12tilføjet af

Seriøsst-hjææææææææææææææææællllllppppppppppppppppp

Jeg står og mangler job. Ikke med faste timer osv.
Eller en studieplads.
Hvor kan jeg gå hen og få su? Jeg skal ikke på uni, men kan man tage et kursus eller lign der er su berettiget?
Eller hvor finder man de gode jobs som - servering til fester osv, har hørt de får vild god timeløv.....
tilføjet af

En ide.

Så vidt jeg ved skal man være optaget på et studie som er SU berettiget for at kunne få denne ydelse; jeg mener ikke at man kan få SU ved at deltage i et kursusforløb.
Vedr. severing uden faste timer, så find ud af hvilke forskellige vikarbureauer der findes der hvor du bor og tilmeld dig en af disse - så vil de ringe dig op når de har et vikariat. Disse vikariater kan være af kortere eller længere varighed og kan nogen gange udmunde i et fast job.
Endvidere kan du selv opsøge forskellige restauranter, og høre hvorvidt de har brug for en afløser - mange i denne branche leverer også mad samt medfølgende personale til private fester og lignende.
tilføjet af

SU!

Da jeg har været ansat på et su-kontor, er jeg godt inde i reglerne.
For at være berettiget til su, skal man være under uddannelse i minimum 18,5 timer om ugen. Derfor kan du ikke tage et lille kursus, men må sikkert tage noget mere seriøst. Det kunne enten være en ungdoms uddannelse eller en videregående uddannelse som på universitetet. Ellers skal du i hvert fald tage så mange supplerende fag i et kursus, at det komme på de minimum 18,5 timer.
Jeg vil foreslå, at du ringer til su-styrelsen i københavn, og hører dem ad. Så er du helt sikker på at du får det rigtige at vide. Du kan finde deres mail og tlf nummer på hjemmesiden www.su.dk
tilføjet af

jamen

jeg har en ungdomsuddannelse. Hver gang jeg prøvet at finde ud a fnoget med en vejleder siger de at de ikke kan hjælpe mig da jeg ikkevil læse et "tungt" fag på uni og da jeg allerede har en ungdomsuddannelse. Jeg vil gerne læse il terapeut, men kan ingen steder finde ud af hvor man gør det - og om det er su-berettiget
tilføjet af

Kan du præcisere det?

Hvilken slags terapeut? Psykoterapuet, fodterapeut????? Der er lidt forskel.
Det lyder lidt som om du meget gerne vil lave meget lidt og få en masse penge for det, men det er muligvis mig der tager fejl. Håber det lykkes dig at komme i gang med det du gerne vil, men er de fleste skoler ikke begyndt nu? Det er måske lidt sent at finde på noget at lave. Du kunne jo også tage dig et fast arbejde i et halvt eller helt års tid, mens du undersøger hvad du i virkeligheden vil. Så kan du også have lidt penge på lommen når du går i gang - der er rigtig mange studier hvor man skal købe bøger for tusindvis af kroner det første semester.
Bare klø på!
tilføjet af

ja du tager fejl

der er sygdom med i billedet - så det er ikke så simpelt
tilføjet af

Hej

Hej
Der findes en bog som indeholder beskrivelse af alle forskellige uddannelser, hvor du kan også se om du kan få SU. Den hedder "Uddannelses og Erhvervsvalget". Jeg fik den gratis af min HF-vejleder, men den kan sikkert bestilles her:
www.r-u-e.dk
(Rådet for Uddannelses- og Erhvervsvejledning)
Held og lykke!
tilføjet af

Her tjener du kassen!!!

Du skal bare søge ind som escort pige, det er der mange studiner der gør, de kan snildt tjene 4000 kr på en aften, og så er det sort... det er mange penge, selvm det kræver lidt sex, men husk, sex er ikke det samme som at elske. held og lykke.
tilføjet af

Sygdom?

Du er gået ind under det forkerte forum. Der er et som hedder: Job & Uddannelse. Du skriver under "Tanker og livsglæde"! Det er nok derfor der er en der skriver at du er dum, hvilket selvfølgelig ikke er særligt pænt at skrive.
Men forvirret er du, og din uddannelses-baggrund er nok ikke lang nok til at du kan begynde på en længere uddannelse. Det lyder heller ikke som om det er det du vil? SU lever man ikke fedt på! Tværtimod gældsætter man sig ofte.
Det er svært at vejlede uden at kende noget mere til din situation. Du kan jo ikke servere hvis du er meget handicappet, så hvilken sygdom taler vi om?
tilføjet af

Synes du selv du er smart? Kvaj!

Hvad er det for et råddent råd at give til en der trænger til hjælp.
Skam dig. Din joke faldt til jorden.
tilføjet af

OK KLOGE-ÅGE

Hvad kender du til min baggrund? Intet. Jo "uddannelsesbaggrunden" er lang nok til at læse på fx uni. Men det er der hverken tid eller overskud til. For min 3 årige søn er meget syg - hvad han fejler kommer ikke dig ved.
Har du det godt nu du fik sparket til mig? Selvom du forsøgte at pakke det pænt ind????
tilføjet af

Hej Poul

Tak for dit voksne og venlige svar.
tilføjet af

KVU

Du har ret jeg kender intet til din baggrund. Men hvis skyld er det? Du kommer med et råb om hjælp men er yderst fedtet med at give oplysninger.
Efter at være blevet provokeret fortæller du så hvad du mener med sygdom. Det kunne du jo have sagt med det samme i stedet for at gøre det til noget mystisk!
Hvilken ungdomsuddannelse taler vi så om? Det er lidt relevant, hvis dit råb om seriøs hjælp skal tages seriøst.
Men OK, du har allerede fået et par gode svar blandt de foregående, så her vil jeg kun tilføje at "Politikens: Hvad kan jeg blive" er en ekstrem god bog at blive klogere af. Det er en omfangsrig bog som står på bibliotekerne (under 37.09). Og læg især mærke til de såkaldte "kortere videregående uddannelser" (KVU), som typisk varer 1½-2 år og foregår på de tekniske skoler -og er SU-berettigede.
Karske men velmente hilsener herfra
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.