11tilføjet af

så sker det igen

Irske katolske præster er anklaget for overgreb mod drenge. Hvornår stopper dette vanvid. Hvorfor skal drenge udsættes for dette svineri. Ville det måske ikke hjælpe lidt hvis katolske præster fik lov til at gifte sig. Er den katolske kirke ikke dobbeltmoralsk hvis den gerne vil vie et ungt par, mem nægter deres præster at gøre det samme. Den katolske kirke går imod noget der strider imod noget der er naturens orden
tilføjet af

Ja,

og det er heller ikke i harmoni med Bibelen, at man ikke må gifte sig. Peter var for eksempel gift, og Bibelen siger: "De forbyder ægteskab og kræver afhold fra spiser, som Gud har skabt til at nydes med taksigelse af dem, der tror og er nået frem til sandhedserkendelse." (1 Timoteus 4:3)
tilføjet af

Ja,

Og det kan jo også ske, selv om man er gift, det ved du jo godt :o). Selvfølgelig er det her noget svineri, hvad enten det foregår hos katolikker eller Jehovas vidner, eller et helt tredje sted. Man kan kun håbe, at der bliver reageret på det straks, der dukker noget op, og at lovovertræderne får en fortjent fængselsdom.Gerne lang tid bag tremmer.
Livsens ondskab.
tilføjet af

debatoplægget

Debatoplægget var ment som en opfordring til den katolske kirke om at tillade katolske præster og gifte sig. Det kunne måske løse lidt af dette store og sørgelige problem. Nu ved jeg godt at det også forekommer ude i samfundet. Men men katolske præster har aflagt et kyskhedsløfte det er ikke ensbetyende med at det skal gå ud over børn. Kunne de ikke gå til en prostitueret istedet for. Det er jo trods alt nogle drifter der ligger dybt forankret i mennesket. Det kan der ikke laves om på. anonym
tilføjet af

Det gælder om

at få mennesker til at ændre sig. Lange fængselsstraffe tjener ikke i sig selv noget formål. Tilbage til debatoplægget.
tilføjet af

Hele ordningen med at præster ikke må gifte sig

er forkert. Jeg er selv opvokset som katolik, og i den katolske kirke siger man, at Bibelen er Guds ord. Hvis katolikkerne betragter Bibelen som Guds ord, så må de også rette sig derefter.
tilføjet af

ses fra ..............

man kan se sagen fra begge sider. Det er ikke sjovt for det barn der er blevet misbrugt og så møde præsten et par dage senere i det lokale supermarked. Hvis præsten blver forflyttet til et andet sogn. Hvem siger at han ikke vil lave den samme kriminelle handling igen. Det har der været flere eksempler på. anonym
tilføjet af

medmindre han ændrer sind,

så gør han det igen. At flytte en præst fra et territorium til et andet løser ikke problemet. Lange fængselsstraffe hjælper heller ikke. Forbrydere, der har været inde at sidde, begår de samme forbrydelser når de kommer ud igen. At lade præsten besøge prostituerede løser heller ikke problemet, for det er at give præsten tilladelse til at overtræde Guds lov. Det er det værste, man kan gøre. Det er kirken som instutition der fejler ved at forbyde ægteskab for præster. Cølibat er okay for dem der ønsker det, men at forbyde ægteskab er forkert.
tilføjet af

Helt enig

Og det gælder jo også for Jehovas vidner :o) Kender godt dit svar, hvis du svarer :D
Livsens ondskab
tilføjet af

Tak.

ftg.
tilføjet af

En interessant ting

Nu når talen går på de katolske præsters cølibat, har dette netop været diskuteret på den nye paves første synode (kirkemøde). Her fastholdt man, at præsternes cølibat skal bibeholdes, simpelthen fordi det ses som en vigtig del af en præsts "forpligtelser".
Man har altså overvejet spørgsmålet om præsternes cølibat fra den katolske kirkes side - dog uden at vige fra traditionen.
Euangelion
tilføjet af

nå ja

Tilbage til debatoplægget, hvor vi kan koncentrere os om katolikkerne, og væk fra pinlige berøringer angående Jehovas vidners misbrug :D.
Venlig hilsen,
Livsens ondskab.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.