15tilføjet af

spørgsmål om overgangsalder

hej "medsøstre" 🙂
jeg er en kvinde på 43, som har mistanke om, at jeg er kommet i overgangsalderen (OG).
Har læst om det bl.a. på netdoktor, men jeg kan ikke finde svar på mine spørgsmål. Jeg orker desuden ikke at sidde og læse laaaange afhandlinger - sommetider sidder man tilbage med flere spørgsmål end svar. Så jeg har ikke brug for link til sider, men mere at høre om I mener mine "symptomer" skyldes OG.
Håber derfor at her er nogle som har været turen igennem, som vil hjælpe mig lidt.
Jeg har forstået det således, at en kvinde som regel kommer i OG i samme alder som hendes mor. Kan ikke spørge min mor hvornår det skete for hende, da hun desværre har været død i over 10 år. Jeg havde ikke tænkt på OG, for regnede ikke med den kom før omkring 50-55, men en dag slog tanken mig fordi:
1) mine menstruationer var altid rimelig nøjagtige, da jeg var yngre, men de sidste par år har de været meget ustabile. Jeg troede det skyldtes en reaktion efter at min mand døde for snart fire år siden. Men nu er de tilsyneladende stoppet. Sidste gang var i slutningen af september.
2) jeg har heller ikke observeret ægløsning. -og nej, der er ingen mulighed for graviditet, da jeg ikke har været seksuel aktiv efter jeg er blevet enke.
3) Ind imellem "koger" jeg op, både om dagen og natten. Jeg sveder ikke, men får det bare ekstremt varmt i et minut eller to. Sådan har jeg haft det i ca. et par uger.
4) Jeg synes jeg er blevet mere lækkersulten og må kæmpe lidt mere imod fristelserne.
5) Jeg er træt og må tage mig sammen for at lave ting, som jeg før bare gjorde.
6) Jeg har mest lyst til at være alene. Orker ikke at høre på ævl og snakkeri - tit slukker jeg tv og radio fordi det irriterer mig.
Lyder det som OG?
De sidste dage har jeg overvejet at gå til lægen og få taget en test. Men er der gået lang nok tid siden min sidste menstruation sidst i sept. eller skal jeg vente lidt endnu og se tiden an?
tilføjet af

Du skal sørge for at få noget sex og noget salvie.

Så udsætter du overgangsalderen med 10 år.
tilføjet af

meget "morsomt"

men har ikke skrevet noget om at jeg ønsker at udsætte den. Dine dumme kommentarer kan jeg ingen bruge til noget.
tilføjet af

.....

ingen = ikke.
Har desuden IKKE lyst til sex.
tilføjet af

Jamen værsgo hvis du vil leve 10 år færre

Ikke mit problem.
tilføjet af

Søde ven

Du har bare fundet en "undskyldning" - tror jeg.
Problemet med "selvdiagnose" er man ikke får gjort noget ved det. Du lyder som min mor!!! Men hun var ikke i overgangsalderen, hun "legede" det bare for at blive fri for det hun ikke gad.
Mit bedste råd: Smut ned og få taget en blodprøve. Det er såmænd det eneste, der skal til for at få vished. Jeg synes, du lyder for ung, men kan jo godt være i "præfasen".
tilføjet af

rettelse!

jeg skrev jeg sidst havde menstruation sidst i sept., men der skal stå sidst i JULI.
Ellers havde jeg ikke troet der var noget fat 😃
tilføjet af

hej Belinda

Tak for dit svar.
Kan ikke genkende det med en undskyldning - for uanset mine 'symptomer' gør jeg da de ting jeg plejer og de ting jeg skal. Dvs jeg har ikke ændret noget i min dagligdag, og har hverken sygemeldt mig eller meldt afbud til noget pga det. Så hvis det var en undskyldning, så virker den ikke...

Ja jeg vil få taget en prøve hos lægen, men mit spørgsmål er så, om der skal være gået en vis tid siden sidste mens?
Opdagede her til morgen at jeg havde skrevet sepember siden sidste mens, men der skal stå Juli. (havde det været sept. ville jeg selvfølgelig ikke have mistænkt det for at være stoppet) Anyway, jeg ringer til lægen.
God dag til dig [s]
tilføjet af

præcis

- det er ikke dit problem.
For dette er kun for MODNE kvinder.
Dine dumme kommentarer rundt om i debatterne er så ligegyldige, og videner ikke ligefremom modenhed.
Jeg ved ikke om du er dum, eller lader som om, men lad være at tro, vi andre er det.
Der er da ingen fornuftige mennesker, som tror på at salvie kan lægge 10 år til.
tilføjet af

Menopause og overgangsalder

Menopausen, som er det tidspunkt hvor menstruationerne er ophørtt, indtræder gennemsnitligt i 52-års alderen.
Overgangsalderen, hvor man kan have diverse symptomer samt uregelmæssige og kraftige menstruationer, strækker sig som regel over flere år inden. Dvs nemt en god del af 40erne.
Menopausen regnes først for indtrådt, når man ikke har haft menstruation i et år, men du kan godt være i overgangsalderen, og jeg ville da, hvis jeg var dig, få taget en test og en snak.
Og så behøver det ikke at blive så slemt. [f]
tilføjet af

tak for dit svar

ja, jeg vil få taget en test. Har bestilt tid hos min læge idag. Man vil jo helst have vished :)
tilføjet af

Du lyder meget ubelæst og udokumenteret

Modsat mine sunde interesser.
tilføjet af

Det kan god passe

Håber du har fået taget testen, ved lægen, min læge mente ikke det kunne passe at jeg var i overgangalderen, så blev testen taget, og det passede, jeg gik i overgangsalderen da jeg var 37 år, sååå nu har jeg haft hedeturer i 12 år håber ikke du skal have det så længe, min mor gik i overgangsalderen da hun var 42 år, så det er ikke helt galt med at kvinder kommer i overgangsalderen på ca. samme tid som deres mor.
tilføjet af

jo fik taget testen

ved lægen... og mine fornemelser holdt stik: jeg er i overgangsalderen.
Mht hedeturene, så er de meget svingende. Nogle dage koger jeg flere gange, andre dage mærker jeg stort set ingenting. Men 12 år! gisp, det er lang tid at døje med det 😕
tilføjet af

homoner hjalp...

...mig...og jeg er glad for jeg endelig har fået stabiliseret mit helbred og humør med homonerne som jeg nu har fået i ca 4 mdr .Kan se nu at min overgangsalder allerede kom med de første tegn for 6 år siden ,da jeg var 36 og mit andet barn var netop blevet to år og mine æggeledere var fjernet knap 3 år tidligere .
Mine ellers så punktlige mentrautioner blev mere og mere utilregnlige...kunne udeblive en måned og pludselig komme to gange den næste måned .og humøret var træt og trist og irritabelt .
De sidste 3 år har været et helvede [:*(]og jeg har været utroligt let til irritabilitet over de daglige gøremål i hverdagen ...og trist og træt 🙁..ja næsten depressionsagtig og til tider ret modløs og parforholdet knasede gevaldigt men tænkte ikke på homonbalancen kunne have så stor inflydelse.
Jeg har osse fibromyalgi og det kunne jo osse være derfor jeg havde det svært, derfor gik der egentligt lidt for lang tid før jeg fik gjort noget ved det .
For nogle måneder fik jeg taget blodprøver og undersøgelse og siden da fandt man ud af jeg havde vitaminmangel samt homonmangel i kroppen og cyster i underlivet og fik fjernet alt 😮undtagen den ene æggestok som man håbede kunne afgi bare lidt naturlig homon endnu .man fandt mange sammenvoksninger derinde ..ja sikke noget rod .Men så startede overgangsalder for alvor... den sidste æggestok kom dog ikke med noget videre homon og den kunstige homonbeh. måtte forhøjes fra 1-2 mg dlg .før jeg blev fri for at være en trist modløs tudemarie [:*(]der græd over ingenting og ikke orkede noget som helst .
Nu er jeg ganske stille og roligt ved at stabiliseres med det hele 🙂,og jeg har fået en stabil nattesøvn og er gået fra at være et b -menneske til at være et A-menneske nu .dog med lidt hovedpine indimellem,men så ka jeg da mærke jeg har et .😃og min datter som nu er 8 år har fået en gladere mor der igen har mod på livet og er ved at gøre det op på ny .
tilføjet af

overgangsalder

Hej modne kvinde
Hvis du ikke allerede har været der,
så synes jeg du skulle gå til lægen og få
taget en blodprøve.
Der i kan de se om du er i OG.
Jeg fik det selv taget for nogle år siden,
da jeg oz havde symptomerne på det.
Jeg er 42 nu.
Men med prøven fik jeg at vide at det ikke var OG.
Så en tur til lægen vil være en god ide
Hilsen Sanne
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.