18tilføjet af

Sæddonation til enlige bør forbydes

For det første er det ikke godt for noget barn at vokse op uden en far - især ikke for drengebørn - men det er da slet ikke godt for noget barn, at vokse op uden mulighed for, at få at vide hvem ens biologiske far er.
Din far ?? nåh han var vel en eller anden lægestuderende, som skød den af i et glas, mens han så en film om tyroler piger til høstfest.
For det andet er det en enorm udgift for samfundet - ingen børnepenge fra far, kun fra kommunen. Fri plads i vuggestuen og børnehave osv osv. Moren kan ikke passe et job, fordi hun er alene om barnet, som ofte er sygt fordi det ikke får noget ordentligt kost (enlige klager altid over pengenød).
De sociale myndigheder bliver inddraget, fordi barnet kun kender omgang med kvinder, og derfor ikke evner omgangen med begge køn.
Barnet ender med at blive narkoman eller spjæld kandidat, fordi mor´en ikke orker alle konflikterne alene - desuden forstår hun slet ikke drenges bevæggrunde (hvorfor er han så vild, han må fejle et eller andet!!)Selv er barnet i totalt vildrede om sin identitet - hvorfor er jeg som jeg er ?? hvorfor er jeg rødhåret, hvorfor vil mor ha´jeg går med rottehaler ???
Bør det forbydes ?? og bør et forbud følges op af tvangsfjernelse, fra dem der køber deres sæd sort ??
tilføjet af

Hvad så....

med dem, der bliver enlige, imens barnet er lille. Skal de så også fjernes???
Og hvordan vil du bevise de ting???
Er det ikke en glidebane at komme ud i???? Hvor skal grænsen være.....
Jeg kan godt følge dig lidt i din mening, men jeg synes det er lidt af et skråplan....
tilføjet af

Kan man overhovedet.....

få en sæddonering, hvis man er enlig???
Jeg kan godt følge dig, men jeg bryder mig ikke om et forbud, for det ender bare med, at dem der vil have, går ud på det "sorte" marked og får der, og så er man jo lige vidt.... Og skal man så fjerne evt. tilskud til dem pga. det???
Jeg synes et forbud giver nogle forkerte vinkler til det.....
tilføjet af

Shit, så er det sgu lige smuttet for mig

Jeg tror, at jeg er kommet til at "glemme" noget sæd hos en enlig kvinde. Det smuttede sgu for mig. Jeg sandelig håber ikke, at det er blevet gjort ulovlig endnu.
tilføjet af

Logisk konsekvens!

Den logiske konsekvens af forslaget må også være tvangsabort for alle enlige mødre, som ikke kan opvise en fader, som vil påtage sig forpligtelserne.
tilføjet af

ny vinkel - det er

foruroligende, hvis du virkelig mener dit indlæg 100% seriøst.
At forbyde sæddonation til enlige kvinder tror jeg absolut ikke er nogen løsning - og hvorfor skulle man egentlig gøre det? De grunde du nævner i dit indlæg, har jeg personligt svært ved at tage alvorligt.
Vi kan godt blive enige om, at det ville være helt fint, hvis alle børn kunne leve trygt og godt sammen med både far og mor. Men sådan ser verden ikke ud... i nogle af mine andre indlæg har jeg nævnt, at der er mange måder at sammensætte en familie på, og det er da kun godt - hvorfor skal alle være ens?
Jeg kan ikke se, hvorfor man som enlig kvinde skal "straffes", sådan som du lægger op til - børn af enlige mødre (eller fædre) kan have et ganske glimrende liv - nogle gange endda et bedre liv, end børn der har begge forældre. Det er min egen datter og mange andre børn lysende eksempler på.
Der er også børn af enlige mødre/fædre, der mistrives pga. forskellige faktorer - men du kan også finde børn i traditionelle kernefamilier, der virkelig har det skidt. Kort sagt: der er intet, der taler for, at man er garanteret et bedre eller lykkeligere liv, bare fordi man både har sin mor og far.
Som enlig mor har man ikke masser af penge, men min datter er sund og rask og lider absolut ingen nød, så dine fordomme om enlige mødres manglende evne til at sørge for basale ting som ordentlig mad til deres børn, ved jeg virkelig ikke, hvor du har fra?
At drenge kan savne en faderfigur i højere grad end piger har du ret i, men det er der da heldigvis råd for; selv om man ikke lige har en far til sin søn, har de fleste kvinder da mandlige venner og familiemedlemmer, der kan opfylde en del af en drengs behov for at have et mandligt forbillede, så det ser jeg ikke som noget problem.
Det skræk-scenarie du ridser op i dit indlæg er efter min mening baseret på fordomme og platte holdninger.
Hvis du er så bekymret for, hvilke omkostninger sæddonation på længere sigt kunne have for samfundet generelt, så tænk dig lige om en ekstra gang - bare fordi man som enlig kvinde evt. vælger at blive gravid vha. en sæddonor, er det jo ikke ensbetydende med, at man har en forventning om, at man skal have alt betalt.....
Personligt ville jeg ikke have noget imod at afstå fra at modtage børnepenge - men alle forældre kan faktisk søge om hel- eller delvis friplads i vuggestuer og børnehaver, hvis man ikke har nogen høj indkomst. Det er ikke noget, der kun er forbeholdt enlige mødre eller fædre...
Sidst men ikke mindst vil jeg sige, at hvis man åbent og ærligt fortæller sit barn, hvorfor der ikke er nogen far, så vil de fleste børn kunne forholde sig til det. Det er da langt værre, hvis man ikke fortælle sandheden.
tilføjet af

Du er blind

Det er da ingen straf at blive nægtet donorsæd, hvordan tror du mænd ser på at de ikke bliver tilbudt donoræg.....?
Nej alle er lige for loven, derfor skal ingen som i forvejen har børn tilbydes donorsæd, og lesbiske skal have polititilhold imod alle børn.
tilføjet af

eller...

man kunne forbyde sex udenfor ægteskabet!!LOL
tilføjet af

spørgsmålet er...

hvem af os to, der i virkeligheden er "blind"? Dit syn på sagen vidner da om, at du ikke formår at få øje på alle de aspekter, der er i denne sammenhæng.
tilføjet af

hvor store

chancer tror du selv, der ville være for at det holdt....? :-)
tilføjet af

Aspekter..fine ord

Der er kun to aspekter i denne sag...JA eller NEJ og enlige og andre freaks skal have NEJ hver gang de ber om noget.
tilføjet af

okay

Nu er man også blevet en freak af at være enlig! Interessant synspunkt. Det vil sige at fra det åjeblik man bliver gift er man "normal" og i stand til at tage sig af et barn?
tilføjet af

i hvert fald...

hvis du spørger vores "ven" Soulmate. Men jeg har noteret mig, at han ikke er i stand til at bidrage konstruktivt til debatten - især ikke når det handler om enlige mødre, sæddonation, lesbiske og bøsser etc.
Han har nogle ret rabiate holdninger, som han åbenbart har et stort behov for at få luftet - måske skal man bare have medlidenhed med ham!?!
I hvert fald er det jo en kæmpe joke, at man skulle være et bedre og mere normalt menneske af at være gift og leve sammen i en traditionel kernefamilie.
Der er masser af eksempler på, at børn og forældre i kernefamilier har det rigtig elendigt. Hvis et forældrepar ikke har det godt, går det ud over deres børn, hvis forældrene er travle karrieremennesker går det ud over deres børn etc.
Der er selvfølgelig også gode og velfungerende kernefamilier. Men det ændrer ikke på, at det efterhånden er mere almindeligt, at folk lever som enlige forældre - eller med en "dine/mine/vores-løsning".
Der er intet belæg for, at enlige mødre eller fædre skulle være dårligere til at varetage forældrerollen - tværtimod.
Så igen er det bare Soulmate, der ikke fatter en brik...
tilføjet af

lille lesbiske lullemus

Du bliver aldrig *normal* uanset om du så råber nok så højt..eller genere meget dygtigere mænd end dig selv(mig).
Du fremstille det som om enlige har alt at tilbyde børn som to forældre ikke har...lidt syg tankegang ikke sandt lulle bulle fis.
tilføjet af

suk.....

Du er fanme syg i hovedet - helt ærligt! Hvis du anser dig selv for at være "dygtigere" end mig, så er jeg faktisk glad for, at jeg i din syge verden ikke er normal.
Jeg kan godt høre, at du får et kick ud af tanken om, at jeg måske er lesbisk. Det skal da være dig vel ondt.
Alle de indlæg du skriver, er gennemsyret af agressive meldinger - du er fuld af fordomme, du sviner konsekvent folk til, hvis de ikke tænker som dig osv.
Jeg har sagt det før - nu siger jeg det igen; du er syg!!!
Desuden siger jeg ikke, at enlige forældre altid er bedre end et forældrepar - jeg mener bare, at der er mange måder at sammensætte en familie på.
Sjovt nok er du den eneste, der ikke har fattet mit budskab...... trist for dig!
tilføjet af

Ohhhh store kvinde

Dit budskab er nøjagtigt det samme som mit, du farer op og hagler ned på mennesker som ikke tænker som dig.....sjovt nok netop det du anklager mig for.
tilføjet af

for det første....

du har IKKE noget budskab - det er jo lige netop problemet med indholdet i dine indlæg. Du kan/vil ikke føre en seriøs og sober debat - i stedet sviner du alle andre til og kommer med nedladende bemærkninger til højre og venstre - især til kvinder....
Til forskel fra dig HAR jeg faktisk et budskab, nemlig: at familier i dag kan sammensættes på mange måder - og at man skal se dette som noget positivt. Derudover er mit budskab, at jeg synes, at enlige kvinder og lesbiske har al mulig ret til at føde børn - uanset om det foregår ved sæddonation eller adoption. Enlige fædre eller bøsser bør også have mulighed for at adoptere et barn eller evt. få et barn vha. en "rugemor". Der er sandsynligvis også mænd, der gerne vil have børn, men som ikke vil have en kvinde med i købet.
Jeg er - i modsætning til dig, fuldt ud i stand til at føre en seriøs og sober debat - også selv om jeg ikke altid er enig i det som andre skriver. Når jeg i nogle enkelte indlæg har skrevet mindre pæne ting til dig, er det udelukkende fordi, at du gang på gang sviner mig (og andre...)
Forresten - har du egentlig en kæreste - altså en kvinde? I så fald har jeg ondt af hende!!!
tilføjet af

vorherrebevares......

du burde virkelig have hjælp!
tilføjet af

....

først vil jeg lige starte med at sige at ikke alle enlige beklager sig fordi de er i penge nød, jeg er enlig da min søns far skred.
jeg har ikke mange penge og har da ikke råd til at gå ud og købe nyt tøj fordi jeg lige har lyst, men jeg kan forsørge mig og min søn og dertil vil jeg sige at så må man da være tilfreds..
eftersom at jeg er enlig mor så gør det selvfølgelig tingene lidt mere kompliceret, for jeg skal jo være mor men samtidig også gøre hvad en far ville gøre.
min søn får sejt drenge tøj, er ligeglad med prisen for han skal have rigtigt drengetøj.
han får masser af legetøj, ikke det til piger selvfølgelig, og jeg sidder på gulvet og leger med bilerne sammen med ham.
jeg er så også voset op med 5 brødre så kender til hvordan drenge leger.
man kan ikke se på min søn at han ikke har en far, hverken i tøjet eller på hans væremåde, så kom ikke og sig at enlige mødre ikke kan opdrage en dreng alene..
selvfælgelig har alle børn brug for begge forældre, men kan det ikke lade sig gøre må man være indstillet på både at være mor men også gøre de ting med sin søn som faderen ville have gjort...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.