9tilføjet af

Skal jeg føde børn?

Hej.
Jeg sidder og tænker over at få børn en dag.
Men kommer i tvivl om det er af de rette årsager. Tænker jeg om mine behov, vil jeg da gerne have et barn som jeg kan elske. Men tænker jeg på barnets vegne, kan jeg ikke se nogen grund at at bringe ham/hende i denne verden. Det er en slem verden vi lever i efter min mening, og jeg kunne jo sagtens undvære den. Jeg er ikke deprimeret eller noget, men kan bare ikke se formålet med at bringe et barn ind i verden (udover mine egne behov selvfølgeligt).
Er jeg helt ude af den eller hva'?
tilføjet af

Der Er Grund

Hej...
ville bare lige sige at der er grund til at føde børn ind i denne verden, vhis atte havede samme indstilling så var der ingen til at fore jordens beslægtning videre vel???
Men hvis ikke man føler en trang til børn så skal men jo heller ikke... det er jo ens eget valg.
Men vil da håbe du kommer til at føle lykken ved at få et barn...
Held til....
Hilsen Mig
tilføjet af

netop det...

Hej MiG.
Det er netop det der er spørgsmålet: Er der en grund til at føre jordens beslægtning videre?
Det lyder måske indlysende, men prøv og tænk over det.
Jeg vil meget gerne have børn for min egen skyld. Men for børnenes skyld.. nej tak.
tilføjet af

Nej.....aldrig

Hej Mand24
For nu at svare helt bogstaveligt på dit spørgsmål, så klart NEJ. Du skal aldrig føde børn. Men det kan være at en kvinde, på et tidspunkt skal føde dine børn for dig...
Et eller andet sted er det jo et godt spørgsmål. Er der en mening i at sætte børn i verden - ud over vores eget egoistiske behov for at "være noget for nogen" eller se os selv kopieret i små levende individer, der kan videreføre vores gener?
At formere sig er jo i bund og grund en drift, som mennesket som det eneste dyr kan vælge fra. Og hvis ikke der er nogen grund til at befolke jorden, videreføre ens gener, så er der vel heller ingen grund til at få børn. Men den der med, at verden er et dårligt sted at være, køber jeg ikke. Dét handler i den grad om livssyn.
Jeg kunne forstå, hvis folk i Sudan eller palæstinensere på den forkerte side af Israels hegn tænkte sådan. Men at skandinaver og vesteuropæere kunne få den holdning at verden er hæslig, og ikke værd at plante børn i - må være et spørgsmål om livssyn - eller en helt grotesk tilværelse. Vi har trods alt et valg, at vi kan vælge at fokusere på det gode eller det dårlige - vores mest basale behov bliver opfyldt til fulde, hvilket ikke er tilfældet i visse lande.
tilføjet af

Du har ret

det ville være synd at føde børn ind i denne verden... men alligevel tænk over edt??? har du ikke haft en godt liv... det ved jeg at jeg har, man vender sig hurtigt til hvordan verden hænger sammen og så kan man selv vælge om man vil være balndt de "gode" eller de "onde"...
når man er født i en korrupt verden så er man vant til det mm. man aldrig har fået fortalt hvordan hvordan det hænger sammen...
Verden er slet ikke så slem som vi tror...
Hallo vi bor i Dk... hvad sker der her....?
intet... det er minmening at det er et godt liv at leve i Dk... ville du måske bytte dit liv væk???
hilsen mig
tilføjet af

gode grunder

måske ser det ille ud i verden i dag, men jeg ved ikke - hvis man læser lidt i historie, mener jeg fremtiden - ihvertfald helt klart for vores del af den - ser bedre ud i dag, selv med alle de udfordringer vi har forud, end det nogensinde har gjort. Personligt er jeg meget glad for at være født på 1900-tallet og ikke f.eks. i 1250 eller rundt år 1000, eller blot i starten af 1900 hvor der faktisk var mere forurening i de fleste store byer end i dag. For 1000 år siden, var der var pest og folk døde af forkølelser og krig, der var krig overalt, fattigdom, sult, nød og elendighed, kvinder døde i barselseng efter at have født 15 børn og når jeg tænker på de smerter, sygdomme og andre ting både kvinder og mænd har udholdt. Vel - jeg er meget glad for at de alligvel fik børn, om end det ikke var planlagt, så jeg kan sidde her i dag og nyde et rigtig godt liv, med et godt helbred osv. og mulighed for at gøre en forskel for de der ikke har det lige så godt som os endnu. Så selv om du synes det ser skidt ud forud... lidt historielæsning vil måske få dig på andre tanker - så min anbefaling er at du lever i nuet og ser hvad der sker - det at have lyst på børn er jo netop et egoistisk behov, måske er vi skabt lige sådan for at verden skal gå videre uanset. Så nyd hellere nuet - gør en forskel der du kan og dine bekymringer gør faktisk intet for dig med mindre du gør noget ved det og gør en forskel - og noget helt andet og en positiv tanke kan jo være at det måske netop er dit fremtidige barn der går hen og gør en kæmpe forskel for verden!
tilføjet af

sikke hæslig......

verden har set ud igennem historien, men mon ikke folk for 1000 år siden sagde det samme som vi gør nu, godt vi ikke levede for 1000 år siden, dengang havde de ikke engang ordenligt tøj og redskaber, for end ikke at glemme den daglige mad.
Der kommer nye problemer i hvert århundrede, så det er vel bare et spørgsmål hvilken verden man er vokset op i.
Og den med at det kun er de lande med gode økonomiske kår der med god samvittighed kan sætte børn i verden holder ikke, for der skal andet til for at gøre et menneske lykkeligt.
Ellers er det op til folk selv om de synes de kan give deres børn en tryg og god start på livet, så de er rustet til alt det uventede der måtte komme.
mvh.
Boheme
tilføjet af

jeg har ingen børn...og vil ikke have

nogen børn.
Jeg har selv tænkt meget over det spørgsmål. Faktisk rigtig meget. På et tidspunkt ville jeg gerne have børn...men allerede i en alder af omkring de 25 besluttede jeg ikke at ville sætte børn til i denne verden.
Jeg er kommet til den konklussion med mig selv at der er så mange børn som ønsker sig at blive taget sig af at jeg ingen grund ser til at sætte mine egne børn i verden.
Jeg har så rigeligt fået tilbud fra kvinder til at få børn sammen med, men har takket nej. Så det er altså ikke ud fra et synspunkt om at jeg ikke har haft muligheden.
Istedet for at jeg bruger energi på egne børn og kone og ser dem vokse op i denne ikke så rare verden har jeg valgt at bruge energi på andres børn og hjælpe hvor jeg nu kan. Det gælder faktisk både børn og voksne at jeg vil hjælpe så meget som muligt.
Det var bare min mening. Bare for lige at gøre opmærksom på at du ikke er ene om at have sådanne tanker.
Ønsker dig alt mulig held og lykke hvad du end måtte vælge.
tilføjet af

kan ikke forstå....

hvad er det der er så slemt ved denne verden?? vi har det sgu da godt i dk. vi er nogen af de lande der har det bedst. der bliver født tusindvis af børn om dagen og hvis man kan give dem et trygt og kærligt liv skal man da gøre det. både af egen behov men mon ikke også barnet er glad for at blive født når det er gammelt nok til at forstå det.hvis i sidder inde med et behov for at få et barn og bare ignorerer det,vil i komme til at fortryde det senere hen i livet.at få et barn er en dejlig gave. har ingen selv,men glæder mig til at få et en dag.
kh mullepigen
tilføjet af

- samme tænkte jeg

- så jeg kan virkelig godt forstå hvad du mener. Faktisk havde jeg skidedårig samvittighed de færste 4-5 måneder over at have sat barn i denne "usle" verden...
Det gik over hen ad vejen. - jeg ved ikke rigtig hvordan - måske fordi der er SÅÅÅ meget at tage sig til og af ;o) med en lille ny musser?
- og så tænkte jeg også,jamen, hvis jeg er barnets guide, så kan jeg jo hjælpe med at vise og finde alle de skønne ting her i verden :o))
Jeg tror nok den største afklaring der er brug for, er om du er indstillet på i de første 2-3 år at sætte dig selv til sidst, hver gang, og barnet først??? (indtil det er trygt osv.) Det er selvfølelig det første år, hvor det er allertydeligst. Men de år betyder ALT for barnets senere persondannelse. - hvilken tillid og repekt og rummelighed og kærlighed det har oplevet i de allertidligste 2-3 år.
- så hvis der er noget du gerne vil, som ikke kan laves med børn - så vent dog et år eller 3, og få gjort alle de sjove voksenting først? *SS*
knus
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.