12tilføjet af

Så gik jeg ned i indtægt

Lige omkring 16.000 om året betaler jeg i a-kasse kontingent, efterlønsbidrag og fagforening.
Fremover kan jeg trække 3.000 fra. Det er en stor forskel til nu. Men så tænker jeg på de, der fremover ikke får råd til at betale fagforeningskontingent og måske heller ikke a-kasse? Ja, så er man sgu da først på røven, hvis man bliver ledig. Er man så også enlig med tre børn, ja, så bliver der kø på Borgerservice og hos ejendomsmæglerne.
Jeg ville nu hellere bare have smidt 10% af min skattepligtig indkomst i en fællespulje. Der tror jeg, pengene havde gjort mere gavn?
Det lykkedes vist lige den stænder-bonderøvs-forsamling både at få gjort UnderDanmark lidt større og at styre direkte mod succes kriteriet "At være på Omdrejningshøjde med ethvert Udviklingsland"

Føj - hvor ulækkert🙁
tilføjet af

Hvor er det dog godt, at det

var de borgerlige der indførte besparelserne, og ikke venstrefløjen......
I deres lighedsiver ville de gøre danmark endnu mere surt for intelligente og dygtige mennesker, med hjerneflugt og faldende skatteindbetaling til følge.
Få nu afskaffet den efterløn, og slet børnechecken helt.
Det er tåbeligt at blive ved med at holde fast i unødvendige velfærdsydelser, som alligevel her til sidst er så forringede og udhulede, at det koster mere i administration, end hvad befolkningen får ud af det.
Drop det unødvendige og styrk det vigtigste.
Der ER BARE IKKE penge til alle ydelserne på første klasse.
"Det er fint at være socialist, lige indtil man løber tør for andre folks penge".
tilføjet af

hvad nu hvsi du beholdt de

16000kr årligt til dig selv, meldte dig ud--- Du får alliegvel svært ved at få penge når det er påkrævet, og de ...agerer jo som om det er deres penge men det er jo dine.
Så spar op til dig selv, i stedet for at betale til de fagforeninger, som jo i dagens danmark ikke kan gøre en rygende fis for dig.
Jeg vil vælge en hærfører som kan føre mig sikkert i mål. Det kan de sgu da itte de som idag sidder henholdsvis her og der...
Tillykke med gevinsten...og tage over
tilføjet af

Bliv dog rent i spyttet

Er det du mener ikke: Fjernelse af børnechekken for de du ikke ønsker at se en reproduktion af - kun de kloge, smukke, rige, inovative og pæne skal have muligheden for at få afkom !!!!!
Er det ikke det du faktisk mener ?
tilføjet af

hov

Det er, så vidt jeg har læst, kun fagligt kontingent som der er et loft for !
Det rammer jo så kun de rigtige fagforeninger - surt, men sandt [:*(]
tilføjet af

Efterlønsopsparingen er oppe i milliarder

Hvis efterlønsordningen bliver afskaffet, går staten bankerot. Det sidste tal jeg hørte var omkring 30 milliarder. Har du lyst til at betale til den tilbagebetaling?
tilføjet af

Du aner ikke hvad du taler om

- jeg har prøvet at være alene med tre teenagere, fortæl mig lige om velfærdsydelser, ingen har brug for, så jeg kan forstå det.
- De børnefamilieydelser betalte bl.a deres fritidsaktiviteter og vores sommerferie, som alle børn sgu har ret til.
- Pluk nogle velhavende pensionister, der sidder og tæller deres inflationsgevinster. Det er fandeme dem, der har bedst råd og hold så samfundet igang.
tilføjet af

Jeg har ikke kigget den i enkeltheder

- så meget i hvert fald, at jeg er kommet dertil. Jeg tog fat i det jeg fandt vigtigst, nemlig børnefamilieydelsen.
- Jeg kan stadig høre Mimi sige at det gav en mulighed for mere kvalitetstid i familierne, fordi mor (den lavest lønnede) kunne gå 5 timer ned i tid....
tilføjet af

Kun fagforeningsmedlemskab

Det er fagforeningsmedlemskabet der max kan fratrækkes med 3.000 kr. Efterlønsbidraget og a-kassen berøres ikke.
tilføjet af

Hvor stort er problemet reelt?

Inden I går helt i selvsving over de ændrede fradragregler for fagforeningskontinget, så prøv lige at lave en reel beregning.
Eksepel:
Fagforeningskontingent 6.000 kr. om året.
Kontingentet kan idag fradrages i skatteberegningen som ligningsmæssigt fradrag, og værdien af skattefradraget er på 1/3. I praksis betyder det, at staten betaler 2.000 kr. af den samlede udgift, hvorefter borgerens netto udgift er på 4.000 kr.
Fremover vil borgeren max kunne fradrage 3.000 kr. Staten betaler en tredjedel = 1.000 kr., og den samlede udgift bliver derfor 5.000 kr. Forskellen bliver 1000 kr. Om året.
Over de næste år begrænses værdien af skattefradraget gradvist fra 1/3 til 1/4. Med en udgift på 6.000 kr. til fagforningen og et skattefradrag på max 3.000 kr. betyder det, at staten om en årrække kun betaler 750 kr., hvorfor borgerens netto udgift bliver 5.250 kr. En forskel til idag på 1.250 kr. Om året!!!

Konsekvenserne for den enkelte borger af disse ændringer er vist til at overskue 🙂
Konsekvenserne af halveringen af dagpengeperioden, udskydelse af topskattelettelser og ikke mindst indførsel af max på 30.000 kr. på børnchecken pr. familie bliver derimod langt mere mærkbare for dele af befolkningen.
tilføjet af

Pyt med din dalende indkomst

- der bliver billige huse. Når nu smedene, vvs´erne, tømrerne og malerne ikke kan blive beskæftigede i byggeriet, så må de sælge deres huse, inden de overgår til kontanthjælp, så mon ikke huspriserne bliver så selv mokken synes de er blevet til "normalpris". Vi får boligmarkedet bombet så eftertrykkeligt, at kun herlighedsværdien bliver gældende ved prisfastsættelsen.
- For de, der troede de skulle bo i udkantsdanmark bliver der masser af nye muligheder.
tilføjet af

Skift fagforening

Der er ingen grund til at betale til en af "de store".
tilføjet af

pæne børn

kloge, smukke, rige, innovative og pæne danske børn og unge det lyder godt; så falder antallet af singler vel om 25 år❓
Men hvis børnefamilie checken er det der får børnefamiliens økonomi til at fungere så er det måske ikke nok at stifte familie på.
Men det står da de fattige frit for at stifte en børnefamiliecheck fond eller lotteri i stil med klasselotteriet❓Så er der da nogle som kan vinde lidt ekstra❓Hvis vi er to millioner fattige så kan selv småpenge jo blive til en formue af format på et par år ! ! !
Men det ville være nemmere hvis sådan en sag for fattige danske børns velfærd kunne udliciteres til folketinget ???
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.