15tilføjet af

Skal de spanske tyreløb forbydes?

Skal de spanske tyreløb forbydes? http://www.bt.dk/nyheder/artikel:aid=306194/ Mener det er forbudt i DK, og det synes jeg bare er helt OK. Det er da ren idioti.
tilføjet af

JA !!

Magen til mere ulækker dyremishandling skal man lede længe efter!! Så bestemt skal det forbydes. Det er en ulækker tradition og jeg forstår ikke hvordan man kan få sig selv til at være vidne til eller deltage i dyremishandling. Det er så ækelt at jeg ikke kan finde ord for det !!!
tilføjet af

Finde ord?!

2½ linje tæller vel osse !
tilføjet af

DYREMISHANDLING!!

Jeg synes at det er helt forfærdeligt at folk kan få sig selv til at se på det og GØRE DET. Tyrene er jo også levende væsner, og hvordan ville tyrefægterne selv have det med at få stukket spyd ind i sig selv?? Det burde være forbudt i ALLE lande.
tilføjet af

Abdulski altså ....

Jeg er så vild med dine indsigtsfulde og velovervejede bemærkninger/tankestreger... Bred din vid ud over mig og oplys mig som havde jeg aldrig åbnet en bog før jeg mødte dig !!!!
tilføjet af

Ikke tyrefægtning, men tyreløb. To forskellige ting.

Ikke tyrefægtning, men tyreløb. Dette er to forskellige ting. Men, jeg er da enig med dig i at tyrefægtning også burde forbydes.
tilføjet af

Der kan du bare se !

Er der mere du vil vide , sig blot frem ;-)
tilføjet af

Min taknemmelighed

kender ingen grænser.. Du ohh alvidende !!!
tilføjet af

Hvorfor....

Tyreløbene skader jo ikke tyren, tværtimod har den en chance for at hævne alle sine kammerater, som falder inde i tyrefægterarenaen. Og de folk som løber foran og med tyrene, har jo selv valgt det, så det er enten chancen eller ambulancen.
Derimod er det noget andet med tyrefægtning. I barcelona er det f.eks. blevet forbudt. Men i andalucien hvor sporten stammer fra tror jeg ikke at det sker lige med det samme. Fordi der er så meget tradition og historie forbundet med det. Men det er langt fra de fleste spaniolere som elsker tyrefægtning, de fleste synes ligesom os andre, at det er synd for tyren, den er dømt til at tabe, men vinder dog en gang ud af hundrede. Og så er der en tyrefægter mindre.
Men det var jo tyreløb vi kom fra ;-)
Boheme
tilføjet af

Der finder spanierne nok selv ud af.

Jeg forstår ikke rigtigt at du stiller spørgsmålet. Hverken du eller andre her i landet har noget at skulle have sagt i den sammenhæng. Hvad vil du bruge svarene til.❓
Lad os nu passe os selv lige som spanierne også passer sig selv. De blander sig jo heller ikke i måden vi behandler vores dyr herhjemme på.
tilføjet af

JA, selvfølgelig...

skal de det!!!
tilføjet af

Lande!!

Genrelt syntes jeg mange lande har en klam holdning hvad deres dyr angår!! Det værste er man ikke kan gøre en skid for at ændre deres opfattelse. Dvs man kan støtte forskellige organisationer og håbe på deres stemmer bliver hørt. Eks: Et kæmpe bifald til WSPA for deres kæmpe indsats ang. danse bjørne verden over. Dyrenes beskyttelse for kampagnen om Pelsdyrs misbrug osv.
Tyreløb og tyrefægtning er noget underligt noget ligesom al anden udnyttelse af dyr. Hvad er meningen med at dyr skal lide for at underholde os mennesker??
Jeg lærer aldrig at forstå de mennesker!!
tilføjet af

He he

Sorry, fik ikke læst det ordenligt igennem. Men tyreløb burde også forbydes, så det kan være lige meget hvilken en du mente, he he.
tilføjet af

Ikke så enkelt

Det kan man jo diskutere frem og tilbage, men der kommer bare ikke rigtig noget ud af det, for det bliver nok aldrig forbudt. Jeg har personligt ikke noget specielt problem med tyreløbet i sig selv, problemet kommer først når tyrene bliver sendt til tyrefægtning bagefter. Men det bliver heller ikke forbudt i den nærmeste fremtid.
Der er mange spaniere, som ikke bryder sig spor om tyrefægtning, og onde tunger hævder, at "traditionen" kun fortsætter på grund af turisterne, men sådan er det altså ikke. Hver by eller endda landsby med respekt for sig selv har sine årlige tyrefægtningsfester, og det er virkelig en begivenhed for dem. Hvis tyreløb- of fægtning blev forbudt, ville der blive MANGE problemer.
Jeg bryder mig ikke selv spor om det, men det er altså en kulturel ting, som det kan være svært at forstå. Som sagt er også mange spaniere imod det (specielt de unge), men det er ikke så enkelt som det ser ud. Hvis tyrefægtning blev afskaffet ville hele den tyrerace uddø (den bliver jo kun opdrættet med det formål), og det unikke økosystem der findes på deres græsningsarealer ville også forsvinde. Det er ikke fordi det retfærdiggør det, men beslutningen er altså ikke så ligetil som man kunne tro.
Nu er det altså også meget nemt at læne sig tilbage og kritisere andre... Skal vi ikke starte med at redde burhønsene i Danmark?
tilføjet af

tyre burhøns same bull shit different country

jeg sys helt klart at burhøns er et godt sted at starte i det hele taget sys jeg det er absurt at tænke på at folk gidder at spise dyr der har haft et så ringe liv tænk på at de flæske sværd vi ædder mugligvis er et stykke hud fra et liggesår.
jeg sys ikke man helt skal ignorere at andre lande har problemer med deres dyrevelfærd, bare fordi vi selv har problemer.
men helt enig i at her er nok at tage fat i her hjemme.
jeg tror nu ikke tyrene sys det er så sjovt at rende rund mellen fulde, larmende mennesker og ikke vide hvem, hvad og hvor de er, det er jo nok mest fordi de er redselsslagende at de stanger, prøv at forrestille dig at befinde dig i en smal gade du aldig har set før, mellem sindsygt mange små dyr som siger lyde og som du er født til at frygte, det er lige til en hitchcock film. "MENNESKERNE"
tilføjet af

Nej da - skal selv ned og prøve snart

Som overskriften siger, jeg skal til Spanien næste år med en ven, og udover bjergklatring i Italien, en eller 2 amatør boksekampe i Holland, samt paragiding - så skal vi også ned og løbe tyreløb :-)
Kultur, adrenalin, sol, motion og en kæmpe oplevelse!!! Jeg kunne ikke glæde mig mere!
For mig er det mere alligevel mere dyreplageri at lukke et dyr i inde i et bur, for ens egen hygges skyld... Dyr er ikke lavet til at sidde i bur.
Hvis dyrene fik lov til selv at bestemme, ville de sikkert heller end gerne jage os ned igennem en lukket gade, uden nogen mulighed for at vi kunne stikke af, så de kunne banke os til hakket menneskekød.... Det drømmer de fleste tyre, køer, høns, grise og får sikkert om.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.