31tilføjet af

Spørgsmålet er stadig...

Hvis våben kunne dræbe fjenden, og fjenden er frygten, hvad er så våbnet?....men det gik heeelt galt på trods af så mange seriøse og vidende menneskers deltagen!
Vi har her i aften erfaret, at uniq-lilli massivt har kørt os allesammen ud på et sidespor en efter en, uden at interessere sig for det spørgsmål debatten egentlig drejede sig om. Hun forstår åbenbart ikke hvad "debat" er for en størrelse, nemlig at udveksle meninger og drøfte forskellige sager. Hun har spredt en hel masse halvuforståeligt sludder uden at gøre sig umage for at tilkendegive en holdning.
I begyndelsen af denne ret lange session så det ud til, at, der var tale om en kvinde, som ikke var så god til at udtrykke sig på et skriftligt dansk, så hun vandt meget velvilje...men der kom bare møg uden mening...og nu er hun så dér, hvor hun stiller mig det spørgsmål om jeg giver op?
Giver hvad op...en kamp om ord?...det handler det overhovedet ikke om. Men det var åbenbart DET, der var hendes mål med at køre på.
Jeg må indrømme at når det forkommer mig, at formålet har været at sprede en positiv debat om fred, for alle vinde, og så er det jeg kommer stærkt i tvivl om hendes hensigter, eller om "hun" overhovedet er den, hun udgiver sig at være.
Og tænk jer...nu sidder jeg her...som endnu en i rækken med en åndet smag i munden...at være "hoppet" på et eller andet trick....en "fri debat"? Hun spørger mig om ikke jeg har fattet at det er en fri debat...En fælde man lægger for hinanden for at finte og spille hinanden af banen?
Er det frihed til at overstrømme forummet med vrøvl?
Er det frihed til at misbruge andres menneskers godtroenhed?
For det synes mere at være reglen end undtagelsen.
Det kræver for meget energi, som viser sig at være overflødig at prøve at forstå sådan noget pis...og jeg er stærkt tilbøjelig til at skride helt ud af spacet. Gider jeg da ikke bruge mere tid på!
Kan man forestille sig, at det her præcis er det, der er formålet: At få de seriøse debattører til at skride ud af spacet?
Hvem har gavn af sådan noget spam?
tilføjet af

Hej ven

......du må ikke give op!!!!! Det var mig hun mente!! Hun har været efter mig siden hun først så mine indlæg. Du må ikke lade dig gå på af sådan en forstyrret størrelse! Du er en af de mennesker hvis indlæg jeg ser frem til hverdag herinde. Hvis det ikke var for dig og nogle få andre seriøse debattører, var der ikke noget ved her. Det er så nemt. Lad hende dog fyre krudt af. Vi bliver ikke, heldigvis, mindre intelligente af hendes useriøse pjat. Fat mod ven. Der er lys for enden af tunnelen. Stort Smil Til Dig. 80)
tilføjet af

Du gaber over meget

Jeg tror nok, du tager for meget med under den samme hat.
Freden er flere ting - lige som terror er.
Jeg har opgivet at forstå det amerikanske samfund. Jeg har stor respekt for mange af de ting, der kommer derovre fra (f.eks. Elvis - nå, lad mig nu prøve at være lidt seriøs), men jeg fatter ikke deres samfund. Ingen aldersforsikring, ingen arbejdsløshedsunderstøttelse, kun sygeforsikring, hvis du er i arbejde. Det var det, jeg antydede med håbløshed i et tidligere indlæg.
Derfor sammenlignede jeg heller ikke det engelske og det amerikanske politi, da jeg snakkede om ordensmagtens våben. Det tyske politi er svært bevæbnet, også betjenten på gaden, mens de engelske "bobbyer" under normale omstændigheder ikke bærer våben.
For mig er det mere interessant at "nøjes" med at snakke om sammenlignelige samfund som f.eks. de europæiske, når vi snakker frygt. Det er selvfølgelig rigtigt at isolation nærer fremmedhad, men det giver ikke kun frygt for indvandrere, det giver frygt for alle mennesker. At det så i vore dages Danmark er mest acceptabelt at rakke ned på "fremmede", tror jeg bare er et tegn på, at politikere slår plat på en tragisk situation.
Men jeg tror ikke, den personlige frygt har ret meget med terror at gøre. Terror er der med et bestemt formål. Den personlige frygt er uden mål og uden retning.
Naturligvis står jeg helt uforstående over for den uprovokerede vold. At nogen kan finde på at slå, ja endog dræbe tilfældigt forbipasserende, det vil jeg aldrig kunne forstå. Men jeg er nok bare ude af trit med nutiden.
Jeg skal undskylde, at jeg så pludseligt "faldt ud" i går aftes, men det skyldes udefra kommende "omstændigheder" - hvem hitter da også på at besøge folk halv ti lørdag aften ?
Jeg synes, det var en interessant debat, med et par (ligegyldige) sidespor ud ad en tangent. Men fordelen ved debatten her er, at man ikke skal høre på nogen, man kan nøjes med at læse det, der er seriøst ment (også et lille stik til mig selv).
Jeg vil være meget ked af, hvis "halfevil333", "kajsa" og "talant" skulle opgive at give deres besyv med.
tilføjet af

Nu tror jeg

......at det mere var måden debatten blev svinet til på, hun blev oprørt over. Jeg forstår hende godt. Man lægger energi og den kreativitet man nu engang har, i sine indlæg, bare for at se dem smudset til af en der ikke engang er intresseret i en debat. Jo der er den fordel at man ikke er nød til at høre på vedkommende, men efter et stykke tid bliver man sgu opgivende alligevel. Nu har jeg personlig ikke tænkt mig at give "uniq-lilli" that damn satisfaction. Kan dog ikke snakke for de andre, men håbet er stadig lysegrønt. Rart at se at "vi" i det mindste har en "fan" **smil** 80)
tilføjet af

Kender nok lidt af fornemmelsen

Men det er da at give de destruktive alt for stor ære.
En gang imellem kommer vi vel alle ud for, at uanset hvilke argumenter vi kommer med, farer det uhindret gennem "tomrummet" hos modtageren, og så må vi vel finde andre at bruge vores tid og kræfter på.
Bragende stilhed er et kraftigt våben, men det kræver øvelse og en engels tålmodighed.
Somme tider bliver der lukket ting ud på disse sider, som man ikke skulle tro, almindelige mennesker kunne finde på at skrive. Men deres ordvalg og deres direkte angreb på personen er meget afslørende.
Keep up the good work.
tilføjet af

Ja du

.....udtalelserne kan næsten bruges som IQ målere når det er som værst. You 2 80)
tilføjet af

Nej de skal ikke have det...

Hej Kajsa Og Svende
Jeg er meget glad for at læse jeres indlæg, og for opbakningen. Vi må jo holde fast...også selvom vi lige får sæster eller snakker med nogle andre...debatten kan man heldigvis vende tilbage til! YESSS! Selvfølgelig skal det ikke "lykkes" hvis destruktion er formålet, men jeg ville tage det ud i debatten for at snakke om det, hvis nu der var andre der havde fået det samme tanker som jeg. Jeg ved også, har set det mange steder, at uniq-lilli ikke er alene om at spamme. Jeg ville enormt gerne vide, hvad formålet er, for når man ikke kunne drømme om den slags selv, så kan man jo heller ikke forestille sig hvilke motiver der ligger til grund for det. Og det kan da godt være jeg lyder meget uskyldig...men det er jeg også...på det område ihvertfald.
Det er helt rigtigt at man bliver sådan tre eller firedobbelt i mælet, og derfor gaber jeg over en del, i indledningen. Det kan være lidt svært at redegøre for debattens mærkværdige beskaffenhed for andre, der ønsker at deltage, hvis ikke man forklarer sig.
Men jeg ønsker virkelig at holde fast i den snak om hvilket våben der kunne dræbe frygten! Og jeg tror mange har lyst til at være med. Der var mange, der sagde noget enormt fornuftigt,og jeg fik en viden, som udvidede min horisont ihvertfald...det er inspirerende, men det gør mig sgu da ked af det, når begavede personer bliver chikaneret, og derfor forlader forummet pga. ubegavet vrøvl.
Men du siger noget meget interessant om den personlige frygt Svende...kommer lige med et indlæg mere om lidt...
tilføjet af

Profit på frygt

Det er frygten, der er det væsentlige. Frygten har mange ansigter. Lige nu, er det indvandrerne, men før i tiden var det jo tyskerne der var grimme, og senere kommunisterne...i USA er det "de sorte". Det er frygten man har skabt på forskellig vis. Og det er en personlig frygt...det er det, at det sidder indeni, at man ved hjælp af at skabe nogle utrygge og uigennemskuelige forhold, kan skabe en frygt i mennesker som de tror de kan komme til livs ved at slå andre ihjel omkring dem, men den kommer af noget helt andet...Men kan du skabe frygt i mennesker, så har du magt over dem.
Frygt gør folk syge...så der er to måder, vi prøver at fjerne vores frygt på, vi køber våden og beroligende medicin.
Sjovt nok de to industrier der er de absoult allerstørste overhovedet, så det har altså en kommerciel interesse at holde os i frygten.
Hvad nu, hvis vi ikke frygtede noget?
tilføjet af

Der er en anden

.....meget grim side af frygten også. Den side hvor folk bliver handlinglamme,og trækker sig tilbage. At lide af panikangst er noget af det værste der findes. Den er meget kompleks og kan ikke altid forklares. I mit tilfælde var det d. 9/11 der udløste den. Så spøgelser og terrorister allevegne, og var overbevist om at snart kom voldsomhederne snart også til Danmark. Er nu kommet mig, men frygten vil altid være der, godt inpodet i hjerte og hjerne. Så der er klart en industri for frygt.
tilføjet af

Og jeg tænker...

USA støttede Al-Queda-netværket økonomisk og trænede dem op i 80'erne. Og de støttede Sadam Hussein med våben! Irak må ikke hav masseødelæggelsesvåben...men det gør ikke noget at de selv har...hvordan tror du den forbandede frygt du sad med den dag kom til verden?
Hvis du ikke har den mere, så synes jeg det er meget spændende at vide, hvad du gjorde for at fjerne den. Eller hvad er dit bud på det, der skal til?
tilføjet af

Jeg mener

.....selvfølgelig d. 11/9. Plejer at sige nine elleven, derfor forvirringen. 80)
tilføjet af

Det sagde jeg

...heller ikke. For mig var det en sygdom der skulle overstås, så at jeg kom ud blandt mennesker igen. Jeg er ked af at du har misforstået mig. Jeg prøvede alldeles ikke på at lyde plat.
tilføjet af

dato?

Jeg ved godt hvilken dag du snakker om. Du deler det der paranoia med mange. Men der er også andre datoer, og jeg mener at det er det, det gør ved dig, der er interessant...vi behøver ikke at være så perfektionistiske...så er der jo ingen af os der skulle have lov at være her...
Vi kan godt bruge vores hoveder til at forstår hinanden med...nogen af os kan ihvertfald
tilføjet af

Nej du, det gør du heller ikke

Syen jeg bestemt heller ikke du gør. Det er vigtigt det du siger. Mange, tusinder af mennesker har det der panikangst!
tilføjet af

DIn viden er virgtig

Men når du har prøvet at have det så tæt på, så må du om nogen jo sidde inde med en viden om, hvad der kan eliminere angsten. Det kan godt være det fremprovokerer noget uheldigt, og det er jo ikke meningen, jeg mener bar at du har sgu da stået ansigt til ansigt med det. Du må have en viden.
Og den viden du har er der jo absolut ingen profit i overhovedet, for det er den slags viden, der skal til for at ophæve hele det der profit-show.
tilføjet af

Ja og

.......frygten for frygten har ligefrem ikke hjupet alle de mennesker. Det er en meget viktig problemstilling du tager op her. Det er også et meget bredt emne, med lige så mange aspekter som indlæg.
tilføjet af

Ud blandt andre ...

Det er sgu da lige præcis det det handler om. Medmenneskelighed, samvær, at være noget for nogen, og at nogen er noget for en. Det værste der kan ske for os, er at blive isolerede og énsomme. Det er det, frygten gør ved os. Derfor er frygten plantet og næret i os. Frygten for "de fremmede" er skide god, for der vil altid være fremmede af en elle anden slags over hel jorden. De har bare forskellig farve og religion, men grundlæggende handler det om at holde os i frygt, så man kan tjene penge på os.
Kajsa jeg har fuld respekt for det du har været igennem, du skal sgu bare vide, at den viden du har om at det der betød noget var at komme ud blandt andre, er en viden der er tusind gange mere værd, en det crap man får imod panikangst. Nu ved jeg ikke om du fik det der medicin, men du har jo en medicin der er meget bedre håber jeg...
tilføjet af

Du må undskylde

hvis jeg igen skiller tingene for meget ad.
Våbenindustrien er totalt kynisk og baserer sig på ældgamle principper om "vores" og "deres". Jeg har ikke meget godt at sige om det. Jeg var soldat i tre år, og dengang var det kommunist-forskrækkelsen, der var det store "hit" - ikke for at forklejne det reelle problem, for invasionen i Tjekkoslovakiet i '68 var netop dengang, så truslen var reel nok. Men jeg har ikke gjort mig særlig mange tanker om krig, våbenindustri og de mekanismer der indgår, da jeg har vurderet, at det er så svært at ændre noget ved, så jeg har opgivet på forhånd. For mig er det bare noget, "der er der".
Medicinalindustrien derimod har to ansigter lige som Janus. Der er den reelle forskning og udvikling, og så er der profitmageriet på resultaterne. Der er mange medikamenter, der er livsnødvendige for syge mennesker, også psykofarmaka. Og sygdommene er ikke nye, der har bare ikke været diagnoser og muligheder for at gøre så meget ved dem før. Nogle sygdomme kommer også mere frem, fordi vi bliver ældre. Hvis folk flest døde som 40 - 50 -årige, ville mange af sygdommene ikke nå at udvikle sig. Og hvis man skal bruge alle sine kræfter på at klare dagen og vejen, er der ikke meget tid tilovers til at tænke sig om i.
Som du siger: Frygten har mange ansigter.
Megen frygt skyldes, at man ikke har det netværk, der skal til for at klare en nødsituation. Noget af frygten skyldes, at vi ikke snakker sammen, og så kan vore problemer vokse sig unødigt store.
Og så er der den gamle type: "de fremmede", de ukendte, dem må vi da være bange for, ikke ?
Og her kan de fremmede være fra en anden landsby, fra et andet firma, eller bare nogen, vi ikke har set før.
Men jeg tror, du har ret i, at vi er mere modtagelige for manipulation i dag. Måske fordi vi sidder hver for sig og bliver "bombarderet", så vi har ikke nogen at snakke med om det, der sker lige nu. F.eks. da skolen i Beslan blev overfaldet af terrorister, og selv dansk TV sendte (næsten) direkte, var der mange børn, der så noget grufuldt, og ikke havde nogen at snakke med om det. Derfor synes jeg, det var en god ide at holde en mindehøjtidelighed i skolerne, for så var det nødvendigt i samme ombæring at snakke med kammerater og lærere om det, der var sket.
Ligesådan er det faktisk med vores TV-avis. Hele familien sidder og kigger på det grufulde, der sker rundt om i verden - men de snakker gudhjælpemig ikke om det bagefter. De stakkels børn må bare "klare det selv". Er der noget at sige til, at nogle af dem bliver forkvaklede og angste ?
Sig til, hvis jeg rammer helt ved siden af.
Undskyld det blev så langt, men mit tastatur løb løbsk :-)
tilføjet af

Der er

...desværre ikke noget endegyldigt svar på det spørgsmål. Hvis jeg sad inde med løsningen på det problem ville jeg tjene styrtende med penge på at give terapi. (ser ud som om nogen kunne trænge til det). For mig var det små skridt af gangen, en dag af gangen. Den første dag bestod bare i at komme udenfor dørren uden at gå i panik.
tilføjet af

Medecinalindustrin

....tjener kollosalt mange penge på lykkepiller. Men de ville ikke gøre det uden lægernes medvirken! Jeg har set folk der har været på piller i årevis og nu ikke kan klare sig uden. Jeg kan med stolthed sige at jeg klarede, med familiens opbakning, det uden piller. Måske kommer det an på at jeg er så fandens stædig. 80)
tilføjet af

Jeg "cykler" også ind i mellem

derudaf når jeg har fat i en ende og den her er virkelig spændende...så det kan jeg da godt forstå...
Lars von Triers første film Forbrydelsens element handler om en fyr, der går helt ind i en forbrydelse, helt ned i forståelsen af forbryderen, så han selv ender med at begå forbrydelsen!
Der er ingen der siger at der en sandhed i den vinkel, men jeg har det sådan, at hvis jeg skal forstå krig, vold og terror, så er jeg nødt til at finde det indeni mig selv...og jeg kan ikke finde det. Ikke umiddeltbart, og jeg har ikke lyst til at finde...derfor heller ikke lyst til at forstå det. Hellere forstå, hvad det er, der får mig til IKKE at hoppe med. Forstå hvad der skal til, for IKKE at være angst. Jeg er ikke angst for noget som helst. Når jeg kan finde det i mig selv, så kan andre jo også...
At tale om det åbner op og ud i en retning der baner vejen for fred. Det er en helt anden vej, end den, der siger, at vi skal lige skal købe en masse våben først, før vi snakker fredelige muligheder...
Der er et indbygget paradox i den tankegang synes jeg
Håber I kan følge mig...
Det er ikke naivitet, for jeg kan skam godt se hvad der sker og forstå sammenhængende, men at forstå motivationen bag....der kan jeg ikke være med
Er det ren nonsens?
tilføjet af

ja, din egen indsats!

og du havde en familie, det er der jo mange der ikke har. Jeg giver dig bare SÅ meget ret Kajsa! Du får lige et kram!
Jeg kender da også nogen på lykkepiller, hvem gør ikke det? Når der er så stor afsætning på dem, så er der jo nogen i den anden ende af produktionen som konsumere dem. Men det er tabubelagt ad H til. Så vi siger ikke noget til nogen om det. Vi gå¨r bare med vores forfærdeligheder for so selv.
Hvis de har været på lykkepiller i årevis og ikke er blevet lykkelige, eller har fået det bedre, så er det vel ikke det, der skal til. Jeg synes bestemt de skulle finde noget der virkede lidt bedre og stoppe det. Prøve at gøre ligesom dig. Hvor fik du din stædighed fra? Det er sådan set den, der skal kunne fås på recept, hvis du forstår....
Afhængighed...i hvis interesse?
Men jeg ved godt det er en krudttønde jeg tænder når jeg siger sådan...
tilføjet af

Et sprængfarligt

.....emne at vove sig ud i. Jeg tror ikke jeg orker idag ovenpå denne her session. Med hensyn til min stædighed har jeg jo nok fået den med hjemmefra. Du ved, vi svensker er noget så stædige. Har du aldrig set os drikke øl? Vi nægter at nøjes med en. 8-D
tilføjet af

Du har en viden

som jeg ikke har, men den underbygger det jeg påstår synes jeg. Og du har selv "været der" dengang hvor det var RUSSERNE, der var de slemme. Så du har eksisteret mens tidens frygt har skiftet ansigt. Du ved at det er det, der ligge bag, der er frygtens drivkraft og det er magt.
Vi er selv soldater på den slagmark for vi tænder vores fjernsyn så ungerne kan se "virkeligheden" på tv. Og de bliver bange..må selv slås med deres ansgst som du også beskriver...jamen når de bliver voksne...så gør de jo bare som de har lært man skal. De gør ligesom os.
Hvis man skal ændre det, må man jo starte med at ændre sig selv, så ens børn gør på en anden måde. Det er jo os, de gør ligesom...jeg tror sgu det var det han mente Mahadma Ghandi "Du skal være den forandring du ønsker at se i verden"...
Nå, jeg skal vist lige skylle efter med lidt vand her...
tilføjet af

Jæs Jæs

festlige mennesker! Men du siger mange gode ting Kajsa...keep it up...*):o)
tilføjet af

Nå det går lidt stærkt

Jeg mener den slagmark hvor ved at tænde for fjernsynet så ungerne kan se "virkeligheden" i øjnene også bærer frygten videre til dem. Og vi har ikke en kultur der hjælper den ud af verden igen.
Håber det blev lidt mere forståeligt
tilføjet af

Bestemt ikke nonsens ...

Du lyder som et kreativt menneske, der har en masse medfølelse med andre.
Jeg selv har ikke for megen fantasi. Men jeg kender godt til at være handlingslammet. Det sker gerne, når der er noget, jeg slet ikke forstår. Og det er en tilstand, jeg har meget svært ved at komme ud af alene. Der kunne jeg godt bruge lidt af kajsas stædighed.
Jeg kender en, der arbejder i social- og sundhedssektoren. Somme tider sker der noget på arbejdet, der gør det svært at slippe, når man kommer hjem. Og spcielt i denne tid, hvor der skæres ned i én uendelighed, er det svært at opretholde den professionelle afstand. Kan man have for meget indfølingsevne ?
tilføjet af

Farvel

....og tak for nu. Skrives senere. 80)
tilføjet af

Ghandi var en klog mand

Han forstod, at vi ikke kan ændre andre, vi kan kun ændre os selv, og så håbe, at det smitter af.
Jeg synes ikke, der var noget problem i at forstå dig første gang :-) Det er ikke altid, mit tastatur og jeg er så gode venner, men det er ikke så meget det, det kommer an på. Du skal ikke læse, hvad jeg skriver, du skal læse, hvad jeg mener.
tilføjet af

Våbnet

Både du og Kajsa og mange, mange andre jeg taler med kommer dertil. Hver eneste gang. Medmenneskelighed, andre mennesker, egen indsats, indføling, netværk, bevægelsesfrihed, tryghed...og der er mange flere elementer, men alle har de det tilfælles, at man ikke kan købe det. Ikke interessant for industrien. Ingen profit ingen interesse.
Okay...det er møgfirkantet og meget forenklet
I hvertfald handler det altsammen om kunne tænke en anden værdinorm.
Et godt spørgsmål...for meget indfølingsevne...i forhold til hvad? Kommer an på behovet...jamen jeg har brug for 34!
tilføjet af

Jamen jeg er helt med

Jeg fatter det bare lige nøjagtig hvad du mener! Jæs! tastaturer har en beskidtvane med at bytte rundt på sine taster og sluge alle ens tommelfingre...:oD
Jeg er lige nødt til at smutte et par timer...socialt samvær og sådan noget pjat! ;o) forhåbentlig kommer der andre andre til for at deltage...selvom jeg godt ved at indledningen, bare var for meget!
tilføjet af

Du har vistnok ret

Men det trækker meget på dig selv som menneske. Og der er grænser for, hvor meget et enkelt menneske kan holde til. Derfor er det nødvendigt med "den professionelle afstand" i nogle erhverv, ellers giver man for meget af sig selv.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.