedste til deres arbejde er som oftest dem der laver det de brænder for. Om de så er piloter, advokater, jordmoder (super taknemmeligt job, tror jeg), det er da lige meget.
Jeg bliver da ikke et andet menneske af at være i toppen eller bunden. Så skulle det da kun lige være for at styrke mit ego og klappe mig selv på ryggen for hvor har jeg bare et prestigefyldt job.
Og hvad kan jeg så bruge det til ?
Det skal jeg fortælle dig, ingenting...
Det kan jo være at maskinarbejderen, rengøringsassistenten har meget mere livsindsigt end jeg har og det har mere værdi end en titel, selvom der ikke følger prestige med i form af materielle goder eller folks fordomme.
tilføjet af

Selvfølgelig ligger vi højt

Vi får jo trods alt en god løn for at ansvarsfuldt arbejde.
Så det er da kun rimeligt
tilføjet af

Folk, der som dig

lefler for alle de bløde, blævrede værdier burde ikke stå højt på ranglisten.
Hvad er der galt i lidt respekt omkring os, som har taget en dyr uddannelse - ja selvbetalt - og som derefter tjener godt på et ansvarsfuldt job?
tilføjet af

Jamen alle dem, der arbejder i omsorgsindustrien

er der vel fordi de var for dumme eller for dovne til at tage en ordentlig uddannelse. Enhver kan jo finde ud af at skifte ble på fru Hansen. Det kræver ikke eksamen i højere raket-videnskab.
Derfor vil det nok til evig tid forblive et lavstatus-job.
Og fuldt fortjent.
tilføjet af

Socialarbejdere??!!!

De er bare en omkostning for os stakkels skatteydere. Offentlige ansatte, som helst vil sidde i små grupper og ryge og drikke kaffe
tilføjet af

Mange piloter

har selv investeret mange penge i deres uddannelse. Det er vel rimeligt, at jobbet så giver en god løn.
Det kan umuligt være mange penge værd at sidde i en rundkreds på gulvet og synge "hjulene på bussen drejer rundt rundt rundt...."
tilføjet af

Ja - og alle taberne

der ikke kan klare sig i ræset forfalder til trøsten om, at det kan da også være lige meget med al den status, hvis bare man har det godt...
Ja ja - rønnebærrene er sure..
tilføjet af

Sådan!

Nemlig... Jeg har selv, når jeg er færdig investeret over 800.000kr i min uddannelse, derfor er der da også rart at få en ordenlig løn. Men vigtigst for mig er sådan set at jeg flyver... for det er super fedt. Hvis folk har ondt i røven over det, kan jeg kun sige en ting... GØR DET SELV! ;)
tilføjet af

...

Der kan jo ikke komme en prestigeliste over at være et godt menneske... for det er ikke det prestige handler om... der kunne vel komme en liste om respekterede job
tilføjet af

En sådan liste............

.......siger meget om folks lave kollektive intelligens.
Man bør holde sig uden for den slags, da man på ingen måde behøver at hænge sit selvværd op på et job.
"Dem du møder på vejen op møder du også på vejen ned" siger man. I et sådant tilfælde må vedkommende hellere håbe på, at ham de møder på vejen ned IKKE er mig.
Intet er værre end idioter, det skulle da lige være værdiløse idioter (efter deres egne normer, forstås.)
tilføjet af

Ingen højere uddannelse nej..........

......men evident nogen kvaliteter som du til gengæld ikke er i besiddelse af.
Jeg glæder mig til at se dig når verden løber tør for fossile brændstoffer.
tilføjet af

Ja man undres over de medieskabte ranglister

Stjerner uden hjerner dem er der nok flest af, Robinson, BigBrother etc.
Her ser man selv gadens parlament med gadedrenge/piger, hvor deres største prestiger er de synlige attributter. Nogle er prostituerede der er betalt for, at sætte de dumme fæhoveders kønsdrifter i kog, så de springer på hinanden i liveshows. Det siges, at lykkedes hver gang.
Prestigen for tænkende mennesker er til at overse, hvem gider en afdanket tomhjernet liveshows prostitueret blot fordi hun har været på tv?
tilføjet af

Stjener uden hjerner har højstatus i Dannevang

Ser man på det danske medieaffald, som f.eks. to af lokalradioerne på Frederiksberg, så har selv de mest åndeligt afstumpede tossetumper stjernestatus hos de enfoldige mentale koldbøtter. Årsagen hertil er åbenlys hørbart, det er genkendelsens glæde, der vækker begejstringen hos de enfoldige, -at de har noget at være fælles om...
tilføjet af

Har du overvejet...........

......om der måske findes folk som bevidst VÆLGER at prioritere anderledes og egentlig regner folk med dine synspunkter og "status" for nogle indbildske, overfladiske snobberøve?
Hvor må det være trist at have så lidt selvværd, at man er nødt til at søge sin eksistensberettigelse i et job.
Hvordan er det egentlig at flyve uden reelt at se en skid?
tilføjet af

Jamen så godt fornøjelse.

Jeg synes godt om flyvning, dog ikke så meget at jeg ville betale 800.000 for at komme til selv, at sidde ved pinden.
Enhver sin lyst og sit talent.
Problemet er ikke, at nogen "har ondt i røven" over at du udlever din drøm. Problemet ligger i, at din "kollega" højere oppe tror, at ALLE ville gøre som han hvis de havde evnerne/midlerne til det. Hvis ikke karakteriseres man som arrogant som "Taber".
tilføjet af

Ups.....

...Så lige at det gik lidt hurtigt ;-)
tilføjet af

tjah...

Sådan er der jo folk der er i alle brancher, der er selvfølgelig bare lidt mere fokus på det herinde da det er det emnet handler om!
Det er jo noget med hvordan det bliver fremlagt på.
tilføjet af

Jeg tror du misforstår mig

Jeg har så sandelig respekt for folk, der som dig, har knoklet røven ud af bukserne og som du, der ovenikøbet har ofret store beløb af egen lomme på selvbetalt uddannelse. Jeg kender selv til det med at lide mange afsagn, når man satser f.eks. 100% på en uddannelse.
Jeg har intet imod nogen, der gør en ekstra indsats for at nå deres drømme og mål - tværtimod. Der hvor jeg retter min harme og angreb, er mod de personer der går ekstremt højt op i at snakke status ifb. med job overfor vennekredsen og i sociale sammenhænge. Jeg selv fik for meget af den i mine øjne ekstremt overfladiske tilværelse i slutningen af 20erne, hvor jeg selv havde været på arbejdsmarkedet nogle år som civilingeniør. Men min daværende jævnalderende omgangskreds gik så ekstremt meget op i statusræset og ikke mindst at TALE om det, at man stort set ikke kunne snakke om andre interesser. Og det var for nogle som gjalt det liv eller død, at de fik højere rang og status - når det går ud over familieliv og at se sine børn, så er det efter min mening kommet for vidt. Min oplevelse har været at mange i "mellemgruppen" har utrolig travlt med at få højere rang...ikke af interesse...men bare i jagten efter "at stige i graderne", rent statusmæssigt. Idag her i landet definerer vi jo nærmest vores job som vores identitet - det er dén overfladiske holdning, som jeg retter min harme og afsky mod. Netop fordi min oplevelse tidligere har været, at folk jagter det at have højere status end decideret at jagte sine interesser. Og statusræset går så ud over øvrig fritid og ikke mindst evt. familie, det ser jeg oftere og oftere og det er dét jeg ledes ved.
At man har sit drømmejob, hvadenten det er rengøringsassistent eller pilot, det gør ingen forskel for mig. Men den del af statusbegrebet, der har med at få karriere og fritid til at hænge sammen og være et reelt lykkeligt menneske, det gad jeg godt bare havde lidt større betydning, end det har for så mange, specielt omkring 30årsalderen. Mange skal "vise" overfor alt og alle, at de kan nå det hele og at det på overfladen skal se ud som at man kan nå det hele - realiteterne er ofte nogle helt andre: stressede mennesker, der udvikler agressiv og afstumpet adfærd og børn, der lider under det.
Jeg har på fornemmelsen af, at du tror jeg retter et angreb mod de personer, der står højst på listen. Der gør jeg så absolut ikke, tværtimod har jeg stor respekt for både piloter og læger, der får job og fritid/familie til at gå op i en højere enhed, så man reelt kan sige at den person ikke kun skal identificeres med sit job.
tilføjet af

og det er der ikke andre der gør ??

du er vist ikke pilot.
I er nogle forkælede skiderikker
tilføjet af

Taberne ??

dit hoved kan vist ikke klare de lave lufttryk
tilføjet af

undrer

mig over, at gymnasielærere ligger så lavt på listen, da nogle af dem ercand. scinter i fx fysik, hvilket de fleste undersøgleser peger på er det studie, der kræver den højeste iq at gennemføre. Ligeledes finder jeg det påfaldende, at en proffesionsbachelor som fx jordemoder ligger så højt, da det jo bare er en mellemlang halvpraktisk uddannelse. Til sidst skal det påpges, at det er bemærkelsesværdigt, at psykologermed deres svære uddannelse inkludernde både naturvidenskabelige og samfunds og humanistiske fag ligger så forholdvis lavt(plads 12)
tilføjet af

måske du skulle vælge om igen

hvis du tror, at medicin er naturvidenskab--det er sundhedsvidenskab, der låner lidt overfladisk viden fra de rigtige hardcore naturvidenskaber. Alt godt
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.